Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:27 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Meghosszabbíthatják a korlátozásokat az angliai Leicesterben
Johnson a minap bejelentette: a koronavírus-járvány visszavonulása immár lehetővé teszi, hogy július 4-én Angliában kinyithassanak az éttermek, a pubok, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok, a fodrászatok, és lazítani lehet az emberek közötti kötelező távolságtartást előíró szabályt is.

A 330 ezer lakosú Leicester polgármestere, Sir Peter Soulsby azonban a BBC közszolgálati rádió hétfői hírműsorában elmondta: az angliai közegészségügyi hatóság (Public Health England, PHE) hétfő hajnalban email-üzenetben átküldött jelentésében azt javasolta a városi hatóságoknak, hogy az országosan szombaton érvénybe lépő enyhítéseket még ne érvényesítsék, hanem onnantól számolva további két héttel hosszabbítsák meg a korlátozó intézkedéseket.

Leicesterben ugyanis a múlt kedden zárult két hétben 866 új fertőzést mutattak ki szűrővizsgálattal. Ez azt jelenti, hogy a városban addig kiszűrt 2987 koronavírus-fertőzés 29 százaléka a vizsgált két hétben történt.

A polgármester szerint ugyanakkor a javaslatcsomag "sebtében összetákolt és megalapozatlan". Sir Peter közölte: nem tártak elé olyan bizonyítékokat, amelyek alapján a városban hosszabb ideig kellene érvényben tartani a korlátozásokat, mint Anglia többi térségében.

Priti Patel belügyminiszter azonban már előző nap, a BBC televízió magazinműsorában utalást tett arra, hogy Leicesterben helyi intézkedésként az országosnál hosszabb ideig érvényben maradhatnak a korlátozások.

Boris Johnson miniszterelnök hétfőn, ugyancsak a BBC televíziónak nyilatkozva szintén kilátásba helyezte ezt.

Johnson úgy fogalmazott: a brit kormányt aggasztják a koronavírus-fertőzések számának leicesteri megugrásáról érkező hírek, amelyek azt mutatják, hogy Nagy-Britannia még nem tudhatja teljesen maga mögött a járványt.

Hozzátette: többször bebizonyosodott, hogy a helyi kiterjedésű korlátozó intézkedések alkalmasak a fertőzés terjedésének megfékezésére, és szükség esetén ezt a módszert kell alkalmazni Leicesterben is.

Nagy-Britannia többi térségében ugyanakkor folyamatosan javul a járványhelyzet.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfő délutáni tájékoztatóján bejelentette: Skóciában immár négy egymást követő nap telt el koronavírus-betegeség okozta haláleset nélkül, és vasárnap csak öt új fertőzést azonosítottak szűrővizsgálattal.

Skóciában eddig 2482 olyan beteg halt meg, akinek a szervezetében kimutatták a Covid-19 betegséget okozó új típusú koronavírust, a szűréssel bizonyított fertőzések száma 18 241.

A helyi hatóságok megítélése szerint Skóciában a nyár végére teljesen lecsenghet a koronavírus-járvány.

Az Egyesült Királyság egészében vasárnap 36 koronavírus-beteg haláláról és 901 új fertőzésről számoltak be az egészségügyi hatóságok. Mindkét adat a járvány kezdete óta mért eddigi mélypontok közelében jár.

A nagy-britanniai koronavírus-járványnak eddig 43 550 halálos áldozata van, a szűrővizsgálattal bizonyított fertőzések száma meghaladta a 310 ezret.

Az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma a június első felével zárult egy hónapban mindazonáltal 70 százalékkal csökkent az előző egyhavi időszakhoz képest.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:14
Címkék: Peter Soulsby, Public Health England, Priti Patel, Boris Johnson, Nicola Sturgeon, Egyesült Királyság,
Kommentek
Másodszor is félbe kellett szakítani a kazah bajnokságot
Az ázsiai ország profi ligája azt írta honlapján, hogy Kazahsztánban vasárnaptól számítva 14 napra korlátozó intézkedéseket vezettek be, amelyek kiterjednek a sportesemények tilalmára is. A döntés meghozatalakor figyelembe vették a helyi járványügyi helyzetet és a koronavírus előfordulásának növekedését.

A liga kilátásba helyezte, hogy a helyzet további alakulásától függően a korlátozásokat meghosszabbíthatják vagy szigoríthatják is.

A kazah futballbajnokság első ízben március 15-én állt le, s a mostani újabb felfüggesztés előtt e hét szerdáján kezdték újra a szezont, amelyen csupán a harmadik forduló öt találkozóját tudták lejátszani.
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:21
Koronavírus - Szerbiában újra részt vehetnek nézők a sportrendezvényeken
Szerbiában szerdáról csütörtökre 11 227-ről 11 275-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Június elsejétől engedélyezik az ezerfős szabadtéri rendezvényeket, és nézők is részt vehetnek a sportrendezvényeken a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett.

Koszovóban egy nap alatt eggyel, 1048-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Már jelentősen többen gyógyultak ki a Covid-19 betegségből, mint ahány aktív fertőzött van. A gyógyultak száma 801, az aktív fertőzöttek száma 217, míg a betegségbe a járvány kezdete óta harmincan haltak bele.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 2014-ről 2039-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Az egészségügyi miniszter közölte, hogy a szomszédos országokkal egyeztetve nyílhatnak meg a határok. Várhatóan a jövő héten már lehet üzleti útra vagy családlátogatásra utazni a szomszédos országokba, és onnan Észak-Macedóniába, június 15-étől pedig korlátozások nélkül nyitnák meg a határokat mindenki számára.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökre
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 08:01
Koronavírus - Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban
a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 231 139-t. A halottakat is számolva 584 fertőzöttet diagnosztizáltak az egész országban, az egy nappal korábbi 397-hez képest. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttekből 384-t Lombardiában regisztrálták, a 117 halottból a tartományban 58-t.

A római kormánynak június 3-ig kell bejelentenie, mely tartományok között engedélyezi a mozgást. Sajtóértesülések szerint Lombardia, Piemont, valamint más északi régiók esetében, meghosszabbíthatják a karanténintézkedéseket, vagyis az itt élők továbbra sem léphetnek át más tartományokba. Szardínia és Szicília kormányzója "egészségügyi útlevelet", vagyis vírustesztet szorgalmaz a szigetekre érkezők számára. Ezt Pierpaolo Sileri egészségügyi miniszterhelyettes "ambiciózus, de keresztülvihetetlen" tervnek nevezte.

Milánó polgármestere Giuseppe Sala úgy reagált, nem fogja elfelejteni, mely tartományok zárkóztak el a lombardiaiakkal szemben. Erre a szardíniai tartományi elnök Christian Solinas azt
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 19:53
ITM: együttműködési megállapodás a digitális terápiák fejlesztése érdekében
Az eseményen Bódis József, az ITM felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára hangsúlyozta: a tárca célja a magyarországi egészségipari innováció támogatása, ezen belül kiemelt terület az egyéni, személyre szabott diagnosztika és terápia, a digitális orvoslás és a mesterséges intelligencia orvosi alkalmazása.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta: az egyetem 2030-ra be kíván kerülni a világ száz legjobb felsőoktatási intézménye közé, ennek megvalósításában jelentős szerepet játszik, hogy stratégiai területként tekintenek a tudományos kutatásokra, amit a most aláírt megállapodás is erősít.

Az Oncompass Medicine Zrt. magyarországi egészségügyi, biotechnológiai cég, amely egyedülálló innovatív molekuláris diagnosztikai és orvosi informatikai termékeket fejleszt, hogy ezek segítségével a rákos betegek a számukra legmegfelelőbb, személyre szabott, célzott terápiát kaphassanak.

Bódis József elmondta: a hazai felsőoktatás rendszerének nemzetközi szinten is
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 12:31
Peking ellenzi, hogy az amerikai kormányzat szigorítja a vízumkiadást a kínai újságírók számára
Csao Li-csian kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján felszólította az Egyesült Államokat, hogy korrigálja a hibáit, ellenkező esetben Kína ellenlépésekre kényszerül.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szombaton jelentette be, hogy hétfőtől kínai újságírók legfeljebb 90 napra kaphatnak amerikai vízumot, bár ennek érvényességét kérésre meghosszabbíthatják. Az új szabályozás nem vonatkozik hongkongi és makaói újságírókra.

Peking márciusban visszavonta a New York Times, a Wall Street Journal és a Washington Post című amerikai lap Kínában akkreditált több újságírójának sajtóengedélyét, ezzel gyakorlatilag kiutasítva őket az országból. Az érintett újságírók nem dolgozhatnak újságíróként Hongkongban és Makaóban sem. Kína továbbá külföldi kormányzati képviseletnek nyilvánított öt amerikai médiumot - Voice of America, The Times, The Journal, The Post, Time -, amelyeket Washington által irányított ügynökségeknek bélyegzett.

Ez volt a válasz arra, hogy Washington korlátozást vezetett
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 14:21
Az amerikai kormányzat szigorítja a vízumkiadást a kínai újságírók számára
A tárca szerint a döntés válasz arra, ahogyan Kína az ott dolgozó amerikai újságírókkal bánik. Az intézkedést a szövetségi kormány hivatalos közlönyében, a Federal Registerben tették közzé, megjegyezve azt is, hogy Kína "elnyomja a független újságírást".

A hétfőn életbe lépő új rendelkezés szerint kínai újságírók maximum 90 napra kaphatnak amerikai vízumot, bár ennek érvényességét kérésre meghosszabbíthatják. Az új szabályozás nem vonatkozik a hongkongi és a makaói újságírókra.

Elemzők emlékeztetnek arra, hogy a két ország között sajtóügyekben már korábban is voltak korlátozó intézkedésekhez vezető nézetkülönbségek. Márciusban Kína bejelentette, hogy visszavonja a három legnagyobb amerikai lap tudósítóinak akkreditációját, sőt, ki is utasította az újságírókat az országból, válaszként arra, hogy Washington korlátozta a kínai állami média Egyesült Államokban dolgozó munkatársainak létszámát.

Az elmúlt hónapokban éles szóváltás alakult ki Washington és Peking között az új típusú
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 07:04
Az izraeli parlament megszavazta a Netanjahu-Ganz kormányt lehetővé tevő rotációs törvényeket
A koalíciós megállapodás érdekében módosították az ország alaptörvényét, 72:36 arányban szavazták meg a képviselők a 120 fős törvényhozásban. A Netanjahu vezette Likud és a Beni Ganz pártja, a Kék-fehér párt közötti megállapodást is módosították az utóbbi órákban: ennek értelmében legalább 70 képviselő támogatásával az eddig meghatározott három év után egy évvel meghosszabbíthatják a rotációs koalíciós kormányzást.

A csütörtöki szavazásról távol maradt Naftali Bennet védelmi miniszter, és vele együtt a Likudtól jobbra álló, a telepesek érdekeit képviselő Jobbra nevű pártjának képviselői, valamint Avigdor Liberman Izrael a hazánk nevű jobboldali nacionalista pártja. Szintén nem jelent meg egészségi okokra hivatkozva Meráv Michaeli munkapárti képviselőnő, aki nem ért egyet pártjának csatlakozásával a Netanjahu vezette koalícióhoz.

Az alaptörvény-módosítások sorában az eddigi 61-ről 70-re emelték a kormány feloszlatásához minimálisan szükséges képviselők számát. Az eredeti tervek szerint 75
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 12:31
Képek, videók
leicester abbey park
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:48
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
love_of_souls2.jpg
szalai0913
2015. december 26. szombat, 19:13
Kindred-Souls.jpg
kkm
2014. július 16. szerda, 20:30
fright-halloween-souls -wa
margoboszi
2012. október 15. hétfő, 15:40
112093-2souls.gif
orsi1
2011. május 28. szombat, 18:42
Souls_on_Fire_by_aherm in.
kincsem04
2011. május 25. szerda, 15:22
The King Of The Souls_res
photo4me_ferenc_kalmar
2009. március 15. vasárnap, 18:26
The King Of The Souls_res
tvsz
2009. március 15. vasárnap, 18:14
LOST SOULS.jpg
maxxx
2009. január 23. péntek, 09:36
love-of-souls.jpg
viktoria02
2008. augusztus 22. péntek, 21:56
SOAD Souls koncert2
soad
2006. május 23. kedd, 14:49
England_Houses_Castles _Ba
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:03
Wareham, Dorset, England.
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:42
Elvis-come on England.jpg
agica2004
2014. június 16. hétfő, 11:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.