Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 18:26 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hőség elleni védekezés alapszabályai :
A hőség megterheli a szervezetet: csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám és gyengül a koncentráció, lankad a figyelem (ezért több ilyenkor a baleset).
A tompaság ellen felfrissülés érzését adhatja, ha naponta többször zuhanyozunk langyos vagy hideg vízzel.

A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Amikor a levegő hőmérséklete kint 35 Celsius-fok körül van, akkor a szobában 28 fok az ideális, hűvösebbre nem tanácsos állítani az otthoni, irodai klímát, mert ha kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozzák az izzadást és vízhajtó hatásúak is, ily módon komoly dehidratáltságot okozhatnak.

Különösen figyeljünk az idős ismerőseink, valamint a gyerekek folyadékpótlására, az előbbiekben ugyanis már nem, az kicsikben pedig még nem működik tökéletesen a verejtékezés szabályozása, ráadásul könnyen megfeledkezhetnek a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről.

Mielőtt beülünk az autóba, szellőztessük át a belső teret, hiszen a napon drasztikusan, akár 60-70 Celsius-fokra is felmelegedhet. Mindig legyen az autóban is folyadék, hogy pótolni tudjuk az izzadással elveszített vizet.

A nagy hőségben viseljünk világos színű, bő szabású, pamut öltözetet, fejünket és arcunkat védjük széles karimájú kalappal, és ne feledkezzünk el a napszemüvegről sem.

A napszúrás kezelése:
Ha mégse viseltünk kalapot, és a napon való tartózkodás után a gyermeken vagy magunkon fejfájást, hányingert, szédülést, dezorientáltságot tapasztalunk, mindenképpen gondoljunk napszúrásra. Ilyenkor vonuljunk sötét, hűvös helyre, és borogassuk hideg vizes kendővel a homlokunkat.
A napszúrás kialakulásáért a nap sugárzása és a magas hőmérséklet együttesen felelős. A fizikai tényezők együttes hatására az agyhártyák úgynevezett steril gyulladása alakul ki, szerencsére az esetek zömében csak enyhe formában. Központi idegrendszerünkben vizenyő keletkezik ilyenkor, így az agy egyes területei nyomás alá kerülnek, ez okozza a kellemetlen tüneteket.

Védekezés a strandon:
A hazai ajánlások szerint legalább 30-40 faktoros naptejet kell használnunk. A "vízálló" jelző jól hangzik, azonban még ha a vizet állja is a krém egy ideig, a törölközéssel biztos, hogy a védőréteg jelentős részét ledörzsöljük magunkról, ezért gyakran kenjünk magunkat újra a fényvédő krémmel.
A gyerekek bőre különösen érzékeny a napsugárzásra, ugyanis sokkal kevesebb melanint tartalmaz, mint a felnőtteké, ezért rendkívül könnyen leégnek.
A napégés magától is szépen gyógyul, aki azonban rosszul bírja a fájdalmat, enyhíthet is a tüneteken.A házi praktikák helyett inkább a bevált módszereket válasszuk.

Senkit ne hagyjunk a tűző napon elaludni!

A gyerekek különösen veszélyeztettek:
Ne sétáltassunk a hőségben kisbabát, valamint sose hagyjunk gyermeket, állatokat (kutyát) zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban. A gyermekek verejtékmirigyei még nem működnek tökéletesen, ezért elégtelen a hőleadásuk. Így a nagy hőségben szervezetük hőszabályozó rendszere hamar felborul, a belső hőmérsékletük vészesen magasra emelkedhet.
Forrás: origo ( egészség )
pacsakute, 2019. június 11. kedd, 20:50
Címkék: hőség elleni, hőség megterheli, tompaság ellen, déli órákban, levegő hőmérséklete, megfelelő folyadékbevitelre,
Kommentek
Visszafogottságot és szerénységet kért az átmeneti kormány tagjaitól Brigitte Bierlein osztrák kancellár
Ausztria első női kancellárja szerdán írásban adta át munkatársainak az együttműködés alapszabályait tartalmazó összefoglalót, ennek tartalmát közölte a sajtó. Leszögezte, hogy a szeptemberi előrehozott választásokig, illetve az új kormány megalakulásáig hivatalban lévő ügyvezető kormány nem hoz új jogszabályi rendelkezéseket és rendeleteket.

Brigitte Bierlein jelezte, hogy intenzív eszmecseréket kíván folytatni a parlamenttel, ám csak akkor kezdeményezi új jogszabályok elfogadását, ha ezek elengedhetetlenek a közrend és a biztonság fenntartásához, a közigazgatás működéséhez. Az ügyvezető kormány feladata, hogy folytassa a megkezdett projekteket, ám nagyobb beruházásokról nem hozhatnak döntéseket. A fontosabb személyi kérdésekről is a szeptemberben megválasztott új kormány dönt majd.

Brigitte Bierlein kancellár korlátozná a médiával való kapcsolattartást is, arra intette minisztereit, hogy kerüljék a bizalmas kapcsolatot az újságírókkal. A Der Standard című lap szerint úgy fogalmazott: "mindig
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 17:32
Az illem, etikett, protokoll alapszabályai
AZ ILLEM, ETIKETT, PROTOKOLL
menusgabor, 2019. március 17. vasárnap, 22:00
Gulyás: kizárólag a kormánypártok akadályozhatják meg a kényszerbetelepítést
meg. "Egy-egy erősebb megjegyzés a mi oldalunkról is elhangzik, viszont az a kocsmai stílus, amely az ellenzék részéről általánossá vált, nálunk nem szokás" - mondta.

Gulyás Gergely szerint például a miniszterelnök évértékelő beszéde alapján sem nehéz belátni, hogy van egy világos eszmei alapokon nyugvó kormányzás, egyértelmű célokkal, értékrenddel és ennek megfelelően meghozott döntésekkel, amivel szemben nincs alternatíva a közéletben. "Ráadásul a balliberális oldal mostanra a demokrácia alapszabályait sem fogadja el, viszont kiegészült a Jobbikkal is" - tette hozzá.

Kijelentette, a migráció elutasítása egyszerre politikai hívó szó, és társadalompolitikai program, amiből szuverenitásfelfogás, demográfiai program, a nemzeti kultúra védelme, a nő és férfi közötti egyenjogúság tisztelete, tehát magyar és európai jövőkép egyaránt következik.

Gulyás Gergely közölte azt is, már dolgoznak azon a - két héten belül elkészülő - javaslatcsomagon, amelynek célja, hogy a gyermekek a tömegtájékoztatásban,
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 10:11
Illegális bevándorlás - CDU-elnök: a német kereszténydemokraták tanultak a 2015-ös menekülthullámból
részvételével tekinttették át a legfontosabb témákat.

A munkacsoportok vezetőinek beszámolója alapján az EP-választási programban kiemelt helyen szerepel majd az Európai Unió külső határának hatékony védelme és az EU-s határ-, és partvédelmi ügynökség, a Frontex megerősítése. Létre kell hozni továbbá egy egységes be-, és kiutazási nyilvántartást az állandó belső határőrizet nélküli schengeni övezetben. Hangsúlyozták azt is, hogy EU-s szinten harmonizálni kell a menekültügyi eljárás ésellátás alapszabályait.

A nemzeti szintű teendők között egy sor szigorítás szerepel, a többi között a menekültügyi eljárást hátráltató, például a személyazonosságuk megállapításában nem közreműködő menedékkérők ügyében. A munkacsoportok megállapításai között az is szerepel, hogy a BAMF döntéseivel szembeni jogorvoslat lehetőségét szűkíteni, az elutasított és kitoloncolásra jelölt menedékkérők őrizetbe helyezésének lehetőségét pedig bővíteni kell.

Az évek óta megoldatlan gondok közé tartozik az is, hogy az
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:42
A Nébih élménypedagógiai programjaival bővült a Minipolisz gyermekváros
"ételt csak okosan" című modulja a tudatos vásárlást, az élelmiszerbiztonságot, a helyes kézmosást és a biztonságos ételkészítést mutatja be, a "maradék nélkül" program pedig arra tanít, hogy az élelmiszer ne a hulladékgyűjtőkben végezze - közölte.

Hozzátette, hogy a berendezett terek között egy konyha is helyet kapott az élelmiszerek helyes tárolásának bemutatására, de a gyerekek kipróbálhatják a Nébih-ellenőrök és az állatorvosok munkáját is. Emellett elsajátíthatják a felelős állattartás alapszabályait, a farmnak berendezett sarok pedig ismerteti, hogyan jut el a tej a gazdálkodóktól a fogyasztókig.

A fogyasztói ismeretek megjelenítését az oktatásban az élelmiszerlánc kockázatmentesítési stratégiája is említi, tavaly óta pedig kormányhatározat rendelkezik arról, hogy a szükséges ismereteket a legfiatalabbaknak is át kell adni - mondta Zsigó Róbert.

Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő üdvözölte, hogy a magyar családok európai viszonylatban is sok állatot tartanak kedvtelésből.
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 13:33
Szíria - Lavrov: Moszkva egyeztetni akar a Nyugattal a szíriai menekültek visszatéréséről
államok szuverén egyenlőségének sérthetetlenségét, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás elvét.

Hangot adott meggyőződésének, hogy a G20 csoport, amelyet eredetileg a nemzetközi gazdaság és pénzügyi rendszer problémáinak kezelésére hoztak létre, mind nagyobb figyelmet fordít majd a politikai problémákra.Rámutatott, hogy a tömörülés a konszenzus elve alapján működik.

Lavrov azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az ENSZ-ben akadályozza a kibertérbeli felelősségteljes magatartás alapszabályainak kidolgozását, amire Oroszország tett javaslatot, közösen a Sanghaji Együttműködési Szervezettel és a BRICS-országokkal. Közölte, hogy Moszkva az év folyamán szerződéstervezetet fog a világszervezet elé terjeszteni a kibertérbeli bűnözés megelőzéséről.Lavrov azt hangoztatta, hogy a Krím Oroszországhoz történő "visszatérése" - a félsziget Ukrajnától való elcsatolását az ENSZ-tagállamok túlnyomó többség nem ismerte el - egybeesik mind a terület, mind az orosz lakosság törekvéseivel.
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 17:19
A német külügy értetlenkedéssel fogadta az új amerikai nagykövet európai konzervatív vezetők támogatásáról szól
minisztériumban bemutatkozó látogatásra, amely alkalmat ad majd egy eszmecserére arról, hogy miként kell érteni a hírportálon megjelent interjúban tett kijelentéseit.

Richard Grenell az interjúban a többi között arról beszélt, hogy támogatni kíván az eddigiektől eltérő, "más konzervatív" mozgalmakat és"más vezetőket" Európában. Megjegyezte, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár "egy rocksztár, nagy rajongója vagyok".

A német hírportálok az interjúval kapcsolatban rámutatnak, hogy a diplomácia alapszabályai szerint egy nagykövet nem fejezi ki nyilvánosan politikai mozgalmak, pártok vagy politikai vezetők iránti rokonszenvét.

Erre vonatkozik az interjúval kapcsolatban a német belpolitika számos szereplője által megfogalmazott bírálatok sora is. Így például Ralf Mützenich, a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egyik vezető külpolitikai szakpolitikusa, aki egy hétfői nyilatkozatában kiemelte, hogy nem tartozik a nagykövetek feladatai közé a fogadó országban zajló politikai folyamatok
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 16:50
Képek, videók
Az élet 7 alapszabálya.jp
pacsakute
2017. április 02. vasárnap, 17:26
Az élet 6 alapszabálya.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 13:50
Az élet 6 alapszabálya
irmus
2015. február 06. péntek, 18:15
megfázás-elleni-tippek .jp
pacsakute
2020. február 05. szerda, 13:42
Allergia elleni olajok .j
pacsakute
2019. január 11. péntek, 12:50
Paraziták elleni tea.jpg
pacsakute
2018. május 22. kedd, 21:20
hit elleni bűn0204.jpg
maroka
2018. február 04. vasárnap, 12:47
Rák elleni fűszerek.jpg
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 12:44
Hasi zsír elleni torna.jp
pacsakute
2017. március 24. péntek, 19:53
Hőhullám elleni tea.jpg
pacsakute
2016. november 19. szombat, 17:39
Ákos elleni tüntetés.jpg
pacsakute
2015. december 20. vasárnap, 14:02
HPV elleni oltás bejelent
irmus
2015. szeptember 19. szombat, 12:05
Hasi zsír elleni növények
pacsakute
2014. augusztus 16. szombat, 04:56
Gyulladás elleni fűszerek
pacsakute
2014. július 08. kedd, 22:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.