Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:31 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budapest szorosan Bécs mögött áll a lakásbérleti díjak összehasonlításában egy elemzés szerint
A felmérés szerint a legdrágább városoknak London, Párizs és Dublin számítanak Európában, a legolcsóbban pedig Bukarestben, Varsóban és végül Szófiában bérelhetnek lakást a külföldi diplomaták, munkavállalók - írták. Budapesten egy jó állapotú, jól felszerelt egyszobás lakás havi átlagos bérleti díja 800 euró, egy kétszobásé 1050 euró, míg egy háromszobásé 1550 euró.

A régióban Prága és Bécs után a budapesti belváros a legdrágább, ennél kedvezőbben lehet bérelni Pozsonyban, Bukarestben és Varsóban is lakásokat. Brüsszelben az egyszobás lakások drágábbak, míg a háromszobás nagylakások olcsóbbak a budapesti áraknál - tették hozzá.

A közleményben idézték Benedikt Károlyt, a Duna House elemzési vezetőjét, aki szerint Európában, 2018-hoz viszonyítva, a legnagyobb áremelkedés Budapesten történt, ahol tavaly 15 százalékkal drágábban adták ki a lakásokat, mint egy évvel korábban. Hozzátette: Londonban minden kategóriában - egy-, két- és háromszobás lakások - a budapestiek duplája a bérleti díj.

Az elemzés szerint csak Bécsben (-3 százalék) és Bukarestben (-2 százalék) csökkentek a bérleti díjak az előző évhez képest 2019-re, a többi városban jellemzően 2-8 százalékkal emelkedtek az árak.

Az elemzési vezető hozzátette, az idén, a járványhelyzet miatt, jelentős változások történtek a bérleti árakban és a bérleti konstrukciókban is, de ezek tartósságát és jelentőségét a gazdaság és turizmus alakulása bármilyen irányban befolyásolhatja még az év végéig.

Az Eurostat felmérésben a nemzetközi tisztségviselők által használt bérlemények, lakások árait vizsgálták, így jó a állapotú és jól felszerelt belvárosi lakások árait. Az ilyen típusú lakások bérleti díja azonban a teljes bérleti piacra hatással van - mondta az elemzési vezető az MTI-nek, aki közölte, az elemzéshez a Duna House is szolgáltatott adatokat: a vizsgált lakások Budapesten az I., a II., a III., az V., a VI., a VII., és a XII. kerületben voltak, méretük szerint kategóriánként 110-130, 60-80, illetve 40-60 négyzetméteresek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 18:20
Címkék: Benedikt Károlyt, Duna House, lakásbérleti díjak, elemzés szerint, felmérés szerint, legdrágább városoknak,
Kommentek
Új ügyvezetője van a Zöld Hídnak
részt vett. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél (NHKV) szakmai vezetőként és vezérigazgató-helyettesként is dolgozott.

A korábbi elnök, Gémesi György kifogásolta a 2018-as és a 2019-es költségvetéssel kapcsolatos beszámolót. A gödöllői polgármester szerint elnöksége idején nem kapta meg azt a támogatást, amely a megfelelő finanszírozáshoz szükséges.

A 116 települést (113 önkormányzatot) ellátó társulás elnöke, Fördős Attila elmondta: a korábbi elnök az összehasonlításában egy teljes gazdasági évet hasonlított össze egy háromnegyed évi következő évvel, így a finanszírozás különbsége döntően ebből adódott.

A további hiányosságok között megemlítették, hogy korábban elégtelen volt az adatszolgáltatás, nem volt önköltségi számítást és a kontrolling. E hiányosságok miatt a nemzeti hulladékgazdálkodási társaság 881 millió forint túlfinanszírozást mutatott ki a szolgáltatást végző társulás cégénél.

Mint írták, Bag kiválási szándékáról nyilatkozott az ülésen, amit a
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:21
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények v
A magyar miniszter hétfőn Timothy C. Dolan bíborossal, New York érsekével is találkozik, és az MTI-nek nyilatkozva fontosnak nevezte, hogy ezzel a megbeszéléssel kezdi az ENSZ-közgyűlési hetet, mert az elmúlt években egyre súlyosabb jelenség a világban a keresztényüldözés.

Mára ez vált a világ legüldözöttebb vallásává, minden öt emberből, akit a vallása miatt üldöznek, négy keresztény. Ennek ellenére a világ hátat fordít a problémának, és a jelenlegi "képmutató világpolitikai gondolkodásmódba nem fér bele a tiszta, világos beszéd a keresztény közösségek sorsáról" - hangoztatta Szijjártó Péter.

Hozzátette, hogy Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett. Erről szól a kormány Hungary Helps nevű programja a Közel-Keleten. Ennek célja az ottani keresztény közösségek megerősítése, valamint az, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezettől visszafoglalt területekre garantálják a keresztény közösségek visszatérését.

Az amerikai katolikus egyház is határozottan vállalja a közel-keleti
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 08:01
Átláthatatlanok az albérlet-hirdetések, magyar applikáció segíthet az árak összehasonlításában
Az árminimum szerint ugyanazt az ingatlant a legdrágább ajánlat átlagosan havi 37 ezer forinttal drágábban hirdeti, mint a legolcsóbb. A havi 234 ezer forintos átlagárral számolva ez 16 százalékos különbséget jelent - tették hozzá.

Magyarországon egy adott napon piacon lévő 45-50 ezer albérleti hirdetés valójában csak 15-17 ezer bérleményt takar, és továbbra is igaz, hogy az albérletek döntő többségét csak a tulajdonos hirdeti.

Miközben az árak emelkedése nem állt meg, a jó albérleteket sokszor megtekintés nélkül is lefoglalják a vevők. A közleményben Faragó Péter, a Reálmonitor Kft. - a program fejlesztőjének - ügyvezetője kifejtette, tavaly országosan 10 százalékkal drágultak a kiadó ingatlanok, és csupán a fővárosi albérletek drágulása mérséklődött kissé, 5 százalék körüli mértékben. A vidéki városokban ugyanakkor a 15 százalékot is meghaladhatja a drágulás mértéke, ha a településen ipari beruházások indulnak - írták.

A közlemény szerint az árminimum.hu oldal egy új magyar
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 12:11
Szijjártó Péter az afgán migráció veszélyeire figyelmeztetett egy dusanbei konferencián
meg. Azért is kiemelten fontos Európa együttműködése Közép-Ázsiával, hogy elejét vegyük egy onnan kiinduló, Európába tartó, alapvetően afgán migrációs hullámnak - mondta Szijjártó Péter.

Szorgalmazta, hogy az EU és a közép-ázsiai országok között legyen sokkal szorosabb információs együttműködés, hogy időben ki lehessen szűrni a terroristákat és a terroristagyanús személyeket, akik illegálisan akarnak eljutni Európába.

Európában a biztonsági kockázatok az elmúlt egy-két évtized összehasonlításában most a legnagyobbak, ezért meg kell akadályozni, hogy újabb illegális bevándorlási hullámok induljanak meg az európai kontinens irányában, és ebből a szempontból rendkívüli jelentősége van a közép-ázsiai országokkal való együttműködésnek - mondta Szijjártó Péter.

Megemlítette ezzel összefüggésben azt, hogy Pakisztánban is egyre inkább megjelenik az a szándék, hogy eltávolítsák az országból az ott illegálisan tartózkodó afgánokat.

Szijjártó Péter a dusanbei látogatása alkalmával tárgyalt
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 09:21
MNB: tudatosabbá váltak a magyar fogyasztók
A szóvivő szerint a fogyasztói tudatosságot jelzi az is, hogy nőtt a fix törlesztőrészletet fizetők aránya, jóllehet a teljes hiteldíj-mutató ilyen hiteleknél kicsit magasabb. Hozzátette, hogy a fix törlesztésnek - miként számos európai ország példája bizonyítja - nem kellene drágább hitelt jelentenie, így ezen a Magyarországon működő bankoknak érdemes volna változtatniuk.

Binder István szerint a válság évei alatt jelentős kereslet halmozódott föl, de a hitelezés szabályai ma sokkal világosabbak, mint akkor. Hozzátette, hogy az MNB adósságfékszabályai a jövedelmek függvényében behatárolják a felvehető hitelösszeget, emellett a jegybank honlapján elérhető hitel- és lízingválasztó program is segít a hitelfeltételek és a legfontosabb mutatók összehasonlításában.

Felhívta a figyelmet, a közelgő ünnepi szezon vásárlásainál mérlegelni kell, hogy hitelt kívánunk-e fölvenni vagy más megoldással - például előtakarékossággal vagy családi összefogással - is lehet-e fedezni a kiadásokat.
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 09:51
Családok világtalálkozója - Spéder Zsolt: az elmúlt években növekedett a gyermekvállalási kedv
Spéder Zsolt felidézte, hogy 1999 és 2012 között 1,3-es szinten volt a teljes termékenységi arány. Ez most 1,5, de a népesség reprodukciójához 2,1-re kellene emelkednie - tette hozzá.

Nemcsak Magyarországon, hanem Európa sok országában is alacsony a termékenység - jelezte. Az is egyre jellemzőbb, hogy nem 23, hanem 28-30 éves korban szülik a nők első gyermeküket. Többen sokáig halasztják a gyermekvállalást, sok fiatal párnak pedig egyáltalán nem születik gyermeke, 15 százalékos gyermektelenséggel kell számolni, míg az egy gyermekesek aránya 20 százalék feletti - ismertette.

A szakember azt mondta: a társadalom- és családpolitika meghatározó a gyermekvállalási kedvet illetően, ugyanakkor a politikától sem lehet "megváltást" várni. Sok egyéb tényező is számít, például a jó partner, a boldog együttélés, a lakás megléte - fűzte hozzá.

A népesség tekintetében három fő tényezőt vesznek alapul: a születések, a halálozások számát, valamint a kivándorlást - említette meg -, és az utóbbi a
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 08:01
A spanyol munkanélküliség nőtt idén az első negyedévben
Az elmúlt tizenkét hónap összehasonlításában viszont a munkanélküliség több mint 11 százalékkal, 546 ezerrel csökkent.

Területi bontás szerint január és március között Katalóniában nőtt leginkább a munkanélküliek száma, több mint 18 ezerrel, míg a legnagyobb mértékű csökkenés Andalúziában volt, ahol csaknem 48 ezerrel lett kevesebb munkanélküli.

Az aktív népesség ebben az időszakban több mint 52 ezerrel csökkent, jelenleg 22,6 millió. A foglalkoztatottak száma Spanyolországban meghaladja a 18,4 milliót.

Spanyolországban tavaly a munkanélküliségi ráta 18,6 százalék volt, 2015-ben 20,9 százalékon, 2014-ben pedig 23,7 százalékon állt.

A spanyol jegybank legutolsó jelentése szerint erre az évre 17,5 százalékos munkanélküliségi ráta várható.

A tavaly novemberben alakult spanyol kormány a ciklus végére a 20 milliós foglalkoztatottság elérését ígéri.
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 10:31
Képek, videók
Trianon_összehasonlita sa
sydel
2008. szeptember 12. péntek, 15:32
benedikt-xvi.jpg
isti53
2011. április 06. szerda, 20:28
Benedikte Hercegnő Dániáb
csalogany13
2009. november 05. csütörtök, 12:14
Gaudi gingerbread house @
durcimarcika
2020. július 01. szerda, 15:02
steak house 2.jpg
snbela44
2017. július 01. szombat, 07:55
steak house.jpg
snbela44
2017. július 01. szombat, 07:54
England_Houses_Castles _Ba
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:03
Czech_Republic_Houses_ Riv
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:03
fairy house.jpg
durcimarcika
2016. május 12. csütörtök, 14:43
502 - house - LB TUBES.pn
zskadi
2016. február 10. szerda, 19:59
433 - house - LB TUBES.pn
zskadi
2016. február 10. szerda, 19:57
Carl_brenders-full house-
zskadi
2016. február 06. szombat, 15:00
Szép estét - Large-House-
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 10:32
Szép estét - Guest House
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 10:32
0 tiny-house6.jpg
lovaszmarika
2015. szeptember 27. vasárnap, 19:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.