Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:45 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Motorsport Games - Ünnepélyes megnyitó a Circus Maximusban
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által létrehozott "autósport olimpián" GT-ben, túraautóban, Formula-4-ben, driftben, szimulátorban és gokart szlalomban csapnak össze a pilóták, Magyarországot öt géposztályban hatan képviselik.

A Róma történelmi belvárosának ikonikus helyszínén megrendezett ünnepélyes megnyitó elején ókori római katonai és harci viseletbe öltözött kísérők között vonult be a színpadra a műsorvezető, akihez rövidesen csatlakozott a legendás Le Mans-i 24 órás verseny kilencszeres győztese, Tom Kristensen, aki egy ókori római harci szekéren érkezett a színpadhoz.

Az 52 éves dán pilóta köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, hisz abban, hogy a Motorsport Games új impulzusokat ad majd a tapasztalt és a kevésbé tapasztalt pilótáknak is, és külön kiemelte, hogy több versenyző is a megszokottól eltérő járműben hajt a pályára ezen az eseményen.

"A magyarok kétszeres Európa-bajnok gyorsasági kamionversenyzője, Kiss Norbert például túraautózásban áll rajthoz, az Alfa Romeo súlya pedig csupán az egyötöde annak a versenykamionnak, amellyel Kiss az utóbbi években ért el sikereket" - emelte ki a magyar csapat legismertebb pilótájáról Kristensen.

A köszöntő után a nemzeti válogatottak bevonulása következett, a csapatokat ABC-rendben szólították a színpadra, Magyarország nemzeti lobogóját a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, a csapatot vezető Oláh Gyárfás vitte. A magyar színeket Kiss Norbert mellett Formula-4-ben Tóth László, driftben Szántó Zoltán, szimulátorban Báder Benjámin, gokart szlalomban pedig Németh Bálint és Kiss Dorka képviseli.

Az ünnepélyes megnyitó előtt több mint 30 - különböző kategóriájú - versenyautó vonult fel Róma belvárosában, ahol a Colosseum melletti utat is érintve hajtott a konvoj a Circus Maximushoz.

A Motorsport Games versenyeinek programja pénteken, a szabadedzésekkel kezdődik Vallelungában, este, villanyfényes kivilágításban pedig a drift géposztálynak már a kvalifikációt is megrendezik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 19:11
Címkék: Motorsport Games, Circus Maximusban, Nemzetközi Automobil Szövetség, Kiss Norbert, Alfa Romeo, Magyar Nemzeti Autósport Szövetség,
Kommentek
Motorsport Games - Hat helyett 15 szakág lesz az idei "autósport olimpián"
A szervező Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a technikai, műszaki támogatást nyújtó SRO Motorsports Group szerdai közös közleménye szerint a tavaly Rómában és a mellette elhelyezkedő Vallelunga versenypályán látott hat szakág az idei programban is bent marad, de bővül a GT és a gokart géposztály, valamint lesz négy ralis kategória is.

A tavaly november elején rendezett első Motorsport Games-en hat kategóriában állt rajthoz 49 ország 192 versenyzője. Vallelungában GT, túraautó, Forma-4, drift, gokart szlalom és szimulátor géposztályban versenyeztek a résztvevők, az éremtáblázat élén pedig Oroszország végzett egy arany- és két bronzéremmel, így az övé lett az összetett sikerért járó trófea is. A magyarok öt szakágban indultak, a legjobban Tóth László szerepelt a Forma-4-esek versenyein, melyeken negyedik, valamint hetedik lett a 19 fős mezőnyben.

Az idén lesz GT sprint és GT sprint váltó, előbbiben egy pilóta, utóbbiban - egymást váltva - két versenyző vezeti majd a GT3-as versenyautókat.
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 15:56
Motorsport Games - Franciaországban lesz az idei "autósport olimpia"
A szervezők hétfői közleményéből kiderül, hogy az esemény tavalyi sikeres bemutatkozása után ebben az évben is a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bonyolítja le a viadalt, együttműködve a technikai, műszaki támogatást nyújtó SRO Motorsports Grouppal.

A tavaly november elején, Rómában és az olasz főváros közelében elhelyezkedő Vallelunga versenypályán rendezett Motorsport Games-en hat kategóriában állhatott rajthoz 49 ország 192 versenyzője, ez a szám pedig várhatóan növekszik majd, mert további géposztályokkal tervezik bővíteni a programot. Vallelungában GT, túraautó, Forma-4, drift, gokart szlalom és szimulátor kategóriákban versenyeztek a résztvevők, az éremtáblázat élén pedig Oroszország végzett egy arany- és két bronzéremmel, így az övé lett az összetett sikerért járó trófea is. A magyarok öt kategóriában indultak, a legjobban Tóth László szerepelt a Forma-4-esek versenyein, melyeken negyedik, valamint hetedik lett a 19 fős mezőnyben.

A Paul Ricard versenypálya 1970 áprilisában nyitotta
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 13:02
Motorsport Games - Az MNASZ elnöke büszke a magyar csapat részvételére
A sportvezető az MTI-nek azt nyilatkozta, az autóversenyzők számára különleges lehetőség egy olyan eseményen részt venni, ahol nemzeti színű versenyruhában, piros-fehér-zöld festésű autókkal, a magyar zászló alatt képviselhetik hazájukat.

"Amikor megtudtuk, hogy lesz Motorsport Games, akkor fontosnak éreztük, hogy itt legyünk, aztán azt, hogy jó eredményt érjünk el, végül pedig, amikor már kialakult a csapat, akkor mindannyian bíztunk a minél jobb eredményekben, esetleg egy érem megszerzésében" - mondta Oláh Gyárfás. Hozzátette, az öt kategóriában induló hat magyartól reális elvárás volt a legjobb tíz közé kerülés, de ez csak "hellyel-közzel" sikerült Vallelungában, ahol hat géposztályban 50 ország versenyzői képviselték saját országukat.

"Minden rendezvényben lehet találni hibákat, de azt gondolom, hogy a hétvége során jól látszott, a várakozáson felüli versenyzői létszám miatt a nemzetközi szövetség nagy hangsúlyt fektetett a rendezésre" - mondta az MNASZ elnöke. Kiemelte, hogy Jean Todt, a
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 18:21
Motorsport Games - Kiss Norbert 11. a túraautósok vasárnapi futamán
A 34 éves szombathelyi pilóta a szombati első versenyen 13. lett, a vasárnapi 30 perces futamra pedig a szombaton rendezett időmérő edzésen csak a 14. rajtkockát szerezte meg.

A kétszeres gyorsasági kamionos Európa-bajnok a rajtnál azonnal négy pozíciót javított, a versenybíróságnak azonban rögtön a pályára kellett küldenie a biztonsági autót, a startnál ugyanis történt egy ütközés, melynek következében két sérült versenyautó maradt a célegyenesben.

A műszaki mentés után a Safety Car útjára engedte a mezőnyt, Kiss pedig két körrel később már a nyolcadik helyen száguldott, a pálya fölé érkező eső miatt ugyanis egyre nehezebben vezethetővé váltak az autók, és több pilóta is elkövetett kisebb-nagyobb hibákat.

Négy perccel a leintés előtt Kiss veszített egy pozíciót, másodpercekkel később pedig újra a pályára jött a biztonsági autó, a kínai pilóta ugyanis kicsúszott a sóderágyba, ahonnan ki kellett menteni a versenyautóját.

A Safety Car így gyakorlatilag már csak az utolsó körre tudta
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 14:31
Motorsport Games - Tóth László hetedik a Formula-4-esek főversenyén
A 19 éves magyar pilóta szombaton a kvalifikációs futamon negyedik volt, így ebből a pozícióból vághatott neki a kategória hétvégi utolsó viadalának, amely előtt a versenybíróság elrendelte a vizes pályára alkalmas gumik használatát annak ellenére, hogy az aszfalt az éjszakai és reggeli esőzés után szinte már teljesen száraz volt. A 30 perces viadalon így minden versenyzőnek kötelező volt vizes gumival startolni.

Tóth a rajt után nyolcadiknak csúszott vissza, az első kör végén pedig már csak 10. volt. A folytatásban a magyar pilóta további két helyet veszített, de a 8-13. helyen száguldók nagy csatában voltak a helyezésekért. Miközben Tóth feljött a 10. pozícióba, egy belga pilóta balesete miatt a pályára hajtott a biztonsági autó, amely mögött hét perccel a leintés előtt feltorlódott a mezőny.

Az újraindítás gond nélkül lezajlott, Tóth azonnal előzött egyet, majd az utolsó körben még két pozíciót tudott javítani, kihasználva az előtte csatázók hibáit.

A versenyt a hazai közönség előtt
velemenyezd, 2019. november 03. vasárnap, 12:51
Motorsport Games - Báder 10. a szimulátorosok versenyében
A 28 éves versenyző pénteken a két szabadedzésen egyformán hatodikként végzett, majd szombaton a harmincfős mezőny hatodik helyezettjeként jutott az elődöntős futamba. A Race Online Hungary szimulátorosa a saját elődöntős versenyét a második helyen zárta, ezzel egyenes ágon került a legjobb 12 versenyzőt felvonultató fináléba, amelyen a hatodik helyről rajtolhatott.

A 19 körös döntőben a barcelonai Forma-1-es pálya, a Circuit de Catalunya digitalizált másán versenyeztek egymás ellen a döntősök, mégpedig a Red Bull X2019 koncepcióautót irányítva.

A rajtnál Báder egy pillanatra negyedik és ötödik is volt, ám ezután hetediknek csúszott vissza, majd a célegyenesre fordulva megpördült, de mivel többen is a boxba hajtottak kerékcserére, maradt hetedik. A magyar szimulátoros a verseny alatt a két kötelező boxkiálláson és kerékcserén túl még egyet teljesített, öt körrel a döntő vége előtt 11. volt, a hajrában pedig még egy pozíciót tudott javítani. A finálét ausztrál riválisa nyerte, második a Costa
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 21:32
Motorsport Games - Kiss Norbert 15. túraautóban, nem jutottak tovább a magyar gokartosok
A 34 éves Kiss a délelőtti időmérő edzésen a 11. rajtkockát szerezte meg, de két, utólag kiszabott büntetés miatt végül a kilencedik pozícióból vághatott neki a 25 percig és plusz egy körig tartó viadalnak.

A rajtnál többen is kissé beragadtak, köztük Kiss, aki az első körben jelentősen visszaesett, csak a 14. helyen folytathatta a versenyt. A későbbiekben a magyar pilóta nem tudott javítani, ebben a pozícióban intették le. A viadalt az orosz Klim Gavrilov nyerte Audival, mögötte a szlovák Matej Homola (Hyundai) végzett másodikként, a belga Gilles Magnus (Audi) pedig harmadikként.

Gokart szlalomban Németh Bálint és Kiss Dorka 1.6 másodperccel, és egyetlen helyezéssel csúszott le a folytatás lehetőségéről. Németh pénteken és szombaton is kiváló időket futott hibapont nélkül, Kiss Dorkának azonban szombat reggel vizes pályán kellett pótolnia az előző nap szintén eső miatt elmaradt futamát, az aszfalt pedig később sem száradt fel teljesen, így a fiatal gokartos nem tudott igazán jó időt futni. A
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 14:21
Motorsport Games - Tóth László negyedik a Formula-4-esek első versenyén
A 19 éves magyar pilóta egészen kiváló teljesítményt nyújtva, remek előzéseket és hiba nélküli versenyzést bemutatva javított hat pozíciót a rajthelyén, ennek köszönhetően a kategória vasárnap sorra kerülő, hétvégi főversenyén a negyedik helyről startolhat el.

Tóth a két pénteki szabadedzésen egyformán harmadik volt, majd a szombat délelőtt rendezett időmérőn a 13. rajthelyet csípte el a többször is félbeszakított, majd az utolsó egy percre már újra nem indított kvalifikáción, amely nedves aszfalton kezdődött, és csak félig száraz burkolaton fejeződött be. A magyar versenyző aztán a különböző utólag kiszabott büntetések miatt a 10. kockát foglalhatta el a rajtrácson.

A 20 perces kvalifikációs futam rajtjánál Tóth azonnal javított egy pozíciót, sőt, az első kör végén már hatodikként száguldott, majd megelőzte brazil riválisát is, és feljött ötödiknek. A versenybíróság aztán a második kör közepén egy baleset miatt beküldte a pályára a biztonsági autót, amely két körrel később elengedte a
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 13:01
Képek, videók
image_forza_motorsport _5-
szende_robi
2013. november 06. szerda, 21:04
Forza-Motorsport-5.jpg
szende_robi
2013. november 06. szerda, 20:58
Forza-Motorsport-5-Ann oun
szende_robi
2013. november 06. szerda, 20:58
Forza-Motorsport-5-10- 06-
szende_robi
2013. november 06. szerda, 20:57
motorsport.jpg
jencuska1970
2008. május 07. szerda, 19:46
motorsport-kurtaccordi ngg
nirvanaby
2006. július 13. csütörtök, 02:21
Jerash Cardo Maximus
reper
2009. november 06. péntek, 19:40
Cardo Maximus
sameerandelisabeth
2007. március 27. kedd, 18:07
Szüle István-Maximus
szule
2006. szeptember 27. szerda, 14:17
ókori római hölgy.png
chillik
2017. október 20. péntek, 16:04
Ókori római színház.jpg
solanum
2006. augusztus 24. csütörtök, 08:26
Amíg meg nem tapasztaltuk
sanci81
2018. június 13. szerda, 17:34
Amíg meg nem tapasztaltuk
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:31
tapasztaltade.png
sz719eszter
2016. május 24. kedd, 16:07
Tapasztaltad-e
sanci81
2015. október 18. vasárnap, 11:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.