Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 05:20 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás
HOZZÁVALÓK

3 tojás,
150 g liszt,
200 g cukor,
4 nagy alma.

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk
meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.

Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és
öntsük bele az almaszeleteket. A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük
össze, hogy mindenhova jusson belőle.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk
kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral
megszórva kínáljuk.


klarika47, 2019. december 20. péntek, 06:27
Címkék: tojásokat habverővel, almát mossuk, tésztát öntsük, kicsit keverjük, almaszeleteket, előmelegített,
Kommentek
Kavart almás
Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
- főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Almás arcpakolás
ahhoz, hogy a legegészségesebb formáját hozza. Ez a házi pakolás a zsíros bőr összes makacs tünetével leszámol.

A pattanásos, zsíros bőrnek három dologra van szüksége: antibakteriális, mély tisztításra, a faggyútermelés normalizálására, valamint a gyulladások és sebhelyek regenerálására. Az alábbi almás pakolás mindezekre egy füst alatt nyújt megoldást.

Tisztító és regeneráló arcpakolás almával
Ez a pakolás rém egyszerű, hiszen nem tartalmaz drága, egzotikus és speciális hozzávalókat, és nagy előkészítést sem igényel. Összetevőivel valószínűleg mindennap találkozol a konyhádban, de, ha épp kifogytál belőlük, akkor sem kell majd a sarki boltnál messzebb menned.

Hozzávalók:
fél csészényi pépesített vagy reszelt alma
1 tojásfehérje
csipetnyi őrölt fahéj

Egyszerű és olcsó megoldás pattanásos bőrre
Az almában előforduló antioxidánsok gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló és antibakteriális hatással bírnak. A piros almák nagy mennyiségben
pacsakute, 2019. augusztus 15. csütörtök, 17:37
Fejre állított almás pite
Az alma ilyenkor már főleg csak sütésre jó. Még nincsenek itt a friss gyümölcsök ideje, de a múlt évivel meg már beteltünk, akkor jöhetnek a sütemények. Igazából, ez az édesség, bármikor aktuális!

Hozzávalók:
Piskótája:
6 tojás
8 kanál cukor
6 kanál olaj
7 kanál liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
Töltelék:
200 g keksz
3 nagyobb alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni

Hozzávalók

500 g hámozott alma
300 ml almalé
1 csomag vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag piskóta
200 g tejföl
10 g zselatinpor
1 csomag vaníliacukor
1 csomag fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 ml tej
250 ml habtejszín
tejszínhab díszítéshez

Elkészítés menete

Az almát apróra vágjuk, a
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:25
Almás krémes
Hozzávalók
kb. 20 szeletre

A tésztához
50 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
12 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl (20%-os)
Az almás töltelékhez
1.7 kg alma
20 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
50 g zsemlemorzsa
A vaníliás krémhez
160 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
1 L víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés
90 perc

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 19:35
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül!
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül! Csábító édesség, vendégvárónak is remek!




Hozzávalók:

az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:

40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:

1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítése:

A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:16
Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején
Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad


Almás-mákos süti
Hozzávalók 20 szelethez:

20 dkg étcsoki
15 dkg mák
15 dkg cukor
10 dkg liszt
2 db alma
4 db tojás
3 evőkanál olaj
2.5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só


Elkészítés:

Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát.

A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést.
vorosrozsa66, 2018. november 10. szombat, 17:18
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
habverővel.jpg
gombasiren
2008. június 20. péntek, 10:30
Mossuk a kis Drágát
lazarattika
2007. június 14. csütörtök, 17:27
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Így melegítsd a tésztát
sanci81
2014. május 29. csütörtök, 15:07
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.