Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 17:22 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ítélkezni a legkönnyebb dolog a világon
Ítélkezni a legkönnyebb dolog a világon, és bármit teszel, mindig lesz, aki mást lát majd benned, mint aki vagy. Nem fogsz tudni megfelelni, csupán az idődet vesztegeted. Lesz, akinek útszéli rongy leszel, és lesz, akinek szent, lesz, aki szerint angyal vagy, és lesz, aki átkot lát majd benned. Lesz, akinek a győzelmet jelented, és lesz, akinek gyötrelmet. Mindig lesz. De Te menj tovább az úton, a sajátodon, és ne hallgass arra, aki bánt, hiszen nem neked és nem rólad szól. Azzá lettél, akivé lenned kell, és ezt csak Te értheted. Senki nem érzi, amit Te, senki nem járta végig az utad, senki nem bukott el az akadályaidba, és senki másnak nem fájt úgy, mint neked. Mások vagyunk. Tiszteld a mást, az embert, a múltját, és szeresd azt, akivé vált. Emberek vagyunk, ma, holnap és azután, jelentsen ez bármit. (Todorovits Rea)
koszegimarika, 2020. május 19. kedd, 20:48
Címkék: Todorovits Rea, legkönnyebb dolog, idődet vesztegeted, győzelmet jelented, akadályaidba, legkönnyebb,
Kommentek
A szívelégtelenség és a csontritkulás
szívelégtelenség fenyeget. A betegség kialakulását befolyásolja a nem, az életkor, a vérnyomás, a cukorbetegség, a BMI-index és az életmódbeli szokások is. Ez utóbbi alatt a káros szokásokat kell érteni, mint az inaktív életmód, a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Mi is sokat tehetünk

Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, vagyis se csontritkulás, se szívelégtelenség ne fenyegessen bennünket, nekünk is tennünk kell valamit az egészségünk védelmében. A betegségeket legkönnyebben az egészséges táplálkozással kerülhetjük el, mégpedig az egészséges, főként növényi alapú étrenddel, az egészséges zsírokkal, a fehérjékkel, a gyümölcsökkel, a zöldségekkel és a teljes kiőrlésű gabonafélékkel. Mindemellett fontos, hogy elkerüljük az emberi egészségre káros vegyi anyagokat és a növényvédő szerekkel kezelt zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.

Figyeljünk csontjaink egészségre!
A kor előrehaladtával már egyre jobban elkezdődik a csontbontó folyamatok munkája. Idősebb
pacsakute, 2020. június 10. szerda, 09:19
Ujjlenyomatunk és személyiségünk
Az ujjlenyomatok fontosságára először egy cseh doktor jött rá 1823-ban, akkoriban még csak ,,bőrcsíkokként" emlegették. Azóta az ujjlenyomatok elengedhetetlenek a különböző bűnügyi nyomozások során. Akármilyen hihetetlenül is hangzik, de az ujjlenyomatok vizsgálatával akár 85%-os pontossággal fel lehet térképezni egy adott személy tulajdonságait a dematoglífia segítségével.

De hogyan is működik ez?

Kezdjük azzal, hogy az ujjlenyomatokat 3 nagy kategóriában sorolhatjuk:
vannak az örvénylő/spirálos alakúak, az íves alakúak és a hurok alakúak. Mivel a mintázat minden egyes ujjunkon különbözik, ezért a dermatoglífia csak eléggé komplex módszerekkel képes meghatározni pontosan a tulajdonságainkat, de ha mégis kíváncsi volnál, íme 3 alapinformáció, amiből kiindulhatsz:

Örvénylő/spirálos alakú
Ha ilyen ujjlenyomatokkal rendelkezel, akkor a
pacsakute, 2020. június 02. kedd, 13:33
Microsoft: a magyar vállalatok negyede érett mesterséges intelligencia felhasználó
Hozzátette: azok a vállalatok vészelik át a legkönnyebben a járványhelyzet okozta gazdasági megrázkódtatást, amelyek egy időben vezetik be a mesterséges intelligenciára épülő új technológiákat és gondoskodnak a munkavállalóik képzéséről. Kutatások szerint az MI a következő tíz évben 14 százalékkal növeli a globális gazdasági teljesítményt. A Világgazdasági Fórum (WEF) adatai szerint a következő két évben a világban 75 millió munkakört vált ki az automatizálás és az MI, ugyanakkor 133 millió munkahelyet teremt - ismertette. A folyamat már elkezdődött, a cégeknek ki kell fejleszteni a saját technológiájukat, szoftveres képességüket.

Kiss Zoltán, a Microsoft felhőszolgáltatás üzletág igazgatója kiemelte: a kutatás szerint a magyarországi cégek kiemelkedőnek számítanak abban, hogy hol tartanak az MI alkalmazásában. Itt valamivel a világátlagot meghaladó, közel 25 százalékos a magukat érett mesterséges intelligencia felhasználóként jellemző vállalatok aránya, azaz az MI a munkafolyamatok, a
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 14:51
Gárdonyi Géza munkássága
Sajnálom uram.

És mégis, hogy így tovafutott
a korsóval a szép leány,
a dombra mikor följutott,
megállott, s visszanéze rám.

Megállott, s visszanéze rám.


Tavaszi emlék

Tavaszi délután jókedvű társaság
ibolyát szed lenn a Szépasszony-völgyében.
Juliska nem talál: Kevés még a virág.
- Aki engem szeret, ibolyát ad nékem.

Lódul, siet hozzá úrfi és öreg úr:
ez a vallomásnak legkönnyebb formája.
Csak egy sápadt fiú nem szalad, nem mozdul,
pedig neki is van egy-két ibolyája.

Mikor aztán hátramaradtak kettősben,
Juliska mosolygón a szót így folytatta:
- S akit én szeretek, ibolyát kap tőlem.

A fiú erre a kalapját tartotta.
TOLSZTOJNAK


Azt mondod-e, hogy versnél szebb a próza?
A próza fű. A vers közötte rózsa.
A próza billegdélő házi kácsa:
csak úszni tud,
menusgabor, 2020. április 28. kedd, 21:00
Koronavírus - LMP: a gazdaság zöld újraindításával orvosolhatók a vészhelyzet megpróbáltatásai
Kendernay János hangsúlyozta: a kormány kezében van a kulcs, hogy új egyensúlyt hozzon létre a lokális és globális gazdaság, valamint a hatékonyság és az ellenállóképesség között.

A globális, ennek részeként a magyar gazdasági gépezet válogatás nélküli újraindítása sokkal több áldozattal járhat, mint a koronavírus okozta világjárvány - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve, hogy a csökkenő légiközlekedés és ipari termelés jótékonyan hatott a környezet regenerálódására, de nem állította meg a bolygó erőforrásainak kimerülését.

Legkönnyebben a kormány akkor találja meg a helyes utat, ha a válságra reagálva ellenáll a rövidtávú megoldások kísértéseinek, nem erőlteti tovább a fosszilis tüzelőanyagok használatát, és leállít minden fölösleges "presztízsberuházást" - vélekedett Kendernay János.

A gazdaság- és iparpolitikai döntések nem az emberek további kitettségét és sérülékenységét, hanem az zöldberuházások előtti akadályok elhárítását kellene, hogy szolgálják - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 12:51
Az immunrendszer gyors erősítésének hét módja
Az immunrendszer sokkal összetettebb és fontosabb szerepet tölt be, mint valaha is gondoltuk, nem csupán antitestekről és immunsejtekről szól. Az egész testet és szellemet magába foglalja, emiatt létezhetnek pusztító járványok alatt is egészséges emberek. Sokkal összetettebb a funkciója, mint a saját és a nem saját megkülönböztetése. Az emberben ugyanis sokkal több mikroba él, mint ahány sejt alkotja a szervezetünket. Ezek a mikrobák össztömegüket tekintve több mint másfél kg-ot nyomnak, és 99%-uk a bélrendszerükben, míg a maradék 1% leginkább a bőrön található.

Minden emberre egyedi mikroba populáció a jellemző, amivel a szervezetünk tökéletes egyensúlyban van. Ha ez az egyensúly megbillen, akkor nyílik tér az autoimmun betegségeknek, allergiáknak, és a fertőző betegségeknek.

Természetes módszerek az immunrendszer erősítésére.

Az immunrendszer újratöltése
A boldog szellem és test alapvető feltételei az egészséges életnek. A rendszeres meditáció és jóga segít a pozitív
pacsakute, 2020. április 02. csütörtök, 08:53
Koronavírus - DK: a kormány rögzítse az alapvető élelmiszerek árát!
Az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján az mondta, sajtóértesülések szerint vannak olyan "élelmes" kereskedők, akik "minden szégyenérzet nélkül" a többszörösére emelték az áraikat. Jó példa erre az az interneten keringő fénykép, ami azt mutatja, hogy egy kiló csirkemellért 2800 forintot, az eredeti árnak csaknem a dupláját kérték - hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs.

A politikus arra kérte a kormányt, hogy "vasszigorral" sújtson le ezekre a kereskedőkre. Ezt úgy lehet a legkönnyebben megtenni, ha a kabinet hatósági árat vezet be az alapvető élelmiszerekre. A kormánynak ehhez a lépéshez a veszélyhelyzet kihirdetésével megvan a joga - mondta a szóvivő.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 12:12
Képek, videók
Ronald Reagan és Gorbacso
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:19
Ronald Reagan.jpg
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:16
Ronald Reagan-volt amerik
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:15
600x816_4123_Maria_2d_ rea
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:26
chris-rea.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:24
chris-rea-1980.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:22
chris-rea-2014..jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:22
chris-rea-on-comeback- tra
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:21
Ronald Reagen 40.elnök 28
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 11:32
R8PDZ_Ggs1Rea15sH7oSyt S8b
taszat
2016. szeptember 20. kedd, 01:21
cafkzkpbw4whx0reabhi.g if
strongradios
2016. augusztus 16. kedd, 23:21
a legnehezebb dolog.jpg
liliana01
2020. május 07. csütörtök, 10:04
Három dolog
eva6
2019. július 23. kedd, 11:28
Három dolog
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:08
az egyik legjobb dolog.jp
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.