Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:27 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bali Nóra : ANGYALEMBEREK
Bali Nóra : ANGYALEMBEREK

Folytatás....

Egyetértettem Péterrel, bár magamban hozzátettem azt is, hogy egy fogyatékoson legalább látszik, hogy van vele valami gond, de a normálisnak kinéző emberek közül sosem lehet tudni, hogy melyikük milyen sérülést rejteget magában, és mikor robbant fel egy lelkében cipelt pokolgépet. A téma viszont érdekelt, örültem, hogy ilyenekről beszél. Láthatta, hogy mennyire figyelek, ezért folytatta a magyarázatot:
- Az angyalemberek másik jellegzetes csoportjához tartozók a testi fogyatékosok között vannak. Ők azok, akik földi mércével mérve is nagyon értelmesek, sőt gyakran zseniálisak, de még nem képesek jól felépíteni vagy irányítani a fizikai testüket. Közéjük tartoznak sokan azok közül is, akik egészségesen születnek, és valamilyen balesetben sérülnek meg. Elsősorban azért, mert nem tudják megvédeni a testüket, olyanok, mint a tapasztalatlan kisgyerek, aki nem tanult meg jól esni. De az is előfordul, hogy túlzottan belemerülnek az anyagi világba, és emiatt egyszer csak szükségük lesz erre a fájdalmas fizikai leckére. Ennek a segítségével visszatalálhatnak elveszített önmagukhoz, hogy újra hangsúlyossá váljon a szellemi részük, és azt tegyék végre, amiért igazából jöttek. Ha sikerül jól megélniük a helyzetüket, akkor mások számára is példát mutatnak, és sokkal jelentősebb hatást gyakorolnak az emberekre, mint korábban, egészségesként.
A legújabbak csoportjába azok tartoznak, akik fizikai és szellemi szinten is egyformán sérültek. Szinte mindegyikőjük nagy energiájú angyalember, aki vállalja még ezt a kínkeserves ittlétet is azért, hogy az energiájával a Földön lehessen most, amikor fontos változások zajlanak. Még nem képesek beleszületni se testi, se szellemi szinten az emberi világba, túl magas a rezgésük, de fontosnak tartják azt a töredéket is átadni, ami valahogy áthozható. Szenvednek, nem tudják irányítani se a testüket, se az érzelmeiket, nem jöhet át a szellemiségük, mégis itt vannak. Néha dühösen rácsapnak a belső irányítópultra, dühöngnek, rombolnak, de mégis itt akarnak lenni. Ügyetlennek látszanak, pedig csak az a bajuk, hogy eddig modernebb járművük volt, és az alkatuk miatt nehezen elérhető számukra a sebváltó meg az index. A kocsijuk össze-vissza kanyarog, zavaros jelzéseket ad le, miközben egy képzett pilóta ül a volán mögött, aki azért nem ismeri a kuplungot, mert a magassági kormányhoz nem kellett.
Eszembe jutott valami, megkérdeztem:
- Régen is születtek sérült emberek, ők is ebbe a csoportba tartoztak?
- Nem, ők többnyire még nem angyalemberek voltak, csak olyanok, akik valamiért nem tudtak vagy nem akartak teljesen belépni az életbe. Vagy azért, mert érzékenyebb, sérülékenyebb lélekkel rendelkeztek, mint az átlag, vagy pedig súlyos előző életbeli terheket, múltbeli sebeket cipeltek magukkal. Ma viszont már nagyon fontos különbség, hogy a sérültek nem büntetésként, nem vezeklésként születnek ilyen adottságokkal, és nem valamilyen múltbeli bűn nyomja őket, se a családot. Épp ellenkezőleg, az a gondjuk, hogy még alig éltek itt, és azért lesznek sérültek, mert fejlettebbek annál, mint amit most meg tudnak élni. És azért választják azt a családot, mert alkalmasnak tartják arra, hogy ilyen állapotban is beletartozzanak.
- Akkor ebben a Központban sérült emberekkel foglalkoztok? - kérdeztem.
- Nem, mi nem segítők, hanem tanítók vagyunk. Nem a már létező gondokkal foglalkozunk, hanem szeretnénk időben megelőzni a kialakulásukat. Ez egy felkészítő tanfolyam a Földre születés előtt. Ez a hely főleg olyanok miatt jött létre, mint amilyen Krisztina és a barátnője. Nekik a gyakorlati idő alatt még nincs különösebb problémájuk a test és a szellem kapcsolatával, mert ez csak egy ideiglenes földi ruha rajtuk. A legfőbb gondjuk az, hogy nem ismerik ezt a világot, naivak, hiszékenyek, álmodozók. Eleinte nincs semmi veszélyérzetük, aztán ha mégis találkoznak valami gonddal, akkor nagyon megijednek, és szorongóvá válnak. Magukba zárkóznak, kimenekülnek az életből, és így nem képesek hasznosítani a bennük levő képességeket. - Ahogy Péter belemerült a magyarázatba, a hanghordozása tanító bácsissá vált. Gábor szenvedélyességével szemben az ő beszéde inkább lassúbb lett, a fontosabb mondatok után rövid szünetet tartott, rám pillantott, hogy értem-e, és csak aztán folytatta. - Ha ilyen szellemi hozzáállással születnek meg, akkor nemcsak lelki, hanem fizikai szinten is sérülékenyek lesznek a fertőzésekre, különféle allergiákra, és minden olyan betegségre, ami azt jelképezi, mintha nem erre a világra valók lennének.
Van olyan ember, aki allergiás a vízre, vagy a napfényre, vagy olyan törékenyek a csontjai, hogy nem tudják megtartani a testét. Van, akinek egy egyszerű érintéstől felhólyagzik a bőre. Mivel az ember testi felépítését a szellemi része irányítja, azok, akik nem tudják pontosan, hogy hova is készülnek, súlyos tévedéseket követhetnek el, és közben a magukkal hozott értékes képességeik is elveszhetnek. Sajnos gyakran betegszenek meg daganatos betegségben, mert a testük harcba száll az angyali részükkel, és ha nem sikerül egyensúlyba hozni a két oldalt, akkor korán el is kell hagyniuk ezt a világot.
- Biztos láttál már tévériportot a leukémiás gyerekekről - szólt közbe Gábor. Bólintottam, felrémlettek előttem a sápadt, nagy szemű, komoly arcú kisgyerekek képei a rácsos ágyak között. - Szinte mindegyikük angyalember. Csodálatos adottságokkal, teljes szellemi érettséggel születnek, de a testük túl idegennek, ellenségnek érzékeli a lelküket, és önpusztításba kezd. Sajnos éppen azokon nem segít semmilyen terápia, akik a legkülönlegesebb képességekkel rendelkeznek. Azoknak, akik képesek elengedni magukból egyes szellemi értékeket, és sikerül egy kicsit hétköznapibbá válniuk, nagyobb az esélyük a gyógyulásra. De ez nagyon kemény belső feladat, olyan, mintha le kellene vágniuk magukból egy darabot, megcsonkítani a legértékesebb részüket azért, hogy életben maradhassanak. A daganatos gyerekek, vagy a különleges immunbetegségekkel küzdők nagy többsége angyalember. Ha felgyógyulnak, sokan lesznek közülük tudósok, művészek, vagy a társadalomra hatni tudó sikeres szakemberek. Itt van a sarkon a Tűzoltó utcai gyermekklinika, ahol sok ilyen gyereket láthatsz. De azok is csodálatosak, akik őket kezelik, mert ezeken az osztályokon, pár kivételtől eltekintve, csak angyalemberek tudnak tartósan dolgozni, egy átlagember gyorsan kiég és elmenekül innen. De akik képesek kapcsolatba kerülni azokkal a láthatatlan energiákkal, amelyek körülveszik ezeket a gyerekeket, felejthetetlen élményeket kapnak tőlük.
Megdöbbentett, amit hallottam. Nekem is feltűnt ezeknek a gyerekeknek az érettsége, és ezek szerint lehet, hogy nem a súlyos betegség teszi felnőtté őket, hanem azért betegszenek meg, mert a koruknál jóval fejlettebbek. Belegondoltam, vajon anyaként mit éreznék, ha születne egy különleges gyermekem. Az öröm mellett ott lenne bennem az állandó aggodalom, vajon hogyan fog tudni alkalmazkodni ehhez az élethez.
Péter szólalt meg, a hangja halk volt és komoly, mint aki sokat gondolkozott már erről:
- Tudod, manapság számos gyerek van, akiről a környezetük azt mondja, hogy olyan, akár egy angyal. Az új nemzedékben már nagyon sok az angyalember. De ők azok, akiknek nagy esélyük van arra is, hogy fiatalkorban súlyosan megbetegedjenek, balesetet szenvedjenek, vagy rossz szándékú emberek áldozatai legyenek. Elveszíthetik az ártatlanságukat, súlyosan sérülhetnek, vagy meg is halhatnak, mert nem elég gyanakvóak ezzel a világgal szemben. Vannak időnként nagy port felkavaró gyerekgyilkosságok, amikor csak egyszer hagyják magára az ilyen gyereket, és azonnal megtörténik a baj, mintha lesne rájuk egy gonosz erő, és az alkalomra várna, hogy lecsaphasson.
Ez a világ fekete-fehér, mindig ott van a másik oldal is, nem lehet kiküszöbölni. Mindenki, aki nagyon fehér, nagyon világít, odavonzza magához a sötétséget. Aki nagyon naiv, aki nagyon jó, az nem képes megvédeni magát, mert fel sem merül benne, hogy bárki bánthatná. És ehhez kevés a szülői jó tanács, mert az eseményeket nem a gondolataink, hanem az érzéseink vonzzák be. Hiába tudja egy gyerek, hogy nem szabad szóba állnia idegennel, ha a lelke mindenkivel rokonságot érez, és bárkihez nyitott szívvel fordul. Ez a nyíltság hatalmas kockázat akkor, amikor még védtelen az ember. Felnőttként majd fontos feladat lesz ezt megtanulni, de gyerekként veszélyes így élni. Még a leggondosabb szülő sem vigyázhat minden pillanatban rájuk, egyszer mindenképpen önállósulniuk kell.
Miattuk indítottuk el ezt a felkészítő programot, gyakorlati oktatást. Ez pár éve jutott eszembe, amikor rövid időn belül több nagyszerű gyerek halt meg, betegségben, balesetben és bűntényben is. Majdnem egy teljes angyalember nemzedék fordult vissza, mert túl tiszták voltak ehhez a világhoz. Én is dühöngtem, akárcsak Gábor, és tehetetlennek éreztem magam. Tudtam, hogy idelent már nem állhatunk mindig ott mellettük, de kitaláltam ezt a módot arra, hogy előtte megtaníthassuk őket a legfontosabb szabályokra. A Tanács is jóváhagyta, és azóta már a világon több helyen működnek ilyen Központok. Látszólag egyszerű módszer, egy rövid felkészítés, pár gyakorlati információ csupán, de az itt szerzett tapasztalat később életeket menthet. És ez jó. - Elhallgatott.
Mindannyian csöndben ültünk. Megéreztem, hogy Péter nyugalma, könnyedsége vagy az előbbi, a lányokkal szembeni szigorúsága mögött hatalmas gyengédség és védeni vágyás van. Mintha a páncél mögött egy pillanatra megláttam volna a lelkét. Nem néztem rá, könnyes lett a szemem, nem akartam, hogy észrevegye, hogy meghatódtam.
Gábor szólalt meg, kissé hangsúlyozott vidámsággal:
- De arra is alkalmas ez a Központ, hogy itt bárki jól érezze magát, és például leblokkolt működésű Könyvtárosokat vendégül láthassunk. - Mindenki nevetett, az olaszok is.
Oldottabb lett a hangulat, az egyik fiú felállt, a polcokon kezdett keresgélni, a lány a CD-lejátszót kapcsolta be. A hangszórókból madárcsicsergés és vízcsobogás hallatszott, majd megszólalt egy szép, lágy zene. Nekem azonban maradtak még kérdéseim.
- Végül is kiket tanítotok itt?
Péter válaszolt:
- Olyanok jönnek ide, akik már készülnek a földre születésre, de még nem voltak sosem idelent. A kezdeti időszakban még gyakran eltévednek ebben a világban, bajba kerülnek a naivitásuk miatt. Mivel a testük nem valódi, fizikailag nem sérülhetnek. Olyasmi ez, mint a szimulátoros repülés a pilótáknak. Azért, hogy lelkileg se sérüljenek túlzottan már az elején, probléma esetén használhatják a Szivárványkaput, de az a feladatuk, hogy erre minél kevesebbszer kerüljön sor, és kényelmes megoldásként, lustaságból nem közlekedhetnek rajta. Ezért nem örültem neki, amikor Krisztina és Melinda már megint a könnyebb utat választották, és amikor azt hitték, hogy eltévedtek, egyszerűen kimenekültek a helyzetből, ahelyett, hogy egy kicsit gondolkoztak volna.
- Mi ez a Szivárványkapu?
- Egy átjáró a földi síkok között. Olyan, mint egy örvény, ami ide szippantja az embert, ha kilép a saját háromdimenziós helyéből. A szivárványmintás szőnyeg a fogadóterület, oda érkezik. A Tanácsban is van egy ugyanilyen hely. Mi is használjuk, ha gyorsan akarunk odaérni, de általában emberi módon, a saját lábunkon szoktunk járni. A többségünk egyébként segédeszköz nélkül is át tud lépni egy helyről bármely másikra, csak az egy kicsit nagyobb koncentrációt igényel, mint a kapun át közlekedni.
Mindezt úgy mondta, mintha valami teljesen hétköznapi dologról beszélne. Én azonban az alapokat nem értettem.
- Ez nekem még mindig bonyolult. Magyarázd végre el, hogy mi ez az angyalember dolog!
- Na jó, leegyszerűsítem. Vannak emberek, és vannak angyalok. Ha a kettő egyszerre van egy testben, az az angyalember. Ennyi az egész - és nézett rám azzal a csibészes mosolyával. - Érted?
- Nem - vágtam rá dühösen. Utálom, ha tudatlannak látszom, de ez a helyzet már nagyon zavart. Eddig rábólintottam arra is, amit nem tudtam felfogni, de most már tisztában akartam lenni vele, hogy kik is ők igazán. - Az angyalokban nem hiszek, vagyis eddig egyáltalán nem hittem, de tegyük fel, hogy vannak. De hogy kerülnének bele egy emberi testbe?
- Jó, akkor nézzük kicsit tágabb szintről. Van az anyagi világ, ez a Föld, ahol élünk, és van a szellemi sík, ahol az angyalok és az istenek léteznek. Eddig elfogadható?
Megrántottam a vállamat. A szellemi világ ugyanúgy hihetetlen volt eddig számomra, mint az angyalok léte, de ha számba veszem, hogy mennyi lehetetlen dolog történt velem az elmúlt órában, amiket eddig elképzelni se tudtam, azzal az erővel ezek is lehetnek valóságosak.
- Mondjuk, hogy igen - feleltem.
Folytatom....

korall44, 2010. június 14. hétfő, 10:58
Címkék: Bali Nóra, Egyetértettem Péterrel, Ahogy Péter, fogyatékoson legalább, normálisnak kinéző, lelkében cipelt,
Kommentek
Romantikus vígjáték készül Kerekes Vica főszereplésével
A Magyar Nemzeti Filmalap csütörtöki közleménye szerint a Hab forgatása június végén kezdődik, a vígjáték a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba. A készülő filmben Kerekes Vica egy reménytelenül szerelmes cukrászlányt alakít, aki mindent megtesz, hogy megmentse cukrászdáját és visszaszerezze élete szerelmét.

Mint írják, az alkotók elegáns, játékos és humoros mesét ígérnek az elköteleződéstől rettegő mai harmincas "felnőttgyerekek" párkapcsolatairól, a reménytelen szerelmek elengedéséről és a valós kapcsolatok nehézségeiről.

A Hab az elsőfilmes Lakos Nóra rendezésében, az Aga Media gyártásában, a Katapult Film és az A Company Hungary koprodukciójában készül. A forgatókönyv írója Fekete Fruzsina, az operatőr Bálint Dániel (Szabó úr, Hetedik alabárdos, Rossz versek).

A főszerepekben Kerekes Vica mellett Mátray László és Gyarmati Erik gyerekszínész lesz látható. Elek Ferenc, Pálfi Kata, Kovács Lehel, Láng Annamária, Zsigmond Emőke és Bányai Miklós is játszik a filmben, és fontos
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 12:11
Operaelőadás, színházi bemutatók és koncertek a Szentendrei Teátrum és Nyár idei programján
A mintegy két hónapig tartó sorozat vázát a színházi előadások adják, ezen belül is a Szentendrei Teátrumi saját és koprodukcióban létrehozott előadásai - mondta el Vasvári Csaba, a színház igazgatója a sorozatról tartott szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

A magyarországi bemutatók sorát és a teátrum évadát Lucas Hnath Nóra II. rész című darabja nyitja, amely Ibsen Nórájának folytatása: a főhős 15 után tér vissza azokhoz, akiket az eredeti történetben elhagyott. A Broadwayn nagy sikerrel futó darabot az Orlai Produkciós Irodával közösen mutatja be a színház Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika és László Lili főszereplésével.

A tavaly indított, fiatal közönséget megszólító és fiatal alkotók által létrehozott előadásokat bemutató FRISS sorozat második évadában lesz látható Carly Wijs Mi és ők című darabja, amely jelenleg Londonban fut nagy sikerrel. A magyar közönség Szentendrén láthatja először a beszláni túszdrámát két fiatal szemszögéből feldolgozó előadást.

A másik FRISS darab
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 17:11
Három helyszín ad otthont az operaházi RingFesztnek
A fesztivál nyitónapján a Wagner, a dalnok című esten Megyesi Schwartz Lúcia, Fodor Beatrix, Keszei Bori és Bátki Fazekas Zoltán Zsoldos Bálint zongoraművész közreműködésével a német komponista kevésbé ismert műveit adja elő az Erkel Színház Bernáth büféjében - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

A május 11-i Örömünnep című előadás a Wagnerre is ható Johann Sebastian Bach világi kantátáit ágyazza színpadi rendezésbe az Ódry Színpadon. A produkció a mester öt kevésbé ismert alkotását mutatja be, az ősbemutató középpontjában a Herkules-kantátaként ismert tanmese áll. A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel együttműködésben megvalósuló darabban fellépnek az Opera szólistái, Bakonyi Marcell, Balczó Péter, Busa Gabriella, Cser Krisztián, Ducza Nóra és Rácz Rita, a zenekart Oberfrank Péter vezényli.

Az Ódry Színpadon debütál május 13-án a Siegfried-idill, avagy Egy barátság vége című színmű, amelynek megírására az Opera Szálinger Balázs József
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 14:32
Idén is várja a gyerekeket a Mini Textúra összművészeti produkció a Nemzeti Galériában
A Magyar Nemzeti Galéria tavaly indította útjára a felnőtteknek szóló Textúra összművészeti előadássorozat mintájára a 7-12 éves korosztálynak szervezett Mini Textúra programot a Budapest Bábszínházzal és a Pozsonyi Pagony kiadóval közösen - mondta el a sorozatról tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón Schlett Anna, a múzeum kommunikációs főosztályvezetője, a program főszervezője.

Kiemelte: a projekt célja, hogy a bábszínházi formanyelv és a kortárs irodalom segítségével közelebb vigye a gyerekekhez a képzőművészeti alkotásokat.

Schlett Anna elmondta azt is, hogy a tavalyi siker miatt idén nagyobb helyszínen, a múzeum időszaki kiállítóterében rendezik meg a sorozatot, amelynek előadásait egymás után nézhetik meg a szüleikkel érkező gyerekek.

Minden helyszínen megjelenik valamilyen formában az a műtárgy is, amely a töténetet inspirálta, amelynek eredetijét a program végeztével, egy térkép és játékos, interaktív feladatok segítségével a gyerekek az állandó kiállításban meg is
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 16:20
Vívó ob - Szatmári és Szilágyi együtt győzött, Szász Emese érem nélkül maradt
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a női kardozók éremmeccseire került először sor. A döntőt az egyéni bajnok Pusztai Liza vezette BVSC I-es csapata és az MTK vívta. Utóbbiban már pástra lépett a világranglista-vezető Márton Anna, aki az egyéni versenyen még nem vett részt, mert a nemzetközi szövetség dubaji kongresszusán vette át az összetett világkupa megnyeréséért járó elismerést. Hazaérkezése után első útja tulajdonképpen az ob-ra vezetett, melyen vezérletével a kék-fehérek aranyérmesként zárták a napot, a finálét magabiztos, kilenc tusos előnnyel megnyerve.

Következetek a férfi tőrözők. A fegyvernem aranycsatájában sporttörténelmi összecsapásnak lehettek tanúi a nézők, a labdarúgásban megszokott FTC-UTE rangadó ugyanis először jött létre ebben a szakágban. Az összecsapás bajnoki döntőhöz méltó volt, kezdetben a lila-fehérek voltak előnyben, ám a Szabados-testvérek, Gábor és Kristóf vezette zöld-fehérek fordítottak és kéttusos győzelmet aratva szerezték meg a klub első felnőtt bajnoki
velemenyezd, 2017. november 26. vasárnap, 21:43
Átadták a színházi kritikusok díjait: a budapesti Katona József Színház kapta a legtöbb elismerést
A Színikritikusok Díját 38. alkalommal ítélte oda a Színházi Kritikusok Céhe az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeiért.

A céhtagok tizenöt kategóriában díjazták az alkotókat, színészeket, előadásokat. A Momentán Társulat közreműködésével megrendezett díjátadónak a Budapest Bábszínházadott otthont.

A színházi kritikusok életműdíjjal jutalmazták Radnóti Zsuzsa dramaturgot. A Színházi Dramaturgok Céhe idén Háy János A halottember című darabjának adta a legjobb magyar dráma díját, a Bálint Lajos-vándorgyűrűt Török Tamara, a Katona József Színház dramaturgja kapta.

A színházi portálon megjelent ismertetés szerint a legjobb új magyar dráma/színpadi szöveg kategóriában Znajkay Zsófia Az ölében én című munkája nyert.

A legjobb előadás díját Rusznyák Gábor rendezésében a Miskolci Nemzeti Színház Kivilágos kivirradtig című darabja kapta.

A legjobb rendezés díját Székely Krisztának ítélte a céh a Katona József Színházban bemutatott A kaukázusi krétakör című színműért. A
velemenyezd, 2017. szeptember 22. péntek, 09:31
Tizenkilencedik évadát kezdi augusztus végén a Pintér Béla és Társulata
Október elején vendégjátékra készül a társulat: a Titkaink című darabot mutatják be Görögország második legnagyobb városában, Thesszalonikiben - olvasható a Pintér Béla és Társulata MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Kaisers TV, Ungarn és a Tündöklő Középszer című előadásaik a 2017/2018-as évadtól kezdve új helyszínen, az Átrium Színházban láthatók. Ugyanitt tekinthető meg a színházi nyelvet megújító, 15 éve töretlen sikerrel futó, több mint 300 előadást megért Parasztopera. Itt újítják fel és tűzik újra műsorra A Sehova Kapuja című produkciót is. A színházi évad azonban már augusztusban 28-án megkezdődik a Szkéné Színházban a Fácántánc című előadással.

A közlemény szerint, mivel Szamosi Zsófia színésznő anyai örömök elé néz, a most kezdődő évadban szerepeit a Titkaink és a Tündöklő Középszer című előadásban Pető Kata, a Kaisers TV, Ungarn című produkcióban pedig Parti Nóra veszik át. A további előadásokat, amelyekben játszik, a tervek szerint az évad végén tűzik újra
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 09:21
Vívó-vb - A két kiemelthez négy selejtezős magyar csatlakozott
A csütörtöki versenynapon női párbajtőrben és kardban, valamint férfi tőrben kezdődtek meg a versenyek.

A párbajtőrözők 136 fős mezőnyében a világranglistán éllovas, olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesének nem kellett még vívnia. Várnai Vivien ötből négy asszót nyert a csoportkörben, majd 13-9-re verte a portugál Fabiana Bonitót, ezzel ő is főtáblára került. Ugyanez nem sikerült az első szakaszt 4/6-os mérleggel záró Mihály Katának, aki azután 15-9-es vereséget szenvedett a venezuelai Eliana Lugótól, illetve Budai Dorinának, aki 1/6-tal már az első szakasz után befejezte szereplését.

Kardban - melyben 107 induló volt - Márton Anna csütörtökön még pihenhetett, annak köszönhetően, hogy második a nemzetközi rangsorban, és a friss Eb-bronzérmes, 16 éves Pusztai Lizának sem kellett sokáig izgulnia, mivel csoportjában hatból öt ellenfelét legyőzte. Katona Renáta 4/6-tal végzett, de azután 15-13-as vereséget szenvedett a spanyol Celia Pérez Cuencától, míg a selejtezőben visszafogott 1/5-ös
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 19:34
Képek, videók
arany bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
első bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
balint_barbara_elvesze tt_
menusgabor
2018. december 05. szerda, 20:45
Korpási Bálint.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:30
kopasz bálint kajak0609.j
maroka
2018. június 10. vasárnap, 14:54
Históriás ének Bús Bálint
chillik
2018. április 03. kedd, 05:14
bálint névc.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:44
Február 14. Bálint
rushlilly
2018. január 06. szombat, 12:56
Török Bálint 01.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:24
fogyatékosok :D:D
zmorf
2006. október 06. péntek, 21:51
Normális zivatar van,
hartvigjoe
2015. július 08. szerda, 23:55
A normális férfi....jpg
pacsakute
2013. szeptember 04. szerda, 20:49
dem normális vagyok.jpg
snbela44
2013. június 27. csütörtök, 21:12
Nem normálisak.gif
pacsakute
2013. január 31. csütörtök, 17:45
Dilis vagy normális....pn
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.