Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 20:17 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Legfőbb szervező a Jóisten
Nemzeti zarándoklat és a NEK felajánlása Fatimában
...........


Különleges lelki élményeket jelentenek a 2007-ben alapított, legnagyobb hazai zarándokiroda, a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Zrt. együttműködésében indított vonatos zarándokutak, melyeknek egyházi fővédnöke Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke. Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.
- Idén januárban Önök reagáltak leggyorsabban a hírre, hogy Ferenc pápa Erdélybe látogat. Idén két zarándokvonatot indítottak Csíksomlyóra, ami a csodával határos. Milyen tapasztalatokat szereztek?

- Csodálatos volt megélni a csodát. Egy nappal azelőtt, hogy megjelent volna a pápalátogatás hivatalos híre, január 10-én éppen Erdélyben tartózkodtam. Este egy telefonhívás révén értesültem a közelgő apostoli látogatásról. Azonnal léptünk. Így közel két hét feszített szervezői munka nyomán, január 24-én tartottunk egy sajtótájékoztatót az idei zarándokutainkról, hagyományosan Veres Andrásnak, az MKPK elnökének a részvételével, amikor hivatalosan is bejelenthettük a pápai misére tartó zarándokvonat indítását. Érdekes volt a világhálón szemlélni, több mint öt oldalon keresztül jöttek az ezzel foglalkozó linkek. Ilyen hatalmas érdeklődés még nem volt egyetlen sajtóeseményünk iránt sem az irodánk történetében. Kicsit aggódtam, de fölöslegesen, mert megtelt a pápai és a pünkösdi vonat is.
Különösen nagy örömöt jelentett számunkra, hogy a pápai szentmisére tizenhét kocsiból álló szerelvénnyel mentünk, ez volt minden idők második leghosszabb csíksomlyói vonata.
Rendben elindult, majd hazaérkezett ez a hatalmas szerelvény. A vonaton utazott Udvardy György pécsi megyéspüspök, a tegnapi napon kinevezett veszprémi érsek, az esztergomi szeminaristák Kovács Zoltán rektorral, jelen volt a budapesti Központi Szeminárium rektora, Marton Zsolt is, kinevezett váci püspök, sok pap, szerzetes, hívek sokasága, Burbela Gergely verbita szerzetes, a zarándokvonatok lelki vezetője. Emellett párhuzamosan hat busz is velünk tartott a misére, összesen közel ezernégyszáz zarándok..

Cikk folytatása Link
maroka, 2019. július 13. szombat, 13:50
Címkék: Misszió Tours Utazási Iroda, MÁV-START Zrt, Veres András, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Budai László, Veres Andrásnak,
Kommentek
Kötött pályán Csíksomlyóra
Pécsről is lehet vonatozni a pápai misére
2019. március 13. szerda 17:30
Amint arról korábban beszámoltunk, a Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a Ferenc pápa által bemutatott ünnepi szentmisére. Budai László ügyvezetőtől kértünk helyzetjelentést az előkészületekkel kapcsolatban.
Ez a vonat éjszaka fog közlekedni?
.........
Bővebben
maroka, 2019. március 16. szombat, 11:08
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére
Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója elmondta: május 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak vonatok, amelyeket Püspökladányban összekapcsolnak. A zarándokvonat innentől egy 17 kocsiból álló szerelvényként folytatja útját. A vonat másnap reggel ér Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd délután visszaindulnak Magyarországra.

A pápai misére ezer zarándok utazhat így Magyarországról - tette hozzá.

Emellett a vasúttársaság és az utazási iroda idén is elindítja a Boldogasszony zarándokvonatot a pápalátogatást követő héten a pünkösdi csíksomlyói búcsúba.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elindul továbbá a Fekete Madonna zarándokvonat júniusban a lengyelországi czestochowai magyar pálosok által alapított kegyhelyre és szeptemberben a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba is.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: az útvonalat igyekeztek a hagyományos zarándoklatokhoz,
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 13:12
Először mutattak be magyar főpapi szentmisét a vilniusi ....
Először mutattak be magyar főpapi szentmisét a vilniusi Szent László-kápolnában
2018. július 30. hétfő 23:13
Először ünnepeltek magyar nyelvű főpapi szentmisét július 30-án a litván főváros Szent Szaniszló és Szent László katolikus székesegyházának a magyar király tiszteletére épített kápolnájában. A szentmisét Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke celebrálta magyar zarándokok jelenlétében.
A szentmisén, melyet a Misszió Tours Utazási Iroda első baltikumi zarándoklata keretében mutattak be, Burbela Gergely verbita provinciális koncelebrált. A magyar zarándokok megtöltötték a vilniusi érseki székesegyház Szent László-kápolnáját.
A zarándoklat lelki vezetője Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke; idegenvezetője Kuzmányi István főszerkesztő, a Litvániát és Vilniust bemutató útikönyvek szerzője.
.................................
Bővebben
maroka, 2018. július 31. kedd, 11:21
Ketten részesültek a Rákóczi Szövetség Esterházy-díjában az idén
egész régióban gondolkodunk, rádöbbenünk a testvériség valóságára és értékére.

A lengyel kultúrának és egyháznak sajátos küldetése, lehetősége van, gazdag történelmi és lelki szálakkal kapcsolódik a magyar, a szlovák és a cseh nép történetéhez és hitéhez is - jelentette ki.

Molnár Imre történész Marek Jedraszewskit méltatva azt mondta: az érsek példaadó elszántsággal keresi a választ arra a kérdésre, miként lehet összekapcsolni a hit és az ész világát az igazságkeresésben.

Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója Paulisz Boldizsárról szóló laudációjában úgy fogalmazott: jövőt fakasztó, nagyszerű, rendkívüli ember.

Paulisz Boldizsár megköszönte Esterházy János családjának, hogy lehetővé tette: a gróf szülőföldjére vigyék a hamvait.

Esterházy János (1901-1957) a volt Csehszlovákia legjelentősebb magyar mártír politikusa. A második világháború után a szlovák kormány kiadta a Szovjetuniónak, ahol koholt vádak alapján kényszermunkára ítélték és a Gulágra
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:36
Soltész: a csíksomlyói búcsú erősíti a román és a magyar nép kapcsolatát
zarándokvonat lelki vezetője "mozgó kápolnáknak" nevezte a zarándokvonatokat. Úgy fogalmazott: Csíksomlyó a magyarság szíve, az oda induló zarándoklatok pedig "megújító erőt" adhatnak a nemzetnek és a magyar családoknak.

Jerzy Snopek, Lengyelország budapesti nagykövete arról beszélt, Lengyelországban régi hagyománya van czestochowai zarándoklatnak, és nagyon reméli, hogy a magyar zarándokok is megtapasztalják azt lelki feltöltődést, amit az út adhat.

Budai László, a zarándoklatokat szervező Misszió Tours ügyvezetője ismertette: a Boldogasszony vonaton 1200, a Fekete Madonna vonaton pedig 1000 zarándok utazik majd. Elmondta, hogy Csíksomlyóra "magukkal viszik" bárkinek az imaszándékát, aki elküldi azt az imakeres@missziotours.hu címre vagy postai úton az utazási iroda címére. Hozzátette: a kegyhelyen a szombati búcsú előestéjén Székely János vezetésével tartanak imaórát a küldött imaszándékokért.

Gaal Gergely, a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke ismertette, hogy mindkét
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 15:42
Négyen vehettek át rangos lengyel kitüntetést
Budai László Misszió Tours nevű utazási irodájának vezetését sikeresen kapcsolja össze a Lengyelország iránti rokonszenvvel. Hosszú évek óta szervez autóbuszos és vonatos zarándoklatokat Lengyelországba, az elsőszámú lengyelországi Mária-kegyhely, Czestochowa mellett olyan, a közös lengyel-magyar történelmi múltra visszatekintő városokba is, mint Krakkó, Nowy Sacz és Stary Sacz, Tarnów és Przemysl. Az Országgyűlés elnöke is több esetben védnökséget vállalt e programok felett, amelyek "nagyszerűen szolgálják nemcsak Lengyelország népszerűsítését, hanem a két ország közötti civil kapcsolatok erősítését is" - írják a közleményben.

Kraszlán István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelés-irányítási főosztályának főtanácsadója "nagy odaadással és szakértelemmel végzi feladatát, a magyarországi nemzetiségek oktatásának megszervezését". Munkájában kiemelt figyelmet kap a nemzetiségi nyelvek oktatása, így a lengyel mint idegen nyelv oktatása is. Részt vett a kisebbségi oktatási rendszer
velemenyezd, 2016. június 02. csütörtök, 15:12
Világháborús centenárium - Zarándoklat indul Galíciába szombaton
A Misszió Tours utazási iroda és a Katolikus Tábori Püspökség által szervezett négynapos "történelmi és kegyeleti zarándoklaton" százan vesznek részt - mondta el Budai András, az utazási iroda munkatársa pénteken az MTI-nek.

A zarándokok az első világháborúban magyar szempontból fontossá vált galíciai városokat látogatják meg, valamint felkeresik és megkoszorúzzák a háborúban hősi halált halt magyar katonák sírjait - ismertette Budai András.

A program első lengyelországi állomása az első világháború kiemelkedően fontos csatáinak városa, Przemysl lesz. A városban található Európa harmadik legnagyobb, eredeti állapotában 45 kilométeres erődrendszere, amelyet az első világháborúban 131 ezer, köztük 60-70 ezer magyar katona védett - tette hozzá.

A zarándokok ezután Gorlicébe utaznak, majd meglátogatják a százéves évforduló alkalmából felújított luznai katonai temetőt. Onnan a magyarsághoz sok szállal kötődő, a "legmagyarabb lengyel városnak is nevezett Tarnowba" mennek, ahol felkeresik többek
velemenyezd, 2015. július 31. péntek, 17:43
Képek, videók
missziós kereszt1229.jpg
maroka
2018. december 29. szombat, 19:54
missziós kereszt1223.jpg
maroka
2018. december 23. vasárnap, 17:27
missziós kereszt1217.jpg
maroka
2018. december 17. hétfő, 17:34
gyermek misszió 0922_6.jp
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 18:53
gyermek misszió 0922_4.jp
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 18:52
gyermek misszió 0922_7.jp
maroka
2018. szeptember 24. hétfő, 18:51
missziós rózsafűzér.jpg
maroka
2017. október 09. hétfő, 12:14
Spanyol misszió
andomanyi
2012. március 17. szombat, 08:31
spanyol misszió
mecsery
2010. június 02. szerda, 22:43
misszio2.gif
szemi53
2009. február 12. csütörtök, 00:03
Palánta misszió Litéren.J
credo77
2008. szeptember 30. kedd, 23:39
Palánta misszió a Múvelőd
credo77
2008. szeptember 30. kedd, 23:39
MÁV START 3.bmp
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:30
MÁV START 2.bmp
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:30
MÁV START 1.bmp
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.