Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 11:40 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alkoholmentes gyógynövény kivonat készítéseÁltalában a gyógynövény tinktúrákat alkoholos kivonatból készítik, viszont a gyógynövény kivonatoknak létezik egy alkohol mentes változata is amit kimondottan gyerekeknek ajánlanak, ez pedig a glicerines kivonat. Igaz hogy az alkoholos kivonat hatékonyabb, viszont az is köztudott hogy az alkoholos tinktúra fogyasztása nem ajánlott gyermekek számára.

Mi a növényi glicerin?

A növényi glicerin egy tiszta, szagtalan folyadék, amit növényi olajokból állítanak elő. Alapja lehet például szója-, kókusz-, vagy dióolaj. A glicerin kinyerését nagy hőmérsékleten, nyomás alatt végzik. A végeredmény egy édes folyadék mely nem metabolizálódik a szervezetben, mint a cukor. A legjobb minőségű glicerin bio alapanyagból nyerhető.

Friss növények ideálisak a glicerines tinktúrához, olyan friss virágok és aromás növények, mint a bodza, levendula, citromfű, menta, kamilla, ibolya és rózsa.

Szárított bodza és friss kasvirág gyökereiből készült glicerin immunerősítő hatású, ajánlott megfázás és influenza esetén. Citromfű glicerin és az orbáncfű tinktúra együtt is támogatja a szervezetünket a téli hónapokban. Használjuk utóbbiakat 4 rész tinktúra 1 rész glicerin keverékében.

A kivonat forrása tehát lehet friss vagy szárított növény, előállítása pedig az alábbiak szerint történik:

Töltsünk meg egy tiszta üveget egészséges, apróra vágott friss növénnyel, vagy félig, őrölt szárított virággal. A szárított anyag magába szívja a folyadékot, ezért kell kevesebb belőle.

A tinktúrának legalább 55% glicerint kell tartalmaznia. A friss növényekhez adjunk hozzá annyi glicerint, hogy teljesen elfedje a virágokat. A szárított növényekhez hígítsuk a glicerint desztillált vízzel 3 rész glicerin 1 rész víz. Mindkét esetben hagyunk kb. 2 centimétert a fedő és a folyadék között. Az üveg lezárása előtt pedig kavarjuk ki a légbuborékokat.

A kivonatot hagyjuk ázni 6 hétig (sötét helyen, szobahőmérsékleten) és egy vagy két naponta mozgassuk meg az üvegeket. A glicerint pótoljuk, ha a növény nagyon beszívná, és már nem fedné a tetejét. Az áztatási időt követően szűrjük le a folyadékot egy gézen, vagy tiszta textílián keresztül egy edénybe, majd a kivonatot töltsük egy tiszta üvegbe.

A glicerines tinktúra szavatossági ideje körülbelül 1-2 év, ha hűvös, és sötét helyen tároljuk.

Felnőttek számára körülbelül 30-60 csepp (1/4 - 1/2 teáskanál), naponta 3-szori fogyasztása ajánlott, ami teába, vízbe és ízlés szerin más formában fogyasztható.

Gyermekeknek pedig napi 3x15 cseppet adhatunk.
Forrás : Link
pacsakute, 2019. március 11. hétfő, 21:34
Címkék: gyógynövény tinktúrákat, gyógynövény kivonatoknak, alkohol mentes, glicerines kivonat, alkoholos kivonat, alkoholos tinktúra,
Kommentek
Rekordmennyiségű sört főztek tavaly Csehországban
Az idei sörfőzés a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében csökkenni fog - jegyezték meg a közleményben. Piaci szakértők becslése szerint a március-májusi időszakban mintegy 40 százalékkal kevesebb sör fogyott Csehországban, mint egy éve. Az éves csökkenés a termelésben 1,5-2 millió hektoliter lehet.

A sörfőzés tavalyi növekedése mögött, akárcsak 2018-ban, elsősorban a kivitel áll. Tavaly a cseh sörgyárak exportja éves összevetésben 4,5 százalékkal, az alkoholmentes sör kivitele pedig 22 százalékkal emelkedett. A cseh sörgyárak együttesen tavaly 5,4 millió hektoliter sört szállítottak külföldre. A cseh sörök legnagyobb fogyasztói Szlovákia, Németország és Lengyelország. Magyarország, ahová a cseh sörkivitel 36 százalékkal nőtt, a negyedik helyre került. Az európai uniós országok piacain kívül Oroszország, Dél-Korea és az Egyesült Államok fogyasztja a legtöbb cseh sört.

A csehországi egy főre eső sörfogyasztás tavaly egy literrel 142 literre emelkedett. A hagyományos kocsmákban
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 11:07
Áprilisban csökkent a németországi infláció
Németországban, az előzetes 0,8 százalékot meghaladó mértékben. Márciusban 1,4 százalékos volt az infláció. Az áprilisi 0,9 százalékos infláció 2016 novembere óta a legalacsonyabb Németországban.

Az előző havihoz képest szintén az előzetes 0,3 százaléknál nagyobb ütemben, 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a végleges adatok alapján áprilisban. Márciusban 0,1 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex havi bázison.

A legnagyobb mértékben, 4,6 százalékkal az élelmiszerek és az alkoholmentes italok ára emelkedett éves bázison. Ezen belül a gyümölcsök ára 11,0 százalékkal, a zöldségek ára 6,5 százalékkal ment fel. Az alkohol- és dohánytermékek ára 2,5 százalékkal emelkedett, a szállásdíjak 2,4 százalékkal mentek fel.

Az energiaipari termékek ára 5,8 százalékkal ment lejjebb, a fűtőolaj ára 23,7 százalékkal, az üzemanyagok ára 15,4 százalékkal csökkent, az áram ára viszont 4,4 százalékkal ment fel. A közlekedés költségei 2,9 százalékkal, a ruházati cikkek ára 0,9 százalékkal csökkent
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 08:52
Söripari melléktermékek hasznosításába kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt.
érdeklődésére közölte: a kutatások eredményeként a sörgyártás melléktermékeinek hasznosításával jelentősen csökkenthetik a vállalat környezeti lábnyomát. Kiemelte: a nyolcvan százalékos nedvességtartalmú sörtörkölyből például céljaik szerint értéknövelt, jól szállítható és tárolható élelmiszer előállítására van lehetőség.

A vállalat terveiről azt mondta, a sörfőzde a jövőben további új termékekkel szeretne megjelenni a piacon. Jelezte: a vállalat speciálisan ízesített, radler típusú bio alkoholos és alkoholmentes terméke iránt folyamatosan nő a kereslet.

A PS Zrt. vezetésével működő Hunbio konzorciumban a vállalat mellett partnerként a Szegedi Gabonakutató Intézet, a Szarvasi Agrár Zrt. és a karcagi Hubai és Társai Kft. vesz részt. A mostani projektre a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) csaknem 1,2 milliárd forintos támogatást nyert el a csoport.

A mintegy 125 munkavállalót foglalkoztató vállalat tavalyi eredményeit később közli. A nyilvánosan elérhető cégadatok
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 13:52
Márciusban lassult az éves infláció Csehországban
Az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.

Az infláció lassulásában az üzemanyagok árának visszaesése játszotta a legnagyobb szerepet, míg februárban az üzemanyagárak 3,6 százalékkal emelkedtek, addig márciusban 3,3 százalékkal csökkentek.

Lassabban nőttek az áram, a fűtés és a meglegvíz szolgáltatás árai is. Az áram ára februárban 9,7 százalékkal nőtt, míg márciusban csak 8,8 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

Jelentősen drágultak az élelmiszerek, az alkoholos és az alkoholmentes üdítő italok. A marhahús például 22 százalékkal, a felvágottak 14 százalékkal kerültek többe márciusban, mint egy éve. A gyümölcsök ára 16 százalékkal, a cukoré pedig 11 százalékkal nőtt.

A vendéglői étkezés 5,7 százalékkal, a szállások ára pedig 4,7 százalékkal emelkedett márciusban.
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 10:51
Sörszövetség: 3 százalékkal kevesebb sör fogyhat az idén
Kántor Sándor az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tavaly meghaladta a 6,76 millió hektolitert az öt legnagyobb magyar sörgyártó forgalma, amelyből a belföldi termelés közel 6,1 millió hektolitert tett ki.

Az idei várható csökkenést azzal magyarázta, hogy a sörfogyasztás szempontjából legerősebb hónapokból a májusi időjárás kifejezetten hűvösebb volt a megszokottnál, emellett a többi hónapban is hiányoztak a tartósan megmaradó, kimagaslóan forró napok.

Kitért arra, hogy a magyar sör exportpiacain a verseny erősödése tapasztalható, emiatt az export 9 százalékkal esett vissza az első három negyedév adatai szerint.

Piaci információk szerint a teljes sörimport az idén 20 százalékot meghaladó növekedést mutat, amiből a magyar termelők behozatalának aránya ugyan csak ennek a felével nő, de így is a teljes belföldi forgalmuk 12 százalékára, 700 ezer hektoliter fölé emelkedhet 2019-ben - tette hozzá.

Az öt vállalat általános forgalmi adó (áfa) befizetései tavaly elérték a 30,5 milliárd
velemenyezd, 2019. december 25. szerda, 10:01
Sörszövetség: 2,4 százalékkal kevesebb sör fogyott az első fél évben
Az első fél évben 2,4 százalékkal, 3051 ezer hektoliterre csökkent tavalyhoz képest az öt legnagyobb gyártó (Borsodi, Dreher, Heineken, Carlsberg és Pécsi) belföldön értékesített söreinekmennyisége - mondta Kántor Sándor az MTI érdeklődésére.

Az első fél évben a sörfogyasztás szempontjából legerősebb két hónapból (május és a június) a májusi időjárás kifejezetten hűvösebb volt a megszokotthoz képest - tette hozzá Kántor Sándor.

Míg tavaly a második negyedévben 1985 ezer hektoliter sört értékesítettek, addig idén 1882 ezer hektolitert - mondta.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a prémium és szuper prémium sörök forgalma 17 százalékkal nőtt, június végére elérte a teljes sörforgalom közel negyedét.

Az ízesített alkoholmentes sörök népszerűsége is töretlen, az első fél évben forgalmuk 126 ezer hektolitert tett ki, ami a hidegebb időjárás ellenére, azonos az egy évvel korábbival - tette hozzá.
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 16:25
Egyre kelendőbbek az egészséges és fenntartható gazdálkodásból származó termékek Németországban
termékekre is. A Rügenwalder húsipari vállalat 2014 óta árul húsmentes termékeket, ma már bevételének 30 százaléka ebből származik, és arra számítanak, hogy ez az arány hamarosan 40 százalékra emelkedik. A ZDF arra is kitér, hogy amikor a Lidl kínálatában megjelent a Beyond Meat hamburger, amely zöldborsóból előállított fehérjéből és céklából készült, olyan gyorsan elkapkodták, hogy a két héttel későbbi, újabb szállítmány érkezéséig üresen álltak a polcok a boltban.

A ZDF riportja kiemeli, hogy az alkoholmentes söröket is egyre többen társítják a sportosabb és egészségesebb életmóddal, miután feleannyi kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos sör. Ez az oka annak, hogy mára 500 fajta alkoholmentes sör kapható a sörnagyhatalom Németország piacán. Az ilyen termékek piaci részesedésre elérte a 7 százalékot, és iparági becslések szerint hamarosan 10 százalékra emelkedik, míg a hagyományos sörök utáni kereslet egyre csökken.

A GfK adatai szerint a legújabb fogyasztói trend az, hogy egyre több vásárló
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 20:23
Az 1968-as Új Gazdasági Mechanizmus gebinben
és olyan sikerrel termesztették a primőr paprikát, paradicsomot, meg minden mást, hogy ellátták vele nemcsak hazánkat, hanem Nyugat-Európát is.
Az akkor telepített (és azóta elöregedett) szabolcsi almások ontották a finom, zamatos magyar almát - az őszibarackosok és szilvások úgyszintén - a közben létrehozott tartósító üzemekbe és a piacokra. Világhíressé vált az ekkor beindított szeszfőzdék cseresznye- barack és szilva pálinkája. Szőlészetek sikerrel gyártották a magyar találmányú, alkoholmentes szőlőlét... STB.

A szerződéses háztájiban dolgozók szépen gyarapodtak anyagilag és ők voltak azok a vidéki parasztok, akik látástól-vakulásig dolgozva elsőként vehettek maguknak Trabant- és Wartburg gépkocsit, majd Zsigulit...

Miért kellett napi 16-20 órát dolgozniuk?

Azért, mert a TSZ-tagságukkal együtt járt, hogy ledolgozzák a TSZ-ben a napi kötelező nyolc órát és csak az azon túli munkával tudták megművelni (a család leszázalékolt- rokkant-
furaila, 2019. június 06. csütörtök, 14:33
Képek, videók
sör alkoholmentes.png
kicsoda57
2016. május 02. hétfő, 21:57
alkoholmentes.jpg
basikele
2012. szeptember 11. kedd, 03:13
alkoholmentes.jpg
bnedora
2010. február 27. szombat, 21:35
Alkoholmentes sörfogyaszt
markarmih
2009. február 01. vasárnap, 18:46
alkoholmentes_morguefi le_
agnia
2006. december 31. vasárnap, 08:37
Gyógynövények.jpg
pacsakute
2020. május 15. péntek, 21:46
Tüdő gyógynövényei.jpg
pacsakute
2020. február 05. szerda, 00:00
Gyógynövényes segítőink-m
pacsakute
2020. február 04. kedd, 23:53
Gyógynövényes borogatások
pacsakute
2020. február 04. kedd, 23:47
Fűszerek-gyógynövények .j
pacsakute
2020. február 01. szombat, 23:25
Légzésreható gyógynövénye
pacsakute
2019. október 25. péntek, 13:42
Alkohol
eva6
2017. április 05. szerda, 09:46
Alkohol 01.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:34
Alkohol 02.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:33
Alkohol 03.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.