Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 02:13 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
3 fontos dolog, ami segít a bőrödnek felkészülni a hidegre
3 fontos dolog, ami segít a bőrödnek felkészülni a hidegre
Ősszel egészen más bőrápolási rituáléra van szükség, mint nyáron. Segíts a bőrödnek évszakot váltani!
Szerző: Debreceni Andi
Az évszakváltás nem csupán az öltözködésben kíván meg egészen más metódust, hanem a bőrápolásban is. Míg nyáron elsősorban a káros napsugaraktól kellett megvédeni az arcodat, addig az ősz új kihívásokat rejt magában: még mindig szükség van a fényvédő faktorokra, de egyúttal a szél és a hideg ellen is védekezni kell.

A következő lépésekkel segíthetsz a bőrödnek átállni a környezeti változásokra, illetve felkészülni az új évszakra.

Újítsd meg a bőrödet!

A bőr megújulása, az elhalt hámsejtek eltávolítása nemcsak az évszakváltás szempontjából, hanem a bőr egészségének szempontjából is nagyon fontos. Érdemes ilyenkor bejelentkezni a kozmetikushoz egy hámlasztó kezelésre, mert ennek sokkal mélyebb hatása van, mint a klasszikus radírozásnak, bár ez utóbbit sem kell lebecsülni. Kéthetente egyszer az ősz folyamán is érdemes radírozni, ilyenkor inkább a finom szemcsés peelingeket ajánljuk, mert a bőr sokkal érzékenyebb.
Kényeztető zabkorpás arcmaszk Kényeztető zabkorpás arcmaszk A dehidratált bőrt a legjobban egy házilag készült pakolással tudod helyrehozni. Mutatunk egyet!

Válts arckrémet!

Nyáron mindenki jobban kedveli a vizesebb állagú, hamar beszívódó és természetesen fényvédővel ellátott arckrémeket, de az őszi, szeles időjárás - és a közelgő fűtésszezon - megköveteli a kicsit zsírosabb, táplálóbb termékeket, természetesen bőrtípusnak megfelelően. A faktorszámot továbbra is érdemes figyelembe venni, hiszen attól függetlenül, hogy az idő hűvösebbre fordul, a napsütés nem kizárt, és a napsugarak ilyenkor is károsítják a bőrt.
Luxus testradír házilag nyár végére Luxus testradír házilag nyár végére Egy csodás illatú testradír nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadít meg, de azonnal selymessé is teszi a bőrt.

Vitaminok

A nyáron felhalmozott vitaminkészletek ősszel hamar kimerülnek, ezért fontos, hogy pótold őket. Az B-vitaminok védik a bőrt a gyulladásokkal szemben, a C-vitamin pedig antioxidás-tartalmának köszönhetően a ránctalanításban játszik szerepet. A D-vitamin szintén az egészséges bőrszerkezetért felel, míg az E-vitamin öregedésgátló hatással bír. Mivel egyesével igencsak költséges lenne minden vitamint beszerezni, azt ajánljuk, válassz valami multikészítményt, amiben a fent megnevezettek szerepelnek, ezzel aligha foghatsz mellé.

Így számolj le a szem alatti karikákkal: a petrezselyem segít
horvathnemagdi, 2014. augusztus 31. vasárnap, 17:53
Címkék: Debreceni Andi, bőrödnek felkészülni, bőrödnek évszakot, öltözködésben kíván, káros napsugaraktól, fényvédő faktorokra,
Kommentek
Vádemelést javasol a rendőrség a meggyilkolt újpesti vállalkozó ügyében
miatt a 43 éves E. Krisztián kapcsolatrendszerét is megvizsgálták, így került a nyomozók látókörébe a 29 éves H. Richárd szentendrei lakos, aki a vállalkozóhoz és barátjához hasonlóan gépkocsik javításával foglalkozott, valamint a 31 éves, főiskolát végzett, de akkor munkanélküli S. Bence.

Az alezredes elmondta: a nyomozók kiderítették, hogy E. Krisztián nem akarta megadni a vállalkozónak a tartozását, ezért két társával elhatározták, hogy megölik. A gyilkosságra hetekkel korábban elkezdtek felkészülni, egymás közt üzeneteket is váltottak, amelyekben "virágnyelven" arról diskuráltak, hogyan fogják "elültetni a palántát". Az előkészületek során egy barkácsáruházban drótot vettek, hogy abból fojtózsinórt készítsenek, valamint két ásót, és Szentendre külterületén egy erdőben kiástak egy gödröt.

A vállalkozót egy üzleti megbeszélés ürügyével elcsalták otthonról, H. Richárd pedig a fojtózsinórral már a kocsiban végzett vele. A holttestet a gödörben eltemették. Áldozatuk pénzét, valamint ékszereit
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 12:32
Koronavírus - OTP: a járvány pénzügyi hatásai erősíthetik a magyarok megtakarítási hajlandóságát
Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a bank azt írta: azok, akik legalább félmillió forint megtakarítással rendelkeztek, könnyebben vészelték át az elmúlt hónapokat, és többségük most pozitívabbnak értékeli anyagi helyzetét, mint az elmúlt egy évben.

Az OTP Bank megbízásából készített NRC kutatás szerint a több mint félmillió forinttal rendelkező megtakarítók pénzügyi céljaiban nem történtek komoly változások: 56 százalékuk továbbra is úgy tervezi, hogy a következő hat hónapban változatlan összeggel folytatja a takarékoskodást, 14 százalékuk pedig a korábbinál még többet szeretne tartalékolni a váratlan helyzetekre. Száz válaszadóból csak heten nyilatkoztak úgy, hogy nem tudnak pénzt félretenni az elkövetkező időszakban - tették hozzá.

A közleményben idézték Nyitrai Győzőt, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatóját, aki úgy fogalmazott: bár a válaszadók felénél a háztartásuk bevételei visszaestek, és a harmaduknak extra kiadásai is voltak a járvány miatt, az
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 10:51
Koronavírus - Michel: kompromisszumkészségre van szükség az EU-költségvetés elfogadásához
Charles Michel az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kiemelte, hogy a koronavírus-járvány olyan kihívásokkal állította szembe az EU-t, amelyekre nem lehetett előre felkészülni, az ezekre adott válaszokat viszont meg lehet tervezni.

Rámutatott, hogy a tagállamok álláspontjai továbbra is nagyon eltérőek a hétéves keretköltségvetést és a helyreállítási alapot illetően.

Elmondta, hogy a legutóbbi EU-csúcson több vezető "húzódozott" az európai bizottsági javaslattól, mivel az a válság előtti helyzethez igazodik, nem a mostanihoz. Egyetértés született viszont azzal kapcsolatban, hogy növelni kellene a saját források felső határát, továbbá a helyreállítási alapnak lehetőséget kell biztosítania az európai gazdaság és társadalom átalakítására, valamint a zöld és digitális jövő felkarolására.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kijelentette: Magyarország igazságos költségvetést akar, miután ellentétes lenne a közös európai célkitűzésekkel, ha az uniós finanszírozás nem a kohéziót, a szegényebb
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 20:23
Magosz: nem lehet felkészülni az EU Közös Agrárpolitikájára
Az elnök elmondta, az új szabályozás azzal járna, hogy gyakorlatilag a "saját piacainkon veretnek agyon bennünket". Ez azt jelenti, hogy nagyon szigorú szabályokat fogalmaznak meg a gazdálkodás terén, miközben az Európai Unió legnagyobb befektetői a harmadik világ országaiból korlátlanul hozhatnak be terményeket. Ilyen körülmények között pedig a magyar mezőgazdaság képtelen labdába rúgni - fűzte hozzá.

Az új szabályok tartalmazzák például azt, hogy 50 százalékkal kell csökkenteni a felhasználását a növényvédő szereknek, a műtrágyának és az antibiotikumoknak, de előírják a vetésforgókat, illetve a különböző haszonnövények egymás melletti termeszthetőségét is. "Tehát olyan változásokat követelnek tőlünk, amikre képtelenség felkészülni" - hangsúlyozta, hozzátéve, ez durva támadás a gazdák ellen.

Jakab István kiemelte, azt kérik, hogy a szigorú uniós szabályokat a harmadik világ országaiból beérkező áruk esetében is alkalmazzák, hiszen csak így lesznek azonos feltételek a piacon.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 08:41
Komoly károkat okozott a vihar Egerben és Miskolcon
A közlemény szerint a Szala városrészben több házat is lakhatatlanná tett a nagy mennyiségben lezúduló csapadék, 45-en veszítették el otthonukat, akiknek ellátásáról most az önkormányzat gondoskodik.

Közölték azt is, Felnémeten a megáradt Eger-patak okozott komoly károkat, több kert került víz alá.

A katasztrófavédelem azt közölte korábban az MTI-vel, hogy Egerben és környékén negyvennél több esetben kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban vízeltávolításhoz.

Az Árnyékszala utcában például egy méter magasan gyűlt össze a víz és a házakba is befolyt, a Hóvirág, a Csalogány és a Pásztorvölgye utcában pedig pincékbe tört be - tették hozzá.

Miskolc polgármesteri hivatala is jelentősebb károkról számolt be; a városban jelenleg is dolgoznak a viharok okozta károk helyreállításán.

Azt írták, többször is rendkívül heves és özönvízszerű esőzésekkel kísért vihar csapott le Miskolcra pénteken délután és szombatra virradó éjszaka. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 13:31
Torlódás az M7-es autópályán a magyar-horvát szakaszon
A horvát hatóságok a Horvátországba belépők kötelező regisztrációját végzik, ezért a Magyarország felől érkezőknek a személyforgalomban 3 óra, az autóbusszal utazóknak pedig megközelítőleg 2 órás várakozásra kell felkészülniük a határ átlépését megelőzően - közölte Takács Tivadar.

A megyei rendőr-főkapitányság javasolja, hogy az utazók - amennyiben erre lehetőségük van - az előzetes regisztrációt még indulás előtt végezzék el az internetes felületen, így megkönnyítik a hatóságok munkáját és elkerülhető az időveszteség.

Érdemes Szlovénia felé kerülni, ahol jelenleg nem kell forgalmi torlódásra számítani.
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 12:21
Vihar esetén jó tudni
bárkivel. Ha mégis utolérne az ítéletidő, vannak módszerek, amikkel sokat segíthetsz a helyzeten.

A közelgő viharról a mennydörgést megelőző villámlás árulkodik, melynek fénye gyorsabban terjed a hangnál - a jelenség segítségével könnyedén kiszámolható, hány kilométerre tombol. A villámlás és a mennydörgés között eltelt másodpercek számának harmada mutatja a távolságot.

Ha a villámcsapást követően 6 másodpercen belül hallatszik az égzengés, akkor 2 kilométerre van - érdemes felkészülni.Villámok a vihar alatt.Mihelyst hallod a mennydörgést, ideje megszaporázni a lépteket. Villámlások elől lehetőleg minél előbb húzódj be valamilyen fedett, védett helyre.

A túrázók gyakran választanak menedékül barlangokat, ami nem baj, csak legyen a fej fölött legalább háromméteres, a testtől pedig egyméteres távolság a faltól.

Ha szikláktól messze, erdős részen ért az égi áldás, lehetőleg alacsony, széles koronájú fa alá állj be, de ne a törzshöz közel.

Ha többen
pacsakute, 2020. június 26. péntek, 23:57
Koronavírus - Kormányszóvivő: a kormány több szempontot mérlegel az augusztus 20-ai ünnepségeknél
Azt mondta, remélhetőleg a járványügyi helyzet lehetővé teszi majd, hogy megtartsák az államalapítási rendezvényeket. De - tette hozzá - a kormánynak azt is mérlegelnie kell döntésekor, hogy a gazdaság újraindítása szempontjából a rendezvények megtartása azokban a szektorokban - a zeneiparban, a szolgáltatóiparban, a rendezvényszervező iparágban - jelenthet segítséget,ahol az elmúlt hetekben komoly problémák keletkeztek.

Amikor arról van szó, hogy a megyei jogú városokban és Budapesten többnapos eseményekkel lehet készülni augusztus 20-ára, ez is ott van a mérleg egyik serpenyőjében - tette hozzá.

A kormányszóvivő elmondta azt is, bár Magyarország sikeres védekezésen van túl, nem zárható ki, hogy a koronavírus-járvány ősszel visszatér.

A kormány a leghatékonyabb intézkedésekkel szeretne felkészülni az esetleges második hullámra, de ahhoz, hogy az intézkedések hatékonyak legyenek, szükség van az emberek együttműködésére is - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette: azt
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:52
Képek, videók
Torna órához felkészülni
bocskai63-71
2009. november 22. vasárnap, 12:23
FELKÉSZÜLNI,VIGYÁZZ,.. ..J
szendeszundi
2007. október 21. vasárnap, 08:40
Felkészülni, vigyázz, kés
drmihalypeter
2006. május 11. csütörtök, 21:07
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Debreceni_-kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:46
A debreceni run 01.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
A debreceni run 02.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
A debreceni run 03.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
A debreceni run 04.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
A debreceni run 05.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
debreceni strand.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:07
debreceni nagyerdö.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:06
AE-Debreceni-Hősök.jpg
menusgabor
2016. december 01. csütörtök, 20:59
Debreceni virág karnevál2
erzsikepuskas
2016. augusztus 02. kedd, 05:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.