Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:31 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A savanyúság
A savanyúság jótékony hatása az egészségre

A téli időszak ínyencségei többet jelentenek, mint plusz ízt a konyhában, az asztalon. A savanyúságoknak ugyanis jótékony hatásuk van a szervezetre.Éppen ezért egyre több táplálkozási szakértő tanácsolja őket - viszont nem mindegyiket!A szakértők szerint, a savanyúságban rengeteg a probiotikum. Ezek olyan egészséges baktériumok, amelyek megtalálhatók például a savanyú káposztában, a joghurtban, borban, kenyérben, szójaszószban és a sörben. A probiotikumok képesek megnyugtatni az immunrendszert, csökkenteni a gyulladásokat, enyhíteni az allergiás tüneteket és a megfázást, megelőzni a hasmenés és bélérzékenység kialakulását, növelni az immunrendszer reagáló képességét, és még bizonyos ráktípusok ellen is védelmet nyújtanak.

A joghurt és az otthon elkészített savanyúság kivételével, a szakértők nem tanácsolják azokat az élő baktérium-forrásokat, amelyek például a ketchupban, a feldolgozott (kereskedelemben kapható) savanyúságokban találhatók, vagy amelyek pasztőrözés által elpusztultak.

Stephen O'Keefe, a Pittsburghi Egyetem tudósa úgy nyilatkozott, a nyugati étkezés nagy problémája, hogy nem táplálja a bélflórát, csupán a felszínen aktiválja az emésztőrendszert. Valamennyi élelmiszert úgy állítanak elő, hogy az könnyen lebontható legyen, semmit nem hagyva a mélyebben elhelyezkedő emésztőrétegnek. Így felborul az emésztőrendszer mikrobiológiai egyensúlya, és jönnek a panaszok.

A rostok hiánya ,,éhezteti" a bélflórát, ezáltal gyengítve a testünk védekezőképességét. Ebből kiindulva O'Keefe-nek és tudós társainak meggyőződése, hogy az utóbbi időben egyre elterjedtebb bélbántalmak a nyugati étkezés számlájára róhatók.A tökéletes savanyúság öt titka
1. Használj mindig friss zöldségeket!
A zöldségek akkor a legjobb minőségűek, amikor épp leszedték őket. Amennyiben savanyúságnak szánod őket, ezeket részesítsd előnyben. Minél frissebbek, annál ízletesebbek és ropogósabbak lesznek, még ha hónapokon át is állnak a kamra polcain.

2. Vágd le az uborkák szárait!
Ez a tanács kizárólag az uborkára vonatkozik, és nagyon fontos! Ha mosáskor eltávolítod a zöldség száracskáját, az uborka frissebben, keményebben marad meg az üvegekben.

3. Figyelj oda a zöldségek méretére!
Minél apróbbak a zöldségek, annál hamarabb megpuhulnak a savanyú lében. Így hát, ahelyett hogy felszelnéd őket vagy félbe vágnád, tedd őket egészben az üvegekbe.

4. Légy tekintettel az időre!
Amikor savanyúságot készítesz, fel kell lobbantanod a megtöltött üvegeket azért, hogy azok tartalmából elpusztuljanak a később gondot okozó baktériumok. Ugyanennyire fontos az is, hogy jól zárd le az üvegeket. Azonban vigyázz, ne főzd sokat! A hosszasabb forralás maga után vonja a zöldségek ellágyulását.

5. Próbáld ki a hideg-savanyúságot!
Amennyiben nincs ínyedre a forralás, teljesen átugorhatod a forralt vízzel való eltevést. Csak tedd a feltöltött üvegeket a hűtőbe. Ezek nem állnak el szobahőmérsékleten, viszont ha hidegben tartod, tökéletesek lesznek!
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 00:49
Címkék: Stephen, Pittsburghi Egyetem, savanyúság jótékony, téli időszak, savanyúságoknak ugyanis, szakértők szerint,
Kommentek
Nemsokára éjfél lesz haver...
Stephen King - Történetek a sötét oldalról (1990)

https://www.youtube.com/watch?v=KhfsAokR-D4" >target="_blank"

https://www.youtube.com/watch?v=wzYht_EEf0U" >target="_blank"

Tales from the Darkside: The Movie
1h 33min | Comedy, Fantasy, Horror | (1990)
eposz, 2019. január 15. kedd, 23:40
Steven Spielberg ismeretlen női főszereplőt választott a West Side Storyhoz
A középiskolás Rachel Zegler a szereplőválogatásra egy videóval jelentkezett, amelyen a Tonight és a Me Siento Hermosa című számokat énekelte a darabból. Mint mondta, nagyon izgatott, hogy őt választották "Maria ikonikus szerepére egy ilyen csodálatos szereposztásban", és kolumbiai-amerikaiként megtisztelőnek tartja, hogy egy olyan szerepet játszhat, amely olyan fontos a spanyolajkú közösségnek.

A musical új, Steven Spielberg rendezte filmes változatában olyan Broadway-sztárok játszanak, mint Ariana DeBose (Anita) és David Alvarez (Bernardo), valamint Josh Andrés Rivera (Chino). A produkció már korábban leszerződtette Ansel Elgortot Tony szerepére, és Rita Morenót, aki Valentinát fogja játszani.

Spielberg felidézte, hogy mikor egy éve elkezdték a produkció előkészítését, már bejelentették, hogy Maria, Anita, Berardo, Chino és a Cápák szerepeire latin-amerikai származású színészeket keresnek. Hozzáfűzte, hogy ezek a tehetséges, fiatal színészek szerinte "új, felvillanyozó energiával töltik fel
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 12:41
Australian Open - Babos a második fordulóban
A párosban címvédő Babos következő ellenfele egyesben az ötödik helyen kiemelt amerikai Sloane Stephens lesz. Eredmény: 1. forduló (a 64 közé jutásért): ------------------------------------------Babos Tímea-Onsz Dzsabúr (tunéziai) 7:6 (7:5), 7:6 (7-3)
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 07:05
Férfiak
,,Hisszük, hogy kibontakozóban van azoknak a férfiaknak a mozgalma, akik megundorodtak saját középszerűségüktől, és nem elégedettek sötét kultúránk alacsony mércéivel. Olyan férfiak ők, akik más erős férfiakkal vállvetve bátran kiállnak Krisztusért és a családjukért úgy, mint korábban soha. Olyan férfiak, akik a legtöbbet akarják kihozni életük hátralevő napjaiból. Férfiak, akik megértették: az örökkévalóság túl hosszú ahhoz, hogy rövid földi életük maradékát eltékozolják.
Mindig tudatosan éltek így a történelem azon férfiai, akiknek élete lenyűgöző volt, öröksége pedig nagyszerű. Tudták, hogy az ember nem csak úgy belebotlik a becsületbe, és nem véletlenül lesz hűséges Istenhez. A tétlenség csak hiábavalósághoz vezet. A férfi, aki nem teszi meg a családjáért azt, amit az Írás parancsol neki, nem számíthat rá, hogy végül Isten majd hűségesnek találja. Lelki látással kell rendelkeznie: tudnia kell, hogy naponkénti döntései közvetlenül hatnak a következő nemzedékekre.
Isten Igéje arra hív minket,
kalmanpiroska, 2019. január 02. szerda, 13:02
Férfiak
,,Sajnos túl sok férfi eltékozolja az életét. Nem ismerik igazán Istent, akit állítólag imádnak, és nem döntötték el végérvényesen: mi életük célja. Félszívűek és határozatlanok; a zűrzavar és a fásultság lelki ködében bolyonganak végig az életen. Azt meg tudják mondani, mi a hétvégi programjuk, de fogalmuk sincs arról, hogy mi a céljuk az életben vagy akár az örökkévalóságban. Ezért csak róják napi köreiket a taposómalomban, és idejük nagy részét lényegtelen dolgokra pazarolják.
Egyes férfiak észre sem veszik, hogy tétlenségük folytán senki sem vezeti a családot. Nem látják át, mennyire negatívan hat a feleségükre és gyermekeikre a lelki értelemben vett iránymutatásuk és vezetésük hiánya.
De nem kell így élnünk tovább!
Buzdíthat minket az a tény, hogy nagy dolgok történnek akkor, amikor a férfiak felébrednek és elindulnak. Amikor egy férfi végül megérti a szerepét, és eltökélten aláveti magát Isten tervének, az élete gyökeresen megváltozik. Letisztul a fontossági sorrendje és látása;
kalmanpiroska, 2019. január 02. szerda, 12:57
Szent István első vértanú 12.26 - Magyar kurír
Az első vértanút megkövezték, és halálával megpecsételte bátor tanúságtételét. Halála előtt így kiáltott: ,,Úr Jézus, vedd magadhoz a lelkemet.
.................
Jézus születését az Egyház liturgiája nyolc napon keresztül ünnepli, karácsony másnapján azonban a liturgia fehér színe pirosra változik: a vér és a szenvedés színére. Az első keresztény vértanúra emlékezünk ma.
István diakónus vértanúságát Szent Lukács örökítette meg az Apostolok cselekedeteiben (6,1-8,2). István a hét diakónus egyike volt, akiket az apostolok azért választottak, hogy az imádságnak és az ige szolgálatának éljenek.
A hét diakónus közül Lukács kiemeli Istvánt, aki ,,hittel és Szentlélekkel eltelt férfi" volt. ,,Kegyelemmel és erővel eltelve csodákat és jeleket művelt a nép körében. Erre a libertinusok, cireneiek, alexandriaiak, kilikiaiak és asiaiak zsinagógájából némelyek ellene támadtak, és vitatkozni kezdtek
maroka, 2018. december 26. szerda, 18:46
Megszűnik a The Weekly Standard, az amerikai neokonzervatívok hetilapja
amerikai lerohanását, Donald Trump elnöksége idején azonban - ahogyan a Politico című lap fogalmazott - "nem volt szinkronban a konzervatív mozgalommal". Kristol a 2016-os elnökválasztási folyamat idején Soha Trumpot néven ismertté vált, majd meg is szűnt Trump-ellenes mozgalom egyik legismertebb arcává vált.

Öt évvel ezelőtt a lap még több mint 100 ezer példányban kelt el, 2016-ól - Donald Trump elnökké választásának idejétől - kezdve azonban folyamatosan csökkent a lapszám.

A főszerkesztő, Stephen Hayes próbált új tulajdonost keresni a lapnak, a kiadó azonban a múlt héten közölte: nem eladni, hanem bezárni akarja a lapot. A kiadó tulajdonosa Philip Anschutz milliárdos.A Washington Examiner című lapot is kiadó Clarity médiacsoport elnök-vezérigazgatója, Ryan McKibben által kiadott közlemény leszögezte: a The Weekly Standard "nem tudott megbirkózni az egész amerikai médiát érintő kihívásokkal", és az "elmúlt öt esztendőben történt anyagi ráfordítások ellenére is zuhant az előfizetők
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 20:46
Vízpára
Vajon meddig tart ez még így? Talán egy napon, évek múlva - ha majd
a fájdalom elviselhetővé csillapul - képes leszek visszanézni arra a néhány
rövid hónapra, amely mindig is életem legboldogabb időszaka marad. És
ha ez lehetséges, ha a fájdalom megenyhül valaha annyira, hogy erre
képes legyek, akkor egészen biztosan hálás leszek majd neki, hogy ennyi
időt is szánt rám. Többet, mint amennyit kívánhattam, többet, mint amennyit
érdemeltem. Egy napon talán majd képes leszek így látni a dolgot. De mi
van akkor, ha ez az üresség most már örökre itt marad? Ha a seb soha
nem gyógyul be? Ha a sérülés tartós lesz és gyógyíthatatlan? Szorosan
átkaroltam magam. Mintha soha nem ismertem volna, gondoltam
kétségbeesve. Micsoda ostoba, lehetetlen ígéret! Ellophatta a róla készült
képeimet, visszavehette az ajándékait, de soha nem teheti meg nem
történtté azt, ami történt, nem érheti el, hogy minden úgy legyen, mint
azelőtt, amikor még nem
klarika47, 2018. december 12. szerda, 18:09
Képek, videók
Stephen Chbosky - Egyszer
sanci81
2018. április 03. kedd, 18:08
stephen hawking.jpg
maroka
2018. március 14. szerda, 16:20
Stephen Shortridge festmé
menusgabor
2017. május 05. péntek, 21:32
Stephen King.jpg
kohlinka
2015. szeptember 21. hétfő, 22:36
Stephen King.png
bbbarbara
2015. március 15. vasárnap, 20:09
Stephen-Lendman39.jpg
megyerimihaly
2015. február 24. kedd, 23:18
Stephen King : Tűzgyújtó
general67
2014. február 23. vasárnap, 19:25
Stephen King : Cujo
general67
2014. február 23. vasárnap, 19:23
william stephen coleman.j
skorpiolilike
2014. január 11. szombat, 16:01
R. L. Stephenson.jpg
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:10
Stephen King.jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:17
Stephen Hawking.jpg
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:32
Pittsburgh Bald Eagles 20
margoboszi
2014. november 15. szombat, 14:25
Pittsburgh Bald Eagles Ko
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Pittsburgh Hays Bald Eagl
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.