Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:37 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhízás világnapja - MET: az elhízásra való genetikai hajlam felülírható
Ha elhízást befolyásoló egyes környezeti tényezők megváltoztatásával bizonyos gének érvényesülése befolyásolható, ezzel gyakorlatilag felülírható az elhízásra való genetikai hajlam - fejtette ki.

Elmondta: a nem megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás és inaktív életmódon kívül eddig harminc olyan környezeti tényezőt listáztak, amelyek jelentősen befolyásolják az elhízás kialakulását. Többek között a stressz, egyes baktériumok, az iparból és mezőgazdaságból érkező hormonháztartást módosító vegyületek is ide tartoznak - tette hozzá.

Kiemelte: globális probléma az elhízott gyermekek magas száma, ez pedig aggasztó, mivel átfogó adatok szerint a túlsúlyos gyermekek 80 százalékából elhízott felnőtt lesz.

A műsorban elhangzott, Magyarországon a felnőtt lakosság több mint kétharmada elhízott és a helyzet folyamatosan romlik.

Az elhízás világnapját 2016 óta tartják, célja, hogy ösztönözze az embereket az egészséges testsúly megőrzésére, a súlytöbblet leadására, és felhívja a döntéshozók figyelmét a sürgős cselekvés fontosságára az elhízás leküzdése érdekében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 13:32
Címkék: elhízásra való, elhízás kialakulását, elhízott gyermekek, túlsúlyos gyermekek, műsorban elhangzott, felnőtt lakosság,
Kommentek
Brit választások - Feloszlott a brit parlament
választások előtt 25 munkanappal befejezi tevékenységét és feloszlik.

Theresa May miniszterelnök - aki korábban határozottan elvetette az idő előtti választásokat - április 18-án jelentette be teljesen váratlanul, hogy június 8-án előrehozott választásokat tartanak Nagy-Britanniában.

A jelenlegi választási törvény öt évben rögzíti a parlament mandátumát, vagyis a 2015-ben megtartott legutóbbi választások után 2020-ban lett volna esedékes az újabb választás. A törvény szerint ez azonban felülírható, ha az alsóházi képviselők kétharmados többséggel megszavazzák a soron kívüli választásokat.

Az alsóház Theresa May bejelentése után egy nappal ennél is sokkal nagyobb arányban hagyta jóvá az előrehozott választások megtartását. A kormány indítványára 522-en, ellene 13-an szavaztak.

May egyebek mellett azzal indokolta az előrehozott választások meghirdetését, hogy erőteljesebb választói mandátummal szeretné elkezdeni a brit EU-tagság megszűnéséről folytatandó tárgyalássorozatot az Európai
velemenyezd, 2017. május 03. szerda, 07:04
Brit választások - Megszavazta a parlament az előrehozott választásokat
az Európai Unióval. May indoklásában szerepelt az is, hogy az ellenzék igyekszik akadályozni a Brexit-folyamatot, kihasználva a kormányzó Konzervatív Párt csekély, az összes többi frakció létszámához képest mindössze 17 fős alsóházi többségét, és ezért is szükséges a megerősített mandátum.

A jelenlegi választási törvény öt évben rögzíti a parlament mandátumát, vagyis a 2015-ben megtartott legutóbbi választások után 2020-ban lett volna esedékes az újabb választás. A törvény szerint ez azonban felülírható, ha az alsóházi képviselők kétharmados többséggel megszavazzák a soron kívüli választásokat.

A szerdai alsóházi voksoláson ennél is sokkal nagyobb arányban hagyták jóvá a képviselők az előrehozott választások megtartását. A kormány indítványára 522-en, ellene 13-an szavaztak.

A jelenlegi parlamentet az uralkodó várhatóan május 3-án oszlatja fel, és ekkor kezdődik a hivatalos választási kampányidőszak.

Legutóbb több mint ötven éve, 1966-ban fordult elő, hogy hivatalban lévő brit kormányfő
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 17:34
Brexit - Előrehozott választásokat tartanak június 8-án Nagy-Britanniában
júniusi választásokon is, a Konzervatív Párt földcsuszamlásszerű győzelemre számíthat.

A húsz évvel ezelőtti, 1997-es választásokon a Tony Blair vezette Munkáspártra 43,2 százaléknyian szavaztak, és a Labour fennállása óta addig példátlan, 179 fős alsóházi többséggel alakíthatott kormányt.

A jelenlegi választási törvény öt évben rögzíti a parlament mandátumát, vagyis a 2015-ben megtartott legutóbbi választások után 2020-ban lenne esedékes az újabb választás. A törvény szerint ez azonban felülírható, ha az alsóházi képviselők kétharmados többséggel megszavazzák a soron kívüli választásokat.

Ez valószínűsíthető, mivel az ellenzék folyamatosan azt követelte eddig, hogy Theresa May - aki a brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott, a kilépést pártolók által szűk többséggel megnyert népszavazás után, választások nélkül vette át a kormányfői tisztséget David Camerontól - választásokon erősítse meg mandátumát.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője kedden közölte, hogy üdvözli és támogatja az
velemenyezd, 2017. április 18. kedd, 14:32
Vita alakult ki Szerbia és Koszovó között az egykori Jugoszlávia által birtokolt ingatlanok tulajdonjogáról
erdőgazdálkodási vállalat azon építményeit is, amelyek a saját területén találhatók.

Marko Djuric, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője kijelentette: a szerb kormány várhatóan már a következő ülésének megsemmisíti a koszovói vezetők döntését. Koszovó ugyan 2008-ban kikiáltotta függetlenségét Szerbiától, Belgrád ezt azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra saját, déli tartományának tartja a többségében albánok lakta területet. Belgrád logikája szerint így egy szerb kormánydöntéssel felülírhatók a "tartományi" határozatok.

Úgy fogalmazott: "kolosszális rablásról" van szó, amelyet remélhetőleg a nemzetközi közösség sem hagy szó nélkül.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő értelmetlennek nevezte a koszovói kormány döntését, amelyet szerinte kizárólag azért hoztak meg, hogy Belgrádot provokálják.

A koszovói igazságügyi miniszter, Dhurata Hoxha szerint viszont semmi ok vitára, és a Koszovó területén található vagyonnak a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben sem kell helyet kapnia,
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 11:52
Krónika 2. rész (napirend, interpellációk)
minősítve Staudt Gábor felszólalását.

A Jobbik képviselője nem fogadta el az államtitkár válaszát, de a parlament igen: 109 igen szavazattal, 36 nem ellenében.

LMP: a kormány kizárná a nukleáris hatóságot a paksi bővítésből

Szél Bernadett (LMP) a paksi atomerőmű-bővítésről interpellálta a kormányt, kifogásolva, hogy egy néhány napja benyújtott törvényjavaslatban kizárták a nukleáris hatóságot a bővítésből, megszüntetve ezzel a hatósági felügyeletet. Egy egyszerű kormányhatározattal felülírható lesz, amit a nukleáris hatóság megállapít - értelmezte az előterjesztést.

Aradszki András, a fejlesztési tárca energiaügyi államtitkára szerint azonban Szél Bernadett "félreolvassa" a javaslatot. Az atomenergia-hivatal határozataival szemben ma is lehet kezdeményezni bírósági felülvizsgálatot, és ezután sem lesz senkinek módja, hogy a hivatal döntéseit más módon változtassa meg - mondta, visszautasítva, hogy meg akarnák kerülni a szakhatóságot.

Szél Bernadett nem fogadta el a választ, az
velemenyezd, 2016. november 21. hétfő, 15:22
TUDATALATTINK olyan, AKÁR EGY SZIVACS
a tudatalattidba kerülő ismétlődő üzeneteknek köszönheted.

Sosem véletlen az, hogy milyen emberré válsz. A téged körülvett hatások, befolyások miatt vagy olyan amilyen.

Amikor egy bizonyos benyomás éri a tudatunkat, ezt a tudatalatti azonnal magáévá teszi, vagy levon egy következtetést.

Ha tisztán akarod tartani a tudatodat, ne nézz negativitásról szóló dolgokat a tévében, az interneten, stb...

A tudatalatti programja hozzávetőlegesen fél év alatt felülírható, és olyan üzeneteket táplálhatsz bele, amelyekről szándékosan te döntesz.

Néhány fontos tanács a végére:

Tudatosan szűrd meg azokat a kijelentéseket, amelyeket önmagadról vagy a világról átengedsz a tudatalattidnak, hogy befolyásolják az életedet.
Pozitív nyelven gondolkodj magadról és utasítsd vissza magadban, ha valaki lekicsinylően beszél hozzád, vagy olyan kijelentéseket tesz, amelyeket nem akarod, hogy önmagadra nézve igazak legyenek.
Ha valami neked nem tetsző
lenke1964, 2016. november 04. péntek, 15:36
Alaptörvény - Egyetértés a kormánypártok és a Jobbik között
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozást követően azt nyilatkozta: egyetértés volt abban, hogy az Országgyűlésnek kell döntenie arról, hogy a nem magyar és nem uniós állampolgárok hogyan élhetnek Magyarországon. Nem Brüsszel és nem az ENSZ, hanem a magyar hatóságok dönthetik el, hogy egy harmadik országbeli állampolgár egyedi kérelmének helyt adnak-e - magyarázta.

Mint mondta, a felmerülő jogtechnikai kérdések az érdemi vitát nem érintik, ezért úgy látja, a parlament november 8-án el fogja tudni fogadni a módosítást. A kormánypárti politikus értékelése szerint erre az október 2-án létrejött új egység, a népszavazáson résztvevő 3,3 millió ember adott felhatalmazást.

Kifejtette azt is, hogy a pártok közötti egyeztetés kétszintű: Orbán Viktor a Fidesz elnökeként kétoldalú egyeztetéseket folytat a pártelnökökkel, a Fidesz frakciója pedig ötpárti egyeztetéseket kezdeményezett. Előbbi egy politikai, utóbbi egy szövegező fórum - mondta.

Kósa Lajos azt is megjegyezte: a szocialistákra
velemenyezd, 2016. október 11. kedd, 16:23
Képek, videók
idosek_vilagnapja_jpg_ 175
lilagondolatok
2018. október 01. hétfő, 08:39
Ápolók világnapja.jpg
pacsakute
2018. május 12. szombat, 12:49
Víz világnapja.jpg
pacsakute
2016. március 22. kedd, 18:07
Béke világnapja.jpg
marika_godone
2016. január 07. csütörtök, 06:35
a_zene_vilagnapja_cím. jpg
erzsikepuskas
2015. december 07. hétfő, 19:08
allatok-vilagnapja.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 10:52
allatok%20vilagnapja%2 02.
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:01
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Idősek világnapja
sacimama
2014. október 01. szerda, 20:19
Éhes lélek elhízásról
sacimama
2016. június 15. szerda, 09:01
Az elhízásról.jpg
pacsakute
2013. február 24. vasárnap, 13:42
szerelem kialakulása.jpg
bbbarbara
2015. december 26. szombat, 14:56
Éghajlat kialakulásának t
pacsakute
2014. november 30. vasárnap, 11:23
Az élet kialakulása.gif
pacsakute
2013. május 10. péntek, 20:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.