Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 10:35 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Horvát-magyar - Rossi: ha ki is kapunk, nem mindegy, hogyan
"A világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfelünk, amely nyolcadik a világranglistán, míg a magyar csapat az ötvenedik. Hazai pályán ennek ellenére sikerült meglepni őket márciusban, de korántsem biztos, hogy ez ismét összejön. Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg, nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni" - fogalmazott az olasz szakvezető.

Rossi szerint a meccs képét alapvetően határozza majd meg, hogy a magyar válogatott meg tudja-e tartani a labdát, mert ha nem, akkor védekezésre kényszerül majd, ellenkező esetben viszont csapata képes lesz a támadásvezetésre, amellyel problémát is okozhat az esélyesebb ellenfélnek.

"Nehéz helyzetben vagyunk, sok játékosunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, négy futballistára nem számíthatok azok közül, akik pályára léptek a márciusi bravúros győzelem alkalmával, ebből három középpályás" - utalt arra Rossi, hogy az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthat.

A szakember úgy vélte, szervezettséggel, önbizalommal és kellő motivációval pótolhatóak a hiányzók, de hogy ez sikerül-e, csak csütörtökön a pályán derül ki.

"Olyan bátran kell játszani, mint Budapesten. Fontos, hogy agresszíven védekezzünk, hasonló lesz a taktikánk, de nem lesz könnyű dolgunk, mert fantasztikus játékosai vannak a horvátoknak" - fogalmazott Gulácsi Péter, aki szerint a jó védekezés mellett kulcsfontosságú lesz, hogy a néhány lehetőséget viszont kíméletlenül ki kell használnia a csapatnak.

Az RB Leipzig kapusa kifejtette, húszévesen a legjobb csapat ellen akart játszani, ma viszont már semmi nem érdekli, csak a győzelem, teljesen mindegy számára, hogy egyszer, vagy tízszer kell ehhez védenie.

"Itt pontokról és kijutásról van szó" - jelentette ki a Bundesliga legjobb hálóőrének választott Gulácsi, aki hozzátette, nem aggódik a hiányzók miatt, mert előtte tapasztalt védők játszanak majd, akik régóta a nemzeti együttes tagjai. "A bravúrhoz közel tökéletes teljesítmény kell" - fűzte hozzá.

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A nemzeti együttes hátránya egy pont az éllovas riválissal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötösből - melynek még Wales és a sereghajtó Azerbajdzsán tagja - az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő kontinensviadalra. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Kleinheisler László, Sigér Dávid - Holman Dávid, Kovács István, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 19:42
Címkék: Baráth Botond, Nagy Ádámra, Pátkai Mátéra, Szoboszlai Dominikre, Gulácsi Péter, Poljud Stadionban,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Szakértő: a migráció szervezői minden módszert bevetnek a folyamatok irányításáért
A migráció terén évek óta nem változik a metódus, ez egy "állóháború", amelyből lassan el kellene mozdulni - fűzte hozzá.

Az illegális bevándorlás okozta állandó kitettség, fenyegetettség nem vezet jóra, ráadásul az érkezőket is megtévesztik, mivel indulásra biztatják és azzal hitegetik őket, hogy az ellenállás megtörik majd és eljutnak a választott országba - mondta.

Pontosan nem lehet tudni, hogy kik állnak a migrációs folyamat mögött - mondta, megjegyezve, hogy szerinte felderíthető szervezetekről van szó. A szakértő szerint az állóháború leggyorsabb megoldása az lenne, ha felderítés révén felszámolnák a háttér irányító szervezeteket. Hozzátette: a törvény lehetőség ad arra, hogy elítéljék azt, aki illegalitásra, bűncselekményre szólít fel, buzdít másokat.

A szakértő kitért a hírek szerint a szerb-horvát határ felé tartó migráns csoportra is; azt mondta, a magyar határvédelem erősségét jelzi, hogy a szerb-magyar határnál történtek után ezúttal már a csoportok máshol próbálkoznak.
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:07
Szent Bálint vértanú, aki a szerelmesek pártfogója lett
Nemcsak az angolok, más népek, például a horvátok is úgy hiszik, hogy a madarak ezen a napon tartják a menyegzőjüket..
Szent Bálintot vagy Valentint ma világszerte úgy ismerik, mint a szerelmesek, házasok védőszentjét, bár legendájában eredetileg egy szó sincs szerelemről. Alakja a történelem homályába vész, mégis nagy népszerűségnek örvend a mai napig. Ki volt valójában ez a titokzatos szent?
................
A Bálint név latin változata Valentinus, ami azt jelenti: erős. A Legenda Aurea úgy fogalmaz: ,,erőt bíró, azaz a szentségben állhatatos". A hagyományban több Bálint nevű szent története keveredik, miközben nagyon kevés hiteles tény maradt fenn róluk. A gyér történelmi adatok miatt 1969-ben kivették Bálint nevét az általános római naptárból, meghagyva a róla való megemlékezés lehetőségét a helyi egyházak számára.
Annyi bizonyos, hogy a 3. században élt egy Bálint nevű római pap, akit
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:39
Hit, hagyomány, hangulat
Újraéledt a cigány mise hagyománya Székely János szombathelyi megyés püspök kezdeményezésére, aki legutóbb a soltvadkertiek előtt celebrálta lovári nyelven a szertartást. A különleges eseményre lapunkat is meghívták.
............
gy régi legenda szerint az öreg király nem tudta eldönteni, hogy a három fia közül melyiküknek adja át az uralkodást, ezért próbára tette őket. Mindannyian kaptak egy-egy aranypénzt, abból kellett olyasvalamit venniük, amivel estére teljesen meg tudják tölteni a tróntermet.
A rangidős fiú beszerzett húsz szekérnyi szénát, de kevésnek bizonyult. A középső testvér tetemes mennyiségű libatollal próbálkozott, ám az sem lett elegendő. A legkisebb fiú egy szál gyertyával tért vissza, s ahogy meggyújtotta, szelíd fényessége azonnal betöltötte az egész termet.
A király tudta, ő lesz az utóda
maroka, 2020. február 05. szerda, 14:54
MSZP: kudarc a kormány lakhatási és népesedési politikája
Korózs Lajos - aki az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke is - bejelentette, hogy csütörtökön 13 órára összehívta a testületet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetése tájékoztatást adjon a koronavírus kapcsán megtett intézkedésekről.

Az ellenzéki politikus teljes kudarcnak nevezte a kormány elmúlt tízéves lakáspolitikáját, szerinte ugyanis az egész országban lakhatási válság van. Összevetette: a szocialista kormányok nyolc éve alatt 280 ezer, 2011-től viszont csak 88 ezer új lakás épült Magyarországon.

Elmondta, nem a legelesettebbek lakhatási problémáiról van szó, most már az alsó- és a középosztály is gondokkal küzd, megfizethetetlenek számukra az ingatlanok, a kormány lakhatási politikája viszont kizárólag a felsőközéposztályt és a tulajdonszerzést célozza.

Korózs Lajos szerint változtatni kellene a kormányzati politikán és ismét be kellene vezetni egy normatív lakástámogatási rendszert, amelyet 2012-ben megszüntettek. A hajléktalanoknak pedig külső férőhelyeket,
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 14:21
EKF - Fiume és Galway az Európai Unió két új kulturális fővárosa - BŐVÍTETT
Fiuméban a nyitónapon 500 művész részvételével, 70 produkcióval 30 helyszínen kezdődött meg a programsorozat, amelynek első eseményein az eső ellenére több ezren vettek részt, köztük számos turista.

A hivatalos megnyitó szombat délután volt a fiumei Horvát Nemzeti Színházban (HNK), ahol az Európai Bizottság alelnöke, a horvát Dubravka Suica átnyújtotta Fiuménak az EKF-plakettet.

A megnyitó központi programja a kikötőben zajlott. Az Opera Industriale című produkcióban 120 előadóművész vett részt: táncosok, énekesek és zenészek. Az előadás hangok, zenék és zajok együttese volt, amelyet a fény és a sötétség effektjei kísértek, és amelyhez - mint a szervezők írták - "Fiuméra és Európára jellemző erős szimbólumokat" használtak fel.

A szervezők szerint a projektet a fiumei underground kultúra képviselői kezdeményezték. Mint fogalmaztak, az est fénypontja horvát, egyben európai volt, megmutatta, hogy a város az maradt, ami. A program ízelítőt adott "abból az energiából, amely a városban
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 18:22
EKF - Elindult a horvátországi Fiume Európa Kulturális Fővárosa-programja
A nyitónapon 500 művész részvételével, 70 produkcióval 30 helyszínen kezdődött meg a programsorozat, amelynek első eseményein az eső ellenére több ezren vettek részt, köztük számos turista.

A hivatalos megnyitó szombat délután volt a fiumei Horvát Nemzeti Színházban (HNK), ahol az Európai Bizottság alelnöke, a horvát Dubravka Suica átnyújtotta Fiuménak az EKF-plakettet.

A megnyitó központi programja a kikötőben zajlott. Az Opera Industriale című produkcióban 120 előadóművész vett részt: táncosok, énekesek és zenészek. Az előadás hangok, zenék és zajok együttese volt, amelyet a fény és a sötétség effektjei kísértek, és amelyhez - mint a szervezők írták - "Fiuméra és Európára jellemző erős szimbólumokat" használtak fel.

A szervezők szerint a projektet a fiumei underground kultúra képviselői kezdeményezték. Mint fogalmaztak, az est fénypontja horvát, egyben európai volt, megmutatta, hogy a város az maradt, ami. A program ízelítőt adott "abból az energiából, amely a városban uralkodik, a
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 16:42
Stanley Jordan a Budapesti Nyári Fesztiválon
feldolgozásaival, popslágerek kapcsán tett felfedezésekkel, a dzsessz határait feszegető, ultramodern improvizációval vált ismertté.

A nyári koncerten a Stanley Jordan Quartet tagjaként fellép a chilei Christian Galvez basszusgitáros is, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is közreműködött és Gary Willis, Dominique di Piazza és Hadrien Feraud mellett tagja a Masters of Bass együttesnek is.

A külföldi zenészek két hazai ütőhangszeres művésszel, Dörnyei Gáborral és Horváth Kornéllal játszanak együtt. Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben készült Drumeo című filmje olyan kiválóságok közé emelte, mint Peter Erskine, Bernard Purdie és Billy Cobham.

A Kossuth-díjas Horváth Kornélt jól ismeri mind a magyar, mind a külföldi közönség, 2016-ban a brit Rhythm magazin olvasói Az év ütőhangszeres művészének választották. A zenész játékában izgalmasan ötvözi a magyar zenei gyökereket a
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 08:11
Koronavírus - Horváth Ildikó: Magyarországon nincs koronavírusos beteg
Jelenleg Magyarországon senki nem küzd koronavírussal. Ezzel együtt komolyan veszik a Kínában halálos áldozatokat is szedő betegséget. Az utazások nyomán terjedhet a világban a betegség, ezért a magyar kormány is kiemelten odafigyel a megelőző intézkedésekre - közölte.

Az államtitkár azt mondta: a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) folyamatosan tartja a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel, valamint az Európai Bizottságot támogató járványügyi hatósággal.

Horváth Ildikó azt mondta: az egyik legfontosabb dolog a nyugodt, fegyelmezett viselkedés.

Az államtitkárt kérdezték a koronavírusról megjelenő álhírekről. Horváth Ildikó azt tanácsolta, az NNK aktuális információi nyomán tájékozódjanak.

Horváth Ildikó hangsúlyozta azt is, hogy már influenzajárvány van Magyarországon. Mintegy 15-20 ezren küzdenek a betegséggel. Azt kérte, hogy aki észleli magán a tüneteket, maradjon otthon, ne fertőzzön meg másokat.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus kapcsán arról
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 18:41
Képek, videók
magyar-horvát
noelle
2007. július 08. vasárnap, 09:32
pártus jézus Baráth Gabr
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:41
barathoz akkor fordulunk.
relisisi
2016. február 28. vasárnap, 11:37
BARÁTH ÁGI
1vargaildyko
2015. október 06. kedd, 07:24
BARÁTH ÁGIKA
1vargaildyko
2015. március 11. szerda, 11:33
Barathoz....
borigit
2014. november 08. szombat, 13:35
Clark_Ádámr tér.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:46
Pátkai tó
peterimajoridozsahe
2009. november 19. csütörtök, 13:48
Szoboszlai Ildikó
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:35
gulácsi péter0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 22:10
a stadionban
orban47
2016. május 15. vasárnap, 15:16
Kép a stadionban
sanci81
2014. február 12. szerda, 19:29
hólapátolás stadionban.jp
kicsoda57
2012. február 07. kedd, 16:52
hó stadionban.jpg
kicsoda57
2012. február 07. kedd, 16:47
gyász a stadionban3.jpg
maroka
2011. november 05. szombat, 19:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.