Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 18:45 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Böjte Csabával és a Marosszéki gyerekkórus
Idén is elindul, immár hetedik alkalommal, a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Csaba testvérrel és a Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarral.
Ma kezdődik a Balaton körüli Csillagösvény Böjte Csabával és a Marosszéki gyerekkórussal
Böjte Csaba Balatoni Csillagösvény Missziós Körút
.................


dén is elindul, immár hetedik alkalommal, a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Csaba testvérrel és a Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarral. az idei balatoni missziós körút állomásai:
Július 10., szerda, 18 óra, Balatonfűzfő: Csaba testvér szabadtéri szentmisét mutat be a Jézus Szíve-plébániatemplomnál (rossz idő esetén a Fűzfőgyártelepi Szent László-templomban).
Július 11., csütörtök, 18 óra, Balatonfüred: Csaba testvér szabadtéri szentmisét celebrál a Koloska-völgyben (rossz idő esetén a ,,Vörös templomban", azaz a Krisztus Király-plébániatemplomban).
Idén külön programokkal Balatonalmádi is bekapcsolódik a Csillagösvénybe: július 9-én Csaba testvér szabadtéri szentmisét mutat be a Szent Jobb-kápolnánál, majd július 12-én, pénteken 18 órától a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar az Almádi Napok megnyitóján ad koncertet, az Európa szoborpark körszínpadán.
Friss információk a programokról és a szovátai Mariánum Ház neveltjeinek szervezett gyűjtésről a Csillagösvény Facebook-oldalán találhatók.

Forrás: Boldogasszony Iskolanővérek
Magyar Kurír

- HOLNAP, azaz július 11-én CSÜTÖRTÖKÖN 18 órától a csodás szépségű Koloska völgyben tart szentmisét Csaba testvér.
A balatonfüredi Koloska völgybe kijutni leginkább autóval, biciklivel érdemes. Helyijáratos busszal az Arácsi posta megállóig lehet menni, utána kb. 2 km-es sétával lehet egyenes úton kijutni az erdős, ligetes Koloska völgybe.
A helyszínen korlátozott számban lesznek padok, székek kihelyezve, ezért aki nem szeretne a füvön ülni, és tud, hozzon magával összecsukható széket, szivacsot, plédet, hogy kényelemben hallgathassa a szentmisét. A kihangosításnak köszönhetően mindenhonnan lehet majd hallani.
Az Erdészet jóvoltából mozgó büfé biztosítja az Érdeklődők számára az enni és innivalót, de ajánlatos magukkal hozni ivóvizet.
Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt.
.......................


- Szép szentmisét hallgathattunk ma este Balatonalmádiban Csaba testvér jóvoltából.
Kellemes nyári időben, a templomerti hangosításnak köszönhetően a kinti padokon ülő hallgatóság is élvezhette a misét. Sőt, még a legkisebbek is.
Folytatás holnap, Balatonfűzfőn este 18 órakor a Jézus Szíve plébániatemplomnál!
maroka, 2019. július 11. csütörtök, 09:47
Címkék: Böjte Csabával, Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Csaba, Magyar Örökség, Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarral, Csillagösvény Böjte Csabával, Böjte Csaba Balatoni Csillagösvény Missziós Körút,
Kommentek
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képek
csatlakozik, ebédelni. A győri belváros zsúfolt, minden kávézó tele van, és mivel hosszú idő után ez az első szép hétvége, sok biciklis turistát látni. Megilletődve állok meg a Napóleon-ház előtt, amelyben csupán egyetlen éjszakát töltött a császár, méghozzá a győri vár elfoglalása és a magyar sereg elpáholása alkalmából. Milyen érdekes, hogy egy ilyen dicstelen esemény emlékét is ennyire hűen - szinte büszkén? - őrizzük.
Szívesen sétálnánk még, de nemsokára beszélgetés kezdődik Böjte Csabával, ezért visszasietünk a kertbe: Várkonyi Borbála, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának munkatársa (az egyik volt kolléganőm) és Kálmán Imre, a győri Brenner János főiskola prefektusa kérdezi az atyát. Az első kérdés a gyermek Jézus tiszteletére vonatkozik, abból adódóan, hogy Csaba magával hozott egy általa csináltatott, Jézust gyermekként, mégis királyként ábrázoló szobrot, amelyet most Veres Andrásnak ajándékoz. Ugyanilyet fog kapni a pápa körülbelül egy hét múlva Csíksomlyón.
maroka, 2019. május 26. vasárnap, 22:30
Azt az embert szeressük, aki ott van mellettünk.
Isten megadta nekem a birtoklástól való szabadság kegyelmét, nem az vagyok, aki birtokol, hanem aki ajándékoz. Interjú Böjte Csabával, a ,,72 óra" fővédnökével
2018. szeptember 29. szombat 13:29
Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban október 11. és 14. között a ,,72 óra kompromisszum nélkül" ifjúsági önkéntes akciót. A rendezvény idei fővédnökével, Böjte Csaba ferences szerzetessel beszélgettünk.
Bővebben
maroka, 2018. szeptember 29. szombat, 21:49
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
A nézők betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak többek között Halász Judittal, Szulák Andreával, Vastag Csabával, visszatekintést láthatnak az elmúlt tíz év legfelemelőbb pillanataiból, valamint több száz adag étel is készül a tápióvidéki hagyományőrzők segítségével - hangsúlyozta Gáspár Monika, a műsor vezető szerkesztője az MTI-nek.

A tizedik születésnapon az őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Karácsony Böjte Csaba atyával
Böjte Csaba nagyszalontai - Béke királynője - gyermekotthonában is készülnek karácsonyra
Videó

KARÁCSONY BÖJTE CSABÁVAL
A gyermek adja ennek az ünnepnek a titokzatosságát".
A karácsonyi várakozást meg kell tanulnunk, és minden évben újra kell tanulnunk. Az a huszonnégy nap pillanatok alatt eltelik, és megérkezik, akire és amire vártunk, hogy Jézus születésének napján a mi otthonainkba is beköltözzön. Ahhoz azonban, hogy ez igazán megtörténhessen, tennünk kell. Hogyan tudom a szívemet díszbe öltöztetni? Erről beszélgettünk Böjte Csabával. Akik pedig a legközelebb állnak a betlehemi kisdedhez, vagyis a gyermekeket arról kérdeztük, hogyan készülnek Jézus születésére, hogyan várják a Karácsonyt.
Műsorunkban Böjte Csaba testvér mellett közreműködtek a Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói, a szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda gyermekei, a Váci Karolina Katolikus Általános Iskola és Székesegyházi
maroka, 2018. január 22. hétfő, 19:21
Zarándoklat Szent László nyomdokain Böjte Csabával
Zarándoklat Szent László nyomdokain Szovátán- 1 rész
2017.09.12- Mária nevenapján indultunk neki a hegynek, a szovátai Szent József Otthon diákjaival a remeteségbe vezető zarándok úton!! Közel 17 kilométert gyalogoltunk, hegyre fel, völgybe le, útközben elvégeztük a Szent László kilencedet is!! Pap Lászlóval bemutattunk egy szentmise áldozatot, imádkoztunk egy sikeres új tanévért!! Istennek legyen hála a szép napért!!
Csaba t.
Videó

Zarándoklat Szent László nyomdokain Szovátán- 2 rész
Videó

Zarándoklat Szent László nyomdokain Szovátán- 3 rész
Videó
maroka, 2017. szeptember 21. csütörtök, 20:18
Gyergyószentmiklósi gyerekeket látogatott meg a köztársasági elnök felesége a zánkai táborban
támogatása nélkül nem lenne lehetősége az egyhetes felhőtlen kikapcsolódásra - tette hozzá.

A gyergyószentmiklósi gyermekotthonban minden szeretetet megkapnak az ott élő árva, nehéz sorsú gyermekek, ahol az "életre nevelik" őket. Megtanulnak például kenyeret sütni vagy földet művelni, de helyzetüknél fogva elérhetetlen lenne számukra a balatoni nyaralás - fogalmazott a köztársasági elnök felesége.

Herczegh Anita felidézte, hogy a gyergyószentmiklósi gyermekotthont néhány évvel ezelőtt egy Böjte Csabával közös körútján ismerte meg, és - csatlakozva a Szent Ferenc Alapítvány kezdeményezéséhez - az otthonban két gyermeket tiszteletbeli keresztlányává fogadott.

Az MTI kérdésére válaszolva Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára elmondta, hogy a zánkai táborban ezekben a napokban 1600 gyermek nyaral. 2012 óta az Erzsébet-program keretében 400 ezer gyermek táborozhatott. 2015-ben 75 ezren, 2016-ban 90 ezren, idén pedig 100 ezren üdülhetnek a zánkai Erzsébet
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 18:55
Magyar dokumentumfilm mutatja be az üldözött észak-iraki keresztények mindennapjait
Az MTI-nek a film készítője, Siklósi Beatrix beszélt a Böjte Csaba ferences, Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő négynapos missziós útját végigkísérő filmről.

A misszió lehetősége Hölvényi Györgytől érkezett május elején, aki Böjte Csabával és Sajgó Szabolccsal, valamint Siklósi Beatrixszal és Marossy Géza operatőrrel együtt érkezett Észak-Irak kurdisztáni régiójába, Erbílbe és környékére. Ez a terület közel van Moszul városához, amelynek egy részét ma is megszállva tartja az Iszlám Állam.

A magyar delegáció a négy nap alatt ellátogatott menekülttáborokba, ahol találkoztak otthonukból elüldözött keresztény családokkal és a közösséget összefogó papokkal. Ugyancsak találkoztak a térség három keresztény egyháza - az asszír katolikus, az asszír ortodox és a káld egyház - vezetőivel.

A film alkotói interjút készítettek Nicodemus Sharaf asszír ortodox pátriárkával, aki "indulatosan nyilatkozott arról, hogy senki és semmi nem
velemenyezd, 2017. június 04. vasárnap, 13:22
Képek, videók
Tapsiék Csacsi Csabával
julcsi1957
2016. április 02. szombat, 21:32
Emesével és Csabával
ujjozsef
2010. február 14. vasárnap, 09:16
Csabával
szupimami
2010. február 08. hétfő, 20:38
Csabával
suniagi
2008. október 04. szombat, 18:17
Csabával
cserye
2006. július 13. csütörtök, 13:26
gyerekkorunk jelei
jakabgasparne
2008. november 07. péntek, 05:38
balatoni szívkövek.jpg
kohlinka
2019. szeptember 07. szombat, 15:22
A balatoni halász.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:31
balatoni hajó.jpg
gosztmagdi
2017. október 09. hétfő, 11:39
balatoni hal_bor0921.jpg
maroka
2017. szeptember 21. csütörtök, 10:01
balatoni habostorta2017_3
maroka
2017. augusztus 17. csütörtök, 11:09
balatoni habostorta2017_2
maroka
2017. augusztus 17. csütörtök, 11:08
balatoni habostorta2017.j
maroka
2017. augusztus 17. csütörtök, 11:08
balatoni ősz0517.jpg
maroka
2017. május 17. szerda, 16:47
Balatonitj.JPG
komarcsi
2016. december 30. péntek, 12:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.