Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:42 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép gondolatok...
"Ki a mát csak arra használja, hogy a holnap s tegnapról gondolkozzék, s kinek jelene csak emlékekből s reményekből áll, az soha megelégedve nem érezheti magát. Nincs oly boldog élet, melynek szomorú pillanatai, sőt időszakai ne volnának; s ki nem tud vagy nem akar felejteni, s a jelen szűk lapjain egész múltjának szomorú történetét följegyezve hordja, ne panaszkodjék, ha arra semmi más nem fér."

Eötvös József
aranyoslila, 2018. július 11. szerda, 21:23
Címkék: Eötvös József, soha megelégedve, jelen szűk, gondolkozzék, panaszkodjék, reményekből,
Kommentek
Közgyűléssel ünnepelte alapításának 120. évfordulóját a BEAC
A szerda esti rendezvényen Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektora beszédében hangsúlyozta, hogy a BEAC a hazai versenysport meghatározó része, és fennállása óta a magyar sportnak hat olimpiai, több világ- és Európa-bajnokot, valamint több száz országos bajnokot adott.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az 1898. november 5-én alakult klub elnökeinek sora Eötvös Loránddal kezdődött. A sportvezető kiemelte, a BEAC-nak olyan olimpiai aranyérmes sportolói voltak, mint a sportlövő Prokopp Sándor vagy az úszó Csik Ferenc, s ugyancsak a klubban sportolt Asbóth József, a magyar tenisz első Grand Slam-bajnoka is. Az államtitkár a jelenről szólva pozitívumként említette meg, hogy az egyetemi klub fiatalos, lendületes, a kor követelményeihez kiválóan alkalmazkodó struktúrát hozott létre.

Szabó László, a klub alelnöke kiemelte: fontos, hogy őrizzék és ápolják a hagyományokat. Hozzátette: a BEAC színeiben jelenleg 18
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 21:36
Idén duók lépnek fel a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon
A fesztiválon német, argentin, spanyol, kubai és kínai művészek adnak koncerteket, az esti hangversenyek mellett napközben nyilvános mesterkurzusokon is lehetőség lesz találkozni a fellépőkkel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztivál vezérfonala a páros játék, mindhárom napon a hangszeres duók kerülnek reflektorfénybe. A fesztivál első napján a Solti György Kamarateremben Anja Lechner (cselló) és Pablo Márquez (gitár) duója ad koncertet, amelyen Schubert alkotásai mellett Friedrich Burgmüller német zeneszerző-zongoraművész néhány műve is elhangzik.

A második napon a Duo Virtuoso lép színpadra, a spanyol Anabel Montesinos és Marco Tamayo kubai gitárművész előadásában Boccherini, Scarlatti, Debussy, Paganini, Granados és Rodrigo művei mellet Rossini A sevillai borbély című operája nyitányának átirata is elhangzik. A fesztivál zárásaként a Zeneakadémia Nagytermében a kínai Beijing Guitar Duo mutatkozik be.

A nemzetközi gitárfesztivál szervezője és művészeti vezetője Eötvös József
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:25
Október 23. - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten
lezárás már életbe lépett.

Hétfőn reggel 6 órától este 6 óráig lezárják a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, majd délután 3 órától este 8 óráig a Bem József teret.

Szintén hétfőn szakaszosan és időszakosan lezárják a Műegyetem rakpart-Szent Gellért rakpart-Döbrentei tér-Várkert rakpart-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem felső rakpart-Bem József tér útvonalat is.

Hétfőn és kedden lezárások lesznek az Andrássy út, az Eötvös utca, a Csengery utca, a Vörösmarty utca, az Izabella utca, a Rózsa utca és a Szív utca egy-egy szakaszán.

Október 23-án, kedd reggel 7 órától este 7 óráig lezárják a Bem József teret, majd 8 órakor este 9 óráig a Pollack Mihály teret és a Bródy Sándor utcát a Szentkirályi utca és a Puskin utca között.

Kedden 16 óra 30 perctől 18 óráig lezárják a Ferenciek tere-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Attila út-Szarvas tér-Kereszt utca útvonalat. Majd 18 órától 19 óra 30 percig nem lehet
velemenyezd, 2018. október 21. vasárnap, 14:21
Megjelent a Lánchíd, a Váralagút és a villamos-aluljáró felújításának ajánlattételi felhívása
gazdaságos és környezetbarát LED-technológiás közvilágítás épül ki, a díszvilágítás képes lesz egyedi színek megjelenítésére nemzeti vagy fővárosi ünnepek alkalmával. Felújítják a pesti rakparton lévő zászlótartó bástyákat is, emellett gyalogos-átkelőhely létesül a pesti hídfő északi és déli járdája között.

A Lánchíd pesti hídfője alatti villamos- és közúti aluljáróban a megerősített falazatokra új födém épül, a támfalak magassága a dunai árvízszinthez igazodik, valamint megújul a Széchenyi téri és az Eötvös téri villamosmegálló is.

A Váralagút felújítása során részlegesen visszabontják a mozaikburkolatot és az új, teherbíró vasbeton falazat megépítése után új mozaikburkolat épül, új ventilátoros légcserélési rendszert építenek ki, a közvilágítás LED-technológiás lesz. Átépítik a pályaszerkezetet is, mivel módosul a "forgalmi űrszelvény": a teljes szélessége 9,5 méter lesz, amely magában foglalja a 1,5 méter széles járdát és mindkét irányban a kerékpársávot is.

A beruházáshoz kapcsolódóan
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 17:11
Középiskolai rangsor: élen a veszprémi Lovassy László Gimnázium
Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a második helyezett a nyolcosztályos, budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett, a bronzérmet pedig ugyanezen intézmény négy évfolyamos képzési formája szerezte meg.

A hagyományos, négy évfolyamos gimnáziumokat tekintve az első két helyezett az összetett listát is vezető Lovassy László Gimnázium, illetve a Deák Téri Evangélikus Gimnázium lett. A harmadik helyen a fővárosi V. kerületi Eötvös József Gimnázium végzett.

A szakközépiskolák rangsorát a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája vezeti. A második helyen a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzett, míg a harmadik ebben a kategóriában a Győri Műszaki Szolgáltatási Centrum Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lett.

A legjobbiskola.hu portál 1000 intézmény 1700 képzési
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 12:33
Áder: libertatea este o valoare de neînlocuit, pentru care trebuie să insistăm
altă perioadă a istoriei.

La Kemecse, unde generalul de armată maghiar întors acasă şi-a găsit liniştea veşnică, peste tot în Ungaria, pe 15 martie şi 6 octombrie trebuie spus de fiecare dată că sacrificiul celor 13 martiri, al lui Lajos Batthyány şi Mihály Répásy nu a fost în zadar, a îndemnat în discursul său şeful statului ungar.

La monumentul ridicat în cinstea generalului de armată şi a eroilor revoluţiei şi luptei pentru libertate, preşedintele republicii a citat din cuvintele lui József Eötvös, primul ministru al culturii maghiar: orice poate realiza un popor este doar voinţa comună a multora, eforturi unite, ştiinţa de a lupta şi constanţa de a construi puternic şi durabil.

Vorbind despre viaţa şi cariera generalului născut la Kemecse, János Áder a spus: în calitate de militar harnic şi de o formare excelentă, a urcat rapid printre rangurile armatei.

Mihály Répásy a fost singurul general de armată maghiar care nu a apucat înfrângerea luptei pentru libertate. Vorbind despre asta,
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 16:11
Aradi vértanúk - Áder: a szabadság pótolhatatlan érték, ragaszkodnunk kell hozzá
tudta lerombolni egyetlen korszak sem.

Kemecsén, ahol a magyar honvédsereg tábornoka szülőföldjére hazatérve örök nyugodalomra lelt, és Magyarországon mindenütt, minden március 15-én és minden október 6-án ki kell mondani, hogy az aradi tizenhárom vértanú, Batthyány Lajos, Répásy Mihály és még nagyon sokak áldozata nem volt hiábavaló - hangsúlyozta beszédében az államfő.

A honvédtábornok és a forradalom és szabadságharc kemecsei hőseinek tiszteletére állított emlékműnél a köztársasági elnök Eötvös Józsefnek, az első felelős magyar kormány kultuszminiszterének szavait idézve hangsúlyozta: bármit, amit egy nemzet létrehozni képes, azt csak sokak együttes akarata, összeadott munkája, küzdeni tudása és helytállása építheti erősre és időt állóra.

"Neves és névtelen hősök, ismertek és ismeretlenek, fegyverrel és fegyvertelenül harcolók, hangos szóval és néma ragaszkodással hűségesek. Igazságot kimondó politikusok, életüket feláldozni kész katonák, reményt adó tanítók, költők és lelkészek, bátor
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 13:30
Gálakoncerttel ünnepli születésnapját az Óbudai Danubia Zenekar
A koncerten a zenekar életében fontos karmesterek, így az alapító Héja Domonkos, valamint Silló István és Hámori Máté vezényel majd, közreműködik Kelemen Barnabás hegedűművész - mondta el Ács Péter ügyvezető az őszi évadot meghirdető keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

A 25 éves együttes sorozatában mások mellett Lutoslawski, Bartók, Duke Ellington, Dvorák, Rautavaara, Liszt, Schönberg és Rahmanyinov művei hangzanak el - ismertette a koncertek műsorát Hámori Máté művészeti vezető.

A koncerteken a népszerű, fontos darabok mellett kevéssé ismert zenei alkotások is megszólalnak, ezekkel a nagyközönség ismereteit, élményeit és a zenekar repertoárját is szeretnék bővíteni - hangsúlyozta a művészeti vezető.

A most csütörtöki hangversenyen két szorosan összekapcsolódó mű, Bartók Béla és Lutoslawski Concerto zenekarra című műve szólal meg a Zeneakadémián. A lengyel zeneszerző darabja Bartók művét veszi alapul, hasonlóan van felépítve, mindez jól tükrözi a zenekar egész évadot jellemző
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:15
Képek, videók
Eötvös József.jpg
bbbarbara
2016. október 17. hétfő, 22:38
eötvös józsef.png
chillik
2016. szeptember 13. kedd, 16:21
Prológus Eötvös József ün
chillik
2016. január 14. csütörtök, 08:21
Eötvös József idézet.png
pacsakute
2012. november 20. kedd, 17:40
Eötvös József idézet.jpg
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 19:32
Eötvös József A sima utak
mester126mari
2012. május 10. csütörtök, 23:22
Eötvös József.jpg
farkas1945
2010. június 27. vasárnap, 17:10
Eötvos József.jpg
ujjozsef
2009. február 07. szombat, 07:52
Eötvös József.JPG
ile58
2009. január 25. vasárnap, 20:33
Eötvös József Szakközépis
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
sohasem feledlek
imi40
2018. október 21. vasárnap, 20:34
Soha senki
anna4459
2018. augusztus 08. szerda, 07:34
Tudom, hogy soha nem állu
sanci81
2018. július 14. szombat, 19:14
soha.jpg
liliana01
2018. július 12. csütörtök, 17:50
Soha sem késő
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.