Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:42 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Őszi irodalmi gála a Pesti Vigadóban
A rendezvényen Szarvas József, Bálint Márta, Trill Zsolt és Újhelyi Kinga színművészek előadásában hangzanak el a vers- és próza összeállítások. Emellett egy irodalmi beszélgetés is lesz Pécsi Györgyi irodalomtörténésszel, az MMA Kiadó ügyvezetőjével - olvasható az esemény meghívójában.

Az esten közreműködik Szecsődi Ferenc hegedűművész, Nagy Márta zongoraművész, Papp Viktor, a Zeneakadémia hallgatója, Kállay Katalin furulyaművész és a Sándorfalvi Kamarakórus Pópity Éva karnagy vezényletével.

A gálaműsort Mezey Katalin és Wiegmann Alfréd szerkesztette és rendezte. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 13:01
Címkék: Pesti Vigadóban, Szarvas József, Bálint Márta, Trill Zsolt, Újhelyi Kinga, Pécsi Györgyi,
Kommentek
Az oltáriszentség tiszteletéről nyílt kiállítás a Pesti Vigadóban
A 250 tárgyat, műalkotást felvonultató kiállításról Erdő Péter elmondta: ötvösművészeti tárgyak, tabernákulumok, kelyhek, monstranciák, textilművészeti tárgyak és képzőművészeti alkotások szerepelnek a tárlaton.

Kiemelte: a kiállításon nemcsak a hivatalos egyházi kultusz tárgyai jelennek meg, külön termet kaptak a népi vallásosság emlékei. Apróbb tárgyak egész sora bizonyítja - tette hozzá -, hogy még a hétköznapi élet tárgyaiban is kifejeződik az eucharisztia iránti tisztelet. (Az eucharisztia szó egyszerre jelent szentmisét, az utolsó vacsorát megjelenítő cselekményt és az Oltáriszentséget, a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.)

Erdő Péter megjegyezte: bár túlnyomórészt katolikus tárgyakat mutatnak be, a testvéregyházak emlékei, például a protestáns egyházak úrvacsora-tiszteletének tárgyai is megjelennek a tárlaton.

A bíboros kitért arra is: a kiállításon szerepel egyik kedvenc képe, Franz Anton Maulbertsch(1724-1796) osztrák festő Az utolsó
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 20:05
Februárban rendezik a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt
A diák kategória mellett további négy kategóriában - kisjátékfilm, dokumentumfilm, tévéfilm és játékfilm - várják a szervezők az alkotók nevezését, minden operatőr kategóriánként csak egy filmmel nevezhet. A regisztrációkat a http://stabiskola.hu/iii-kovacs-laszlo-es-zsigmond-vilmos-operator -verseny linken lehet feltölteni.

A Magyar Operatőrök Iskolája HSC Stábiskola, a Magyar Operatőrök Társasága együttműködésben a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel, valamint a Schwindl Kft.-vel 2020. február 7-én harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt, amit a 10 évvel ezelőtt Budapesten megrendezett Első Operatőr Világtalálkozó szellemében kívánnak megrendezni - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A zsűri elnöke Lajos Tamás operatőr-producer, tagjai Nagy András és Balázs István Balázs operatőrök lesznek.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat és a rendezvényt a Magyar Nemzeti Filmalap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 13:32
Filmzenei koncertet és szimfonikus sulikoncerteket is kínál a Budafoki Dohnányi Zenekar
ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

A filmzenekoncert október 27-én, az Igazából karácsony című szimfonikus koncertshow december 28-án várja a közönséget a Papp László Budapest Sportarénában, az újévi hangversenynek a Müpa ad otthont január 11-én.

A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről szóló szimfonikus dokumentumfilmet november 9-én mutatják be az Urániában, az Aranybált pedig immár negyedik alkalommal rendezik meg 2020. február 8-án a Pesti Vigadóban.

A szimfonikus sulikoncertek korosztályonként eltérő műsorokat kínálnak a budafoki Klauzál Házban, a sorozat szervezői a zene élvezetéhez szeretnének kulcsot adni a gyerekeknek. A Best of Cinemusic filmzenei koncert izgalmasan összeállított zenei és képi világgal várja közönségét. A filmrészleteken kívül izgalmas kiegészítővel is készülnek, így például egy valódi ágyú is eldörrenhet Csajkovszkij művéhez kapcsolódva.

A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről,
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 13:57
Rendezvénysorozattal ünnepli jubileumát a Kós Károly Egyesülés
Az organikus építészeket tömörítő KKE programsorozata szabadtéri kiállítással kezdődött vasárnap a Pál-völgyi-barlangnál. A november 20-ig tartó rendezvénysorozat kapcsolódik a Héttorony Fesztivál eseményeihez is - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Jánosi János Ybl díja építész, a nyitó rendezvény kurátora, az egyesülés feladatáról szólva felidézte: Makovecz Imre úgy fogalmazott a KKE 20. jubileumi évfordulóján, hogy az építészet embernyelvét vissza kell tudni állítani, hogy a szent tér újra szent teret és "az építészet az Archék Tektonikáját jelentse". Az egyesülés tagjai fontosnak tartják, hogy az ember jól érezze magát az épületekben.

Mint mondta, a programsorozat keretében a közönség megismerheti azt a munkát, amit az egyesülés harminc éve végez.

Ismertetése szerint az egyesülés Makovecz Vándoriskolájának történetét és jelenét bemutató tárlat mellett a KKE elmúlt 30 évének építészeti és kivitelezői tapasztalataiból is nyitnak kiállítást.

A Kárpát-medencei
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:51
Ma kezdődik a Kós Károly Egyesülés programsorozata
Az organikus építészeket tömörítő KKE nyitó rendezvényén vasárnap az egyesülés tagjainak legfrissebb munkáiból vetítenek fényfestést a Pál-völgyi barlangkatlan sziklafalára, Budapesten. Az eseményen a Sebő Együttes és Fábián Éva zenél.

November 10-én Szigetváron az egyesülés Makovecz Vándoriskolájának történetéről és jelenéről nyílik kiállítás a 2019-es Héttorony Fesztivál részeként.

Szintén a fesztivál keretében november 15-én Csengerben a KKE elmúlt 30 évének építészeti és kivitelezői tapasztalataiból nyitnak kiállítást. A tervek szerint ugyancsak tárlatot rendeznek Kassán és Csíkszeredán is, a Kárpát-medencei organikus építészetről és a KKE történetéről.

A Héttorony Fesztivál zárónapján, november 20-án a Pesti Vigadóban konferenciát és ünnepi kiállítást szervez a Kós Károly Egyesülés - derül ki a közleményből.

A szervezetet 1989-ben alapította hét kisszövetkezet Kampis Miklós, Kálmán István és Makovecz Imre vezetésével. A szervezet folyóirata az Országépítő, a magyar organikus
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:41
A Kaláka Ady-estet tart a Pesti Vigadóban
Az esten az együttes tagjai mellett színpadra lép az egykori Kaláka-tag, Huzella Péter is, Latinovits Zoltánt archív televíziós felvételekről láthatja és hallhatja a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény kitér arra, hogy a hetvenes évek közepén az ország egyik vezető színművésze, Latinovits Zoltán egy közös rádióműsorban fedezte fel magának a Kaláka együttest. Azt javasolta nekik, tartsanak közös esteket, ami meg is valósult, 1975-76-ban sokfelé mentek együtt. A remek Ady-versmondásairól híres Latinovits a költő születésének 100. évfordulójára, 1977-re Ady-estet is szeretett volna tető alá hozni a Kalákával, ám a színész 1976-ban meghalt, így a terv meghiúsult.

A Kaláka Ady-estje végül most, a költő halálának 100. évfordulóján lesz hallható. A zenekar az elmúlt évtizedekben számos Ady-verset zenésített meg, közöttük van A távoli szekerek; az Adja az Isten; a Hajh, élet, hajh; a Kétkedő, magyar lelkem; a Ne lássatok meg; a Párizsban járt az ősz; a Sípja régi babonának; az Új s
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 15:12
Fülöp Krisztina kapta Az év belsőépítésze díjat
Fülöp Krisztina nagyon szolid, méltóságteljes és izgalmas munkát végzett az Örkény István Színházban - mondta el Finta József Kossuth- és Ybl-díjas építész, a díjat odaítélő zsűri elnöke.

Hozzátette: a színházi építészet nagyon különleges műfaj, mert a színház egyszerre középület és valamifajta misztérium helyszíne. Nem szabad, hogy az az építészeti munka túlcsevegje azt a játékot, ami a színházban zajlik - fogalmazott.

A díjátadón Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke hangsúlyozta: Az év belsőépítésze díj nyerteseinek munkáira 20 éve a stiláris sokszínűség és az egységesen magas minőség jellemző.

A díj átvételekor Fülöp Krisztina úgy fogalmazott, hogy egy álma vált valóra az Örkény István Színház átalakításával. A szakember munkáját nem először díjazta a szakmai zsűri, 2012-ben Glavanovics Orsolyával közösen nyerte el az elismerést a Manninger Villa átalakításáért.

A díjat Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt.
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 14:11
Képek, videók
Pesti vigadó
bodajne
2010. május 10. hétfő, 21:14
Pesti Vigadó
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:06
rendezvényen
orban47
2013. május 20. hétfő, 11:41
Egy Dézsi rendezvényen.-1
wob
2012. május 01. kedd, 19:26
Tag Heuer Rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 15:17
Tag Heuer rendezvényén
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 14:08
Tag Heuer rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 14:04
Ferrari rendezvényen
kimimatiasraikkonen
2009. október 29. csütörtök, 13:46
beszélgetés a tengerrel c
liliana01
2019. október 10. csütörtök, 19:14
Karácsonyi beszélgetés az
chillik
2018. május 26. szombat, 05:51
Öszi beszélgetés 01.jpg
chillik
2017. október 13. péntek, 03:29
Öszi beszélgetés 02.jpg
chillik
2017. október 13. péntek, 03:28
Beszélgetés a Mesterrel
sacimama
2017. augusztus 14. hétfő, 02:08
Esti beszélgetés
eva6
2017. július 01. szombat, 18:10
W Szy beszélgetés a kővel
liliana01
2017. június 17. szombat, 15:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.