Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 14:07 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ínyenc hústekercs+mandulás burgonyagolyó
Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
4 szelet bacon szalonna
1 nyúlmáj(más máj is jó)
1 zsemle
1 tojás
petrezselyemzöld

bors

A burgonygolyó hozzávalói:
40 dkg burgonya
1db tojás

bors
6-8dkg liszt
mandulaforgács

Elkészítés:

A nyúlmájat fél készre sütöttem.
A hús szeleteket kiklopfoltam.
A zsemlét beáztattam,kifacsartam.
Olajon a zsemlét tojással,borssal,sóval,petrezselyemzölddel összesütöttem.
A májat és a tölteléket kihűtöttem.
A májat felszeleteltem.
A húsra tölteléket tettem,majd a máj szeletet,baconbe bele tekertem és a kiolajozott tepsibe tettem és aranybarnára sütöttem.

Mandulás burgonyagolyó készítése:

A burgonyát héjában megfőzöm,megtisztítom,még melegen összetöröm.
Hagyom hűlni.
Beleütöm a tojást,sózom és a liszttel rugalmas tésztává gyúrom.
Nedves kézzel golyókat formázok belőle és a mandulában megforgatom.
Bő forró olajban aranybarnára sütöm.
suzymama, 2013. november 09. szombat, 11:34
Címkék: burgonygolyó hozzávalói, zsemlét beáztattam, zsemlét tojással, tölteléket kihűtöttem, májat felszeleteltem, húsra tölteléket,
Kommentek
Sertésszűz tekercs erdei gombákkal, spenóttal és burgonyagol
A húst szórjuk be Knorr Sertéssült fűszerkeverékkel és terítsük ki egy fóliára. A hús tetején kenjük szét a tölteléket és a fólia segítségével szorosan tekerjük össze. Ezután a húst tekerjük alufóliába, a végeit szaloncukor-szerűen csavarjuk be. Tegyük egy hőálló tálba, öntsünk alá egy kevés vizet és süssük 160 °C fokon 30 percig. Ezután vegyük ki a húst, szedjük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe és óvatosan süssük aranybarnára.
Hámozzuk meg a burgonyát és vájjunk ki golyókat belőle. A burgonyagolyókat süssük meg forró olajon. Mikor aranybarnára sültek, tegyük papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, őrölt fűszerpaprikát és sót. Tegyük bele a még forró burgonyagolyókat és alaposan forgassuk össze, hogy a fűszerek mindenhol befedjék a őket.
Egy lábosba öntsük bele a cukrot. Melegítsük, míg karamelt nem kapunk. Ezután öntsük bele a bort és 50 ml vizet. Párologtassuk el a lé 1/3-át, adjuk hozzá a balzsamecet krémet és
baggesz20, 2012. április 22. vasárnap, 20:27
Mézes csirke sült burgonya
Mézes csirke sült burgonyagolyókkal

Hozzávalók
1 csirkemell
bors só
ételízesítő
2 k. méz
Köret:
0,5 kg burgonyagolyó

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk ,fűszerezzük . 2dl vizet öntünk alá. Megpároljuk . Ha puha a hús rakunk rá mézet és lesütjük.A burgonyagolyókat megsütjük.

Szakács: Erzsi
horvathnemagdi, 2011. december 12. hétfő, 21:02
B receptek
burgonya, só ízlés szerint.
Kiválasztunk egyforma, közepes nagyságú burgonyaszemeket. Gondosan megmossuk, és 30-40 percig forró sütőben sütjük. Vajjal vagy pirított hagymával tálalhatjuk.

Újburgonya vajjal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya, 5 dkg vaj, só ízlés szerint.
Az újburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és lábasba tesszük. Forró vízzel leöntjük, sót adunk hozzá, és puhára főzzük. Vizét lecsurgatjuk, a burgonyát olvasztott vajjal leöntjük.

Burgonyagolyók

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 3 dkg vaj, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
Nagy kerek burgonyaszemeket meghámozunk, gömbölyű kanállal golyócskákat vájunk belőlük. A golyócskákat forrásban levő sós vízzel leöntjük, lassú tűzön csak addig főzzük, hogy szét ne essenek. Leszűrjük, olvasztott vajjal leöntve és vágott zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. A golyócskákat díszítésre használjuk. Hús és zöldségkörítés mellé is tálalhatjuk.
horvathnemagdi, 2011. január 19. szerda, 14:11
B receptek
Hagymás burgonyapüré franciásan

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 2 tojássárgája, 2 dl tej, szerecsendió, törött bors és só ízlés szerint.
A burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, a vizet leöntjük, a burgonyát és a vöröshagymát összezúzzuk. Vajat, tejet adunk hozzá, és az egészet jól felverjük. Sóval és borssal ízesítjük, és csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. Tálalás előtt tojássárgáját teszünk bele, és simára keverjük. Forrón tálaljuk.

Párolt újburgonya

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újburgonya, 1 evőkanál vaj, só ízlés szerint.
Az újburgonya héját lekaparjuk, a burgonyát lábasba tesszük, vajat adunk hozzá. Lefedjük, sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a burgonya megpirul. Ezután fél pohár vizet öntünk hozzá, és visszatesszük a sütőbe, amíg a víz elpárolog. Az ilyen módon elkészített burgonya belül nagyon puha, ugyanakkor piros-ropogósra sül.

Burgonyalepény
horvathnemagdi, 2011. január 19. szerda, 13:52
Fűszeres malacka burgonyagolyó
Hozzávalók:

* 40 dkg kicsontozott hosszúkaraj,
* 1 kis fej vöröshagyma,
* só,
* bors,
* ételízesítő,
* húspuhító fűszersó,
* fokhagymasó (vagy 1 gerezd fokhagyma),
* pirospaprika,
* pici szárított chili paprika,
* olaj,
* 3 nagy fej burgonya,
* petrezselyem,
* liszt,
* vaj,
* 1 tömlős füstölt-sajtkrém,
* 10 dkg füstölt sajt,
* 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. A felsorolt fűszerekkel ízesítjük, de csak módjával. Majd lefedve pároljuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, 1 kevés vajat, épp csak annyi lisztet, hogy jól formálható anyagot kapjunk.
Közben, ha a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és a levéből elfőzünk egy kicsit. A burgonyából kis golyókat formálunk és forró
horvathnemagdi, 2010. december 30. csütörtök, 09:14
húscsíkok mustáros mártásban
Hozzávalók:
4 személy részére: 20 dkg sertés színhús, 20 dkg borjú színhús, 20 dkg bélszin, liszt, 0.5 dl olívaolaj, 20dkg fokhagymás krémsajt,10 dkg tejszínes krémsajt, 5- 10 dkg svájci sajtfondue, só, szerecsendió, 2 ek. Aszúeszenciás mustár, zöldségzöld, fehérbor (vagy tejszín), pácok a húsokhoz. Körethez: burgonyagolyó( vagy hercegnő burgonya)
Elkészítés:
A bepácolt húsokat csíkokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk, meghintjük liszttel és fajtánként megsütjük. A kisült húsok visszamaradt levében elkészítjük a mártást. Serpenyőben felovasztjuk a krémsajtot, hozzáadjuk a mustárt, füszereket, fehérbort, zölségzöldet, majd vissza rakjuk a húsokat és jól átforrósitjuk, ha sürű akkor egy kevés fehér borral (vagy tejszínnel) higthatjuk Burgonya golyóval tálaljuk.
faciendum, 2010. december 08. szerda, 23:07
Képek, videók
hústekercs.JPG
szelidszeder
2014. december 11. csütörtök, 14:33
11299_pikans-hustekerc sek
bubszi
2010. július 20. kedd, 05:36
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
beáztatva fél citrom levé
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.