Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:13 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eltorlaszolták a londoni tőzsdét a környezetvédő tiltakozók
A rendőrség, a Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint a tiltakozások kezdete óta eddig 1088 tüntetőt vettek őrizetbe.

Az Extinction Rebellion nevű kampánycsoport több tagja csütörtök délelőtt az LSE összes bejáratát élőláncokkal állta el, úgy, hogy a láncok szélein álló tagok a Szent Pál-székesegyház közvetlen közelében emelkedő épület falához, a láncokban álló tüntetők egymáshoz ragasztották magukat.

A csoport több más tagja a pénzügyi központ kelet-londoni irodavárosát és a City repülőteret kiszolgáló városi vasút, a Docklands Light Railway (DLR) forgalmát bénította meg azzal, hogy felmásztak egy szerelvény tetejére.

Csütörtöki közleményében az Extinction Rebellion azzal indokolta a tőzsde és a londoni pénzügyi központ elleni demonstrációt, hogy a londoni részvénypiacon a világ leginkább környezetkárosító cégeinek papírjai forognak. E cégek között fosszilis üzemanyagokat gyártó vállalatok és erősen környezetpusztító módszerekkel működő bányatársaságok, esőerdők kiirtásával környezeti katasztrófát okozó vállalkozások vannak.

A londoni tőzsde "szó szerint bolygónk elpusztításával kereskedik" - áll a demonstrációkat szervező csoport közleményében.

A londoni pénzügyi központ saját rendőrsége, a City of London Police csütörtöki tájékoztatásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Cityben várhatóan egész nap fennakadásokkal kell számolni a tiltakozó akciók miatt.

Az Extinction Rebellion az elmúlt hetekben London legforgalmasabb főútvonalain és hídjain próbálta megbénítani a közlekedést. Aktivistái letáboroztak más helyszínek mellett a Waterloo hídon, a két leghíresebb bevásárlóutca, a Regent Street és az Oxford Street találkozásában lévő Oxford Circus forgalmi csomópontban, valamint a parlament épületegyüttese előtti téren.

A demonstrációk miatt hosszú ideig 55 londoni autóbuszjárat nem közlekedett; ez önmagában naponta 500 ezer ember utazását érintette.

Az Extinction Rebellion a húsvéti hétvégén megpróbálta megbénítani a legforgalmasabb európai repülőtér, a londoni Heathrow működését is, ez azonban a rendkívüli rendőrségi készenlét miatt nem sikerült.

Sajid Javid brit belügyminiszter már a Heathrow-n tervezett tiltakozó akció előtt bejelentette, hogy a hatóságok "a törvény teljes erejével" fellépnek azok ellen, akik a légiközlekedés biztonságát veszélyeztetik.

Az eddigi tiltakozó megmozdulásokban a fiatal aktivisták ezrei mellett több száz tudományos kutató, középiskolai és egyetemi tanár, művész és közéleti személyiség vett részt.

Múlt pénteken, az Oxford Circus közepén felállított - a rendőrség által azóta eltávolított - rózsaszínű vitorláshajón beszédet mondott Emma Thompson Oscar-díjas brit színésznő is. Kijelentette: a tüntetések helyszínei "a józan ész kis szigetei". Hozzátette: a mostani nemzedék környezetpusztító életvitelével a fiatal generációkat hagyja cserben.

Az Extinction Rebellion olyan törvényeket követel, amelyek alapján 2025-ig zéróra csökkenne Nagy-Britanniában a globális felmelegedést okozó szennyezőanyagok kibocsátása.

A rendőrség a tiltakozók belvárosi táborhelyeit már felszámolta, és a csoport bejelentette, hogy csütörtökön befejezi a demonstrációsorozatot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 10:58
Címkék: Scotland Yard, Extinction Rebellion, Szent Pál-székesegyház, Docklands Light Railway, London Police, Regent Street,
Kommentek
Tüntető gazdák egy időre eltorlaszolták az egyik lengyel autópályát
Mintegy száz, sárgamellényes gazda Varsótól 25 kilométerre foglalta el több órára az autópálya főváros felé vezető mindkét sávját, ami miatt hatalmas dugók alakultak ki.

Kártérítést követeltek sertéstelepeiknek a járvány miatti, hatóságilag elrendelt megsemmisítéséért, hatékonyabb küzdelmet az ASF-fel szemben, a lengyel mezőgazdasági termékek nagyobb támogatását, valamint a hazai és külföldről importált mezőgazdasági termékek egyértelmű megkülönböztető megjelölését.

A tüntetőkkel közvetlenül tárgyaló mezőgazdasági miniszter elmondta: házi sertéseknél legutóbb szeptember közepén találtak ASF-vírust Lengyelországban. Más a helyzet a vaddisznókkal, amelyek állományát csökkenteni kellene. Erről jelenleg egyeztetés zajlik a lengyel vadászszövetséggel - tájékoztatott a miniszter. Elmondta továbbá, hogy a kormány több intézkedést hozott a sertéstenyésztők támogatására, a sertéspestis elleni küzdelemre, és hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság november végén a sertéspestistől mentesített 60
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:02
Újabb úttorlaszok és előállítások Belgiumban
tüntetők minden mozgathatót az utakra helyeznek a közlekedés akadályozása érdekében. Fákat vágnak ki, közlekedési táblákat törnek le, autógumikat égetnek, és kövekkel, vasrudakkal, Molotov-koktélokkal támadnak a kiérkező rendőrökre.

A megmozdulások kezdete óta 53 embert vettek őrizetbe, közülük 24 esetében indítottak eljárást. Az érintettek között többen ismertek a hatóságok előtt - tették hozzá.

A napilap úgy tudja, a tüntetők több dél-belgiumi város bevásárlóközpontjának bejáratát is eltorlaszolták.

A beszámoló szerint a belga belügyminisztérium válságtanácsot hívott össze mások mellett a rendőrség és az állambiztonsági hivatal részvételével az "elfogadhatatlan megatartás" megszüntetése érdekében.

Jan Jambon belga belügyminiszter kijelentette, a tüntetések szándékosan erőszakos résztvevői visszaélnek a spontán állampolgári megmozdulással. Tájékoztatása szerint a válságtanács stratégiát dolgozott ki, hogy minél hamarabb véget vessen az "aggasztó eseményeknek".

Megegyezés született
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 11:51
Olajfinomítók blokádjával tiltakoznak francia gazdák a bioüzemanyagokhoz szükséges nyersanyag importja ellen
Christiane Lambert, a gazdák legjelentősebb érdekvédelmi szervezete, az FNSA elnöke elmondta, hogy a Fiatal Gazdák (JA) nevű szakszervezettel együtt háromnapos tiltakozó mozgalmat hirdettek, amelynek keretében telephelyenként 70-160 ember tiltakozik.

"Franciaország számos olyan terméket importál, amely nem felel meg azoknak a szabályoknak, amelyeket a francia gazdáknak be kell tartaniuk. Ez vonatkozik a dél-amerikai Mercosur-országokból származó húsra, a spanyol borra és a pálmaolajra" - mondta Damien Greffon, az FNSA párizsi régiójának vezetője a francia hírügynökségnek, miközben a tiltakozó gazdák a rendőrök előtt öntöttek nagy mennyiségű trágyát, burgonyát és földet a Párizshoz közeli Grigny üzemanyag-raktárhoz vezető mellékútra.

A gazdák dühét elsősorban az váltotta ki, hogy a Total olajipari cég egyik olajfinomítója nyáron kezdi meg az engedélyezett pálmaolaj importját. A dél-franciaországi La Mede biofinomítójába - amelyet már vasárnap este eltorlaszoltak a gazdák - évi mintegy 300 ezer
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 13:02
Megbocsátás
"Utam során a megbocsátás ellen szóló valamennyi érvemet annak tükrében kellett mérlegelnem, hogy Isten hogyan bocsátott meg nekem, hiszen végtére is ő állította fel a mércét a megbocsátást illetően. Rá kellett jönnöm, hogy ellenvetéseim többsége a megbocsátásról alkotott téves elképzeléseimben gyökerezik. Elhittem bizonyos mítoszokat, melyek azután eltorlaszolták előttem az utat."

- Dianne B. Collard -
kalmanpiroska, 2018. február 21. szerda, 16:32
Elítélték a nagyfai fogolyzendülés vádlottjait
többségüket tiltott határátlépés után vették őrizetbe, vagy kitoloncolásra vártak, miután határzár tiltott átlépése miatt kiutasították őket.

A körletben október elejétől - mivel a kitoloncolásokat nem lehetett végrehajtani - egyre nőtt a feszültség. Október 22-én éjszaka az egyik zárkánban nyolcan elhatározták, hogy elbarikádozzák magukat és éhségsztrájkba kezdenek, felmerült köztük a közös öngyilkosság lehetősége is. A lecsavarozott emeletes ágyakat felfeszítették, kettétörték és a bútorokkal eltorlaszolták a befelé nyíló zárkaajtót. A történteket a másnap reggeli körletellenőrzés során vették észre az őrök. A rendőrök és a büntetés-végrehajtási intézet vezetői tárgyalni kezdtek a fogvatartottakkal, akik azt szerették volna elérni, hogy szabadon távozhassanak.

A zendülés híre gyorsan elterjedt, és folyamatos hangoskodás, kiabálás kezdődött a többi szektorban is. Egy másik zárkában két fogvatartott kézzel, illetve székkel kitörte az ablakokat, egy másik zárkában szintén összetörték az ablak- és
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 12:11
Több ezer cseh háztartás maradt áram nélkül szélvihar következtében
A Cseh Energetikai Művek (CEZ) közlése szerint számos járásban szükségállapotot kellett kihirdetni, mert a viharos szél megrongálta a vezetékeket, villanyoszlopokat, fákat csavart ki, aminek következtében sok helyen megszakadt az áramszolgáltatás. A legnagyobb problémákat a Pilseni, a Közép-csehországi, a Pardubicei és az Olmützi régiókból jelentették.

Nyugat-Csehországban néhány helyen megszakadt a regionális vasúti közlekedés, mert a kidőlt eltorlaszolták a vágányokat, más helyeken pedig az áramszolgáltatás hiánya okozott gondokat. Pilsen mellett egy fa az éppen arra haladó autóbuszra zuhant, de súlyosabb sérülés nem történt. A kidőlt fák miatt több alsóbbrendű út is le van zárva.

A hegyekben a széllökések sebessége általában meghaladta az óránkénti 140 kilométert, így a sípályákon gyakorlatilag mindenütt néhány órára le kellett állítani a felvonókat. A meteorológia intézet déli jelentése szerint a legnagyobb vihar a cseh-lengyel határon lévő Óriáshegységben (Krkonose) mérték, ott a szél
velemenyezd, 2017. február 24. péntek, 14:32
Illegális bevándorlás - A szlovén bíróság engedélyezte a népszavazást egy új befogadóállomás létesítéséről
A bíróság egyebek között azzal indokolta döntését, hogy a népszavazás alkotmányos joga az állampolgároknak.

A civil kezdeményezés elindítói elégedett a bíróság határozatával. Maja Kocjan, a kezdeményezés egyik aláírója a sajtónak nyilatkozva emlékeztetett: a községi tanács korábban elutasította annak lehetősét, hogy az ott élők népszavazás kezdeményezzenek arról, épüljön-e befogadóállomás a régióban. Az aktivista szerint a községi tanács viselkedése elfogadhatatlan és önkényes volt, törvénytelen döntést hozott. A bíróság döntése ellen nem lehet fellebbezni, a lakosság megkérdezése nélkül pedig nem lehet menekültközpontot létesíteni - mondta Kocjan.

Tavaly októberben több százan tüntettek Bela Krajina régióban egy esetleges új befogadóállomás létesítése ellen. Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára akkor nyomatékosította, hogy az említett központ ideiglenes lesz, és a rendőrség állandó felügyelete alatt áll majd, ezért nem kell attól tartani, hogy ellenőrizetlen helyzet áll
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 21:13
Képek, videók
Csíkrákos-i Környezetvédö
farkas1945
2013. november 26. kedd, 12:20
Fantomas A Scotland Yard
finike
2007. szeptember 28. péntek, 16:22
Fantomas A Scotland Yard
rambobby
2007. március 03. szombat, 04:50
rebellion131.jpg
livke
2011. április 04. hétfő, 18:57
animal_rebellion-9kis. jpg
mimika
2007. augusztus 04. szombat, 13:49
animal_rebellion-4kis. jpg
mimika
2007. augusztus 04. szombat, 13:48
animal_rebellion_1.jpg
bakafighter
2006. augusztus 23. szerda, 11:36
animal_rebellion9_1.jp g
bakafighter
2006. augusztus 23. szerda, 11:36
animal_rebellion4_1.jp g
bakafighter
2006. augusztus 23. szerda, 11:35
Szent Pál Székesegyház
vargaorsi
2006. július 16. vasárnap, 20:41
Docklands6
ficeficeoffice
2012. január 08. vasárnap, 21:48
Docklands4
ficeficeoffice
2012. január 08. vasárnap, 21:47
Docklands5
ficeficeoffice
2012. január 08. vasárnap, 21:45
Docklands3
ficeficeoffice
2012. január 08. vasárnap, 21:39
Átjutás a Docklands-be2
ficeficeoffice
2012. január 08. vasárnap, 21:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.