Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 23:38 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jelentős többletet értek el a magyarországi lízingvállalatok az első kilenc hónapban
A tájékoztatás szerint a lízingpiaci bővülés elsősorban a különböző gépek, termelőeszközök és az agrárgépek finanszírozásának köszönhető, de átlag fölötti volt a növekedés a flotta-, valamint a személy- és kisteherautó-finanszírozás területén is.

A 9,3 százalékos növekedés elmarad a 2017-ben elért 18 százalékos, valamint a tavalyi 13 százalékos bővüléstől, de megfelel a lízingszövetség várakozásainak, az év elején ugyanis 10 százalék körüli növekedéssel számoltak - értékelte az eredményeket Nyikos Katalin, a szövetség elnöke. Hozzátette, hogy a magyarországi növekedés bőven felülmúlja az európai lízingpiaci bővülést, ami az első fél évben 3,4 százalékos volt.

Kiemelkedő növekedéssel zárta az első kilenc hónapot az agrárgép-finanszírozás, a kihelyezett összeg 24 százalékkal, 74 milliárd forint fölé nőtt.

Az építőgépeknél az ágazat bővülésének megfelelően jelentős növekedés ment végbe, a szeptember végi 20 milliárd feletti finanszírozott összeg 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi kihelyezést, és megközelíti a válság előtti szintet.

Szintén jelentős, 23 százalékos növekedést ért el az egyéb gépek és berendezések lízingje, ahol a finanszírozott összeg csaknem 54 milliárd forintot ért el, ami már a válság előtti volument jelenti.

Az idei növekedésben az autó- és kisteherautó-finanszírozás jelentős szerepet kapott, 10 százalékkal, csaknem 198 milliárd forintra nőtt a kihelyezett összeg. A flottafinanszírozásban kihelyezett összeg 13 százalékkal, csaknem 66 milliárd forintra nőtt. A járműfinanszírozás, azon belül is az autók kiemelkedő szerepét jelzi, hogy a személygépkocsi-, kisteherautó-, és flottafinanszírozás a teljes kihelyezés csaknem felét adja.

Az új céges autók és a kis haszongépjárművek voltak a növekedés fő motorjai eddig idén, a finanszírozott összeg 70 százalékát a céges lízingkonstrukciók adták - idézi a közlemény Tóth Zoltánt, a szervezet főtitkárát.

A magánszemélyeknek történő autó-értékesítés és autófinanszírozás idén a jelek szerint megtorpant, de a lízingszövetség várakozásai szerint a nagycsaládosoknak indított program további lökést adhat ennek.

A nagy haszongépjárműveknél a kihelyezett összeg 8 százalékkal, 126 milliárd forintra esett vissza. Az eredmény abból a szempontból kedvező, hogy a nagy haszonjárművek piacán az eladások nagyobb mértékben, 13 százalékkal csökkentek - olvasható a közleményben.

A Magyar Lízingszövetség a legfrissebb adatok alapján arra számít, hogy az idén összességében elérhető az év elején becsült 10 százalék körüli növekedés. A jövőben a lízingpiacon alacsonyabb dinamikájú bővülés várható, a lízingcégek várakozásai szerint a kis- és középvállalkozások beruházási kedve a világgazdasági lassulás miatt várhatóan mérséklődik, ugyanakkor a rugalmas és költséghatékony lízingfinanszírozás felértékelődhet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:31
Címkék: Nyikos Katalin, Tóth Zoltánt, Magyar Lízingszövetség, magyarországi lízingvállalatok, első kilenc, tájékoztatás szerint,
Kommentek
Lízingszövetség: jelentősen bővült tavaly az európai lízingpiac
A Leaseurope ismertetése szerint a tagvállalatai által finanszírozott érték több mint 95 százalékát a jármű- és eszközfinanszírozási szegmens adta, az ingatlanlízing részesedése 5 százalék alatt maradt. A járműfinanszírozásban az új kihelyezések 13 százalékkal, az eszközfinanszírozásban pedig 8,5 százalékkal nőttek az európai piacon.

Az európai lízingszövetség felmérése megállapította, hogy a cégek többsége fejlődni tudott tavaly. Az év végére ugyanis rekordalacsonyra süllyedtek a kockázati költségek, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy az eszközarányos jövedelmezőség stabil maradt, míg a bevételarányos jövedelmezőség valamelyest nőtt.

Az idén az európai lízingcégek kedvező gazdasági környezetre számítanak, hiszen az Európai Bizottság előrejelzése szerint a fokozódó beruházási kedv miatt bővülni fog az európai piac. Az eszközberuházásoknál a tavalyi 3,3 százalék után az idén 3,4 százalékos növekedés várható az eurózónában. Ugyancsak segíti a bővülést a tartósan alacsony kamatszint, amely olcsó
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 18:34
Lízingszövetség: 500 milliárd forintra nőhet a piac az év végére
A szövetség szerdai tájékoztatásában hozzátette, a jegybanki hitelprogram továbbra is jelentős motorját adta a lízingpiacnak: a 235 milliárdos finanszírozott összegnek a 24 százaléka - 55 milliárd forint - kötődött a programhoz.

Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke a közleményben elmondta, a legfontosabb szegmensekben növekedést értek el a lízingvállalatok, egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá vált a korábban elsősorban a járműfinanszírozásra koncentráló lízingpiac. Az autó- és flottafinanszírozásban 1 százalékkal, 104 milliárd forintra, a termelőeszközöknél 7 százalékkal, 131 milliárd forintra, a gépek esetében pedig szintén 7 százalékkal, 63 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg.

Nyikos Katalin kiemelte, hogy az agrárlízingpiacon a finanszírozott összeg meghaladta a 30 milliárd forintot, ami a teljes piacot nézve 13 százalékos részesedés.

Az exportcélú lízingfinanszírozást elősegítő Exim-program keretében közel 7 milliárd forint értékben nyújtottak forrást a
velemenyezd, 2016. augusztus 10. szerda, 10:51
Lízingszövetség: tartós fejlődési pályára állt a lízingpiac
millió forintra emelkedett. A busz- és tehergépkocsik esetében a finanszírozott összeg 3 százalékkal, 33 milliárd forintra emelkedett a múlt év első negyedéhez képest.

Nyikos Katalin elmondta: a lízingpiac számára a járműfinanszírozás továbbra is fontos pillér, miközben a tagvállalatok egyre jobban koncentrálják az erőforrásaikat arra, hogy a kis- és középvállalkozások eszközigényeit finanszírozzák. Emellett az egyre erősebb agrárfinanszírozási versenyben is jelentős szerepre törekednek a lízingvállalatok - jelezte.

Kiemelte: a lízingpiac a jegybank növekedési hitelprogramjának (nhp) is sokat köszönhet, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hitelprogramjai negyedévről negyedévre 20-25 százalékát adják a piacnak a finanszírozott összeget nézve. A jegybanki hitelprogramban az első negyedévben 23 milliárd forintot helyeztek ki a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai. Fontos, hogy a mélyponton lévő alapkamatszint miatt kialakult alacsony kamatkörnyezet a korábbinál jóval olcsóbbá tette a lízingkonstrukciókat. Az
velemenyezd, 2016. május 19. csütörtök, 15:22
Lízingszövetség: látványosan bővül az európai lízingpiac
A lízingszövetség közleménye szerint a Leaseurope tagvállalatai az idei első negyedévben összesen 16,8 milliárd euró értékben kötöttek új szerződéseket, ami az előző év azonos időszakához képest 6,4 százalékos növekedés. Az európai lízingvállalatok jövedelmezősége számottevően javult: az adózás előtti eredményük 849 millió euróra rúgott, ami több mint 36 százalékos javulást jelent a múlt év első negyedében elért összeghez képest.

A jogelődjével együtt 1972 óta működő Leaseurope jelenleg 34 ország összesen 46 lízingszervezetét tömörítő ernyőszövetség. A Leaseurope-hoz tartozó cégek teljes portfóliója az idei első negyedév végén 216,5 milliárd euróra rúgott, ami a 2014 végén mért 214 milliárd euróhoz viszonyítva 1,2 százalékos emelkedést mutat.

Az európai lízingpiac növekedésével párhuzamosan a Magyar Lízingszövetséggel együttműködő vállalatok is jól szerepeltek az idei első negyedévben. A finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedést jelent éves
velemenyezd, 2015. június 18. csütörtök, 07:04
Brüsszel eljárást indít a külföldiek földhasználata miatt Magyarország ellen - BŐVÍTETT (új: további eljárások,
megítélése szerint - az uniós egységes piaci szabályokkal ellentétes módon korlátozza a más tagállamokból nyújtott gépjármű-lízingelési szolgáltatásokat.

A más tagállamból lízingelt gépjárművek regisztrációs adójának meghatározásakor ugyanis az uniós jog értelmében a nemzeti hatóságoknak az adó összegét az adott gépjármű saját területükön történő használatával időarányosan kell kiszámítaniuk. A magyar gépjármű-regisztrációs adó azonban csak a legalább 100 gépjárművel rendelkező külföldi lízingvállalatok esetében alkalmaz ilyen arányos számítást. A kevesebb gépjárművel rendelkező külföldi lízingvállalatoknak bizonyos körülmények között a regisztrációs adó teljes összegét meg kell fizetniük a Magyarországon lízingelt gépjárműveik után. Az Európai Bizottság megítélése szerint ez a feltétel aránytalan mértékben korlátozza a szolgáltatásnyújtás szabadságát.

Amennyiben a szabályozást nem hozzák két hónapon belül összhangba az uniós joggal, a brüsszeli bizottság keresetet indíthat Magyarországgal szemben
velemenyezd, 2014. október 16. csütörtök, 15:22
A banki ágazatot is megnyitja a magántőke-befektetések előtt Kína
A közlemény szerint mostantól a magáncégek jegyezhetnek banki részvényeket, illetve vásárolhatnak banki papírokat Kínában, lehetnek fogadói iparági részvényátadásnak, részt vehetnek banki fúziós és felvásárlási ügyletekben.

A dokumentum szerint a magántőke-befeketetéseket a hatóság az állami banktrösztökben és a pénzügyi lízingvállalatokban is ösztönzi, de ugyanígy a kisvállalatok és vidéki lakosok számára való privát hitelezést is fellendíteni igyekszenek. A közlemény szerint az új irányelvek megvalósulásának elősegítésére a piacra jutás átláthatóságát is fokozni fogják. Utóbbi döntő fontosságú lehet a nyitásban - hívják fel a figyelmet az elemzők -, anélkül ugyanis a magántőke útjának blokkolására és az eddig piacot uraló állami szereplők monopóliumának folytatódására lehet számítani.

A lassuló gazdasági növededéssel és bizonytalan világgazdasági körülményekkel szembenézni kénytelen kínai vezetés a monopolágazatok fokozatos megnyitásával, a magántőke rendszerbe kapcsolásával a hitelezés, a
velemenyezd, 2012. május 27. vasárnap, 13:42
Az autóknak kulcsszerepük lehet a devizahitelek kiváltásában
tartozásukat önerőből kifizessék - mutat rá a Lombard közleménye.

Látható, hogy az érintettek elsősorban új, forint alapú, ingatlanfedezetű hitel felvételével és - az újonnan igénylendő ingatlanhitel önrészének előteremtése érdekében - forintalapú személyi kölcsönök formájában igyekeznek majd forrásokhoz jutni. A fedezetlen személyi kölcsönök azonban viszonylagos nehézkességük és drágaságuk miatt sokak számára kedvezőtlennek vagy akár elérhetetlennek bizonyulhatnak. A Lombard Lízing szerint a lízingvállalatok kínálatában szereplő gépjármű-fedezetű hitelek rugalmas alternatívái lehetnek a bankok által folyósított személyi kölcsön konstrukcióknak. A fedezet révén ugyanis akár kedvezőbb feltételekkel, egyszerűbben is hozzá lehet jutni, mint a hagyományos személyi kölcsönökhöz, illetve - mivel szabad felhasználású hitelről van szó - szükség esetén az új, svájci frankos devizahitelt kiváltó ingatlanhitel felvételénél önrészként felhasználni. A cégcsoport tapasztalatai szerint egyre többen érdeklődnek ezen
velemenyezd, 2011. szeptember 26. hétfő, 18:55
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Vilmos és Katalin a gyerm
agica2004
2020. július 06. hétfő, 14:02
Vilmos és Katalin.jpg
agica2004
2020. június 27. szombat, 17:24
Katalin.jpg
agica2004
2020. június 25. csütörtök, 14:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.