Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 01:20 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
A tárcavezető kiemelte: tavaly Spanyolországban megduplázódott az illegális határátlépések száma, Törökországban 50 százalékkal több illegális bevándorlót fogtak el, mint 2017-ben, és Cipruson is duplájára nőtt az érkezések száma. Emellett a görög-török szárazföldi határon is folyamatosan emelkedik az érkezők száma - tette hozzá.

Úgy vélte, az ENSZ globális migrációs csomagja olyan helyzetet idézett elő, amikor a globális migrációs folyamatok újabb lendületet kapnak, hiszen a csomag a migráció megállítása helyett annak "menedzselésére" helyezi a hangsúlyt, ami elfogadhatatlan.

A külügyminiszter emlékeztetett: az ENSZ 40 tagállama nem szavazta meg a csomagot, ezért elfogadhatatlanok azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy nemzetközi jogi hivatkozási alappá tegyék a csomagot. Sok ilyen törekvés lesz Brüsszelben is, mert az ottani tisztségviselők presztízsveszteségként élték meg, hogy "nem tudtak elöl menni a globális migrációs csomag elfogadásában", mivel Magyarország már az elején világossá tette, ebben biztosan nincs közösen képviselhető európai álláspont - mutatott rá.

Szijjártó Péter szerint most ezt kompenzálva mindent elkövetnek, hogy Brüsszel élen járjon a globális migrációs csomag végrehajtásban. "Ezt mi természetesen meg fogjuk akadályozni" - jelentette ki.

Emlékeztetett: az EU 9 tagállama, azaz egyharmada nem szavazta meg a csomagot, tehát szó sincs arról, hogy "az európai országok valamifajta egységfrontban a globális migrációs csomag végrehajtását kívánnák elérni".

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az osztrák-magyar határt 55 ponton lehet átlépni a jogszabályoknak megfelelően, ezek közül 19 nagy forgalmú átkelőhely, 36 pedig kisebb forgalmú, és utóbbiak közül 10 esetében léptetett életbe korlátozásokat Ausztria. Miután tárgyaltak a helyzetről, 4 helyen minden korlátozást feloldottak, és 6 útkapcsolat maradt, ahol az osztrák polgármesterek kérésére egyelőre fennmaradtak a korlátozások, de ezekből csak egy jelent aszfaltozott utat, a többi 5 földút, a tárgyalások ezekről a határátkelési pontokról folytatódnak - jegyezte meg.

Szijjártó Péter a nagyberuházásokról szólva rámutatott arra, hogy a világgazdaságban óriási változások zajlanak, a rendkívül modern technológiai megoldások ma már az alapot jelentik, a siker alapvető kritériumait jelentik. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdaságot át tudják léptetni a "következő dimenzióba", hogy ne csak termelési, hanem sokkal inkább kutatás-fejlesztési helyszínként kezeljék Magyarországot a nagy nemzetközi és a magyar vállalatok.

Közölte, "ez így is van", 2018-ban 98 nagyberuházás jött Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, összesen 1380 milliárd forint értékben. Soha nem érkezett még ennyi és ekkora értékű beruházás Magyarországra - jegyezte meg a tárcavezető.

Közölte, a beruházások 17 ezer új munkahelyet hoztak létre, amelyeken az átlagfizetés 420 ezer forint. Ez 40 százalékkal több a 2017-ben létrehozott munkahelyeknél - mondta Szijjártó Péter, aki rámutatott: ez azt jelenti, hogy egy év leforgása alatt a Magyarországon létrehozott munkahelyeken előállított hozzáadott érték, az ott képviselt technológiai színvonal, a kutatás-fejlesztési tartalom dinamikusan, rendkívül gyorsan növekedett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Címkék: Szijjártó Péter, tárcavezető kiemelte, illegális határátlépések, érkezések száma, görög-török szárazföldi, érkezők száma,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Hamácek: Csehország elutasítja a migránskvótákat
Hamácek szerint a közelmúltban az olasz, francia és német kezdeményezésre újra megnyitott kvótaügy, az Európába érkezett migránsok elosztása az Európai Unió tagállamai között, "határozottan nem oldja meg a problémát". Elfogadhatatlan az is, hogy a kezdeményező országok a migránsok újraelosztását kész tényként terjesztették a többi ország elé, holott ez a kérdés "veszélyezteti az egész schengeni rendszert is".

Csehország és a visegrádi csoport további három állama (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) nem csatlakoznak ehhez a rendszerhez - szögezte le a cseh belügyminiszter. "A migrációs probléma egyetlen megoldása, hogy megakadályozzuk az emberek útrakelésért. Segíteni ott kell, ahol a probléma keletkezik, ahonnan az emberek menekülnek" - szögezte le Hamácek.

"A kvóták, mint a menekültprobléma megoldása, nem működnek, csak veszekedést hoztak" - fejti ki a cseh politikus. Szerinte ez a téma nem csak Közép-Európa, hanem Nyugat-Európa társadalmait is megosztja, a populistáknak, az
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:31
Hidvéghi Balázs: Gyurcsányék el akarják venni az uniós támogatásokat a magyaroktól
magaviselethez.

"Ezért nem mindegy, hogy a következő időszakban milyen polgármestereket és milyen vezetést választunk Magyarországon a városok és települések élére" - fogalmazott a Hidvéghi Balázs.

Az Európai Parlamentben az unió következő hétéves keretköltségvetéséről folynak tárgyalások. Az ilyen jellegű változtatások ellentétesek a magyar érdekekkel, ezért ezeket meg kell akadályozni - mondta.

"A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőiként mindent meg fogunk tenni azért, hogy megakadályozzuk ezen tervek megvalósulását, és ne engedjük meg a magyar bevándorláspárti ellenzéknek, hogy a magyar településektől forrásokat vegyenek, el és kizárólag a migránsok betelepítését vállalóknak adják ezeket" - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Dobrev Klára EP-képviselő szeptember közepén nyilatkozott arról, hogy a Demokratikus Koalíció azon dolgozik, hogy a jövőben ne a magyar kormány döntsön arról, hova jutnak az uniós fejlesztési pénzek. A DK el fogja érni az Európai Parlamentben, hogy az
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 13:31
Egészségünk titkai.........
a kultúrnövényeket, ugye?
Nem fogja felásni, elgereblyézni, nem fogja lemetszeni a száraz ágakat!
Ugye nem?
A gyomirtó csak megpróbálja elpusztítani a gyomnövényeket, de nem állítja helyre az egészséget.
És ez az orvostudomány és minden ember tragédiája!
A gyomirtó csak a gyomnövényt célozza, és ha csak ez ellen harcolunk, akkor sziszifuszi küzdelemben ilyen kicsi eredményt fogunk elérni.

Mert a kertet, a kultúrnövényt kéne helyreállítani ahhoz, hogy megakadályozzuk a gyomnövények szaporodását.
Van egy kert, amit meggyötörtünk azzal, hogy nem ápoltuk, nem gondoztuk.
Már gyomirtót is szórtunk! Az sem tett jót neki, az egy kémiai anyag!
Jönnek a következő gyomnövények, s akkor majd kétféle gyomirtót használok, háromfélét, négyfélét, ötfélét, hatfélét, több mint tízfélét! De az egészséget még mindig nem állítottam helyre!
És ezért aztán nem lehet abbahagyni a gyomirtózást, és ezért aztán életük végéig kell szedni a gyógyszert.
Ugye?
agica2004, 2019. augusztus 15. csütörtök, 16:09
Vakondokűző császárkorona
törökökkel együtt hódította meg Európát. Az uralkodók és a kolostorok kertjeiből szép lassan eljutott a ,,pórnép" portáira is, ahol a mai napig a tavaszi hagymásvirágágyások üde színfoltja.
Télálló, ámde erősen mérgező hagymáit szeptember-októberben kell napos vagy félárnyékos helyre, tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talajba ültetni. A méretes hagymákat legalább 20 cm mélyre, egymástól 30-40 cm-re duggassuk el, lehetőleg oldalra fordítva, hogy a víz ne tudjon megállni rajtuk, így megakadályozzuk, hogy elrothadjanak. Ha elég helyük van, szépen érvényesülnek lándzsa alakú levelei is. Az akár 1,5 m magasra megnövő szárakon ragyogó sárga, narancs és piros harangvirágokat hozó növény csoportosan ültetve is gyönyörű, de nagyon mutatós, ha tavaszi hagymások közül magasodik ki 1-1 szál.
Egyedüli ,,negatív" tulajdonsága, hogy a csodás küllem kellemetlen illattal párosul: virágai állítólag ázott rókabunda szagát ontják. (Érdekes, még sohasem szagoltam meg...) Ez az apró hiányosság
eva6, 2019. június 14. péntek, 10:40
A szív védelmének művészete
belevetjük a kapcsolatokba.

A szeretet törvénye megváltozott. Amit manapság a szeretet maga mögött hagy, azok a konfliktusok, vagy a halál. A veszteség érzése ott hagyja a félelem és bizonytalanság mély nyomait. Ahogy az élet fejlődik, a szívem körül egyre nagyobb gátak lesznek, és mintha azt a táblát írnák ki a szívemre: Állj! Ezen a ponton túl nincs belépés!

Mi nem akarunk semmi mást jobban, mint a szeretet megtapasztalását, de önmagunk sok olyan gátat teremtettünk, amivel azt megakadályozzuk. Még akkor is, ha szeretetet kapunk, azok a szeretet szennyezett formái, amelyek csak ideiglenes felemelést adnak, de igazán nem óvják meg a szívünket.

- Néha például a szeretet feltételekhez van kötve. Az ilyen szeretet azt mondja: Én majd szeretni foglak, de neked úgy kell viselkedned, ahogy én akarom. Máskülönben a szeretetem véget ér.

- Vagy lehet, hogy a szeretet önző. Ez a szeretet csak vesz és soha nem ad, s a szív így üres. Az ilyen szeretet azt mondja: a te
lilagondolatok, 2019. február 10. vasárnap, 11:56
EU-csúcs - Tajani: az uniós parlament készen áll egy kötelező kvótamechanizmus elfogadására
Tajani az uniós tagországok kétnapos csúcstalálkozóján elmondott beszédében hozzátette, a javaslat emellett lehetőséget biztosítana a tagállamoknak arra, hogy alternatív szolidaritási formákat válasszanak objektív okokat figyelembe véve.

"Nem vitás, javítani kell menekültügyi szabályainkon a jobb tehermegosztás és az által, hogy hatékonyabbá tesszük a menekültügyi rendszert, és megakadályozzuk a visszaéléseket. Többször is mondtuk: a cselekvés ideje eljött" - fogalmazott.

Úgy vélekedett, a pillanat kedvező, mivel az unióba belépni szándékozó migránsok száma jelentősen csökkent. Meg kell ragadni a pillanatot egy olyan szilárd rendszer bevezetéséhez, amely képes megbirkózni a tél ideje alatt adódó kihívásokkal - tette hozzá.

Tajani aláhúzta, hogy meg kell védeni az uniós külső határokat. Az uniós parlament továbbra is hangsúlyozza, hogy erősíteni kell a Frontex keretében működő Európai Határ- és Parti Őrség működését a jövőbeli kihívások kezelése érdekében. Fokozni kell az unión kívüli
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:12
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
szilárdabbá válni. Ilyenkor fel is puffad kicsit, de miután kivettük a sütőből, újra visszanyeri eredeti alakját. Ilyenkor egyszerűen kifordítjuk a tálból és félbevágva helyezzük a tányérokra.

A kacsa sütése

1,A kacsamell zsírosabb, bőrös oldalát irdaljuk be egyenletesen 1-2 centis távolságra végig úgy, hogy a hús széléig futtassuk ki a kést rendesen (hogy ne pöndörödjön fel sütés közben). Vigyázzunk a kés csak a bőrt vágja át, a húsba már ne vágjunk bele, ha lehet, mert ezzel megakadályozzuk, hogy bent maradjanak a finom nedvek. A mell másik oldaláról vágjuk le az esetleges inakat, szálakat, valamint vágjuk körbe a zsírt a hús formájára. Általában a zsír kicsit lelóg a húsról, azt nem szeretnénk megsütni. Kis tálban keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, borsot és apróra vágott rozmaringot, majd a hús nem bőrös oldalát kenjük be vele, és lefordítva tegyük egy tálra 10-15 percre.

2,Forrósítsunk fel egy serpenyőt, sózzuk be kicsit a kacsát, majd mikor már elég forró
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 15:14
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Kiemelten KBM vagyunk!
zoldkaszino
2011. január 07. péntek, 05:32
Kiemelten/garmond
kilofalok
2010. május 08. szombat, 22:09
határátlépés2.jpg
maroka
2015. október 16. péntek, 21:08
határátlépés.JPG
kacskaringo
2007. július 12. csütörtök, 02:12
angyalok érkezése.jpg
sz719eszter
2017. december 16. szombat, 17:10
Ősz érkezése
anna4459
2017. október 17. kedd, 10:06
Az Úr érkezése.jpg
chillik
2016. június 07. kedd, 07:23
Tavasztündér érkezése.jpg
pacsakute
2016. február 18. csütörtök, 22:15
mikulas_erkezese.jpg
menusgabor
2015. december 22. kedd, 19:38
Télapó érkezése.gif
lizzie73
2014. december 02. kedd, 21:34
Érkezésem bizonytala..jpg
jucinenadov
2013. december 08. vasárnap, 20:39
Enterprise érkezése
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:23
Gyurcsány érkezése.jpg
agica2004
2012. január 14. szombat, 12:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.