Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:42 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van aki elhiszi hogy a szavazás vagy választás lehet csalás mentes ma itthon?
Van, persze...az óvodások, meg a legnaivabb emberek, akiknek fogalmuk sincs arról, egy hatalmi játszmában az nyer, aki a legjobban tud hazudni és a legtöbb pénze van.
Jellemzően azok a pártok kiáltanak választási csalást, amik a legtöbbet csalnak a szavazatokkal.
Az ősi kínai mondás szerint: "Az csinálta, aki tagadja."
szensavasutlezaras, 2018. február 17. szombat, 04:25
Címkék: szavazás vagy, legnaivabb emberek, hatalmi játszmában, legtöbb pénze, pártok kiáltanak, legtöbbet csalnak,
Kommentek
Brexit - Párizs csak akkor támogatja a halasztást, ha Theresa May "hiteles stratégiát" mutat be
szóló, eddig kétszer is - jelenlegi formájában múlt kedden - nagy többséggel elvetett megállapodást, erre azonban a kilépés márciusi 29-i határidejéig már nincs lehetőség.

May hangsúlyozza a levélben, hogy a brit jogrendszer alapján a megállapodást az alsóháznak és a felső kamarának, a Lordok Házának is meg kell vitatnia a Brexit-egyezményben foglalt kötelezettségvállalások törvénybe iktatásához.

A kormányfő közölte Tuskkal, hogy ezen a héten ismét az alsóház elé terjesztette volna vitára és szavazásra az EU-val novemberben elért 585 oldalas Brexit-megállapodást. A másfél évig tartó tárgyalások után megszületett kilépési megállapodást a brit képviselők korábban már két alkalommal, január 15-én és március 12-én is nagy többséggel elutasították.

"Nyitottak vagyunk természetesen egy néhányhetes technikai halasztásra azért, hogy a brit intézmények véglegesítsék a szöveg ratifikációját" - jelezte a francia külügyminiszter. "A kilépési megállapodást támogató szavazat hiányában viszont a legfőbb
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 17:11
Krónika 6. rész (atomenergia, Televíziós Film Mecenatúra)
általa termelt energia. Ugyanakkor kíváncsi volt arra, hogy Paks 2-nek a hűtését hogyan oldják majd meg.

Megjegyezte: az engedélyek felgyorsítása nem növeli a biztonságot, a Dunában sem lesz több víz attól, mert gyorsabb az engedélyezés.

A kiégett fűtőelemekre is vonatkozik a gyorsítás? - tette fel a kérdést. Azt is firtatta, hogy két erőmű egy időben képes lesz majd működni, van elegendő szakember hozzá, illetve van megfelelő képzés ennek biztosítására?

A DK várhatóan tartózkodni fog a szavazásnál - jelezte.

LMP: vonják vissza bővítésről szóló javaslatot

Schmuck Erzsébet, az LMP vezérszónoka azt mondta, hogy az állampolgárok korrekt tájékoztatásához szükséges részleteket a kormány mindig igyekezett eltitkolni, és perek tömkelege kellett, hogy legalább részben megismerjék a paksi beruházást.

Hozzátette: szerencsére még egy kapavágás sem történt, a létesítési engedélyezés még sehol nem tart.

Kiemelte: ismét olyan salátatörvényt nyújtott be a kormány, amivel saját működési
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 16:11
Brexit - Theresa May hivatalosan kérte a Brexit halasztását június 30-áig
szóló, eddig kétszer is - jelenlegi formájában múlt kedden - nagy többséggel elvetett megállapodást, erre azonban a kilépés márciusi 29-i határidejéig már nincs lehetőség.

May hangsúlyozza a levélben, hogy a brit jogrendszer alapján a megállapodást az alsóháznak és a felső kamarának, a Lordok Házának is meg kell vitatnia a Brexit-egyezményben foglalt kötelezettségvállalások törvénybe iktatásához.

A kormányfő közli Tuskkal, hogy ezen a héten ismét az alsóház elé terjesztette volna vitára és szavazásra az EU-val novemberben elért 585 oldalas Brexit-megállapodást.

Levelében Teheresa May részletesen és hangsúlyosan kitér azonban arra is, hogy John Bercow, az alsóház elnöke hétfőn egy 1604-ben kelt parlamenti precedensvégzésre hivatkozva gyakorlatilag megtiltotta a kormánynak, hogy a Brexit-megállapodás múlt kedden elvetett verzióját "változatlan vagy jórészt változatlan" formában újból a ház elé terjessze.

A brit kormányfő a levélben közli azt is, hogy ennek ellenére változatlan szándéka a
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:02
Matteo Salvini: az olasz kormánypártok közösen döntöttek a Diciotti hajó szállította migránsok sorsáról
kikötőket követel, valójában a temetőket nyitja meg a migránsok előtt.

"Mindenkinek segítséget nyújtunk, soha nem lesz elmondható rólam, hogy olyan miniszter vagyok, aki embereket hagy meghalni a Földközi-tengeren anélkül, hogy a kisujját is megmozdítaná" - mondta Matteo Salvini. Azzal zárta beszédét, hogy munkáját félelem nélkül folytatja tovább.

A Liga által delegált miniszterelnök-helyettes és egyben szenátor mentelmi jogának megvonásáról az olasz parlament felsőházában szerda estére lezáruló szavazás dönt.

A szenátus tagjai egyenként, nyílt szavazással arról mondanak véleményt, hogy engedélyezik-e vagy sem a Matteo Salvini szenátorral szembeni büntetőjogi eljárást.

A szicíliai Catania ügyészsége hivatali hatalommal való visszaélés, személyi szabadság korlátozása, nemzetközi konvenciók megsértése címén akarja bíróság elé állítani a belügyminisztert, a Liga kormánypárt vezetőjét.

Az olasz parti őrség Ubaldo Diciotti olasz tábornokról elnevezett hajója tavaly augusztus 16-án
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:11
A boldogság nemzetközi napja - Még mindig Finnország a legboldogabb a világon
A ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának (SDSN) megbízásából a világ 156 országának boldogsági szintjéről készített jelentés tízes toplistáján a finneket Dánia, Norvégia, Izland, Hollandia, Svájc, Svédország, Új-Zéland, Kanada és Ausztria követi - olvasható a World Happiness Report (WHR) honlapján.

Magyarország a tavalyi 69. helyről a 62. helyre jött fel. A térségből megelőzi Csehország (20.), Szlovákia (38.), Lengyelország (40.), Szlovénia (44.) és Románia (48.). Szerbiában (70.), Horvátországban (75.), Bulgáriában (97.) és Ukrajnában (133.) ugyanakkor boldogtalanabbak az emberek, de az EU-tagállamok közül Magyarország után végzett Portugália (66.) és Görögország (82.) is.

Az idei jelentés elemezte, hogyan alakultak az élettel kapcsolatos értékelések és érzelmek a Gallup 2005-2006-ban kezdett világfelmérései óta. Az élet értékelésében legtöbbet javuló húsz ország közül tíz közép- és kelet-európai, öt fekete-afrikai, három latin-amerikai.

A leginkább romló értékelést mutató
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 12:51
Brexit - Theresa May csak rövid halasztást kér
tartó halasztást kérjen.

A Downing Street szóvivője szerint indokolt, hogy a londoni parlament "kapjon még egy kis időt" az előrelépésre a Brexit feltételrendszerét tartalmazó, eddig kétszer nagy többséggel elutasított megállapodás ügyében, de "az emberek már csaknem három éve várakoznak, és elegük van a parlament döntésképtelenségéből, a miniszterelnök pedig osztozik indulataikban".

A miniszterelnöki hivatal szóvivője arra utalt, hogy 2016 júniusában tartották a brit EU-tagságról kiírt népszavazást, amelyen a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.

A londoni alsóház múlt csütörtökön fogadta el a Brexit elhalasztását célzó kormányzati beterjesztést, amelynek alapján London kezdeményezi az Európai Uniónál a kilépés törvényben rögzített jelenlegi, március 29-i határidejének június 30-áig terjedő meghosszabbítását. Az alsóház elé terjesztett és elfogadott kormányindítvány megfogalmazása szerint azonban e viszonylag rövid,
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 11:11
Brexit - May júniusig tartó halasztást kér, hosszabb halasztás lehetőségével
A Downing Street szóvivője keddi tájékoztatásában csak annyit közölt, hogy May még a csütörtökön kezdődő EU-csúcsértekezlet előtt megírja a halasztás kezdeményezéséről szóló levelét Donald Tusknak, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökének.

A miniszterelnöki hivatal illetékese a levél várható tartalmáról egyelőre nem árult el részleteket, de azt hangsúlyozta, hogy a kormányfő nem készül a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról hozott döntés visszavonására.

Theresa May 2017. március 29-én értesítette az Európai Bizottságot az 50. cikkely aktiválásáról. A cikkely szabályozza a kilépési folyamatot, amelyre alapesetben - ha a felek korábbi dátumban nem állapodnak meg - kétévi időtávlatot biztosít, vagyis a határidő jövő pénteken lejár.

A jelenlegi törvényi állapot alapján brit idő szerint aznap 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnik, akkor is, ha addig nem sikerül elfogadtatni a kilépés
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:41
Az MKP elutasít a Fidesz EPP-ből történő kizárását célzó minden javaslatot
Az Európai Néppárt (EPP) tagpártjaként az MKP küldöttsége is részt vesz a szervezet politikai gyűlésének március 20-i ülésén, amelyen megvitatják a Fidesz kizárására vonatkozó indítványokat.

"Az MKP-nak a gyűlésen két küldöttje és így két szavazata van. A felvidéki magyar párt egy esetleges szavazáskor elutasít minden, a Fidesz tagságának felfüggesztésére vagy a párt kizárására vonatkozó javaslatot" - mondta az MTI-nek Kocúr László, az MKP pártigazgatója.

Hangsúlyozta: az MKP azon a véleményen van, hogy a pártcsaládon belüli legkomolyabb vitákat is párbeszéddel kell megoldani. Leszögezte: az EPP-nek nem szabad engednie az európai baloldal nyomásának, amelynek jogállami ügyekben a saját háza táján van bőven "söprögetnivalója", például Szlovákiában. Hozzátette: az Európai Néppárt eddig azért tudott erős maradni, mert - különösen a választások előtt- nem engedte megbontani az egységét.
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:29
Képek, videók
választás erdmény.jpg
maroka
2018. április 09. hétfő, 09:50
Mátyás választása.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:50
választásút.jpg
maroka
2017. szeptember 10. vasárnap, 18:28
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
szavazás.jpg
maroka
2018. szeptember 20. csütörtök, 09:42
szavazás4.jpg
maroka
2017. május 14. vasárnap, 13:26
szavazás3.jpg
maroka
2017. május 14. vasárnap, 13:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.