Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 10:50 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Testi funkciók értelmezése
Vannak olyan testi funkciók, amelyekről sokan nem is tudják, hogy mit jelentenek, vagy mit üzen, közvetít ezzel a szervezetünk. Ilyen testi funkció például a tüsszentés vagy a csuklás. Mindkét cselekvés jellemző az emberekre, de azt nem sokan tudják, hogy mit is jelenthet.

Ásításkor arra kényszerülünk, hogy egy jó nagy és mély lélegzet vegyünk, miközben hatalmasra nyitjuk a szánkat. Egyes feltételezések szerint nemcsak az álmosságot és fáradtságot jelzi, hanem az agynak ilyenkor egy lendületre van szüksége. Ásításkor túl kevés oxigént érzékel a szervezet. De az álmossághoz is lehet ennek köze, hiszen egy-egy ásítás után kicsit több energiát is érezhetünk magunkban a friss oxigénnek köszönhetően.

Csuklás során a rekeszizom görcsös állapotba kerül. Ilyenkor az idegek működése szenved pillanatnyi zavart, éppen úgy, mint mikor a szemhéjunk is minden ok nélkül rángatózni kezd.

A köhögésnek több oka is lehet. Nyilván vannak olyan tüdő- és légzőszervi betegségek, amelyek köhögéssel járnak együtt, de sok esetben valami irritálja a légutakat, ami köhögési ingert válthat ki. Ez lehet egy "rosszul lenyelt levegő", de porszemcsék is okozhatják, sőt idegi alapon is köhöghet valaki. Biztos megfigyelte már, hogy ha valaki túlságosan stresszes, és több ember előtt kell beszélnie, akkor köhécselni kezd.

A tüsszentés is gyakran előfordul megfázás vagy influenza időszakában, de azok a személyek is gyakran tüsszögnek, akik allergiás betegségben szenvednek, hiszen a torkukat irritálhatják a porszemcsék, a pollenek. Nagyon fontos, hogy megfázás és influenza esetén mindig zsebkendőbe tüsszögjünk, mert így elkerülhetjük a baktériumok és a vírusok terjedését. Persze allergiaszezonban is illik zsebkendőt használni.

A fülzsír nem szép látvány. Én is fintorgok, ha azt látom, hogy valaki nem tisztította meg alaposan a hallójáratait, de az új kutatások azt mutatják, hogy talán nem is kellene olyan alaposan megtisztítani a fülünket, mivel a fülzsír mintegy védő funkciót is ellát. Védelmet jelenhet a baktériumok és a gombás fülfertőzések ellen, de egyes feltételezések szerint még az apró rovaroknak sem lesz kedvük a hallójáratot felfedezni, ha ott fülzsírt talál.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. február 09. vasárnap, 21:36
Címkék: tüsszentés vagy, agynak ilyenkor, friss oxigénnek, rekeszizom görcsös, idegek működése, köhögésnek több,
Kommentek
Ljubljana és Zágráb szerint is saját álláspontját erősítette meg az Európai Bíróság döntése területi vitájukban
Miro Cerar szlovén ügyvezető külügyminiszter pénteki ljubljanai sajtótájékoztatóján kijelentette: az Európai Unió Bíróságának döntése, miszerint nincs illetékessége a horvát-szlovén határvitában, megerősítette Szlovénia álláspontját, hogy a korábbi döntőbírósági határozat érvényes és kötelező jellegű. Hetente emlékeztetni fogják Zágrábot a döntőbírósági határozat végrehajtására - tette hozzá.

Kiemelte: a bíróság ugyanis kimondta, hogy a Szlovénia és Horvátország közötti határt a döntőbíróság határozta meg. "Ez még egy bizonyíték arra, hogy Szlovéniának mindvégig igaza volt" - tette hozzá. Mindamellett csalódottságának adott hangot, hogy az EU-bíróságnak - véleménye szerint - nem volt bátorsága érdemi döntést hozni az ügyben.

"Ez egy védekező álláspont a jogállamiság, az európai jogrend és a nemzetközi jog szempontjából" - mondta, majd hozzáfűzte: ha a bírák alaposan tanulmányozták volna az ügyet, úgy döntöttek volna, hogy Horvátország megsértette az uniós jogot.

Andrej Plenkovic horvát
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:40
Bőrbeteg és haj nélküli Barbie babával bővítette kínálatát a Mattel
A "szépség és a divat értelmezésének sokszínűségét" hirdető Fashionistas (divatmegszállottak) kollekció új babáinak egyikén a vitiligo nevű bőrbetegség - ez a bőr kifehéredését okozza a test egyes területein - jelei láthatóak. A Mattel közleménye szerint a vitiligós baba prototípusát már tavaly bemutatták a Barbie Instagram-oldalon, ahol a legtöbbet kedvelt bejegyzéssé vált - írja a CNN.

A haj nélküli babával kapcsolatban a cég elmondta, hogy "ha egy lánynak bármilyen okból meg kell tapasztalnia a haja elvesztését, akkor is talál magához közel álló babát a kollekcióban".

A Fashionistas 2015-ös elindítása óta több mint 170 különböző baba, köztük fonott hajú, hidzsábot viselő, műlábú és kerekesszékes Barbie készült a kollekció számára.

A céget korábban számos kritika érte a modellalkatú és általában szőke Barbie babákért.
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 14:33
Impeachment - Sekulow: az eljárás nem játszadozás kiszivárogtatásokkal és forrásmegjelölés nélküli kéziratokkal
A jogász - aki egyúttal a Fehér Ház vezető jogásza is - arra figyelmeztetett, hogy az impeachment-eljárás nem "politikai játék", az Egyesült Államok alapító atyái el akarták kerülni, hogy a mindenkori amerikai elnökök felelősségre vonási eljárása átpolitizált legyen. "Ezért adták a szenátus kezébe a döntést" - fogalmazott.

Sekulow azokra a - demokrata párti szenátorok részéről elhangzott - felszólításokra utalt, melyek szerint tanúként be kellene idézni John Bolton menesztett nemzetbiztonsági tanácsadót.

Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa kedden is sürgette, hogy idézzék be meghallgatásra Boltont. A volt nemzetbiztonsági tanácsadó készülő könyvéből ugyanis a The New York Times című amerikai lap hétfőn megszellőztette, hogy Donald Trump azt mondta Boltonnak, addig nem folyósítják az Ukrajnának megszavazott katonai segélyt, amíg Kijev nem indít vizsgálatot a demokraták egyik
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 23:13
A magyar érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki Lucian Boia román történészt
összességében inkább jónak tartja a Románia és Magyarország közötti kapcsolatokat. Elismerte, hogy vannak történelmi viták, de azokat a két nép történészeinek kellene feloldaniuk, ahogyan a franciák és németek is tették.

Arra a felvetésre, hogy éppen a tankönyvekben is jelen lévő különböző történelemszemlélet örökíti át egyik nemzedékről a másikra a román-magyar szembenállást, Lucian Boia kifejtette: sajnos a történelem nem egy abszolút igazság tudománya, hanem a megtörtént valóság utólagos értelmezése, amit a szerző nézőpontja, kultúrája, ideológiája is befolyásol. Hozzátette: maga sem tartja szerencsésnek, hogy Európában annyiféle történelemértelmezés létezik. A magyar és román történészeknek szerinte meg kellene egyezniük legalább a lényeges kérdésekben, hogy kialakítsanak egy - ha nem is hivatalos, de legalább - európai szemléletű történelemírást.

"Én megírtam azt a történelmet, amiben hittem, tisztességesen írtam, megpróbáltam úgy értelmezni a dolgokat, hogy közben óvakodtam a különféle
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 21:27
NMHH: jogsértő volt az M1 hírolvasójának kommentárja, bírságot kapott az RTL Klub
A hatóság csütörtökön az MTI-vel közölte: az említett összeállításban Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a miniszterelnök parlamenti beszédét előre nyomtatott szövegezésű táblák felmutatásával zavarta meg, és ezt minősítette a hírolvasó.

A testület felszólította a szolgáltatót, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jogsértésektől. A szabályozás nem általában véve a vélemények közzétételét korlátozza, hanem a nézők, hallgatók befolyásolását a hírek értelmezésében azzal, hogy a hírolvasó saját véleményt fűz a hírekhez. A hírek és a vélemények elkülönült bemutatását nem korlátozza a törvény - fejtették ki.

Közölték azt is, kétszázezer forintos bírságot szabott ki a grémium az RTL Klub szolgáltatójára, amiért a Reggeli című magazinműsor egy szeptemberi adásában egy, a műsorban termékmegjelenítés részeként szereplő parkolási mobilalkalmazásról olyan többletinformációkat adtak, amelyek a termék használatára ösztönözhették a nézőket. Részletesen bemutatták a szoftvert, illetve egy a felhasználóikat
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:22
Hérics Nándor munkáiból nyílt kiállítás Szentendrén
A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) szerdai közleménye szerint a február 9-ig látható kiállítás az otthon és a kényelem tárgyköreit járja körül. A tárlat gazdag válogatást nyújt a művész egyedi, fénykontúrokkal kiemelt alkotói teréről, amelyben a létezők és tárgyak átlényegült, neoncsővel rajzolt és festett világa a valóság látványos és elgondolkodtató értelmezését adja.

Hérics Nándor munkássága a festészettől a szobrászaton, a könyv- és plakáttervezésen, a tárgyalkotó tevékenységen, a tipográfián és a designon át a street artig a képzőművészet szinte valamennyi területét magában foglalja. Munkásságának alapsajátossága a pályakezdéstől napjainkig a különböző műfajok közötti határvonalak tudatos átlépése.

Hérics Nándor a tatai képzőművészeti körben Kerti Károlynál kezdett rajzot tanulni, ezután kirakatrendező iskolát végzett, majd alkalmazott grafikát tanult. 1979-től a Hungexpo tervezőgrafikusaként, később szabadúszó grafikusként tevékenykedett. Tagja lett a Fiatal
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 18:42
Nemzetközi kiállításon mutatkoznak be a MOME hallgatói a Római Magyar Akadémián
feladatának középpontjában az idővel való játék, azon belül is egy kreatív időmérő megtervezése állt. A bemutatandó működő időmérők inspirációja és az időmérés mértékegysége és eszköze a Bauhausra jellemző találékonyság, anyaghasználat és kreativitás sokszínűségét tükrözi.

A Médiadesign Tanszék hallgatóinak interaktív árnyjátéka a Conformism nevet viseli és egy speciális kurzus keretében valósult meg Chris Salter kortárs performanszművész vezetésével.

A Tervezőgrafika Tanszék a kortárs értelmezésekre fókuszált, ennek során tűzfalak, illusztratív plakátsorozatok, ikonikus lakberendezési tárgyak grafikai parafrázisai, Bauhaus könyvsorozatok, könyvtárgyak, logók, bélyegek és képeslapok születtek.

A kiállított munkákban a Bauhaus öröksége az aktuális trendekkel keveredve izgalmas vizuális lenyomatként van jelen, ahol a hagyományos médiumok és technikák alkalmazása és az új digitális technológiák is megfigyelhetők - olvasható a közleményben.

A tárlat február végéig tekinthető meg a római
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 13:11
Képek, videók
Rovásírás értelmezése
angyalcsillag
2013. december 24. kedd, 20:51
kresztáblák értelmezése.p
szecsianna
2013. április 15. hétfő, 13:35
LV értékeinek értelmezése
peterimajoridozsahe
2010. április 11. vasárnap, 17:10
tüsszentés 001.png
chillik
2016. november 09. szerda, 17:42
0tusszentes3.jpg
zsuzso3
2010. február 17. szerda, 00:11
Jó ilyenkor este már..
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:31
Ilyenkor a szobánk, mint
chillik
2018. május 04. péntek, 02:22
Juh+ísz Gyula Ilyenkor de
borigit
2016. december 30. péntek, 10:50
Ilyenkor... 01.jpg
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:36
Ilyenkor... 02.jpg
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:35
Jó ilyenkor már hogy este
narcisz56
2012. augusztus 03. péntek, 21:39
Ilyenkor sátorozunk mi is
wob
2012. július 24. kedd, 14:43
imádjuk ilyenkor :)
zserboka
2012. február 04. szombat, 21:03
Ilyenkor ééérdekesss
hettymiki
2009. június 08. hétfő, 18:49
Ilyenkor aranyos
hettymiki
2009. június 08. hétfő, 18:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.