Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:13 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Útépítési program indul Budapesten 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással
Németh Zsolt ismertetése szerint 13 kerületben összesen több mint 41 kilométer hosszúságban építenek szilárd burkolatot az idei kormányzati forrásból, melyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.

Közölte, a fővárosi Fidesz kezdeményezte a belterületi útépítési programot, amely a kormányzat, a főváros és a kerületek alapos egyeztetése után indulhatott el. A kerületek szigorú feltételek vállalása mellett indulhattak a pályázaton a saját tulajdonú utakra érvényes építési engedélyek birtokában, és a támogatást csak sikeres közbeszerzési eljárás után kaphatják meg - mondta.

Utalt arra, hogy Budapesten jelenleg 225 kilométer a földutak hossza, így a most induló program nyomán ennek aránya mintegy 20 százalékkal csökken.

Németh Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő négy évben tervezik a program folytatását, és az a céljuk, hogy 2022-2023-ra már ne maradjanak földutak a fővárosban.

Karsay Ferenc XXII. kerületi polgármester közölte, Budafok-Tétény több mint 1 milliárd 130 millió forintot kap az útépítési programból, amit jelentős, "százmilliós nagyságrendű" önrésszel egészítenek ki.

Ismertetése szerint ebből a pénzből 39 kerületi utcát aszfaltoznak le összesen 5,7 kilométer hosszan; ez a helyi földutak 40 százaléka. Hozzátette: az 1,13 milliárd forintos kormányzati támogatással a legtöbb forráshoz jutó kerületek közé tartoznak.

Úgy vélte, a fővárosi fideszes képviselők, azaz polgármesterek kezdeményezésére indult programmal új lendületet kap a földutak felszámolásának a folyamata. A XXII. kerületben már zajlanak a kivitelezők kiválasztására vonatkozó közbeszerzések is, így várhatóan tavasszal indulhat a munka - mondta.

Az útépítési program szerinte bizonyítéka annak, hogy ha a kormány, a főváros és a kerületek összefognak, akkor együtt "csodákra képesek".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:36
Címkék: Németh Zsolt, Karsay Ferenc XXII, idei kormányzati, kerületi önkormányzatok, fővárosi Fidesz, belterületi útépítési,
Kommentek
Megkezdődött a Balatoni Bringakör felújítása
milliárd forint hazai és uniós forrás áll rendelkezésre, hogy további 2100 kilométer épüljön.

Cseresnyés Péter elmondta, a Balatonalmádi-Balatonlelle közötti 42 kilométer hosszú 14 települést érintő szakasz nettó 670 millió forintba kerül. A munkát június közepétől augusztus végéig szüneteltetik, hogy ne zavarják a nyári szezont.

Más jelentős kerékpáros beruházások is érintik az üdülőrégiót - mondta, megemlítve, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség vezetésével, 1,2 milliárd forint uniós támogatással, 800 kilométer túraútvonalat jelölnek ki a térségben, és három nagy szolgáltató központ létesül Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron 2020 őszéig. Idén kezdődik a fővárost és a régiót - Etyek, Székesfehérvár és a Velencei-tó érintésével - összekötő 10 milliárd forintos kerékpárút építése is - tette hozzá.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a kormány 2011-ben döntött a Balatoni Bringakör felújításáról, 2016-ban bízták meg a munkával a Nemzeti
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:08
A horvátországi magyarok több mint háromszázhatvan kisebbségi képviselőt választottak
Horvátország megyéiben a HMDK, valamint a Magyar Egyesületek Szövetsége (MESZ) egykori tagszervezetei küzdöttek a szavazatok többségének megszerzéséért. A MESZ ellen, mint ernyőszervezet ellen csődeljárás folyik, mert nem tudott elszámolni a költségvetési támogatással az államnak.

Jankovics Róbert az MTI-nek elmondta, hogy a tizenegy megyéből négyben 25 tagú kisebbségi önkormányzati tanácsot választottak, míg hét megyében mindössze képviselőt. Kiemelte, hogy a HMDK nyolc megyében szerezte meg a szavazatok többségét, míg két megyében a MESZ volt tagszervezetei: Isztria megyében a pólai Móricz Zsigmond Magyar Kultúregyesület, valamint Sziszek-Moszlavina megyében a Belovari Magyarok Közössége jelöltjei nyertek.

Zágráb megyei jogú városban független lista indult, az Ady Endre Magyar Kultúrkör, a Horvátországi Magyarok Zrínyi Miklós Cserkészcsapata és a Horvátországi Magyar Tudományos és Művészeti Társaság indított közös jelölteket. A megyei szinten megválasztott tanácsok alakítják meg az országos
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:25
Novák Katalin: évente 130 ezer gyerek vesz részt az Erzsébet-táborokban
felzárkóztatásáért és versenyképességének fokozásáért, de nagy becsben kell tartani azokat a helyi vállalkozásokat, amelyek ezer szállal kötődnek hazánkhoz - hangsúlyozta.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta: a zánkai és a fonyódligeti táborok korszerűsítésével csaknem meg tudják duplázni a férőhelyek számát. Olyan táboroztatási programot kívánnak kidolgozni, amelyik nagyon sok generációnak jelenthet majd meghatározó élményt.

Az állami támogatással négy éve szervezett táborok egyik speciális szelete a gyógyuló gyerekek táboroztatása, idén először például diabétesztábort is indítanak - jelezte.

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor alapítója felidézte, hogy feleségével 11 éve döntöttek arról, hogy egy tábor létrehozásával "visszaadnak valamit" a társadalomnak. Kezdetben Csapiban olyan gyerekeket nyaraltattak, akiknek szülei nem engedhették meg az ilyen táborokat, majd hét évvel ezelőtt Zalaszabarban indult el a jelenlegi tábor és a köré
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 18:01
Orbán: egyetértünk Salvinivel, hogy Európa határait meg kell védeni a migránsinvázióval szemben
a víziója nem jó Európának, akkor abban az együttműködésben nehéz lesz megtalálni a Fidesz helyét - jelezte a kormányfő, aki azt szorgalmazta, hogy az EPP legyen nyitott a tőle jobbra álló pártokkal - például a Ligával - az együttműködésre. Európának bevándorlásellenes politikai erők szövetségére van szüksége - hangoztatta.

Hozzátette továbbá: "unjuk, hogy (...) szabad szemmel alig látható támogatottsággal rendelkező pártok oktassanak ki olyan pártokat, amelyek egyébként jelentős választói támogatással rendelkeznek a saját országukban". Megjegyezte, hogy a néppártban is ez történt a Fidesszel. Azt is hozzátette, hogy például Frans Timmermans szocialista csúcsjelölt pártja Hollandiában "gyakorlatilag megszűnt létezni mint komoly párt". Az európai tisztségek azonban nem elfekvők az otthon megbukott politikusoknak - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz csatlakozik-e Salvini szövetségéhez, a miniszterelnök azt válaszolta: a magyarok maguk választják meg, milyen együttműködési formában vesznek
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 19:43
TOP-támogatással megújult létesítményeket adtak át Izményben
fizettek ki 150 nyertes projektre.

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csak elöregedő falvak legyenek Magyarországon - emelte ki.

Mint mondta, bízik abban, hogy a Magyar falu programnak, a családtámogatási rendszernek és a fiatalok változó gondolkodásának köszönhetően megfordul a magyar népesség 1980-as évek elejétől tartó csökkenése.

Kelemen Ferenc, az 500 lakosú völgységi település független polgármestere arról számolt be, hogy összesen 115 millió forintos támogatással felújították a 25 férőhelyes óvodát, a község sportöltözőjét, új orvosi rendelő épült, és útkarbantartó eszközöket is vásárolt az önkormányzat.

A zsáktelepülés emellett 15 millió forintos támogatást kapott a Belügyminisztériumtól mintegy 700 méter hosszú út felújítására - tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta, a községben élők az óvodára jutott 21 millió forintos támogatással megegyező értékű építőanyagot ajánlottak fel és munkát végeztek el a nevelő intézménynek, aminek épületét így
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 17:23
Hárommilliárd forintból épít új üzemet a Mol Zalaegerszegen
következő időszakban szükség van azonban a vállalati környezet javítására, a kutatás-fejlesztés erősítésére és a munkavállalók képzettségének növelésére.

Varga Mihály kitért arra is, hogy 2015-ben indította el a kormány az uniós támogatásokból "kiszoruló" nagyvállalatok támogatási programját. Új technológiák bevezetésére, a versenyképesség javítására, az adó- és járulékbevételek növelésével járó beruházásokra eddig 110 szerződést kötöttek, aminek révén 65 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással 160 milliárd forint értékű beruházás valósult meg és 2300 új munkahely jött létre az országban - ismertette a miniszter.

Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója a rendezvényen azt mondta: az új üzem az innovatív technológia és a felelős vállalati gondolkodás összekapcsolása. Zala, mint a magyar olajipar bölcsője - ahol 1937-ben állították termelésbe az első olajkutat - ma is az egyik legfontosabb bázisa a magyar kőolajiparnak.

A Pannon Egyetemmel közösen kifejlesztett
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:03
Nagy István: példaértékű az együttműködés a 25 éves Fertő-Hanság és osztrák szomszédja között
a kipusztulással fenyegetett rákosi vipera állománya - mondta a miniszter. Közös kerékpárutak, látogatóközpontok, tanösvények, madármegfigyelő kilátók működnek, és évente több ezer gyermek vesz részt a környezeti nevelési programokban - sorolta Nagy István.

Maria Patek, az osztrák szövetségi fenntarthatósági és turisztikai minisztérium erdőgazdálkodási és fenntarthatósági szekcióvezetője arról beszélt, hogy a két nemzeti park kiválóan áll a közös kihívások elé, számos közös, európai uniós támogatással is működő programot hajtott végre.

Barcza Attila a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park megkerülhetetlen térségfejlesztési tényezővé vált. A kormány azon dolgozik, hogy a migráció ne jusson e arra a szintre, hogy vissza kelljen állítani a belső határellenőrzéseket az Európai Unió országaiban - emelte ki.

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkot 1994-ben alapították meg, miután a Hansági Tájvédelmi Körzetet hozzá kapcsolaták a Fertő-tó Nemzeti Parkhoz. Az
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 13:43
Bölcsőde- és óvodafejlesztési program Komárom-Esztergom megyében
A szervezet közölte: a három település a beruházásokra vissza nem térítendő támogatást nyert.

Bakonyszombathely 247 millió forint uniós támogatás segítségével emelhet egy új épületet, ahol 50 óvódást és 15 bölcsődést nevelhetnek. A létesítmény passzív ház jellegű épület lesz, a lehető leghatékonyabb energiafelhasználással.

Süttőn szintén új bölcsőde és óvoda épül, összesen 87 gyereknek. A településen az intézmény most nem önkormányzati ingatlanban működik, ezt a tulajdonos más célra akarja hasznosítani. A beruházás összege 300 millió forint.

Kisbéren, ahol még nincs bölcsőde, 141 millió forintos támogatással, a volt zeneiskola átalakításával hoznak létre új intézményt, 24 gyereknek.
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:39
Képek, videók
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
támogatás...
josagszalon
2014. július 28. hétfő, 20:58
eu-tamogatas.png
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:11
Kormányzati épület
sanci81
2015. június 06. szombat, 12:20
Németh Zsolt.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 17:59
nemeth-zsolt.jpg
megyerimihaly
2015. június 25. csütörtök, 07:55
Kelemen Ibolya Karsai Ján
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:40
alf-karsai-bussereg.jp g
menusgabor
2015. január 12. hétfő, 16:39
Karsai Jánosné 2014.01.10
jucinenadov
2014. január 17. péntek, 23:39
Karsai Zita-táncmüvész.jp
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 15:04
karsai.jpg
cicuska40
2010. szeptember 15. szerda, 17:53
karsai20708.jpg
maroka
2010. július 08. csütörtök, 10:11
karsai 27perc.jpg
maroka
2010. július 08. csütörtök, 10:10
karsai viktor0707.jpg
maroka
2010. július 07. szerda, 23:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.