Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:01 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A török elnök üdvözölte, hogy Pakisztán terrorszervezetnek minősítette a Gülen-mozgalmat
A török államfő az Imran Hán pakisztáni miniszterelnökkel tartott közös ankarai sajtótájékoztatóján szintén örömtelinek nevezte, hogy a Gülen-hálózat által működtetett helyi iskolákat Iszlámábád csütörtökön átadta a török Maarif Alapítvány kezelésébe, amely Ankara nevében bonyolítja le külföldön a török oktatási programokat. Törökország más államokban is fellép a gülenista mozgalomhoz kötődő szervezetek ellen.

Ankara a 2016. július 15-ei katonai puccskísérlet megszervezésével Erdogan egykori mentorát, későbbi ellenlábasát, Fethullah Gülent vádolja. Ankara Gülen kiadatását kérte Washingtontól.

Erdogan a sajtótájékoztatón ugyanakkor bejelentette: a március 31-ei helyhatósági választást követően a 2010-eshez hasonlóan ismét hármas török-pakisztáni-afgán csúcstalálkozót rendeznek Isztambulban.

Imran Hán reményét fejezte ki, hogy az isztambuli csúcs hozzá fog járulni az afganisztáni békefolyamathoz. A miniszterelnök többször hangoztatta azt is, hogy Ankara és Iszlámábád még sokkal szorosabbra fűzi kapcsolatait.

Hán csütörtökön érkezett Törökországba Erdogan meghívására. A pakisztáni miniszterelnök először a Mevlana Múzeumot kereste fel a közép-anatóliai Konyában, majd Ankarában vett részt a Törökországi Kamarák és Tőzsdék Egyesülete (TOBB), valamint a pakisztáni ankarai nagykövetség által közösen szervezett munkavacsorán. Hán pénteken tiszteletét rótta le az ankarai Atatürk-mauzóleumban a Török Köztársaság alapítója előtt.

Törökország Pakisztánnal kötötte eddigi legnagyobb védelmi ipari exportüzletét. Tavaly július közepén Ankara szerződést írt alá Iszlámábáddal 30 darab T129 ATAK típusú katonai helikopter eladásáról. Az adás-vételi szerződés egyúttal logisztikai elemeket, valamint a helikopterekkel kapcsolatos képzésre, továbbá a lőszerekre és a pótalkatrészekre vonatkozó részeket is tartalmaz.

A T129 ATAK támadó, illetve taktikai-felderítő helikopter. Kihívásokkal teli éghajlathoz és földrajzi körülményekhez fejlesztették ki. Mind tervezésében, mind gyártásában közös török-olasz termék. Az első darab 2009 szeptemberében indult próbaútra. A török haderő és a belügyminisztérium használja. Maximális sebessége 278 kilométer/óra, legnagyobb repülési magassága pedig 6100 méter. A pakisztáni haderő Törökországban és Pakisztánban is többször tesztelte a helikoptert.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:55
Címkék: Imran Hán, Maarif Alapítvány, Fethullah Gülent, Ankara Gülen, Törökországba Erdogan, Mevlana Múzeumot,
Kommentek
Erdogan: akár hárommillió szíriai is hazatérhet, ha szélesebb lenne a tervezett biztonsági övezet
Erdogan az egykori miniszterelnöki hivatal épületében tartott tárgyalást követően leszögezte: ha Ankara két héten belül nem éri el a kívánt eredményt Washingtonnal a biztonsági övezet ügyében, megvalósítja terveit egy saját hadműveletre vonatkozóan az Eufrátesz folyótól keletre. A szóban forgó területeket a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia tartja ellenőrzése alatt, amelyet Törökország terrorszervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek, az Egyesült Államok viszont legfőbb szövetségesének tekint az Iszlám Állam dzsihadistái elleni harcban.

A török államfő nyomatékosította: Ankara célja, hogy Északkelet-Szíriát "a béke folyosójává" tegye és megakadályozza az arab ország feloszlását. Erdogan úgy vélte, hogy Szíriai jövője szempontjából a legnagyobb fenyegetést az YPG jelenti.

Haszan Róháni iráni elnök Erdogan szavaihoz hozzátéve elfogadhatatlannak minősítette, hogy Washington Szíriában a terroristákat támogatta és megpróbálta felosztani az arab országot. Egyúttal azt hangoztatta, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 21:52
Török puccskísérlet - Ismét több mint 150 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot Törökországban gülenizmus gyan
A hatóságok szerint a kérdéseket ugyanaz a gülenista hálózat szivárogtatta ki, amelyet a török vezetés a 2016. július 15-ei puccskísérletért is felelőssé tesz. A mozgalmat, amelyet Ankara terrorszervezetnek tekint, az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezeti. Gülen tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a nemzetközi hálózat tagjai az összeesküvést megelőzően hosszú évek alatt épültek be az állami szférába, így a közigazgatásba is.

A mostani rendőrségi fellépés Törökország 81 tartományából 45-re terjed ki. A hatóságok eddig 83 gyanúsítottat fogtak el.

Az Anadolu rendőrségi forrásokra hivatkozva arról is írt: egyes érintettek bevallották, hogy a vizsga szóbeli fordulóját előre el is próbálták.

A feltételezett gülenisták elleni kormányzati fellépés a 2013-as korrupciós botrányt követően kezdődött, majd a 2016-os hatalomátvételi kísérlet után hágott a tetőfokára, százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 09:51
Felmentették Törökországban a terrorizmussal vádolt osztrák diákot
tartott Közel-Keleti Műszaki Egyetemen (ODTÜ) folytat tanulmányokat.

Tavaly szeptember 11-én annak gyanújával vették őrizetbe, hogy egy szélsőbaloldali terrorista szervezet tagja, majd tíz nappal később a sincani börtönben előzetes letartóztatásba helyezték.

Decemberben bírói felügyelet mellett szabadlábra helyezték, ezért nem hagyhatta el Törökországot. A törvényszék ezúttal a kiutazási tilalmat is feloldotta.

Zirngast korábban cikkeket írt a török kormányzat és a Törökországban terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) közötti konfliktusról.

Őrizetbe vétele nyomán Bécs magyarázatot követelt Ankarától, amellyel amúgy sem felhőtlen a viszonya a 2016. júliusi törökországi puccskísérletet követő megtorló hatósági intézkedések miatt.

Az osztrák hatóságok tavaly áprilisban betiltották a 2018. június 24-ei előre hozott török államfő- és parlamenti választás ausztriai kampányeseményeit. Bécs június első felében arról is döntött, hogy "a politikai iszlám elleni fellépés
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 15:42
San Francisco terrorszervezetnek nyilvánította az Országos Fegyverszövetséget
A város vezetőségének ülésén egyhangúlag fogadták el a határozatot, amely elítéli a fegyvertartás és fegyvervásárlás mellett mindig aktívan kampányoló, és politikusok kampányait anyagilag segítő NRA-t.

A határozat egyebek mellett leszögezi, hogy az "Egyesült Államokat a fegyveres erőszak járványa sújtja", és egyben kárhoztatja a fegyverszövetséget, amiért "népszerűsíti a fegyverek tulajdonlását és erőszakra ösztökéli a fegyvertulajdonosokat".

"Minden országban vannak erőszakos és gyűlölködő emberek, de egyedül Amerikában tesszük lehetővé nekik, hogy katonai jellegű fegyverekhez jussanak, ami nagyrészt az Országos Fegyverszövetség befolyásának köszönhető" - fogalmaz a határozat.

A városatyák egyúttal azt szorgalmazzák, hogy San Francisco és a megye is gondolja újra kapcsolatait azokkal a vállalatokkal, amelyek az NRA-vel üzletelnek.

A demokrata párti vezetésű városban akkor született meg a határozat gondolata, amikor júliusban a San Franciscótól délre fekvő Gilroy
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 07:05
Összecsapások robbantak ki a Hezbollah és az izraeli hadsereg között
A Hezbollah erői állításuk szerint páncéltörő rakétával eltaláltak egy izraeli katonai járművet, az abban ülők megsebesültek, vagy meghaltak. Ezt az izraeli hadsereg szóvivői egyelőre nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Libabonból több rakétát lőttek ki izraeli katonai célpontokra. A libanoni al-Manar televízió beszámolója szerint egy katonai támaszpontot is eltaláltak, ahol nagyobb robbanás hallatszott.

Az izraeli hadsereg a határ túloldalára irányzott, erőteljes ágyútűzzel válaszolt. Az izraeli tévék egyenes adásban közvetítik, ahogy becsapódnak a lövedékek és nyomukban füstfelhők emelkednek a magasba a határ túloldalán lévő Marún al-Rasz nevű falu környékén.

Az izraeli hadsereg már egy hete fokozott készültséget rendelt el a határ mentén, miután múlt vasárnap hajnalban drónok támadást hajtottak végre Bejrút Hezbollah uralta déli lakónegyedében egy precíziós rakétákat fejlesztő létesítmény ellen.

Az incidens után Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah vezetője ellencsapást
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 17:11
Szíria - Ankara kételkedik a kurd csapatkivonásról szóló értesülésekben
A tárcavezető Ankarában újságíróknak nyilatkozva jelezte: arról ugyancsak érkeznek információk, hogy a hadállások egy részét megsemmisítették, de ezek az értesülések szintén megerősítésre szorulnak. "A saját szemünkkel akarjuk látni, hogy mindezt meg is teszik" - hangsúlyozta Akar.

A szíriai kurd hatóságok kedden jelentették be, hogy elindították a csapatkivonást az ellenőrzésük alatt álló, Törökországgal határos északkelet-szíriai területekről. Közleményük szerint a művelet első szakasza a el-Haszake tartományban fekvő Rász el-Ajn és Tell-Abjad városában található nehézfegyverzetet, valamint az YPG egyes osztagait érinti. Hangsúlyozták egyúttal, hogy a csapatkivonással a kurdok a folyamatban lévő török-amerikai tárgyalások melletti elkötelezettségüket kívánják jelezni.

A kurdok lépésére ugyanis nem sokkal azután került sor, hogy szombaton megkezdte működését Törökországban az északkelet-szíriai biztonsági övezet kialakítását koordináló török-amerikai műveleti központ. Az övezet ötletét január
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 14:15
Szíria - Erdogan: a török hadsereg hamarosan belép a tervezett biztonsági övezetbe
A biztonsági övezet kialakításának ötletét január közepén Donald Trump amerikai elnök tűzte újból napirendre. Ankara és Washington azonban hónapokon át nem jutott dűlőre a részleteket illetően, miután eltérően ítélik meg a térségben a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia szerepét. Végül a két fél augusztus 7-én egy olyan török-amerikai műveleti központ létrehozásáról állapodott meg, amely a délkelet-törökországi Sanliurfa tartományból koordinálja majd a biztonsági övezetet. A műveleti központ szombaton kezdte meg működését. Az egyezség értelmében augusztus 14-e óta török drónok is szolgálatot teljesítenek Északkelet-Szíriában, szombat óta pedig közös helikopteres járőrözés kezdődött.

Erdogan hétfői beszédében rámutatott: a biztonsági övezet kialakítását célzó erőfeszítések "lassan-lassan haladnak előre". A török államfő ugyanakkor arra figyelmeztetett: Ankara a diplomáciát, a párbeszédet, az együttműködést részesíti előnyben, de ha Washington megpróbálja Törökországot "akaratától eltérő útra
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 15:11
Szíria - Ankara: jövő héten kezdi meg munkáját a tervezett biztonsági övezetet koordináló török-amerikai művele
történt".

Miközben Ankara azt állítja, hogy az Északkelet-Szíriát ellenőrző, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia nemzetbiztonsági fenyegetést jelent Törökország számára, Washington az utóbbi években fegyverekkel látta el az YPG-t arra hivatkozva, hogy a szíriai kurdok a leghatékonyabb partnere az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet dzsihadistái elleni harcban. A török vezetés szerint ezzel szemben az YPG a Délkelet-Törökországban évtizedek óta fegyveres felkelést folytató, nemzetközileg is terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szövetségese.

Az északkelet-szíriai biztonsági övezet kialakításának ötletét január közepén Donald Trump amerikai elnök tűzte újból napirendre, de Törökország és az Egyesült Államok hónapok óta nem jutott dűlőre a részleteket illetően.

A török védelmi miniszter pénteken rámutatott: a tárgyalófelek múlt szerdán Ankarában például megállapodtak, hogy az YPG-nek ki kell vonulnia a tervezett katonai övezet területéről, a kurd milíciánál
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:02
Képek, videók
0 egy kicsit mozgalmas ké
lovaszmarika
2015. december 19. szombat, 17:35
mozgalmas nap.jpg
cady89
2011. november 15. kedd, 07:08
mozgalmas estét.gif
cady89
2011. március 11. péntek, 01:05
Mozgalmas,vidám hétvégét!
anci-ani
2011. január 04. kedd, 13:58
mozgalmas napot.gif
rochlitzne
2009. május 26. kedd, 09:54
Mozgalmas napot!
aranyibarbara
2009. május 24. vasárnap, 15:25
Mozgalmas napot! :)
sarkadykati
2009. április 27. hétfő, 14:22
mozgalmas játék
paniko
2006. december 19. kedd, 21:43
mozgalmas kezdet
paniko
2006. december 19. kedd, 21:24
4 minősítés biológiai kom
peterimajoridozsahe
2010. március 16. kedd, 17:36
2 minősités fizikai kompo
peterimajoridozsahe
2010. március 16. kedd, 17:34
mikkel hanzen.jpg
maroka
2019. január 27. vasárnap, 21:22
hansag_kiraly_to_nagy. jpg
mircsimarcsi
2018. július 23. hétfő, 22:03
Már nem hallom kedves han
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:55
tenger hangja.gif
agica2004
2018. május 23. szerda, 20:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.