Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:24 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Alacsony forgalomban kismértékben emelkedett a BUX-index
A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kiemelte, a BUX alacsony forgalomban kismértékben emelkedett, a 6,7 milliárd forintos forgalom a szokás fele volt.

Hozzátette: a magyar piac lemaradó volt a nemzetközi részvénykereskedésben, a magyar részvények vegyesen mozogtak.

Miró József elmondta, a forint árfolyama nap elején még erősödött az euróval szemben, a nap végére viszont már gyengült, 325 forintot kell adni egy euróért, 1 forinttal többet, mint csütörtökön. A hét egészét tekintve gyakorlatilag nem változott a forint árfolyama - tette hozzá.

A Mol 30 forinttal, 1,05 százalékkal 2890 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,30 százalékkal 10 100 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 405 forintot ért, forgalma 262,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,79 százalékkal 5055 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3634,60 ponton zárt pénteken, ez 1,85 pontos, 0,05 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 17:52
Címkék: Miró József, Erste Befektetési Zrt, Magyar Telekom, részvénypiac forgalma, vezető részvények, előző napi,
Kommentek
Bomba hatástalanítása - Több busz módosított útvonalon közlekedik vasárnap a Bozsik stadion környékén
Azt írták: április 28-án, vasárnap útlezárásokra kell számítani a XVIII. és a XIX. kerületben, a Bozsik Stadion környékén. A tervek szerint reggel 7 órától lezárják a forgalom elől a Puskás Ferenc utcát, a Feszty Árpád utcát, valamint a Hofherr Albert utca, a Kassa utca, a Darányi Ignác utca és a Pozsony utca egy-egy szakaszát.

Emiatt reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket. A 93A buszjárat egyik irányban sem érinti a Kispest vasútállomás és az Iker utca közötti megállóit.

Pestszentlőrinc felé a buszokra a 136E busz Margó Tivadar utcai, majd a 194M járat Vörösmarty utcai és Kondor Béla sétány nevű megállójában lehet felszállni.

A Kőbánya-Kispest felé tartó buszokra a 136E járat Barta Lajos utca, Kondor Béla sétány, Vörösmarty Mihály utca, Dembinszky utca és Margó Tivadar utca nevű megállójában lehet felszállni. A 136E és a 236-os busz útvonala kismértékben módosul, de minden menetrend szerinti
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:48
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: minden eszközzel fel kell lépni az ENSZ migrációs paktuma ellen
ENSZ migrációs paktumát, mely így - az uniós jog "részeként" - már valóban jogi következményekkel is bírhatna.

Az Alapjogokért Központ szerint - az át- és visszahivatkozások láncolatának megszakítása miatt - szükséges, hogy a bevándorlást ellenző országok és politikai erők minden lehetséges eszközzel blokkolják, vétózzák azokat a nemzetközi és uniós előterjesztéseket, melyek akár csak közvetlenül összefüggésbe hozhatóak az ENSZ migrációs paktumával, vagy annak legitimálása érdekében arra csak kismértékben utalnak.

A közleményben emlékeztettek, az Alapjogokért Központ volt az egyik első szervezet, amely már több mint egy évvel ezelőtt felhívta a figyelmet az ENSZ globális migrációs paktumának veszélyeire, továbbá arra is, hogy a nyílt társadalom hívei vissza- és áthivatkozásokkal hogyan kreálnak a "puha jogból" kötelező érvényű nemzetközi jogi normákat. Miközben az uniós szervek bevándorlással összefüggő előterjesztéseikkel pontról pontra valósítják meg a jogellenes migrációt jogszerűvé átcímkéző
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:47
Kismértékben bővült a légi áruforgalom 2018-ban
A montreali szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, árutonna-kilométerben mérve 2017-ben 9,7 százalékos növekedést mutattak ki, így a 2018-as bővülési ráta jelentős csökkenést jelent. Hátráltatta a szektor működését, hogy a légitársaságok ennél nagyobb mértékben, 5,4 százalékkal növelték kapacitásaikat, ami nyomást helyezett a jövedelmezőségre és a gépek töltöttségre is - tették hozzá.

Elemzésében a szervezet rámutatott, hogy bár az e-kereskedelem jelentősen bővült 2018-ban, ezt a hatást több tényező is ellensúlyozta. Egyrészt befejeződött a kereskedők előzetes raktárfeltöltése, csökkent a globális kereskedelem aktivitása, csökkentek a bizalmi indexek és a nagy exportáló cégek rendelésállománya is elmaradt a várakozásoktól.

A globális légi áruforgalomban továbbra is Ázsia-Óceániának van a legnagyobb, 35,4 százalékos piaci részesedése, ugyanakkor ebben a régióban mérték a legalacsonyabb, 1,7 százalékos növekedést. Európa 23 százalékos részesedéssel bír, az öreg
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 16:31
Syngenta: négy tonna fölé emelkedhet a napraforgó hektáronkénti átlaghozama
Vajda Beáta, a vállalat marketingvezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: idén kismértékben csökkenhet a napraforgó vetésterülete, a hektáronkénti termésátlag viszont tovább növelhető.

A hagyományos, linolsavas napraforgó felvásárlási ára jelenleg alacsonyabb, ezért a becslések szerint a magasabb jövedelmezősége miatt a magas olajsav tartalmú napraforgóhibridek aránya erőteljesen növekedni fog. A magas olajsav tartalmú napraforgóból készült olaj tovább eltartható, az ilyen típusú olajjal készített ételek egészségesebbek - hangsúlyozta Vajda Beáta.

Ácsné Szekeres Dóra, a Syngenta szakértője közölte: idénkiegyenlítettebb termésátlagokra számítanak, mint a korábbi években, a kedvező időjárás pedig újabb rekordokat eredményezhet a napraforgótermésben.

Tavaly beállítottak egy többismétléses kísérletet, amelyben azt vizsgálták, hogy a technológia egyes elemei mennyivel járulhatnak hozzá a sikeres napraforgó-termesztéshez.

Már most is vannak olyan hibridek, amelyek
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 21:43
Rizikósabbá válik a béremelkedés
Rizikósabbá válik a béremelkedés

A tavalyi növekedés után az idén is emelkedőn maradnak a bérek. A kockázatok pedig egyre erősebbek lehetnek, mind a termelékenység, mind az infláció oldaláról.
Rizikósabbá válik a béremelkedés
A múlt év első 11 hónapjában a bruttó átlagbérek 11,5 százalékkal 327 200 forintra nőttek, a családi adókedvezmény nélkül számolt nettó fizetések pedig szintén 11,5 százalékkal 217 600 forintra emelkedtek.

,,A friss adatok nem jelentenek meglepetést, a 2018-ban látott béremelkedés köszönhető egyrészt a minimálbér és a garantált bérminimum tavaly januári növekedésének, valamint a munkaerőhiány miatti fizetésemeléseknek" - kommentálta a kedden publikált adatokat Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője. Hozzátette: a reálbérek is tempósan, 8,5 százalékkal növekedtek. A szakember szerint az idén is emelkedőn maradnak az átlagbérek, hiszen januártól megint emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum, a munkaerőpiaci helyzet pedig
foldinefehereva, 2019. február 03. vasárnap, 18:57
Marad az erőteljes bérnövekedés idén az elemzők szerint
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint tavaly novemberben a bruttó és a nettó keresetek 10,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál, a bruttó átlagkereset 355 100 forint volt. A 3,1 százalékos novemberi inflációval számolva a reálkeresetek 7,1 százalékkal nőttek egy év alatt.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője a legfrissebb kereseti statisztikát kommentálva közölte: a bérnövekedés a piaci várakozással összhangban alakult tavaly novemberben, ugyanakkor továbbra is lassuló trend figyelhető meg. Véleménye szerint az idei növekedést nehéz megbecsülni, mivel a KSH új módszertannal méri majd a kereseteket, a béremelkedés reálgazdasági hatása mérsékeltebb lehet, mint 2018-ban.

A munkaerő iránti kereslet bővült, vagyis a munkaerőhiány ellenére a vállalatok még képesek új munkaerőt felvenni - fejtette ki, hozzátéve: az elsődleges munkaerőpiacon közel 37 ezer fővel, 1,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatás tavaly novemberben januárhoz képest. A
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 12:12
Fidesz: több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér
évre emelkednek a bérek, csökkennek a munkát terhelő adók, és a minimálbér, illetve a szakmunkás minimálbér is jelentősen nőhetett - sorolta az eredményeket Dunai Mónika.

A fideszes politikus rámutatott: Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormányok alatt ezeknek épp az ellenkezője történt. 2010 előtt teljesen legyengítették a magyar gazdaságot, tönkretették a magyar gazdaságot, Magyarországot, egymillió embert bocsátottak el a munkahelyéről, az adók az egekbe szöktek és a bérek nem, vagy csak kismértékben tudtak nőni - fejtette ki, hozzátéve: a minimálbér kisebb mértékben emelkedett a balliberális kormányok nyolc éve alatt, mint a Fidesz-KDNP kormányzás első négy évében.

Mindezek alapján jól látható, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a balliberális kormányok gazdaságpolitikája idején - összegzett Dunai Mónika.

A közszolgálati dolgozók március 14-ére hirdetett sztrájkjáról kérdésre elmondta: a különböző ágazatokban eddig is arra a törekedett a kormány, hogy emelje a béreket, hogy
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:21
Maldek pusztulása
Alapítók a 7 és 12 sűrűség közötti tartományokból folyamatosan figyelemmel kísérték a földi kísérleteket, és így a kevésbé kívánatos civilizációk, mint az orioni és a drakonidák nem tudtak bejutni a Földre a gondoskodásuknak köszönhetően. Volt egy védelmi rendszer felállítva a Föld körül, ugyanakkor ez a védelem nem állt fenn a Marsra és Maldekra vonatkozóan, mert ezek nem voltak a kísérlet terepei. Az utóbbi bolygók mindenki számára szabad bejárással bírtak. Így az orioniak és drakonidák először csak kismértékben küldték el telepeseiket a már meglévő civilizációk közé. És amikor megkezdődtek az orioni és drakonida kereszteződések, hibridjeik megérkezhettek már a Földre. A drakonida hüllők formájukkal nehezen alkalmazkodtak a Mars és a Maldek hidegebb környezetéhez, így reinkarnációs módszerekkel (ottani alakfelvételekkel), költöztették be magukat ezekbe a világokba.

Mind az orioniak, mind a drokonidáknak egészen más, különböző adottságú lények voltak, és felfedezőik, akik letelepedtek, mind a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:58
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
index.jpg
menusgabor
2019. május 21. kedd, 22:46
Glikemias index.jpg
pacsakute
2019. január 07. hétfő, 10:49
index.jpg
sanci81
2018. november 11. vasárnap, 11:59
index20040122.jpg
charlotteani
2018. augusztus 01. szerda, 21:39
index.jpg
lilagondolatok
2018. június 22. péntek, 11:19
index.jpg
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 23:09
index.jpg
skorpiolilike
2018. április 23. hétfő, 15:27
index__1_.gif
menusgabor
2017. december 29. péntek, 20:18
Sándor József Benedek.jpg
liliana01
2019. március 18. hétfő, 17:31
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
zoltán_józsef atya0120.jp
maroka
2019. január 21. hétfő, 12:29
honfoglaló_belányi józsef
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:24
antal józsef és jános pál
maroka
2018. október 23. kedd, 10:16
SZKV-BOROS József u..jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.