Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:23 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Romániai referendum - A kezdeményezők nem adják fel és a pártokat hibáztatják a bojkottért
Mihai Gheorghiu, az egyesület vezetője elmondta: annak ellenére, hogy a céljukat, mintegy 6 millió szavazat begyűjtését, nem sikerült elérniük, folytatják a "gender-ideológia elleni küzdelmet". Ez egy első csata volt, de lesznek újabbak, amelyeket Ghoerghiu szerint biztosan meg fognak nyerni.

A népszavazás eredménye véleménye szerint azt mutatja, hogy fontos kérdést tűztek napirendre, és örömét fejezte ki, hogy hallatták hangjukat, illetve szavazatokkal is megerősítették a mintegy 3 millió támogató aláírást.

Az egyesület vezetője szerint hatalmas referendum-ellenes propagandagépezettel kellett szembenézniük és a pártokat bírálta azért, hogy nem tájékoztatták kellőképpen a lakosságot. Hangsúlyozta, kezdeményezésük nem volt politikai jellegű annak ellenére, hogy a referendum bojkottálására felszólítók ezt akarták elhitetni a választókkal.

A referendumot támogató román ortodox egyház hétfői állásfoglalásában hitbeli egységre és "az Istentől megáldott család" védelmére biztatta híveit. Megköszönték a csaknem 4 millió választónak, hogy véleményt nyilvánítottak a népszavazáson. Az ortodox egyház szerint az emberek döntését, a résztvevőkét és a távolmaradókét egyaránt tisztelni és elemezni kell. Úgy vélték, a referendum lehetőséget nyújtott megismerni, hogy milyen mértékben szekularizálódott a román társadalom.

A romániai katolikus püspökök is közleményt adtak ki az érvénytelen referendum után, amelyben megerősítették azt az álláspontjukat, hogy a család alapját továbbra is a férfi és nő házassága képezi.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 12:22
Címkék: Mihai Gheorghiu, pártokat hibáztatják, egyesület vezetője, első csata, népszavazás eredménye, pártokat bírálta,
Kommentek
Péntekenként késő estig várják a látogatókat a Vatikáni Múze
Péntekenként késő estig várják a látogatókat a Vatikáni Múzeumokban.
..............
2019. április 27., szombat | 18:39
A nyári időszakban immár tizedik éve péntekenként éjszakába nyúlóan, este tizenegy óráig várják az érdeklődőket a Vatikáni Múzeumokban.
2009-ben, XVI. Benedek pápasága alatt indult a kezdeményezés, melynek jegyében hetente egy alkalommal a késő esti órákban is várják a látogatókat a Vatikáni Múzeumok termeiben. Az azóta eltelt időszak igazolta a kezdeményezőket; e lehetőség főként a napközben kötöttebb családokat és a fiatalokat vonzotta leginkább. Az éjszakai múzeumlátogatás más élményt nyújt, mint a megszokott, napközi múzeumlátogatás.
A késő esti múzeumlátogatást különleges fénytechnika és zenei programok színesítik.
Péntek esténként 19-től 23 óráig fogadja a vatikáni múzeumegyüttes az érdeklődőket. Az utolsó belépésre 21.30-kor van lehetőség.

Forrás: Vatikáni
maroka, 2019. április 28. vasárnap, 08:45
Antropozófia
"Marie von Sivers, Michael Bauer és Carl Unger. kezdeményezésére és Rudolf Steiner jóváhagyásával 1912. december 28-án Kölnben alakult meg az Antropozófiai Társaság, melynek már az induláskor közel 3000 tagja volt. A Társaság vezetőségében a kezdeményezők foglaltak helyet: Marie von Sivers, Michael Bauer és Carl Unger. Ugyanakkor Rudolf Steiner nem volt a vezetőség tagja, csak mint szabad tanácsadó és előadó működött együtt a Társasággal, és azt várta, hogy ez a Társaság egy olyan szabad szellemi teret biztosít a számára, melyben mint szellemi tanító tudja a Társaság tagjait inspirálni és ezáltal feladatát elvégezni. Ez a lépés természetesen Rudolf Steinernek a Teozófiai Társaságtól való elszakadását is jelentette.

Az ezt követő években Steiner az Antropozófiai Társaság keretein belül megjelenik a nyilvánosság előtt és bemutatják az első misztérium drámáját, melyben első alkalommal jelenik meg az euritmia, mint új mozgásművészet. Az I. Világháború kitörése azonban visszaveti a nagy erőkkel
eposz, 2019. április 13. szombat, 02:18
DK: az ellenzék benyújtotta az otthonápolási minimumról szóló határozati javaslatot
Varju László budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatot ő maga, Mesterházy Attila (MSZP), Bősz Anett (független), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Ungár Péter (LMP) jegyzi, hozzájuk később csatlakozott Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Hohn Krisztina (LMP).

A kezdeményezők azt kérik, hogy az állam ismerje el az otthonápolást teljes munkaidős munkaviszonyként. Emellett arra is felszólították a kormányt, vizsgálja felül, hogy az egészségügyi rendszer mennyire képes ellátni a rászorulókat. A kéréseik között szerepel az otthonápolást szabályozó, idén év elején életbe lépett törvény felülvizsgálata, a jelenlegi "diszkriminatív" rendszer átalakítása és az ápolási díj felemelése is - közölte.

A politikus véleményét kikérték arról, az Origo által hétfőn nyilvánosságra hozott hangfelvételről, ami a Jobbik egyik 2012-es frakcióülésén készült, és amelynek tanúsága szerint a tanácskozáson egyes politikusok antiszemita kijelentéseket is tettek.

Varju László azt mondta, nem a többi ellenzéki pártnak
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 11:31
Francia zavargások - A parlament elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
Christophe Castaner belügyminiszter szerint a normakontroll "minden kétséget és gyanút eloszlathat".

A javaslat alapján nemcsak bírói határozattal, hanem egyszerű prefektusi döntéssel eltilthatják a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket a további megmozdulásokon való részvételtől. A határozat megsértése hat hónap szabadságvesztést és 7500 eurós pénzbüntetést vonhat maga után.

A tervezet szerint szigorúabban büntetnék azokat, akik nem bejelentett tüntetéseket szerveznek, azok pedig, akik arcukat eltakarva jelennek meg egy megmozduláson, a jogszabály értelmében nem egyszerűen pénzbírsággal sújtható szabálysértést, hanem egy év szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt követnének el. A kormány célja az is, hogy a tüntetéseken okozott károkat ezentúl ne a kormány vagy az önkormányzatok fizessék ki az adófizetők pénzéből, hanem a rendbontóknak kelljen megtéríteniük a csoportosan elkövetett rombolások költségeit.

A jobboldali többségű szenátusban már tavaly októberben megszavazott
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 20:32
MOGYE-ügy - Átadták a román oktatási miniszternek a magyar orvosképzés önállóságának helyreállítását követelő p
MTI-nek elmondta: amikor az aláírásgyűjtést tavaly elkezdték, a két egyetem egyesítése még csak szándék volt. Ezért most egy levelet is hagytak az oktatási miniszternél, amelyben pontosították az intézményegyesítés nyomán előállt új helyzethez igazított követeléseket.

Ebben felhívták a figyelmet, hogy veszélybe került az egyetem multikulturális jellege, hiszen az összevont MOGYTTE nem szerepel az oktatási törvény által megnevezett multikulturális egyetemek között. Bár a miniszter ezt cáfolta, a kezdeményezők - a jogi félreértelmezés lehetőségét kizárandó - ennek a hiányosságnak a pótlását kérték Ecaterina Andronescutól.

"Akkor sem tudták a magyar főtanszékeket létrehozni, amikor ezt a törvény előírta. Annál nehezebb lesz akkor, ha ehhez már a törvényi támpont is hiányzik" - mutatott rá az EMNP ügyvezető elnöke.

Arra is felhívták a miniszter figyelmét: diszkrimináció lenne, ha nem alakulhatna önálló magyar kar is azon a MOGYTTE-n, mely januárban angol fakultást hozott létre. Az EMNT és EMNT
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 11:07
Román kormánypárti törvényhozók minimálisra csökkentenék a külföldön tárolható aranytartalékot
A bukaresti parlamentben Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, valamint Serban Nicolae szociáldemokrata szenátor terjesztettek be egy módosító indítványt, amellyel lényegében a külföldön tárolt román aranytartalék hazaszállítását kezdeményezték. Az indítványt a szenátusnál iktatták, és javasolták gyorsított eljárásban való megvitatását.

A kezdeményezők szerint az aranytartalék 65 százaléka jelenleg külföldön van, az ottani tárolásáról a román jegybank még Románia 2007-es EU-csatlakozása előtti időszakban határozott. Úgy vélik, hogy azóta a román gazdaság megerősödött, az infláció is ellenőrizhető szintre mérséklődött, így Románia gazdasági helyzete jelentősen jobb, mint az EU-csatlakozás előtti időszakban vagy mint a nemzetközi gazdasági válság idején. Szerintük a gazdasági kilátások is jók, a nemzeti bank pedig elég erős intézmény ahhoz, hogy maga lássa el a tárolás feladatát. Hangsúlyozták, ez azért előnyös, mert Romániának nem kellene tárolási díjat
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:52
Felháborodást keltett Horvátországban Anne Frank naplójának kivétele az iskolai programból
"Anne Frank naplója lekerült az iskolai olvasmányok listájáról. Nem tudjuk miért, de azt tudjuk, hogy ez a mű nagyon fontos ahhoz, hogy megértsük, meddig mehet el az emberi gonoszság egy sötét korszakban" - olvasható az interneten indított petícióban. A kezdeményezők úgy vélték: a holokauszt olyan téma, amelyet nem lehet mellőzni a horvát irodalmi oktatásban.

Anne Frank zsidó tinédzser 1942 és 1944 között vezetett naplót a hitleri megszállás alatt álló Amszterdamban. Bujkáló családjával együtt felfedezték és deportálták, nem sokkal tizenhatodik születésnapja előtt a bergen-belsen-i koncentrációs táborban vesztette életét.

Horvátországot azért is érinti érzékenyen a téma, mert a második világháborúban kikiáltott Független Horvát Államban (NDH) a horvátok is követtek el háborús bűncselekményeket. Az usztasa mozgalom egyike volt azoknak a szörnyű rendszereknek, amely együttműködött a nácikkal több tízezer zsidó, szerb és roma megsemmisítésben. A jasenovaci komplexumban, amelyet horvát
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 19:22
Francia zavargások - A nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
jobboldali többségű szenátusban, még a sárgamellényes mozgalom megjelenése előtt megszavazott szöveget bocsátotta vitára az alsóházban. A felsőház a munkajogi reform elleni szakszervezeti megmozdulásokon tapasztalt erőszak miatt, a futballhuligánok elleni törvénykezés mintájára dolgozta ki az új szabályozást, amely heves vitát váltott ki jogvédők és a baloldal részéről.

A javaslat alapján nemcsak bírói határozattal, hanem egyszerű prefektusi döntéssel eltilthatják a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket a további megmozdulásokon való részvételtől. A határozat megsértése hat hónap szabadságvesztést és 7500 eurós pénzbüntetést vonhat maga után.

A tervezet szerint szigorúabban büntetnék azokat, akik nem bejelentett tüntetéseket szerveznek, azok pedig, akik arcukat eltakarva jelennek meg egy megmozduláson, a jogszabály értelmében nem egyszerűen pénzbírsággal sújtható szabálysértést, hanem egy év szabadságvesztéssel büntethető bűncselekményt követnének el. A kormány célja az is, hogy a tüntetéseken
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:09
Képek, videók
0 a nő kezdeményez u7bc52
lovaszmarika
2019. február 14. csütörtök, 17:07
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
hibáztatás_n.jpg
lilagondolatok
2014. szeptember 03. szerda, 14:18
Gheorge Zamfir
gyulla
2007. szeptember 26. szerda, 06:31
Bojkott a Heineken termék
pacsakute
2017. február 04. szombat, 18:51
Magamért Egyesület.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:24
Az 56-os Egyesület az Ara
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:09
SZOLIDARITÁS EGYESÜLET al
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:36
piski csata_hídja.jpg
maroka
2019. február 09. szombat, 12:36
a_pozsonyi_csata_907be n_1
menusgabor
2018. július 05. csütörtök, 20:48
Csatakos virradat 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 07:00
Csatakos virradat 02.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 07:00
Csatakos virradat 03.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:59
Dalok, csatárok 01.jpg
chillik
2018. április 07. szombat, 06:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.