Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 14:09 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 9. rész (közigazgatási törvénycsomag)
Párbeszéd: látszatként használják a parlamentetKocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint a nemzetközi felháborodás miatt a kormány látszatként használja a parlamentet, hogy megmutassa: működik a törvényhozás.

Közölte: az lenne a jó, hogy amikor van rá lehetőség, megvitatnának minden, a veszélyhelyzettel kapcsolatban megtárgyalandó javaslatot és így ülésezne a parlament. Ezzel szemben a veszélyhelyzet alatt "ilyen necces javaslatokat" hoznak be, éppen most, amikor az emberek, a szakmai szervezetek és az érdekképviseletek kevésbé foglalkoznak ezekkel - mondta.

Hangsúlyozta: inkább arról kellene beszélni, hogy mi lesz azokkal, akik elveszítették az állásukat, az egy értelmes vita lenne.

A képviselő is felvetette, hogy érthetetlen, miért fontos felhozni a nemváltoztatás kérdését a veszélyhelyzet alatt.

Közölte: minden problémás ponthoz benyújtanak módosító javaslatot, ha elfogadják azokat, támogatják az előterjesztést, viszont a jelenlegi formájában nem.

Független: a figyelem elterelését szolgálja a törvénycsomag

Elterelő hadműveletnek nevezte a törvénycsomagot Bencsik János független képviselő, aki szerint a kormányoldal így akarja a közvéleményt megosztó témákkal elvonni a figyelmet a védőeszközökkel és a koronavírus-szűréssel kapcsolatos problémákról, egész iparágak bedőléséről.

Sürgette, hogy a kormányzat ne egyszeri juttatásokat, "könyöradományokat" adjanak a nyugdíjasoknak, különösen ne később, hanem támogassák azokat a hazai kis- és középvállalkozásokat, amelyek megélhetést adnak ezeknek az embereknek, és lehetővé teszik, hogy járulékfizetők legyenek.

A járvány okozta válság "nagyon durva, nagyon komoly helyzeteket fog eredményezni, nagyon hamarosan", mondta az ellenzéki politikus, az ország szegény területein kitörő éhséglázadások rémét vetve fel.MSZP: megalázó, ami történikAz írásban előre jelzett felszólalásokat nyitó Hiszékeny Dezső (MSZP) kijelentette, "a mi magatartásunk az megalázó azok számára, akik lehet, hogy ebben a pillanatban küzdenek valakinek az életéért", vagy épp most vesztették el munkájukat, mert ők azt hiszik, a parlament arról vitatkozik, hogyan lehet az ő helyzetüket, életüket javítani.

Szerinte "politikai és anyagi haszonszerzés vezeti azokat, akik ilyen javaslatot tesznek", mint az éppen tárgyalt előterjesztés, amely a kormányoldal hatalmi mámorának és tobzódásuk mementója.

Az, aki az önkormányzatokat bántja, aki az önkormányzatoktól von el pénzt, az az embereket bántja - jelentette ki egyebek mellett, a Városliget beépítése kapcsán pedig a kormányoldal hitelességét kérdőjelezte meg, mondván, a miniszterelnök korábban azt közölte, nem tesz a fővárosiak akaratával ellentétes lépést.LMP: a kormány nem törődik azzal, hogy romlik a helyzetKeresztes László Lóránt (LMP) arról beszélt: hetek alatt romolhat az ország gazdasági helyzete, nem tudni, hány további család veszíti el a megélhetését, eközben "a kormány ezzel nem törődik", holott most a nemzetet minden mást félretevő szolgálata volna a feladat.

Szerinte sok az előterjesztésben a kifejezetten káros, "erőszakkal sem idehozható", a jelen helyzetben halasztást tűrő, az önkormányzatok működését nehezítő a színházak életét átalakító.

Azt hangsúlyozta: a világjárvány okozta kritikus helyzetben nem lehet teret adni a politikai csatározásoknak, de a kormányoldal elmulasztotta, hogy kialakuljon egy nemzeti egység a fellépésben, valamint egy olyan bizalom, ami erősítené a védekezés során elkerülhetetlen intézkedések hatékonyságát, hatásfokát.

Reményének adott hangot, hogy a kormány átértékeli az elmúlt hetek eseményeit és megpróbál konszenzusos irányba elmozdulni.Független: a törvényjavaslat célja a titkosítás és a bosszúállás

Szél Bernadett (független) abszurdnak nevezte, hogy miközben dübörög a járvány, arról kell beszélni, hogy kormánypártok mit titkosítanak és kin állnak bosszút.

A járványhoz kapcsolódó intézkedéseket rendeleti kormányzásban hozzák meg, úgy, hogy ezekhez az Országgyűlés hozzá sem szólhat, a parlament pedig olyan törvényeket tárgyal, amelyeknek az állami vagyon kijátszása, a hatalommal való visszaélés és a korrupciós üzletek titkosítása a célja - fogalmazott.

Jobbik: a bankoknak és a multiknak többet kell fizetniük!

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt kérte, hogy a Liget-projektet fagyasszák be, a forrásait pedig csoportosítsák át a járvány elleni védekezési alapba. Tegyék ugyanezt a Budapest-Belgrád vasútvonalra rendelkezésre álló saját forrástömeggel - szólított fel. Szavai szerint ugyanezt el lehet mondani, az állami kommunikációra szánt pénzekről is.

A politikus azt is követelte, hogy a tervezettnél nagyobb mértékben vonják be a közteherviselésbe a bankokat és a multinacionális cégeket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 18:43
Címkék: Bencsik János, Hiszékeny Dezső, Keresztes László Lóránt, Szél Bernadett, Kárpát Dániel, nemzetközi felháborodás,
Kommentek
Krónika 7. rész (igazságügyi törvények)
gombnyomással".

Szerinte újra kellene gondolni, hogy mit jelent a tisztességes élethez kapcsolódó minimum, egyes családokat ugyanis olyan tiltások sújtják, olyan minimális jövedelmet hagynak nálunk, hogy az nem biztosíthatja az élet minimumának feltételeit. "Szörnyű adósrabszolgaságról" beszélt.

Közölte: a válsággal súlyosbodik az érintettek helyzete, erre is tekintettel kellene lenni a jogalkotás során.

Közölte: pártja a változtatási kezdeményezéseik befogadásától teszi függővé, támogatja-e a törvénycsomagot.

DK: támogatható és elutasítandó részeket is tartalmaz a csomag

Sebián-Petrovszki László (DK) szintén az előterjesztés "saláta jellegét" bírálta, mondván, az abban szereplő nyolc törvénymódosítást egyesével is be lehetett volna terjeszteni, hiszen azok egymással nem függnek össze.

Számos támogatható elemet tartalmaz az előterjesztés, de olyanokat is, amelyekhez pártja nem tud hozzájárulni - mondta.

Kijelentette: évek óta ismert problémák orvoslása is előkerül
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 14:26
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
A honvédség utánpótlását könnyítő törvényt fogadott el a HázA honvédség utánpótlásának biztosítását is könnyítő törvénycsomagot fogadott el a Ház 116 igen, 49 nem szavazattal és nyolc tartózkodás mellett.

Ahogy a honvédelmi tárca államtitkára a törvény ismertetésekor elmondta: a honvédség munkahelyteremtéssel, toborzással, haderejének modernizálásával készen áll arra is, hogy részt vegyen az élet újraindítását szolgáló gazdaságvédelmi akciótervben. A Magyar Honvédség az ország legnagyobb munkáltatójává és megrendelőjévé válhat.

A törvénycsomag kilenc jogszabályt módosít. A személyi jövedelemadóról szóló úgy változik, hogy az elhunyt katonák árváinak járó kiegészítő támogatáshoz hasonlóan a honvédelmi alkalmazottaknak is jár kiegészítő támogatás, amely szintén adómentes.

Változik a közkatona vagy a pályakezdő fogalmának törvényi meghatározása, és megszűnik a hivatásos állományba vételhez szükséges két éves honvédségi jogviszonyra vonatkozó előírás.

Új
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:31
Krónika 9. rész (bizottsági jelentések vitái, napirend után)
Adóügyi törvénycsomagAz egyes adózási tárgyú törvényeknek a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges módosításáról szóló csomag bizottsági jelentéseinek és összegző módosító indítványának vitája során a védekezés hatékonyságát és a gazdasági visszaesés mérséklését nevezte az előterjesztés fő céljának Ovádi Péter (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadójaként.

Zárszavában Izer Norbert annyira szorítkozott, hogy a javaslatcsomag támogatására kérte a képviselőket.Kiskereskedelmi adó

A kiskereskedelmi adóról szóló javaslathoz benyújtott bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat vitája során a törvényalkotási bizottság álláspontját Ovádi Péter ismertette.

A politikus azt mondta, hogy a koronavírus-járvány alatt bevezetett, a kiskereskedelmi adóból származó bevételre a jövőben is szükség van a vírus okozta gazdasági károk enyhítésére.

Az indítvány alapján a jogszabály csak a jelentős teherviselő képességű
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 19:23
Illegális bevándorlás - Elvetette Matteo Salvini mentelmi jogának megvonását az illetékes parlamenti bizottság
A közösségi oldalán reagáló Matteo Salvini köszönetet mondott a bizottság tagjainak, hangsúlyozva, hogy az Open Arms és a vele szállítottak "minden szabályt megsértve" érkeztek Olaszországba.

"A bizottság kimondta, hogy nekem volt igazam, csak a kötelességemet teljesítettem az olasz nép érdekében. Most a szó átkerül a szenátusba, meglátjuk, hogy a kormánypártok ragaszkodnak-e a bírósági tárgyaláshoz. Én nem adom fel" - hangoztatta a volt belügyminiszter.

A 23 fős bizottság 13 tagja a mentelmi jog megvonása ellen szavazott. A bizottság véleménye útmutatóként szolgál a szenátus számára, amelynek június végéig kell szavaznia a kérdésben. A szenátor mentelmi jogának megvonásához a felsőház abszolút többségére lesz szükség.

Fordulatot jelentett, hogy közvetlenül a bizottsági szavazás előtt a kormánypárti Élő Olaszország (IV) bejelentette, hogy tagjai nem vesznek részt a voksolásban, mert nem tartják megalapozottnak a Matteo Salvinivel szembeni eljárást. Az IV egyebek között arra
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 13:52
Matteo Salvini: "nem bántam meg az olasz határok védelmét"
(FI) politikusa, Mariastella Gelmini hangoztatta, hogy Salvini mentelmének megvonása ellen szavaznak, mivel tavaly nyáron a római kormány "közösen döntött" a hajóról.

Az ügy a Proactiva Open Arms spanyol NGO hajóját érinti, amely fedélzetén 164 migránssal augusztus 2-án kért kikötési engedélyt Olaszországtól. Az akkor belügyminiszter Salvini nem engedélyezte a migránshajó olasz vizekre való belépését és kikötését sem, tette ezt a nem sokkal korábban bevezetett második migrációs-biztonsági törvénycsomag intézkedései értelmében. A hajó tizenkilenc napot töltött a nyílt tengeren.

Azokban a napokban zajlott az olasz kormányválság: Giuseppe Conte miniszterelnök augusztus 20-án jelentette be, hogy benyújtja lemondását. Ugyanezen a napon a kikötési engedélyt végül Luigi Patronaggio agrigentói ügyész adta meg a hajón levők állapotára hivatkozva. Az ügyész ezt követően a migránsok személyi szabadsága korlátozása, hivatali hatalommal való visszaélés, a nemzetközi konvenciók megsértése miatt eljárást
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 22:02
Illegális bevándorlás - Újabb Salvinit érintő migránsügy került az olasz parlament mentelmi bizottsága elé
bizottsága eredetileg februárban tűzte napirendre az ügyet, majd a járványhelyzetben először márciusra tették át, végül tovább halasztották.

Az ügy a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet (NGO) hajóját érinti, amely fedélzetén 164 migránssal augusztus 2-án kért kikötési engedélyt Olaszországtól. Az akkor belügyminiszterként ténykedő Salvini nem engedélyezte a hajó olasz vizekre való belépését és kikötését sem, tette ezt a nem sokkal korábban bevezetett második migrációs-biztonsági törvénycsomag intézkedéseinek értelmében. A hajó tizenkilenc napot töltött a nyílt tengeren.

Azokban a napokban zajlott az olasz kormányválság: Giuseppe Conte miniszterelnök augusztus 20-án jelentette be, hogy benyújtja lemondását. Ugyanezen a napon a kikötési engedélyt végül Luigi Patronaggio agrigentói ügyész rendelte el a hajón levők állapotára hivatkozva. Az ügyész ezt követően a migránsok személyi szabadságának korlátozása, hivatali hatalommal való visszaélés, a nemzetközi konvenciók megsértése miatt
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 12:51
Koronavírus - Az amerikai demokrata párti képviselők 3000 milliárdos gazdaságélénkítő csomagtervet szavaztak me
A képviselők szűk többséggel, 207:199 arányban fogadták el a törvénytervezetet, 14 demokrata párti képviselő ugyanis az egyhangúlag nemmel szavazó republikánusokkal együtt voksolt.

Az 1800 oldalas törvénycsomagban szerepel segítség az egyes tagállamoknak és településeknek, de beillesztettek olyan elemeket is, amelyeket a republikánusok eleve elfogadhatatlannak tartottak. Például külön összegeket szántak a marihuánát forgalmazó kisvállalkozások megsegítésére, és egyszeri csekkel segítenék az illegális migránsokat is. "Ez inkább egy liberális karácsonyi kívánságkosár" - mondta a tervezetről pénteken Tom Cole oklahomai republikánus képviselő.

A republikánus képviselők alkotmányellenesnek is ítélték a szavazást, mert a házelnök lehetővé tette, hogy a távollévő képviselők helyett társaik voksoljanak.

Donald Trump amerikai elnök a héten "hamvába holt" javaslatnak minősítette a demokraták csomagtervét, és vétót ígért. Erre azonban szinte bizonyosan nem lesz szükség, a szenátusban ugyanis -
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 23:46
Krónika 14. rész (fegyverek, civil szervezetek)
Jogharmonizációs módosítást kell átültetni a hazai jogbaSimon Miklós (Fidesz) azt mondta, hogy a szigorítások érzékenyen érintik a társadalom egy bizonyos rétegét. A képviselő emlékeztetett, hogy Magyarországgal szemben kötelezettségszegési eljárás zajlik az ügyben, ezért szükség van a törvénymódosításra. Hangsúlyozta, a jogszabály az uniós irányelveknek csak azokat a részleteit ülteti át a hazai jogrendbe, amennyit a szabályozás a tagállamoktól feltétlenül megkövetel.

Stummer János (Jobbik) azt mondta, értik, hogy a javaslat jogharmonizációs célú és csak annyi változást eszközöl, amennyi feltétlenül szükségesnek mutatkozik. Ez a módosítás azonban nem időszerű és nem helyes - fogalmazott, hozzátéve: az elmúlt hetekben sok minden gyökeresen alakult át, ezért át kellett értékelni a biztonságról vallott nézeteket. Amikor a világ egyre veszélyesebb hellyé válik, akkor az élet kioltására nem alkalmas eszközök ilyen korlátozása szembemegy a társadalmi igényekkel - szögezte le.

Nacsa
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 23:34
Képek, videók
Bp.Közigazgatási M..jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:59
közigazgatási alkalmazott
magdaseppa
2007. június 19. kedd, 12:48
Bencsik Sándor emlékére
furaila
2017. szeptember 23. szombat, 10:56
Bencsik Tamara 24.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 12:53
Bencsik Tamara Havatalos
baloghimre
2010. július 03. szombat, 19:22
Bencsik Tamara Rajongói K
baloghimre
2010. július 03. szombat, 19:20
Bencsik T tablo.jpg
dingoo
2008. november 15. szombat, 06:29
big_774001_bencsik.jpg
szidi001
2007. január 07. vasárnap, 14:50
Az ember hiszékeny...
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 15:53
hiszékeny.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:22
Hiszékeny.jpg
agica2004
2014. szeptember 20. szombat, 17:38
Konok zsaruk, hiszékeny g
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:53
keresztes sz_jános0221.jp
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:16
Keresztes virágúak.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 22:14
keresztes lovag.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.