Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 02:04 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bali Nóra : ANGYALEMBEREK
Bali Nóra : ANGYALEMBEREK

Folytatás....

Egyetértettem Péterrel, bár magamban hozzátettem azt is, hogy egy fogyatékoson legalább látszik, hogy van vele valami gond, de a normálisnak kinéző emberek közül sosem lehet tudni, hogy melyikük milyen sérülést rejteget magában, és mikor robbant fel egy lelkében cipelt pokolgépet. A téma viszont érdekelt, örültem, hogy ilyenekről beszél. Láthatta, hogy mennyire figyelek, ezért folytatta a magyarázatot:
- Az angyalemberek másik jellegzetes csoportjához tartozók a testi fogyatékosok között vannak. Ők azok, akik földi mércével mérve is nagyon értelmesek, sőt gyakran zseniálisak, de még nem képesek jól felépíteni vagy irányítani a fizikai testüket. Közéjük tartoznak sokan azok közül is, akik egészségesen születnek, és valamilyen balesetben sérülnek meg. Elsősorban azért, mert nem tudják megvédeni a testüket, olyanok, mint a tapasztalatlan kisgyerek, aki nem tanult meg jól esni. De az is előfordul, hogy túlzottan belemerülnek az anyagi világba, és emiatt egyszer csak szükségük lesz erre a fájdalmas fizikai leckére. Ennek a segítségével visszatalálhatnak elveszített önmagukhoz, hogy újra hangsúlyossá váljon a szellemi részük, és azt tegyék végre, amiért igazából jöttek. Ha sikerül jól megélniük a helyzetüket, akkor mások számára is példát mutatnak, és sokkal jelentősebb hatást gyakorolnak az emberekre, mint korábban, egészségesként.
A legújabbak csoportjába azok tartoznak, akik fizikai és szellemi szinten is egyformán sérültek. Szinte mindegyikőjük nagy energiájú angyalember, aki vállalja még ezt a kínkeserves ittlétet is azért, hogy az energiájával a Földön lehessen most, amikor fontos változások zajlanak. Még nem képesek beleszületni se testi, se szellemi szinten az emberi világba, túl magas a rezgésük, de fontosnak tartják azt a töredéket is átadni, ami valahogy áthozható. Szenvednek, nem tudják irányítani se a testüket, se az érzelmeiket, nem jöhet át a szellemiségük, mégis itt vannak. Néha dühösen rácsapnak a belső irányítópultra, dühöngnek, rombolnak, de mégis itt akarnak lenni. Ügyetlennek látszanak, pedig csak az a bajuk, hogy eddig modernebb járművük volt, és az alkatuk miatt nehezen elérhető számukra a sebváltó meg az index. A kocsijuk össze-vissza kanyarog, zavaros jelzéseket ad le, miközben egy képzett pilóta ül a volán mögött, aki azért nem ismeri a kuplungot, mert a magassági kormányhoz nem kellett.
Eszembe jutott valami, megkérdeztem:
- Régen is születtek sérült emberek, ők is ebbe a csoportba tartoztak?
- Nem, ők többnyire még nem angyalemberek voltak, csak olyanok, akik valamiért nem tudtak vagy nem akartak teljesen belépni az életbe. Vagy azért, mert érzékenyebb, sérülékenyebb lélekkel rendelkeztek, mint az átlag, vagy pedig súlyos előző életbeli terheket, múltbeli sebeket cipeltek magukkal. Ma viszont már nagyon fontos különbség, hogy a sérültek nem büntetésként, nem vezeklésként születnek ilyen adottságokkal, és nem valamilyen múltbeli bűn nyomja őket, se a családot. Épp ellenkezőleg, az a gondjuk, hogy még alig éltek itt, és azért lesznek sérültek, mert fejlettebbek annál, mint amit most meg tudnak élni. És azért választják azt a családot, mert alkalmasnak tartják arra, hogy ilyen állapotban is beletartozzanak.
- Akkor ebben a Központban sérült emberekkel foglalkoztok? - kérdeztem.
- Nem, mi nem segítők, hanem tanítók vagyunk. Nem a már létező gondokkal foglalkozunk, hanem szeretnénk időben megelőzni a kialakulásukat. Ez egy felkészítő tanfolyam a Földre születés előtt. Ez a hely főleg olyanok miatt jött létre, mint amilyen Krisztina és a barátnője. Nekik a gyakorlati idő alatt még nincs különösebb problémájuk a test és a szellem kapcsolatával, mert ez csak egy ideiglenes földi ruha rajtuk. A legfőbb gondjuk az, hogy nem ismerik ezt a világot, naivak, hiszékenyek, álmodozók. Eleinte nincs semmi veszélyérzetük, aztán ha mégis találkoznak valami gonddal, akkor nagyon megijednek, és szorongóvá válnak. Magukba zárkóznak, kimenekülnek az életből, és így nem képesek hasznosítani a bennük levő képességeket. - Ahogy Péter belemerült a magyarázatba, a hanghordozása tanító bácsissá vált. Gábor szenvedélyességével szemben az ő beszéde inkább lassúbb lett, a fontosabb mondatok után rövid szünetet tartott, rám pillantott, hogy értem-e, és csak aztán folytatta. - Ha ilyen szellemi hozzáállással születnek meg, akkor nemcsak lelki, hanem fizikai szinten is sérülékenyek lesznek a fertőzésekre, különféle allergiákra, és minden olyan betegségre, ami azt jelképezi, mintha nem erre a világra valók lennének.
Van olyan ember, aki allergiás a vízre, vagy a napfényre, vagy olyan törékenyek a csontjai, hogy nem tudják megtartani a testét. Van, akinek egy egyszerű érintéstől felhólyagzik a bőre. Mivel az ember testi felépítését a szellemi része irányítja, azok, akik nem tudják pontosan, hogy hova is készülnek, súlyos tévedéseket követhetnek el, és közben a magukkal hozott értékes képességeik is elveszhetnek. Sajnos gyakran betegszenek meg daganatos betegségben, mert a testük harcba száll az angyali részükkel, és ha nem sikerül egyensúlyba hozni a két oldalt, akkor korán el is kell hagyniuk ezt a világot.
- Biztos láttál már tévériportot a leukémiás gyerekekről - szólt közbe Gábor. Bólintottam, felrémlettek előttem a sápadt, nagy szemű, komoly arcú kisgyerekek képei a rácsos ágyak között. - Szinte mindegyikük angyalember. Csodálatos adottságokkal, teljes szellemi érettséggel születnek, de a testük túl idegennek, ellenségnek érzékeli a lelküket, és önpusztításba kezd. Sajnos éppen azokon nem segít semmilyen terápia, akik a legkülönlegesebb képességekkel rendelkeznek. Azoknak, akik képesek elengedni magukból egyes szellemi értékeket, és sikerül egy kicsit hétköznapibbá válniuk, nagyobb az esélyük a gyógyulásra. De ez nagyon kemény belső feladat, olyan, mintha le kellene vágniuk magukból egy darabot, megcsonkítani a legértékesebb részüket azért, hogy életben maradhassanak. A daganatos gyerekek, vagy a különleges immunbetegségekkel küzdők nagy többsége angyalember. Ha felgyógyulnak, sokan lesznek közülük tudósok, művészek, vagy a társadalomra hatni tudó sikeres szakemberek. Itt van a sarkon a Tűzoltó utcai gyermekklinika, ahol sok ilyen gyereket láthatsz. De azok is csodálatosak, akik őket kezelik, mert ezeken az osztályokon, pár kivételtől eltekintve, csak angyalemberek tudnak tartósan dolgozni, egy átlagember gyorsan kiég és elmenekül innen. De akik képesek kapcsolatba kerülni azokkal a láthatatlan energiákkal, amelyek körülveszik ezeket a gyerekeket, felejthetetlen élményeket kapnak tőlük.
Megdöbbentett, amit hallottam. Nekem is feltűnt ezeknek a gyerekeknek az érettsége, és ezek szerint lehet, hogy nem a súlyos betegség teszi felnőtté őket, hanem azért betegszenek meg, mert a koruknál jóval fejlettebbek. Belegondoltam, vajon anyaként mit éreznék, ha születne egy különleges gyermekem. Az öröm mellett ott lenne bennem az állandó aggodalom, vajon hogyan fog tudni alkalmazkodni ehhez az élethez.
Péter szólalt meg, a hangja halk volt és komoly, mint aki sokat gondolkozott már erről:
- Tudod, manapság számos gyerek van, akiről a környezetük azt mondja, hogy olyan, akár egy angyal. Az új nemzedékben már nagyon sok az angyalember. De ők azok, akiknek nagy esélyük van arra is, hogy fiatalkorban súlyosan megbetegedjenek, balesetet szenvedjenek, vagy rossz szándékú emberek áldozatai legyenek. Elveszíthetik az ártatlanságukat, súlyosan sérülhetnek, vagy meg is halhatnak, mert nem elég gyanakvóak ezzel a világgal szemben. Vannak időnként nagy port felkavaró gyerekgyilkosságok, amikor csak egyszer hagyják magára az ilyen gyereket, és azonnal megtörténik a baj, mintha lesne rájuk egy gonosz erő, és az alkalomra várna, hogy lecsaphasson.
Ez a világ fekete-fehér, mindig ott van a másik oldal is, nem lehet kiküszöbölni. Mindenki, aki nagyon fehér, nagyon világít, odavonzza magához a sötétséget. Aki nagyon naiv, aki nagyon jó, az nem képes megvédeni magát, mert fel sem merül benne, hogy bárki bánthatná. És ehhez kevés a szülői jó tanács, mert az eseményeket nem a gondolataink, hanem az érzéseink vonzzák be. Hiába tudja egy gyerek, hogy nem szabad szóba állnia idegennel, ha a lelke mindenkivel rokonságot érez, és bárkihez nyitott szívvel fordul. Ez a nyíltság hatalmas kockázat akkor, amikor még védtelen az ember. Felnőttként majd fontos feladat lesz ezt megtanulni, de gyerekként veszélyes így élni. Még a leggondosabb szülő sem vigyázhat minden pillanatban rájuk, egyszer mindenképpen önállósulniuk kell.
Miattuk indítottuk el ezt a felkészítő programot, gyakorlati oktatást. Ez pár éve jutott eszembe, amikor rövid időn belül több nagyszerű gyerek halt meg, betegségben, balesetben és bűntényben is. Majdnem egy teljes angyalember nemzedék fordult vissza, mert túl tiszták voltak ehhez a világhoz. Én is dühöngtem, akárcsak Gábor, és tehetetlennek éreztem magam. Tudtam, hogy idelent már nem állhatunk mindig ott mellettük, de kitaláltam ezt a módot arra, hogy előtte megtaníthassuk őket a legfontosabb szabályokra. A Tanács is jóváhagyta, és azóta már a világon több helyen működnek ilyen Központok. Látszólag egyszerű módszer, egy rövid felkészítés, pár gyakorlati információ csupán, de az itt szerzett tapasztalat később életeket menthet. És ez jó. - Elhallgatott.
Mindannyian csöndben ültünk. Megéreztem, hogy Péter nyugalma, könnyedsége vagy az előbbi, a lányokkal szembeni szigorúsága mögött hatalmas gyengédség és védeni vágyás van. Mintha a páncél mögött egy pillanatra megláttam volna a lelkét. Nem néztem rá, könnyes lett a szemem, nem akartam, hogy észrevegye, hogy meghatódtam.
Gábor szólalt meg, kissé hangsúlyozott vidámsággal:
- De arra is alkalmas ez a Központ, hogy itt bárki jól érezze magát, és például leblokkolt működésű Könyvtárosokat vendégül láthassunk. - Mindenki nevetett, az olaszok is.
Oldottabb lett a hangulat, az egyik fiú felállt, a polcokon kezdett keresgélni, a lány a CD-lejátszót kapcsolta be. A hangszórókból madárcsicsergés és vízcsobogás hallatszott, majd megszólalt egy szép, lágy zene. Nekem azonban maradtak még kérdéseim.
- Végül is kiket tanítotok itt?
Péter válaszolt:
- Olyanok jönnek ide, akik már készülnek a földre születésre, de még nem voltak sosem idelent. A kezdeti időszakban még gyakran eltévednek ebben a világban, bajba kerülnek a naivitásuk miatt. Mivel a testük nem valódi, fizikailag nem sérülhetnek. Olyasmi ez, mint a szimulátoros repülés a pilótáknak. Azért, hogy lelkileg se sérüljenek túlzottan már az elején, probléma esetén használhatják a Szivárványkaput, de az a feladatuk, hogy erre minél kevesebbszer kerüljön sor, és kényelmes megoldásként, lustaságból nem közlekedhetnek rajta. Ezért nem örültem neki, amikor Krisztina és Melinda már megint a könnyebb utat választották, és amikor azt hitték, hogy eltévedtek, egyszerűen kimenekültek a helyzetből, ahelyett, hogy egy kicsit gondolkoztak volna.
- Mi ez a Szivárványkapu?
- Egy átjáró a földi síkok között. Olyan, mint egy örvény, ami ide szippantja az embert, ha kilép a saját háromdimenziós helyéből. A szivárványmintás szőnyeg a fogadóterület, oda érkezik. A Tanácsban is van egy ugyanilyen hely. Mi is használjuk, ha gyorsan akarunk odaérni, de általában emberi módon, a saját lábunkon szoktunk járni. A többségünk egyébként segédeszköz nélkül is át tud lépni egy helyről bármely másikra, csak az egy kicsit nagyobb koncentrációt igényel, mint a kapun át közlekedni.
Mindezt úgy mondta, mintha valami teljesen hétköznapi dologról beszélne. Én azonban az alapokat nem értettem.
- Ez nekem még mindig bonyolult. Magyarázd végre el, hogy mi ez az angyalember dolog!
- Na jó, leegyszerűsítem. Vannak emberek, és vannak angyalok. Ha a kettő egyszerre van egy testben, az az angyalember. Ennyi az egész - és nézett rám azzal a csibészes mosolyával. - Érted?
- Nem - vágtam rá dühösen. Utálom, ha tudatlannak látszom, de ez a helyzet már nagyon zavart. Eddig rábólintottam arra is, amit nem tudtam felfogni, de most már tisztában akartam lenni vele, hogy kik is ők igazán. - Az angyalokban nem hiszek, vagyis eddig egyáltalán nem hittem, de tegyük fel, hogy vannak. De hogy kerülnének bele egy emberi testbe?
- Jó, akkor nézzük kicsit tágabb szintről. Van az anyagi világ, ez a Föld, ahol élünk, és van a szellemi sík, ahol az angyalok és az istenek léteznek. Eddig elfogadható?
Megrántottam a vállamat. A szellemi világ ugyanúgy hihetetlen volt eddig számomra, mint az angyalok léte, de ha számba veszem, hogy mennyi lehetetlen dolog történt velem az elmúlt órában, amiket eddig elképzelni se tudtam, azzal az erővel ezek is lehetnek valóságosak.
- Mondjuk, hogy igen - feleltem.
Folytatom....

korall44, 2010. június 14. hétfő, 10:58
Címkék: Bali Nóra, Egyetértettem Péterrel, Ahogy Péter, fogyatékoson legalább, normálisnak kinéző, lelkében cipelt,
Kommentek
Újcirkusz és karácsonyi bérletakció a kecskeméti színházban
A tájékoztatás szerint november 15-én a Kecskemét City Balett tagjai a Recirquel Újcirkusz Társulat meghívott előadóművészeivel lépnek fel. A Mutatvány de la danse címet viselő, az újcirkuszt és a balettszínházat ötvöző produkcióban megtalálható az akrobatika, a művészi performansz, valamint freestyle-os figurák és vizuális show is - közölték.

A Recirquel Újcirkusz Társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével, magyar artistákkal alakult 2012-ben Budapesten. Az együttes nemzetközi karrierje 2014-ben indult, a társulat ma már az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője. Az előadáson a Recirquel legsikeresebb előadásaiból láthatnak a nézők részleteket. A rendező-koreográfus Barta Dóra.

November 16-án a Szerednyey Béla által rendezett Társasjáték New Yorkban című komédia kerül színre a Kelemen László Kamaraszínházban.

Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című filmjének színpadi változatának eredeti helyszíne az erkélyfolyosó lett volna, de a nagy érdeklődésre
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 13:24
Evezős ob - Trónfosztás a férfi és a női nyolcasoknál
Az előző két, szélcsendes naptól eltérően vasárnap a közepesen hullámzó vízen mindkét számban trónfosztás történt: a tavaly második Vasas a címvédőként rajthoz állt győrieket előzte meg, míg a BEE csapata a Danubius NHE örökébe lépett, amely a tavalyihoz képest több beülőben is kénytelen volt változtatni - a válogatott Polivka Dóra és Krémer Eszter azóta már az MTK-t erősíti -, és ezúttal a hatodik lett.

Galambos Péter előző napokon egypárban és a könnyűsúlyú egypárban aratott fölényes győzelmét követően vasárnap könnyűsúlyú kétpárban Fenyődi Tamással bizonyult a legjobbnak.

Galambos - aki idén világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki aranyérmes lett az olimpiai programban nem szereplő könnyűsúlyú egypárban - az MTI-nek elmondta: a fárasztó és hosszú szezon után úgy is el kell mennie három-négy hét pihenőre a feltöltődés érdekében, hogy közben tisztában van azzal: kora tavasszal előbb itthon, majd a pótkvalifikációs versenyeken már a normálsúlyú egypárok mezőnyében kell csúcsformát mutatnia
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 18:32
Evezős ob - Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban is megvédte címét
Galambos a pénteki nyitónapon a normálsúlyúak között is magabiztosan győzött, és az ob-n saját számában - amelyben idén világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki aranyérmes lett - is megvédte címét szombaton. A váciak evezőse a záró napon könnyűsúlyú kétpárban indul.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ugyancsak címvédés történt kétpárevezősben: Ács Kristóf és Bácskai Máté kettőse megelőzte a Pénzügyőr rutinos egységét, Juhász Adriánt, valamint Simon Bélát.

Kormányos nélküli négyesben magabiztosan győzött, így megvédte címét a Győri Atlétikai Club. A győri evezősök ismét átvehették az Ezüstnégyes Vándorkupát, melyet az 1968-as mexikói olimpián dobogós Ezüstnégyes tagjai (Melis Zoltán, Sarlós György, Csermely József, Melis Antal) adtak át.

Női kétpárban Gadányi Zoltána és Preil Vivien a második helyen jutott tovább az előfutamból, majd a döntőben is a Polvika Dóra, Krémer Eszter (MTK) kettőssel csatázott. Utóbbiak vezettek ugyan a fináléban, de ott már nem tudták megőrizni
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 18:52
Evezős ob - Galambos Péter magabiztosan nyert a normálsúlyúak mezőnyében
A nem olimpiai versenyszámban, a könnyűsúlyú egypárban idén világbajnoki ezüstérmes, valamint Európa-bajnoki aranyérmes Galambos győzelme borítékolható volt: a királyszámban az elmúlt két évben még azt a Pétervári-Molnár Bendegúzt is meg tudta előzni, aki a közelmúltban világversenyeken - így a riói olimpián - a magyar színeket képviselte, de aki egészségi problémák miatt ezúttal nem állt rajthoz az ob-n.

Galambos Péter a magyar szövetség honlapjának elmondta: kilencedik bajnoki címét szerezte meg normálsúlyban, pedig a versenyfeltételek ezúttal nem neki kedveztek.

"Ellenszeles volt a pálya, ami nekem, mint kisebb súlyúnak hátrány, a mögöttem célba érkező klubtársammal Bácskai Mátéval szemben. Szépen meg tudtam oldani a feladatot. Hiányoltam Pétervári-Molnár Bendegúzt, hiszen ő a legnagyobb vetélytársam idehaza, mindig nagyon jó mérce számomra. Szombaton könnyűsúlyú egypárban, vasárnap könnyűsúlyú kétpárban állok rajthoz" - nyilatkozta.

A pénteki nap döntői közül az olimpiai
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 18:51
Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház
Az évadnyitó társulat ülésen a szakember elmondta, hogy az intézmény célja színvonalas előadásokat nyújtani a báb műfaját szerető közönségnek a legkisebbektől kezdve a felnőttekig.

A bábszínház szeptember 1-jén már megtartotta az évad első premierjét, de Kardos Tünde japán mesék alapján írta Holdodiglan című műve a bérletes előadások között is szerepel majd.

Október 6-án tartják A Szemüveges Szirén című darab ősbemutatóját. Dunajcsik Mátyás művét Scheneider Jankó írta bábszínpadra. December 1-jétől játsszák a Pinokkió című zenés marionettjátékot Adela Moldovan rendezésében.

Február elejétől szerepel a klasszikus népmese alapján írt A kiskakas gyémánt félkrajcárja című darab a műsoron. Szilágyi Bálint író feldolgozásában fontos szerep jut ökotudatosságnak, kukásautók és dömperek is feltűnnek majd a színpadon.

Néhány éve indították el Kamarateremben a legkisebbnek szóló előadásokat. Ezek között az első új darab a Szabadkai Gyermekszínház Pancsoló-maszatoló című produkciója lesz, melyet
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 15:14
Tizennégy bemutatót tart idei évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
A nagyszínpadon műsorra tűzik a - Rózsakert Szabadtéri Színpadot nyáron megnyitó - Molnár Ferenc-klasszikust, a Delila című vígjátékot Mohácsi János rendezésében. Ödön von Horváth drámáját, a Mesél a bécsi erdőt Fehér Balázs Benő állítja színpadra, a Jane Fonda főszereplésével készült 9-től 5-ig című filmből Patricia Resnick és Dolly Parton által adaptált musicalt pedig Szente Vajk rendezi - a darab egyébként a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezik Magyarországra.

Az író születésének 140. évfordulója alkalmából Móricz Zsigmond Úri muri című drámáját tűzi műsorra a színház Szőcs Artúr színrevitelében, Michel Tremblay drámaíró Sógornők című darabját pedig Horváth Péter rendezésében láthatják majd a nézők.

Az idei évadban lesznek nagyszínpadi gyerekelőadások is, Szilágyi Bálint Piroska vs. farkas című darabját viszi színre, Sediánszky Nóra és Papp Dániel Ezeregyéjszaka című mesejátékát a szerzőpáros egyik tagja, Papp Dániel rendezi.

A Krúdy Kamaraszínpadon April de Angelis
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 19:22
Vívó ob - Két címvédés a csapatoknál
A zárónap minden versenyszámában más-más klub végzett az élen, összességében pedig a Vasas, a BVSC, a Törekvés, az UTE és BHSE két-két, az MTK és OMS-Tata egy-egy bajnoki címet szerzett.

A férfi kardozók döntőjében a többek között a tavaly világbajnok Szatmári Andrással felálló MTK legyőzte a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezette Vasast. Szoros volt a mérkőzés, a fordulópontot a nyolcadik asszó jelentette, amikor 35-32 után Iliász Nikolász 5-1-re nyert Nagy Pál ellen. Az utolsó párharcban Szatmári 5-4-re győzte le Szilágyit az izgalmas és színvonalas összecsapás lezárásaként. Férfi kardban az MTK először nyert magyar bajnokságot.

A női kardozóknál Pusztai Liza duplázott: pénteki egyéni sikere után szombaton BVSC-s társaival is a legjobbnak bizonyult.

A női párbajtőrözők döntője hozta a nap első címvédését: az OMS-Tata csapata ismét a dobogó tetejére állhatott. A férfiaknál a bajnokság zárószáma színvonalas asszókat hozott a BHSE és a BVSC között, sokáig fej-fej mellett haladtak
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 20:22
Romantikus vígjáték készül Kerekes Vica főszereplésével
A Magyar Nemzeti Filmalap csütörtöki közleménye szerint a Hab forgatása június végén kezdődik, a vígjáték a tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba. A készülő filmben Kerekes Vica egy reménytelenül szerelmes cukrászlányt alakít, aki mindent megtesz, hogy megmentse cukrászdáját és visszaszerezze élete szerelmét.

Mint írják, az alkotók elegáns, játékos és humoros mesét ígérnek az elköteleződéstől rettegő mai harmincas "felnőttgyerekek" párkapcsolatairól, a reménytelen szerelmek elengedéséről és a valós kapcsolatok nehézségeiről.

A Hab az elsőfilmes Lakos Nóra rendezésében, az Aga Media gyártásában, a Katapult Film és az A Company Hungary koprodukciójában készül. A forgatókönyv írója Fekete Fruzsina, az operatőr Bálint Dániel (Szabó úr, Hetedik alabárdos, Rossz versek).

A főszerepekben Kerekes Vica mellett Mátray László és Gyarmati Erik gyerekszínész lesz látható. Elek Ferenc, Pálfi Kata, Kovács Lehel, Láng Annamária, Zsigmond Emőke és Bányai Miklós is játszik a filmben, és fontos
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 12:11
Képek, videók
SZKT- Homoki I. Bálint M-
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:11
arany bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
első bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
Korpási Bálint.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:30
kopasz bálint kajak0609.j
maroka
2018. június 10. vasárnap, 14:54
Históriás ének Bús Bálint
chillik
2018. április 03. kedd, 05:14
bálint névc.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:44
Február 14. Bálint
rushlilly
2018. január 06. szombat, 12:56
Török Bálint 01.jpg
chillik
2017. november 27. hétfő, 05:24
fogyatékosok :D:D
zmorf
2006. október 06. péntek, 21:51
Normális zivatar van,
hartvigjoe
2015. július 08. szerda, 23:55
A normális férfi....jpg
pacsakute
2013. szeptember 04. szerda, 20:49
dem normális vagyok.jpg
snbela44
2013. június 27. csütörtök, 21:12
Nem normálisak.gif
pacsakute
2013. január 31. csütörtök, 17:45
Dilis vagy normális....pn
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.