Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 21:55 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tornatermet adtak át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön
Az esemény kezdetén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét celebrált és megáldotta az új tornatermet.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta: bízik abban, hogy számos testet és lelket is építő csapat- és közösségépítő program valósulhat majd meg a tornateremben. Hiszen a test és lélek egységére van szükség, és"amikor csapatsportot és közösséget épít az ember, a lelke is kell, hogy erősödjön" - fogalmazott.

Hozzátette: a 400 millió forintos beruházás rendkívül gyorsan, mintegy fél év alatt valósult meg. Az államtitkár megköszönte az ezt segítő példaértékű összefogást a fenntartónak, az önkormányzatnak, a kormányhivatalnak és a beruházás megvalósításában résztvevőknek.

Soltész Miklós gratulált a szolnoki vízilabda-és kosárlabdacsapatok eredményeihez, és reményét fejezte ki, hogy a besenyszögi iskola diákjai közül is hasonlóan tehetséges emberek kerülnek ki, akik "építik a nemzet közösségét".

Tóth Gábor, a fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója elmondta: a több mint 1400 négyzetméteres létesítményen belül 900 négyzetméter csak a küzdőtér, de öltözők, szertárak és ezekhez kapcsolódó helyiségek is épültek. A beruházás kivitelezője a szolnoki Qualitat Kft. volt - említette meg.

Balogh Zoltán, Besenyszög független polgármestere elmondta: a korábbi tornaterem már életveszélyesvolt, 2016 nyarán a beázások miatt leszakadt az akkor már használaton kívüli létesítmény álmennyezete. Mivel a szakvélemény felújíthatatlan hibát állapított meg, az önkormányzat saját költéségén az épület lebontása mellett döntött - számolt be. A polgármester az új tornatermet Besenyszög legnagyobb közösségi színterének nevezte.

Bene Ildikó, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a sportrendezvényeken túl egyéb kulturális rendezvényeknek is helyet majd a tornaterem. Magyarország kormánya a jövőben is azért kíván dolgozni, hogy hasonló fejlesztésekkel erősítse a vidéki Magyarországot és az oktatási ágazatot - fűzte hozzá.

Kiss Ernőné iskolaigazgató kiemelte, hogy az új létesítmény nemcsak a testnevelésórák helyszíne lesz, hanem a szabadidősporté és kulturális eseményeké is.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 14:53
Címkék: Veres András, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Soltész Miklós, Tóth Gábor, Kolping Oktatási, Szociális Intézményfenntartó Szervezet,
Kommentek
RÖVIDHÍR- Tornatermet adtak át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön
Az esemény kezdetén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét celebrált és megáldotta az új tornatermet.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta: bízik abban, hogy számos testet és lelket is építő csapat- és közösségépítő program valósulhat majd meg a tornateremben.
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 13:42
Vihar - Folyamatos a rendőri jelenlét az áram nélkül maradt településeken
A police.hu-n olvasható közlemény szerint Bács-Kiskun megyében Kunszentmiklós több pontján áramszünet van. Csongrád megyében Ásotthalom, Bordány, Eperjes, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szentes, Üllés és Zsombó településeken, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szirmabesenyőn, Arlón, Járdánházán és Borsodnádasdon nincs áram. Pest megyében Albertirsán, Cegléden, Csemőn, Monoron, Nyáregyházán, Táborfalván, Törtelen, Újlengyelben, Újszilváson részleges áramkimaradás van. Veszprém megyében Farkagyepű településen nincs áram.

Fejér megyében Sárkeresztúron, Sárszentágotán, Tabajdon és Alcsúton nincs áram, míg Felcsúton részlegesen áramszünet van. Szolnok megyében Mezőhék és Mesterszállás településeken nincs áram. Tiszakürtön, Öcsödön, Tiszafüreden, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén, Tiszaőrsön, Karcagon, Kunhegyesen, Kenderesen, Tiszajenőn, Kőtelken, Besenyszögön, Mezőtúron, Túrkevén, valamint a Jászságban Jászberényhez tartozó 20 településen részleges áramkimaradások
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 21:03
Új szúrópontot adtak át Besenyszögön
A szúrópontok korlátozott kapacitású üzemek, néhány állat levágására alkalmasak, kevesebb követelmény vonatkozik rájuk, mint a nagy vágóhidakra. Fazekas Sándor kiemelte: minden városban szükség lenne ilyen létesítményekre, amelyek kialakítását támogatásokkal és a jogszabályi környezet megteremtésével segíti a kormány is.

Hozzátette: ha támogatni akarják a helyi termékeket és azt, hogy azok újra visszakerüljenek az üzletek polcaira, akkor helyi szúrópontokat kell létrehozni, mert nem életszerű, hogy a vágóállat-tartással foglalkozók csak hosszú utaztatás és jelentős költség árán tudják jószágaikat feldolgozni.

A miniszter elmondta: a besenyszögi szúrópont idén nyáron megkezdheti működését, a beruházásnak köszönhetően új munkahelyeket is teremtettek. Kitért arra, hogy akár napi négy-öt sertést is fel lehet majd dolgozni a létesítményben, amely egy év alatt már jelentős mennyiségnek számít.

Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere (független) az ünnepségen elmondta: a szúrópont hozzásegíti
velemenyezd, 2015. április 30. csütörtök, 15:22
Romagyilkosságok - Kiss Árpád védője enyhítést kért, ha elmarad a hatályon kívül helyezés
tárgyalásán, szerdán Bérdi Zsolt a védőbeszéde végén elsősorban azt indítványozta, hogy eljárási szabálysértések miatt helyezzék hatályon kívül az elsőfokú ítéletet.

Hozzátette: ha ennek az indítványának nem adnak helyt, akkor mondják ki bűnösnek védencét a Galgagyörkön, a Piricsén és a Tarnabodon elkövetett cselekményekkel kapcsolatban foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettében.

Bérdi Zsolt továbbá indítványozta, hogy a Besenyszögön, a debreceni menekülttábornál, valamint Nagycsécsen, Alsózsolcán, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön és Kislétán elkövetett cselekményekkel kapcsolatban, továbbá a hadianyaggal való visszaélés bűntett tekintetében bizonyítottság hiányában mentsék fel Kiss Árpádot az ellene emelt vád alól.

Erre tekintettel kérte, hogy védencét a Fővárosi Ítélőtábla határozott idejű, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és mondja ki, hogy a büntetés kétharmad részének letelte után feltételesen
velemenyezd, 2015. április 22. szerda, 15:19
Romagyilkosságok - Ügyvédek: K. Istvánt az emberölés, P. Zsoltot valamennyi vád alól mentsék fel!
Nemcsak a lőfegyvert jogszerűen, a hivatásuk gyakorlása folytán kezelő személyek esnek ebbe a körbe, hanem azok az emberek is, akik a lőfegyvert jogellenesen birtokolják - mondta.

Kijelentette, K. István tehát foglalkozási szabályt szegett meg, amikor fegyver használt, és szándéka veszélyhelyzet létrehozására, nem testi sértés okozására irányult.

A védő azt kérte: a törvényszék K. Istvánt elsődlegesen bűncselekmény hiányában, másodlagosan bizonyítottság hiányában mentse fel az ellene a Besenyszögön, Tarnabodon, Nagycsécsen, Alsózsolcán, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön, valamint Kislétán elkövetett bűncselekmények miatt emelt vád és annak törvényes következményei alól.

Lőrincz Márton, a harmadrendű vádlottnak, P. Zsoltnak az ügyvédje védőbeszédében azt indítványozta, hogy védencét az ellene felhozott valamennyi vádpont alól mentse fel a törvényszék bizonyítottság hiányában.

P. Zsolt valamilyen kapcsolatban állt azokkal a személyekkel, akik a bűncselekményeket elkövették - mondta az ügyvéd,
velemenyezd, 2013. május 28. kedd, 19:13
Romagyilkosságok - A másodrendű vádlott védője is felmentését kért az emberölés vádja alól
Balázsi Bence védőbeszédében azt indítványozta, hogy K. Istvánt a bíróság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, valamint kétrendbeli, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés büntettében mint társtettest mondja csak ki bűnösnek, a többi vádpont alól mentse fel, és határozott ideig tartó börtönbüntetésre ítélje.

A törvényszék K. Istvánt elsődlegesen bűncselekmény hiányában, másodlagosan bizonyítottság hiányában mentse fel az ellene a Besenyszögön, Tarnabodon, Nagycsécsen, Alsózsolcán, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön, valamint Kislétán elkövetett bűncselekmények miatt emelt vád és törvényes következményei alól - kérte a védő.

A múlt szerdai tárgyaláson az ügyész tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi közül háromra, az elsőrendű vádlott K. Árpádra, testvérére, K. Istvánra és a harmadrendű vádlottra, P. Zsoltra.

A vád szerint a bíróság előtt álló férfiak - a besenyszögi fegyveres rablás és a debreceni
velemenyezd, 2013. május 28. kedd, 13:42
Felújították a népi kismesterségek tájházát Besenyszögön
A fejlesztésre 8 millió forint vissza nem térítendő támogatásként nyert el a magánemberek által alapított Besenyszögért Alapítvány a Leader program keretében - mondta el Molnár Melinda, az alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a munkák során a korábban csendőrségi lóistállónak használt épület belsejét teljesen felújították, kézműves műhelyét továbbfejlesztették. Ezáltal itt megoldódott a paraszti kultúrát bemutató néprajzi tárgyak kiállítása, és interaktív módon kaphatnak információt a látogatók. A tájház heti öt napon át van nyitva.

A múzeumi tárgygyűjteményt egy kocsirudas szekérrel is bővítették, a szabadtéri kézműves foglalkozásokhoz pedig rönk ülőgarnitúrákat vásároltak.

A felújított épületben az alapítvány különféle programokat kínál az érdeklődőknek: múzeumpedagógiai órákat, kézműves foglalkozásokat, az utóbbi keretében bőrékszerek készítését, agyagozást, nemezelést, csuhé- és vesszőfonást, kosárfonást, kenyérsütést, valamint szappanfőzést. Ezek egy
velemenyezd, 2013. február 16. szombat, 18:03
Képek, videók
Besenyszögi íjászversenyr
bobci
2010. november 01. hétfő, 20:35
Titanic ; a tornaterem.jp
farkas1945
2014. október 15. szerda, 10:14
Tornaterem öltöző.
filantrop
2010. február 18. csütörtök, 16:46
Tornaterem.
filantrop
2010. február 18. csütörtök, 16:45
Tornaterem lejárata
filantrop
2010. február 18. csütörtök, 16:37
Szabó tornaterem
imreszabo
2007. március 15. csütörtök, 17:23
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
András.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:04
András-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Dia-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
András herceg sólyma 01.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 02.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 03.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
András herceg sólyma 04.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.