Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:48 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roppanós karfiol fűszeres palacsintatésztában sütve:
nem kell hozzá sok olaj

Ha szereted a bundás ételeket, de a hús helyett szívesebben ennél zöldségeket, süss karfiolt palacsintatésztában!





A karfiolhoz télen is egyszerűen hozzájuthatsz, olcsó és nagyon egészséges. Szükség is van ilyenkor a vitaminpótlásra. Készítsd el minél többféleképpen. Palacsintatésztában sütve legalább olyan jó, mint rántva. Minél kisebbre vágod a zöldséget, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz. Fontos, hogy legyen jó sűrű a tészta.

Karfiol palacsintatésztában

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
15 dkg liszt
1.5 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és keresztben vágd mutatós szeletekre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három-öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Törölgesd is át papírtörlővel. A tejet keverd csomómentesre a liszttel, a tojással, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Szinte tésztaszerű állagot kell, hogy kapj.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal. Mártsd a karfiolszeleteket a palacsintatésztába, és rendezd a tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Sajtszószban is isteni a karfiol. Tepsiben sütve, kellemesen fűszerezve ízletes, és hús nélkül is laktató lesz.
Femina.hu
suzymama, 2019. január 12. szombat, 10:42
Címkék: bundás ételeket, karfiolhoz télen, karfiolt szedd, tejet keverd, tepsit vagy, vitaminpótlásra,
Kommentek
Ehető virágok a gasztronómiában
virágok, amelyek édességek készítésére is kiválóak ( lasszi-édes indiai joghurtital, fagylalt, kandírozott virágfejek, sütemények). Szezonális jellegük miatt érdemes virágokkal ízesített szörpöt, cukrot készíteni.
Akácvirág
Az édes virágokat már kisgyerekként is szívesen fogyasztottuk. Édességekhez kiváló, olyan ételekhez használjuk, amelyekben érvényesülhet enyhe íze (pl.: tejpite).
Bodzavirág
Az illatos bodzavirágból finom szörpöt készíthetünk. Érdemes kipróbálni a sűrű palacsintatésztában kisütött virágzatokat, amit porcukorral, vagy lekvárral fogyaszthatunk.
Ibolya
A kandírozott ibolya és az ibolyafagylalt Sissi egyik kedvenc édességei közé tartoztak. Különleges finomság az ibolyazselé, ami a lekvárokhoz hasonló módon készíthető el. Rokona, az árvácska is fogyasztható.
Levendula
A virág íze kesernyés, édes és sós ételekhez is kiváló. Kekszet, lekvárt ízesíthetünk vele. A provence-i fűszerkeverékben megtalálható.
Körömvirág
A szegények sáfrányaként
eva6, 2016. november 07. hétfő, 08:39
A legjobb bodzás desszertek
édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal. Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.

Bodzavirág bundában

Hozzávalók:
bodzavirág, tojás, tej, liszt, cukor, olaj

Elkészítés:
A frissen szedett bodzavirágot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Tojásból, lisztből, pici cukorból, tejből sűrű palacsintatésztát készítünk. Az olajat felforrósítjuk. A virágokat először lisztben, majd a palacsintatésztában megmártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Vaníliás cukorral vagy fahéjas cukorral megszórva melegen tálaljuk.

Szép Ilonka bodzafánkja

Hozzávalók:
3 dl tej, 3 dkg élesztő, 50 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, 5 evőkanál cukor, 2 tojás sárgája, csipetnyi só, 8 tenyérnyi bodzavirág; a sütéshez: olaj

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral ízesített, meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi
tinka1951, 2015. május 25. hétfő, 17:35
Alma pongyolában
Alma pongyolában

Hozzávalók

1 kg alma
olaj
fahéjjal kikevert porcukor

palacsintatészta

(25 dkg liszt, 2 tojás, 1 dl tej, szódavíz, só, 1 k olaj)

Elkészítése:

Pucold meg az almát és vágd karikákra
Forgasd meg a sós palacsintatésztában úgy, hogy jól ragadjon bele az alma
Forró olajban süsd ki a bundázott almákat és szórd meg fahéjas porcukorral tálaláskor!
horvathnemagdi, 2014. október 05. vasárnap, 17:58
Almás palacsintatésztában sült csirkemell
Hozzávalók:
csirkemellfilé

liszt
tojás
alma
A kisütéshez:
olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteltem,kiklopfoltam,sóztam.
Egy almát durvára lereszeltem.
Lisztből,tojásból sűrűbb palacsintatésztát kevertem ki,amelybe az almát belekevertem.
A hús szeleteket lisztbe,majd az almás masszába mártottam és kisütöttem olajban.
suzymama, 2014. szeptember 09. kedd, 19:57
Palacsintatésztában sült bodzavirág
Receptek egyperces

Palacsintatésztában sült bodzavirág

Hozzávalók:
1 tojás
liszt
tej
csipetnyi só
1-2 kávéskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés: 1 tojás felhasználásával a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztát készítek, amit kis vaníliás cukorral és citromhéjjal ízesítek. A bodzavirágokat alaposan megmosom, majd lecsöpögtetem. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítek. A bodzavirágokat a tésztába forgatom, majd az olajban addig sütöm, amíg a tészta szép aranyszínűvé nem válik. Porcukorral hintve kínálom.
gabfe, 2014. május 30. péntek, 18:50
x
Egyik kedvencünk a szója szelet.
Háromszoros mennyiségű fűszeres forró vízzel kell leönteni,s addig áztatni míg megdagad.
Lehet előző este készíteni,mert hosszabb idő kell a teljes puhuláshoz.Időnként célszerű forgatni.
Ha kellőképpen megpuhult
akár lapjában ketté is vághatjuk,így több szeletet nyerünk.Innentől kezdve úgy bánunk vele mint egy hússzelettel.
(a fűszeres lébe kerülhet só bors,gyömbér egy csipet,esetleg fokhagyma)
A szeleteket lehet rántani,palacsintatésztában sütni.
Eszterházy módra:
Finomra vágott vöröshagymát kevés olajon fonnyasztunk,majd hozzáadjuk a gyufa szál vékonyra vágott répát,petrezselymet.Rövid ideig pároljuk,majd paradicsompürét keverünk hozzá.Felöntjük vízzel,fűszerezzük (babérlevél,majoranna,mustár, petrezselyemzöld),elkeverjük tejföllel,beletesszük a szójaszeleteket és fedő alatt 10 percig pároljuk,esetleg betolhatjuk a sütőbe.
Aki először készít szóját,elöbb rántva kóstolja meg,s ha elfogadja az ízét kísérletezhet.
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
Almák bundában
Pálmafa Project
Almák bundában
1

Na, nem a kifutón, hanem a tányéromon. Felöltöztettem őket ugyanis, a birset és a hagymományos piros pozsgás almát is. Igaz, hogy az időjárás langyos tavaszi inkább, de ez az étel mégis őszies színekben és ízekben tündököl. Talán erre mondják, hogy olyan igazi békebeli desszert. Pofon egyszerű és 10 perc alatt kész. Az illata sülés közben fenséges, az ízéről meg nem is beszélve.

Birsalmát én sem gyakran eszem, mivel sokkal keményebb, mint a többi almafajta, és elég fanyar ízű gyümölcs. Ezt inkább megfőzve, lekvárnak, levesnek, vagy birsalmasajt formájában fogyasztják, de süteményekbe is tökéletes. Kitünő C-vitamin forrás, de mellette, A, B1, B2, B3 és E vitamin is van benne. A másik almához hasonlóan pektintartalma magas, segíti a szervezet méregtelenítését, jó immunerősítő, cukortartalma pedig alacsony.

Szóval két alma barátunk, nem holmi köntöst kapott magára, hanem egyenesen palacsintatészta bundába
nanoka72, 2013. november 01. péntek, 21:50
Képek, videók
baranycsulok_roppanos_ zol
szelidszeder
2011. december 21. szerda, 06:38
Rákpusztító ételek.jpg
pacsakute
2019. január 10. csütörtök, 11:53
Rákpusztító ételek . jpg.
pacsakute
2019. január 02. szerda, 19:18
Gyulladáscsökkentő ételek
pacsakute
2018. december 10. hétfő, 08:28
Ételek melyek tisztitják
irmus
2018. augusztus 16. csütörtök, 06:00
gyógyító ételek 2..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:56
gyógyító ételek 24..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:16
gyógyító ételek 23..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 22..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 21..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 20..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 19..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 17..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.