Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:19 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Két Magyar ARANYÉREM született még....
Két Magyar ARANYÉREM született még..../Az Ybl-Octopus (45+) és a Bull's Blood (35+) is aranyérmet szerzett a masters-világbajnokságon.
Reggeltől estig a magyarokat ünnepelték a Margitszigeten, ahol már a nap elején is éremért szálltak vízbe a csapatok, sőt háromnegyed tízkor már egy magyar bronzéremnek örülhettünk: az olimpiai bajnok Sudár Attilát is felvonultató MC Walrus (55+) legyőzte olasz riválisát (10-8 az Europa Sporting ellen), így megszerezte az első magyar érmet. A Walrus után a MAFC (30+) is felállhatott a dobogóra, miután 15-7-re nyert az orosz Kazannyal szemben.
Két bronzéremmel a tarsolyban jöhetett tehát az első magyar döntő, amelyet a két éve Kazanyban aranyérmes Happy Hippos vívott, az 50+ korosztály végjátéka azonban nem kedvezett a mieinknek. A Sunday Boys a bronzmeccset bukta el, a Happy Hippos pedig a döntőt követően szomorkodhatott, nyert az orosz Dynamo Masters (8-7).
Igaz, az első vesztes döntő ellenére bizakodhattunk, hiszen további négy magyaros fináléra került még sor, a következőben ráadásul már nem is hibáztak a mieink, a Tóth Frankkal felálló Ybl-Ocptous 8-7-re nyert a horvát Club Veterani ellen, a győztes gólt Csányi Róbert lőtte 4 (!) másodperccel a lefújás előtt.
Az Ybl aranyérme után újabb ezüst következett, a 30+ korosztályban az amerikai Olympic Club 10-9-re nyert a Neptun ellen, majd jött az a döntő, ahol biztosak lehettünk a sikerben. A 35+ kategóriában ugyanis a magyar ESE 80 a szintén magyar Bull's Blood ellen csobbant vízbe. Az eddig hibátlan bikák ezúttal sem kegyelmeztek 14-6-ra győztek.

- Tóth Frank: ,,Két fronton is igyekeztem helytállni, hiszen dolgoztam egész héten és küzdöttem a csapatért is, amellyel tavaly Eb-t, most pedig vb-t nyertünk. Szeretném kiemelni, hogy a kislányom második lett az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon a válogatottal, neki szeretném ajánlani a sikert, a mi győzelmünk másodlagos, a gyerek a fontos. Jó kis csapat jött össze, jól éreztük magunkat, ezzel a sikerrel megkoronáztuk az egész vb-t, hétvégenként egymást püföljük, most meg együtt sikerülni nyerni. A vb visszahozott egy kis örömöt, egy kis nosztalgiát, találkoztunk a régi ellenfelekkel, ez tart minket fiatalon. Van még ennek kifutása, a +75-ös korosztályig abba se hagyjuk! A torna után persze jöhet egy közös sörözés, hiszen ez a lényege az egésznek, hogy együtt van a vízilabdacsalád."

- Bárány Attila: ,,Azért lett sima a döntő, mert az elejétől fogva koncentráltunk, tudtuk, hogy az Eger nem érdemtelenül van ott a fináléban, és azt is tudtuk, hogy ha odafigyelünk, akkor jobbak vagyunk. Ez ki is jött az elején. Talán nincs is ekkora különbség a két csapat között, gratulálok az ellenfélnek is. Azért volt nagyon jó érzés a torna, mert azokkal játszottam együtt, akikkel gyerekkorom óta, nagyon jó társaság vagyunk, öröm volt együtt lenni. S mint akkor is, most is szerettünk volna nyerni, a győzelemmel volt kerek a világbajnokság, és azt is szeretném kiemelni, hogy nagyon jó rendezést láttunk, ahol mind a szurkolók, mind a hozzátartozók, mind a játékosok jól érezték magukat."
A magyar csapatok mellett érdemes volt odafigyelni a legidősebb közt induló Blue Thunder Masters együttesére, hiszen ott játszik a világbajnok Kásás Zoltán. Az amerikai gárda a fináléban 6-5-ös vereséget szenvedett az ausztrál Perth Cockatoos ellen, így ezüstérmet szerzett.

/MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG/
maroka, 2017. augusztus 13. vasárnap, 21:03
Címkék: Magyar ARANYÉREM, Sudár Attilát, Europa Sporting, Happy Hippos, Sunday Boys, Dynamo Masters,
Kommentek
Birkózó-vb - Lőrincz Tamás újra nyert, aranyéremért birkózhat
A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes magyar üzbég, ukrán és litván rivális legyőzésével menetelt a négy közé, ahol már annak tudatában léphetett szőnyegre, hogy a tokiói játékokra biztosította a magyarok helyét a kategóriában.

Az elődöntőben így már "csak" a finálé volt a tét, amiért ugyanakkor nem az előzetesen várt, kétszeres olimpiai bajnok Roman Vlaszovot, vagy esetleg a 2017-es világbajnok Nemes Viktort kellett legyőznie, hanem az őket kiejtő kazah Askat Dilmuhamedovot. A hazai kedvenc nagyszerűen birkózva "takarította el az útból" a kategória klasszisait, ám ezért alaposan meg kellett küzdenie, így abban lehetett bízni, hogy az ereje fogytán van, de abban ennél is jobban, hogy Lőrincz klasszisa érvényesül majd a meccsen.

Az elődöntő fülsüketítő hangzavarban kezdődött, a több ezres hazai publikum óriási üdvrivalgással fogadta a délelőtti programban bravúrt bravúrra halmozó kedvencét, aki erőteljesen kezdett, de Lőrincz is keményen beleállt a csatába, így
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 14:22
Birkózó-vb - Lőrincz Tamás elődöntős, olimpiai kvótát szerzett
A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes magyar birkózó két kemény csatában kivívott, mégis összességében magabiztos győzelemmel menetelt el a legjobb nyolcig, ahol nem kapott legyőzhetetlen ellenfelet a litván Paulius Galkinas személyében.

A 12 eddigi világversenyes érmével magyar csúcstartó birkózó több mint tíz éve tartozik a világ közvetlen élvonalába, s 2017 óta szerepel a 77 kilóban, melyben eddig minden világversenyen érmet szerzett, melyen elindult. A sorsolást látva, ha az újabb érem előzetesen nem is tűnt biztosnak, az elődöntőbe kerülésre nagy esély mutatkozott, s ennek a megvalósulásához a két siker után "már csak" Galkinast kellett legyőznie.

A meccset Lőrincz a korábbiakhoz hasonlóan jól kezdte, folyamatosan kivette riválisa jobb karját, akinek hatalmas energiákat kellett mozgósítania, hogy a lábán maradjon. Ez 50 másodpercig sikerült neki, amikor aztán beesett Lőrincz alá, ám ez nem jelentette a magyar vezetését, mert nem az ő akciója
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 12:52
Több mint félszáz magyar aranyérem az evezősök masters vb-jén
A magyar szövetség (MESZ) tájékoztatása szerint a vasárnap véget ért ötnapos vb-n több mint négyszáz futamot bonyolítottak le úgy, hogy hárompercenként rajtoltak a versenyek. A házigazdákat több mint háromszáz veterán evezős képviselte a vb-n, egyikük, Dávid Imre, a MESZ örökös tiszteletbeli elnöke három év kihagyás után ragadott ismét lapátot, és 75 évesen három elsőséggel zárta a versenyt.

Az egységeket jellemzően klubok delegálták, de rengeteg nemzetközi csapat verbuválódott, sok esetben kontinenseken átívelő legénységek álltak rajthoz. Ez kiváltképp igaz volt az utolsó napra, amikor a vegyes számokra került sor. Akadt olyan 93 éves induló, aki több versenyszámban is lehúzta az ezer méteres távot.

Az eseményen jelen volt Jean-Christophe Rolland, a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) elnöke, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is.

A Velencei-tavi pályán rendezik péntektől vasárnapig az országos bajnokságot, ahol a
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 09:31
Kettesfogathajtó-vb - Hölle és a magyar csapat megvédte címét
Hölle és a válogatott sikerével sorozatban negyedszer mind a két aranyérem Magyarországé lett, erre pedig még nem volt példa a sportág történetében. Négy és hat éve az egyéni küzdelmet a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte.

Hölle megnyerte a díj- és maratonhajtást is, így több mint 15 hibapontos előnnyel várta az akadályhajtást, amely azonban nem sikerült jól neki: a 12 hibapontot érő négy verőhibája mellett időtúllépése is volt, azaz 14,49 hibaponttal zárt, de ezzel is meg tudta őrizni az első helyét.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy a győzelmemmel hozzájárultam a magyar fogathajtósport újabb rekordjához. Nehéz verseny volt, kiváló ellenfelekkel, ezért külön örülök a győzelemnek. Most egy rövid pihenés következik nekünk és a lovaknak is, de utána folytatjuk a munkát, készülünk a következő évadra" - nyilatkozta a Nemzeti Fogathajtó Akadémia közleményében Hölle.

A pálya nehézségét jól jellemzi, hogy a 82 fős mezőnyből mindössze hárman hajtottak hibátlanul és limitidőn belül, viszont
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 17:19
Kettesfogathajtó-vb - Hölle és a magyar csapat sporttörténelmi diadal kapujában
ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly rontott, visszaesett az 50. pozícióba.

A csapatversenyben fölényesen vezet a magyar trió, elsősorban annak köszönhetően, hogy Hölle mindkét számban a legjobbnak bizonyult. Az együttesek legrosszabb eredménye mindig kiesik, így a magyarok előnye közel 15 hibapontra nőtt a németekkel szemben, akik az első szám után még csak alig több mint öttel voltak lemaradva.

Amennyiben Hölle és a magyar csapat is megvédi címét, úgy sorozatban negyedszer mind a két aranyérem Magyarországé lesz, erre pedig még nem volt példa a sportág történetében. Négy és hat éve az egyéni küzdelmet a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte.

Vasárnap az akadályhajtással zárul a vb.

Állás a maratonhajtás után:

egyéni:1. Hölle Martin 134,32 hibapont2. Sandro Koalick (német) 149,493. Stan van Eijk (holland) 152,33...7. ifj. Dobrovitz József 157,24...13. Osztertág Kristóf 160,53...42. Tóth Andrea 172,51...50. Hódi Károly 175,15...54. Szabó Roland 176,77

csapat:1.
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 19:31
Két német és egy román aranyérem a fiatal fogatlovak világbajnokságán
Magyar dobogós helyezések is születtek: a legfiatalabb, ötéves lovaknál a román győztes és a cseh ezüstérmes mögött a Papp János által hajtott nóniusz, Adél lett a harmadik. A hatévesek között az ezüstérem a lengyelekhez, a bronz az osztrákokhoz került, míg a hétéveseknél másodikként egy cseh, harmadikként pedig a szintén Papp János hajtotta másik nóniusz, Vezér végzett.

Az eseményt sorozatban ötödször rendezték Mezőhegyesen, ezúttal 11 nemzet 31 lova mérte össze a tudását.

Más szakágakban a fiatal lovak vb-je már régóta létezik és nagy a presztízse, ugyanakkor fogathajtásban csak negyedszer írta ki a nemzetközi szövetség (FEI). A fiatal lovak vb-jét a többi szakágban állandó helyszínen rendezik, Mezőhegyes 2019-ig kapta meg a házigazda szerepét.
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 17:31
Öttusa-vb - Magyar olimpiai bajnokokkal találkozhattak a szurkolók
A UIPM kétféle Martinek János-fotóval készült: az egyiken a szöuli olimpia egyéni versenyének eredményhirdetésekor aranyéremmel a nyakában látható a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, a másikon pedig az 1996-os, számára bronzérmet hozó olimpián fut a cél felé.

Vörös Zsuzsanna egy vívóképét, illetve az athéni olimpián róla készült fotót kapták meg a szurkolók: ezen a dobogó tetején integet a magyar sportoló.

Vörös - akit Martinekhez hasonlóan elsősorban régi emlékeiről faggattak - szerint minden vébének megvan a története, de csúcsként az 1999-es margitszigeti vb-t nevezte meg, ahol első egyéni győzelmét szerezte. Mint mondta, annak a versenynek minden mozzanata az emlékezetébe vésődött, és ma is beleborzong abba, ahogy kilovagolt az arénába, ahol tizenötezer ember figyelte lélegzetvisszafojtva.

Martinek János büszke arra, hogy ő az egyedüli öttusázó, akinek sikerült a régi, ötnapos, és az egynapos versenyen is olimpiai érmet szereznie. Elárulta, hogy ma szövetségi
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 16:12
Kajak-kenu-vb - Csipes: a négyes volt a fő számom
A 30 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos az M1 aktuális csatornának elmondta: többször visszanézte a döntőket, mivel sokat lehet belőlük tanulni, és bár volt bennük hiba, hisz egyetlen verseny sem tökéletes, mégis a legjobb pályájukat teljesítették 500 méteren Gazsó Alida Dórával, Medveczky Erikával és Bodonyi Dórával.

"Az olimpia a cél, az olimpiai számokban szeretnék sikereket elérni, ezért másodlagos volt az ezer méteres egyes szám. Számunkra a nem olimpiai számokban kötelező az aranyérem, ezért nem éreztem akkora eufóriát utána. Tudtam, hogy meg akarom és meg is tudom csinálni" - fogalmazott Csipes, aki hozzátette, egészen más érzés csapatban nyerni, mint egyesben.

Elárulta: az egyes közben is a négyes járt a fejében, mivel az volt a fő szám, vízre szálláskor például azt tanácsolták neki, spóroljon az energiáival a K-4 500 későbbi fináléjára.

Elmondta, szeretne egyéni számban is szerepelni Tokióban, mert az egyes és páros számokban is két magyar induló lesz az
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 19:41
Képek, videók
katinka aranyérem0722_3.j
maroka
2019. július 22. hétfő, 18:04
katinka aranyérem0722_2.j
maroka
2019. július 22. hétfő, 18:03
katinka aranyérem0722.jpg
maroka
2019. július 22. hétfő, 18:00
aranyérem katinka1215.jpg
maroka
2018. december 15. szombat, 13:11
aranyérem katinka1214.jpg
maroka
2018. december 14. péntek, 13:19
bácsi péter aranyérem1026
maroka
2018. október 26. péntek, 21:55
aranyérem téliolimpia.jpg
maroka
2018. február 13. kedd, 17:20
jakaboszsuzya_aranyére m é
maroka
2017. április 23. vasárnap, 12:22
Rio-Szász Emese-aranyérem
agica2004
2017. április 21. péntek, 22:12
aranyérembl.jpg
maroka
2015. június 08. hétfő, 21:34
Berki-aranyérem2014.jp g
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:05
aranyérem0717.jpg
maroka
2013. július 17. szerda, 21:59
magyarok érmei0627.jpg
maroka
2019. június 28. péntek, 10:06
rio-2016_magyarok.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 16:19
Vajdasági magyarok Hungar
menusgabor
2019. február 19. kedd, 21:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.