Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:29 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Romániai referendum - A kezdeményezők nem adják fel és a pártokat hibáztatják a bojkottért
Mihai Gheorghiu, az egyesület vezetője elmondta: annak ellenére, hogy a céljukat, mintegy 6 millió szavazat begyűjtését, nem sikerült elérniük, folytatják a "gender-ideológia elleni küzdelmet". Ez egy első csata volt, de lesznek újabbak, amelyeket Ghoerghiu szerint biztosan meg fognak nyerni.

A népszavazás eredménye véleménye szerint azt mutatja, hogy fontos kérdést tűztek napirendre, és örömét fejezte ki, hogy hallatták hangjukat, illetve szavazatokkal is megerősítették a mintegy 3 millió támogató aláírást.

Az egyesület vezetője szerint hatalmas referendum-ellenes propagandagépezettel kellett szembenézniük és a pártokat bírálta azért, hogy nem tájékoztatták kellőképpen a lakosságot. Hangsúlyozta, kezdeményezésük nem volt politikai jellegű annak ellenére, hogy a referendum bojkottálására felszólítók ezt akarták elhitetni a választókkal.

A referendumot támogató román ortodox egyház hétfői állásfoglalásában hitbeli egységre és "az Istentől megáldott család" védelmére biztatta híveit. Megköszönték a csaknem 4 millió választónak, hogy véleményt nyilvánítottak a népszavazáson. Az ortodox egyház szerint az emberek döntését, a résztvevőkét és a távolmaradókét egyaránt tisztelni és elemezni kell. Úgy vélték, a referendum lehetőséget nyújtott megismerni, hogy milyen mértékben szekularizálódott a román társadalom.

A romániai katolikus püspökök is közleményt adtak ki az érvénytelen referendum után, amelyben megerősítették azt az álláspontjukat, hogy a család alapját továbbra is a férfi és nő házassága képezi.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 12:22
Címkék: Mihai Gheorghiu, pártokat hibáztatják, egyesület vezetője, első csata, népszavazás eredménye, pártokat bírálta,
Kommentek
Francia zavargások - A parlament elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
Christophe Castaner belügyminiszter szerint a normakontroll "minden kétséget és gyanút eloszlathat".

A javaslat alapján nemcsak bírói határozattal, hanem egyszerű prefektusi döntéssel eltilthatják a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket a további megmozdulásokon való részvételtől. A határozat megsértése hat hónap szabadságvesztést és 7500 eurós pénzbüntetést vonhat maga után.

A tervezet szerint szigorúabban büntetnék azokat, akik nem bejelentett tüntetéseket szerveznek, azok pedig, akik arcukat eltakarva jelennek meg egy megmozduláson, a jogszabály értelmében nem egyszerűen pénzbírsággal sújtható szabálysértést, hanem egy év szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt követnének el. A kormány célja az is, hogy a tüntetéseken okozott károkat ezentúl ne a kormány vagy az önkormányzatok fizessék ki az adófizetők pénzéből, hanem a rendbontóknak kelljen megtéríteniük a csoportosan elkövetett rombolások költségeit.

A jobboldali többségű szenátusban már tavaly októberben megszavazott
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 20:32
MOGYE-ügy - Átadták a román oktatási miniszternek a magyar orvosképzés önállóságának helyreállítását követelő p
MTI-nek elmondta: amikor az aláírásgyűjtést tavaly elkezdték, a két egyetem egyesítése még csak szándék volt. Ezért most egy levelet is hagytak az oktatási miniszternél, amelyben pontosították az intézményegyesítés nyomán előállt új helyzethez igazított követeléseket.

Ebben felhívták a figyelmet, hogy veszélybe került az egyetem multikulturális jellege, hiszen az összevont MOGYTTE nem szerepel az oktatási törvény által megnevezett multikulturális egyetemek között. Bár a miniszter ezt cáfolta, a kezdeményezők - a jogi félreértelmezés lehetőségét kizárandó - ennek a hiányosságnak a pótlását kérték Ecaterina Andronescutól.

"Akkor sem tudták a magyar főtanszékeket létrehozni, amikor ezt a törvény előírta. Annál nehezebb lesz akkor, ha ehhez már a törvényi támpont is hiányzik" - mutatott rá az EMNP ügyvezető elnöke.

Arra is felhívták a miniszter figyelmét: diszkrimináció lenne, ha nem alakulhatna önálló magyar kar is azon a MOGYTTE-n, mely januárban angol fakultást hozott létre. Az EMNT és EMNT
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 11:07
Román kormánypárti törvényhozók minimálisra csökkentenék a külföldön tárolható aranytartalékot
A bukaresti parlamentben Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, valamint Serban Nicolae szociáldemokrata szenátor terjesztettek be egy módosító indítványt, amellyel lényegében a külföldön tárolt román aranytartalék hazaszállítását kezdeményezték. Az indítványt a szenátusnál iktatták, és javasolták gyorsított eljárásban való megvitatását.

A kezdeményezők szerint az aranytartalék 65 százaléka jelenleg külföldön van, az ottani tárolásáról a román jegybank még Románia 2007-es EU-csatlakozása előtti időszakban határozott. Úgy vélik, hogy azóta a román gazdaság megerősödött, az infláció is ellenőrizhető szintre mérséklődött, így Románia gazdasági helyzete jelentősen jobb, mint az EU-csatlakozás előtti időszakban vagy mint a nemzetközi gazdasági válság idején. Szerintük a gazdasági kilátások is jók, a nemzeti bank pedig elég erős intézmény ahhoz, hogy maga lássa el a tárolás feladatát. Hangsúlyozták, ez azért előnyös, mert Romániának nem kellene tárolási díjat
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:52
Felháborodást keltett Horvátországban Anne Frank naplójának kivétele az iskolai programból
"Anne Frank naplója lekerült az iskolai olvasmányok listájáról. Nem tudjuk miért, de azt tudjuk, hogy ez a mű nagyon fontos ahhoz, hogy megértsük, meddig mehet el az emberi gonoszság egy sötét korszakban" - olvasható az interneten indított petícióban. A kezdeményezők úgy vélték: a holokauszt olyan téma, amelyet nem lehet mellőzni a horvát irodalmi oktatásban.

Anne Frank zsidó tinédzser 1942 és 1944 között vezetett naplót a hitleri megszállás alatt álló Amszterdamban. Bujkáló családjával együtt felfedezték és deportálták, nem sokkal tizenhatodik születésnapja előtt a bergen-belsen-i koncentrációs táborban vesztette életét.

Horvátországot azért is érinti érzékenyen a téma, mert a második világháborúban kikiáltott Független Horvát Államban (NDH) a horvátok is követtek el háborús bűncselekményeket. Az usztasa mozgalom egyike volt azoknak a szörnyű rendszereknek, amely együttműködött a nácikkal több tízezer zsidó, szerb és roma megsemmisítésben. A jasenovaci komplexumban, amelyet horvát
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 19:22
Francia zavargások - A nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
jobboldali többségű szenátusban, még a sárgamellényes mozgalom megjelenése előtt megszavazott szöveget bocsátotta vitára az alsóházban. A felsőház a munkajogi reform elleni szakszervezeti megmozdulásokon tapasztalt erőszak miatt, a futballhuligánok elleni törvénykezés mintájára dolgozta ki az új szabályozást, amely heves vitát váltott ki jogvédők és a baloldal részéről.

A javaslat alapján nemcsak bírói határozattal, hanem egyszerű prefektusi döntéssel eltilthatják a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket a további megmozdulásokon való részvételtől. A határozat megsértése hat hónap szabadságvesztést és 7500 eurós pénzbüntetést vonhat maga után.

A tervezet szerint szigorúabban büntetnék azokat, akik nem bejelentett tüntetéseket szerveznek, azok pedig, akik arcukat eltakarva jelennek meg egy megmozduláson, a jogszabály értelmében nem egyszerűen pénzbírsággal sújtható szabálysértést, hanem egy év szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt követnének el. A kormány célja az is, hogy a tüntetéseken
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:09
2019. Január 16., szerdai napiszöveg
különben nem lesz jutalmatok égi Atyátoktól.
2Ezért amikor irgalmas adományokat adsz, ne kürtöld szét,
mint ahogy a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon,
hogy dicsőítsék őket az emberek.
Higgyétek el, hogy megkapták már a teljes jutalmukat.
3Hanem amikor irgalmas adományokat adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb,
4hogy irgalmas adományaid titokban maradjanak.
Akkor az Atyád, aki titokban néz, megjutalmaz téged.).
Továbbá legyünk kezdeményezők
a tiszteletadásban (Róma 12:10NW
Bensőséges testvéri szeretettel szeressétek egymást.
Ti tegyétek meg az első lépést, és mutassatok tiszteletet mások iránt.).
Jézus kitűnő példát mutatott ebben,
hiszen még a legalantasabb munkát
is elvégezte (János 13:3-5NW
Jézus tudta, hogy az Atya mindent neki adott, és hogy Istentől jött, és Istenhez megy.
4Felkelt hát a vacsorától, levette a felsőruháit, fogott egy törülközőt, és a derekára kötötte.
5Ezután
charlotteani, 2019. január 16. szerda, 19:18
Francia zavargások - A hatóságok jelentős és radikális mozgósításra számítanak szombaton
bejáratát markológéppel törték be, valamint két prefektúrát, két polgármesteri hivatalt és egy bíróságot is feldúltak. Christophe Dettinger volt hivatásos bokszbajnok pedig a Szajna egyik gyalogoshídján rohamrendőröket ütött ki.

Mindezek miatt országszerte mintegy 80 ezer rendőr és csendőr lesz az utcákon, Párizsban ötezer rendőrt és a csendőrség páncélosait vezénylik ki a közterekre. A tüntetők kiszámíthatatlan fellépése miatt a rendőrök pedig mobilabbak és reaktívabbak lesznek, a rendbontást kezdeményezőket gyorsabban állítják elő, a tüntetések helyszínein motozásokra, a csomagok átvizsgálására is számítani lehet - jelezte a prefektus.

A kilencedik megmozdulás újdonsága, hogy az egyszerre több közösségi oldalon párhuzamosan szerveződő megmozdulások központjának ezúttal nem Párizs, hanem az ország közepén található Bourges ígérkezik, ez a város közelíthető meg ugyanis a legkönnyebben az ország minden pontjáról.

A tüntetők egyik, a többször is előállított Éric Drouet teherautósofőr által
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 17:22
Francia zavargások - Kötelező lesz a tüntetéseket bejelenteni, a rendbontókat eltiltják
"A legtöbb francia városban a tüntetések békésen zajlottak, de nem fogadhatjuk el, hogy egyesek rendbontásra, törésre-zúzásra, égetésre használják fel ezek a tüntetéseket. Soha nem lehet ilyeneké az utolsó szó a hazánkban" - fogalmazott Edouard Philippe a szombati újabb zavargásokra utalva, amelyeken 345 embert állítottak elő.

Az új szabályozást a futballhuligánok elleni törvénykezés mintájára kívánja a kormány megalkotni: a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket nyilvántartásba vennék és eltiltanák a további megmozdulásokon való részvételtől. A kormány február elején terjeszti vitára a törvényjavaslatot a nemzetgyűlés elé, emlékeztetve arra, hogy a jobboldali többségű szenátus októberben már megszavazott egy "eléggé hasonló javaslatot".

A tervezet szerint szigorúabban büntetnék azokat, akik nem bejelentett tüntetéseket szerveznek és azok, akik arcukat eltakarva jelennek meg ezentúl egy megmozduláson, nem egyszerűen pénzbírsággal sújtható szabálysértést, hanem bűncselekményt követnének
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 23:23
Képek, videók
0 a nő kezdeményez u7bc52
lovaszmarika
2019. február 14. csütörtök, 17:07
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
hibáztatás_n.jpg
lilagondolatok
2014. szeptember 03. szerda, 14:18
Gheorge Zamfir
gyulla
2007. szeptember 26. szerda, 06:31
Bojkott a Heineken termék
pacsakute
2017. február 04. szombat, 18:51
Magamért Egyesület.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:24
Az 56-os Egyesület az Ara
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:09
SZOLIDARITÁS EGYESÜLET al
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:36
piski csata_hídja.jpg
maroka
2019. február 09. szombat, 12:36
a_pozsonyi_csata_907be n_1
menusgabor
2018. július 05. csütörtök, 20:48
Csatakos virradat 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 07:00
Csatakos virradat 02.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 07:00
Csatakos virradat 03.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:59
Dalok, csatárok 01.jpg
chillik
2018. április 07. szombat, 06:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.