Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:41 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Útépítési program indul Budapesten 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással
Németh Zsolt ismertetése szerint 13 kerületben összesen több mint 41 kilométer hosszúságban építenek szilárd burkolatot az idei kormányzati forrásból, melyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.

Közölte, a fővárosi Fidesz kezdeményezte a belterületi útépítési programot, amely a kormányzat, a főváros és a kerületek alapos egyeztetése után indulhatott el. A kerületek szigorú feltételek vállalása mellett indulhattak a pályázaton a saját tulajdonú utakra érvényes építési engedélyek birtokában, és a támogatást csak sikeres közbeszerzési eljárás után kaphatják meg - mondta.

Utalt arra, hogy Budapesten jelenleg 225 kilométer a földutak hossza, így a most induló program nyomán ennek aránya mintegy 20 százalékkal csökken.

Németh Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő négy évben tervezik a program folytatását, és az a céljuk, hogy 2022-2023-ra már ne maradjanak földutak a fővárosban.

Karsay Ferenc XXII. kerületi polgármester közölte, Budafok-Tétény több mint 1 milliárd 130 millió forintot kap az útépítési programból, amit jelentős, "százmilliós nagyságrendű" önrésszel egészítenek ki.

Ismertetése szerint ebből a pénzből 39 kerületi utcát aszfaltoznak le összesen 5,7 kilométer hosszan; ez a helyi földutak 40 százaléka. Hozzátette: az 1,13 milliárd forintos kormányzati támogatással a legtöbb forráshoz jutó kerületek közé tartoznak.

Úgy vélte, a fővárosi fideszes képviselők, azaz polgármesterek kezdeményezésére indult programmal új lendületet kap a földutak felszámolásának a folyamata. A XXII. kerületben már zajlanak a kivitelezők kiválasztására vonatkozó közbeszerzések is, így várhatóan tavasszal indulhat a munka - mondta.

Az útépítési program szerinte bizonyítéka annak, hogy ha a kormány, a főváros és a kerületek összefognak, akkor együtt "csodákra képesek".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:36
Címkék: Németh Zsolt, Karsay Ferenc XXII, idei kormányzati, kerületi önkormányzatok, fővárosi Fidesz, belterületi útépítési,
Kommentek
Női kosárlabda Euroliga - Ismét Sopronban lesz a négyes döntő
A magyar szövetség (MKOSZ) szerdai tájékoztatása szerint kormányzati támogatással, Sopron városa, az MKOSZ és a Sopron Basket összefogásával ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai. Az erről szóló megállapodást Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára írta alá.

A pénteki elődöntőben a Sopron Basket a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburggal csap össze, míg a szintén orosz, 2017-ben győztes Dinamo Kurszk a 2015-ben első cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja vasárnap.

"Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga Final Fourról" - mondta Kamil Novak.

"A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége örömmel segíti az újabb rendezést" - nyilatkozott Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. "Külön köszönet a magyar kormánynak, hogy mellénk állt, s anyagilag is támogatja a női klubkosárlabda európai
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:31
Modern városok - Szabó Tünde: stratégiai ágazat a sport
államtitkár.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy 1956-ban nyílt meg a zalai megyeszékhelyen a városi strand, majd 1969-ben a fedett uszoda, de mindez mostanra elavult és kicsi is lett a sportoláshoz. A Modern városok program tette lehetővé, hogy egy új uszodakomplexumot álmodjanak, de nem titkolta, hogy nagyon hosszú, több mint három éves előkészítés után indulhatott el csak idén év elején a kivitelezés.

Az összesen mintegy 9,5 milliárd forintból, száz százalékos állami támogatással megvalósuló beruházás kivitelezését a ZÁÉV Zrt. nyerte el európai uniós közbeszerzési pályázaton. A város történelmének egyik legnagyobb beruházásának számít, ami két ütemben, a tervek szerint 2021 őszére készülhet el.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról tett említést, hogy a 60 ezres Zalaegerszegen jelenleg mintegy 11 ezer fiatal tanul, illetve további 84 település csaknem 90 ezer lakosa tartozik a járáshoz. Az új létesítmény arra ad lehetőséget, hogy
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:42
El País: kiszámíthatatlan, hogy ki kerülhet kormányra Spanyolországban
nyerheti, de az önálló kormányzáshoz nem elegendő fölénnyel, amelyet a nagyobb baloldali pártok esetleges koalíciója sem biztosítana.

Hasonló helyzetet mutatnak az adatok a jobboldalon is a lap szerint, ahol a három nagy, várhatóan parlamentbe jutó párt közösen sem érné el a kormányalakításhoz szükséges 176 fős többséget a törvényhozásban.

Ha most lennének a választások, a PSOE a szavazatok 27,3 százalékára és 113 parlamenti mandátumra számíthatna. A konzervatív Néppárt (PP) 20 százalékos támogatással 75 képviselői helyet kapna.

Az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt 16,3 százalékos eredménye 58 mandátumot jelentene. A VOX radikális jobboldali erő 12 százaléknyi szavazattal és 38 képviselővel kerülne be a parlamentbe. Az Együtt képesek vagyunk rá (Unidos Podemos) baloldali párttömörülés a voksok 13,8 százalékával 36 mandátumot nyerhetne.

Az El País megállapítása szerint ezek az adatok azt mutatják, hogy a kormányalakításhoz szükség lenne a bejutó katalán és baszk nacionalista
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:52
Rákosmentén mintegy 6 kilométer földutat aszfaltoznak le
A képviselő a kerület egyik aszfaltozásra váró utcájában, a Liszt Ferenc utcában tartott eseményen elmondta: az útépítési program első részeként tizenkilenc utca, illetve utcaszakasz kap szilárd útburkolatot, ezzel nagy lépést tesznek afelé, hogy 2022-ig minden utca le legyen aszfaltozva Rákosmentén.

A XVII. kerületben jelenleg ötven kilométernyi földút van, amelyek a fővárosi útépítési program keretében aszfaltburkolatot kapnak a következő években - fűzte hozzá.

A fideszes politikus szerint Rákosmente Budapest leggyorsabban fejlődő kerülete. Az elmúlt években egymás után újultak meg a bölcsődék, iskolák, óvodák a kerületben - mondta, megjegyezve, hogy ettől függetlenül sok a tennivaló, a többi között a közlekedés gyorsítása terén is.

Dunai Mónika a fejlesztéseket taglalva elmondta, hamarosan megkezdődik a kerület multifunkcionális rendezvénycsarnokának építése.

Horváth Tamás (Fidesz) alpolgármester kiemelte: a földutak aszfaltozására szánt mintegy másfél milliárd forintos
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:12
A Hezbollah katonai szervezet kiépítésébe kezdett a Golán-fennsík szíriai oldalán
Az iráni támogatással működő Hezbollah egyik terrorcsoportja az utóbbi hónapokban - a hadsereg közlése szerint Bassár al-Aszad szíriai elnök tudta nélkül, - a fennsík szíriai oldalán olyan infrastruktúra kiépítésébe kezdett, amely Szíria felől mérhet majd csapást Izraelre.

A Hezbollah emberei elsősorban hírszerzéssel, szíriaiak beszervezésével foglalkoznak, de fegyvereket is birtokolnak, robbanószerkezeteket, gépfegyvereket és páncéltörő rakétákat halmoztak fel Sziriában.

Az Abu Haszan Szadzsad vezetésével működő libanoni egység célja terrortámadások a végrehajtása Izrael ellen, valamint egy új frontvonal megteremtése Izraellel szemben a Golán-fennsíkon, amelynek nyugati része 1967-óta izraeli ellenőrzés alatt áll.

Amit Fiser, az izraeli hadsereg goláni egységének tábornoka bejelentette, mindent el fognak követni, hogy kiűzzék őket Szíriából, és ezzel helyreállítsák a térség stabilitását.

"Azt állítják, hogy ez meglepetés Aszadnak. De nem világos számomra, hogy akkor a Hezbollah
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 11:51
Brexit - A román uniós elnökség folytatja a megállapodás nélküli kilépésre kidolgozott cselekvési terv végrehaj
brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodást.

"Láttam, mi történt a brit parlamentben. Ez nem jó hír. Sajnálattal kell megállapítanom, hogy most már egyre nagyobb az esélye egy megállapodás nélküli kilépésnek. Meg kell vizsgálnunk, milyen lehetőségeink maradtak" - írta Twitter-oldalán a román miniszter.

Ciamba rámutatott: az Európai Unió egésze nyitottságot tanúsított a mindkét fél számára legjobb megoldás megtalálására, de ezek után egy konkrét, belső politikai támogatással is rendelkező válaszra van szükség London részéről ahhoz, hogy meg lehessen találni egy realista megoldást.

Az Európai Bizottság tavaly decemberben kezdte meg a megállapodás nélküli kilépés esetén alkalmazandó, rendkívüli helyzetre szóló cselekvési tervének végrehajtását. A csomag 14 intézkedést tartalmaz azokon a területeken, ahol a megállapodás nélküli Brexit jelentős zavart okozna a 27 uniós tagország polgárai és vállalkozásai számára. E területek közé a többi között a pénzügyi szolgáltatások
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 09:11
Helyettes államtitkár: nagy az érdeklődés a magyar családpolitika iránt az ENSZ közgyűlésén
Beneda Attila elmondta, a bizottság egyik plenáris ülésén mutatta be a magyar családpolitikát, amelynek különlegessége, hogy a nőpolitikát a családpolitika részének tekinti.

Egyetlen másik ország sem reflektál annyira sokféleképpen a családok problémáira, és segíti ennyire átfogóan a gyerekvállalást, mint Magyarország, ezért a családvédelmi akcióterv különböző elemei méltán kerültek az érdeklődés középpontjába - mondta a helyettes államtitkár.

Hozzátette, különösen nagy az érdeklődés a babaváró támogatás, a négygyerekes nők személyi jövedelemadó mentessége, valamint a nagyszülői gyed iránt, nincs ugyanis még egy ország, ahol ilyen intézkedések lennének.

Beneda Attila kitért arra is, hogy a tavaly kormányzati támogatással létrejött Egyszülős Központtal közös kiállításon mutatja be a kormány a magyar családpolitika komplexitását, valamint az Egyszülős Központ mindennapjait és munkáját.
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 18:58
Kihirdették a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj idei nyerteseit
Az idén már az eddigi összeg kétszeresével, egy évig havi 200 ezer forinttal járó ösztöndíjra csaknem hatvan fotóművész adott be portfóliót - közölte az eredményhirdetés előtt a pályázatot kiíró Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) ügyvezető igazgatója.

Tardy-Molnár Anna hangsúlyozta: a MANK az ösztöndíj mellett minél több szakmai támogatással és minél több megjelenési lehetőséggel is igyekszik támogatni a nyertes pályázókat.

Elsőévesként idén Geibl Kata, Guba Ilka és Zagyvai Sára nyerték el az ösztöndíjat, Ficsór Zsolt, Polgár András, Standovár Júlia és Turós Balázs második támogatási időszakukat élvezhetik, harmadévesként pedig Bielik István, Koleszár Adél és Máté Balázs pályázatait támogatta a szakmai zsűri.

Mucsi Emese kurátor a Capa Központ nevében hangsúlyozta, hogy a Nagymező utcai fotográfiai intézménynek rendkívül fontos a Pécsi József-ösztöndíj. 2016-ban például a Capa Központ adott otthont a jubileumi Pécsi 25. kiállításnak, jelenleg pedig a 2018-as
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:13
Képek, videók
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
támogatás...
josagszalon
2014. július 28. hétfő, 20:58
eu-tamogatas.png
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:11
Kormányzati épület
sanci81
2015. június 06. szombat, 12:20
Németh Zsolt.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 17:59
nemeth-zsolt.jpg
megyerimihaly
2015. június 25. csütörtök, 07:55
Kelemen Ibolya Karsai Ján
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:40
alf-karsai-bussereg.jp g
menusgabor
2015. január 12. hétfő, 16:39
Karsai Jánosné 2014.01.10
jucinenadov
2014. január 17. péntek, 23:39
Karsai Zita-táncmüvész.jp
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 15:04
karsai.jpg
cicuska40
2010. szeptember 15. szerda, 17:53
karsai20708.jpg
maroka
2010. július 08. csütörtök, 10:11
karsai 27perc.jpg
maroka
2010. július 08. csütörtök, 10:10
karsai viktor0707.jpg
maroka
2010. július 07. szerda, 23:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.