Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 08:10 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az innovációs miniszter kap jogosítványokat a Corvinus alapítványával kapcsolatban
A tárcavezető az alapítványhoz kerülő állami vagyonelemek esetében a tulajdonosi jogok gyakorlására is jogosítványt kapna - tartalmazza az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége által csütörtökön elfogadott módosítás, amely a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról szóló törvényjavaslathoz érkezett.

A törvényjavaslat szerint a kormány az alapítvány rendelkezésére bocsátja a Mol és a Richter 10-10 százaléknyi részvénycsomagját, és ezek hozamából támogatja az egyetemet. A mostani változtatás pontosítja azt is, hogy az alapítvány ezeket a vagyonelemeket bizalmi vagyonkezelésbe kapja.

Továbbra is be kell számítani az álláskeresési járadék folyósításának időtartamába az Egyesült Királyságban eltöltött jogszerző időszakot - egy erről szóló módosítást is elfogadott a testület a rendezetlen Brexit esetéről szóló törvényjavaslathoz. Ugyanis az európai szerveknek az Egyesült Királyság kilépését követő rendkívüli intézkedések bevezetéséről szóló rendelettervezete szerint a jogszerző időszak összeszámításáról szóló uniós elvet az átmeneti időszakban is alkalmazni kell.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:54
Címkék: Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, Egyesült Királyságban, Egyesült Királyság, innovációs miniszter, alapítványhoz kerülő, tulajdonosi jogok,
Kommentek
Novák Katalin a Die Welt hírportálján: "Kívánjuk, hogy Németországban a CDU és a CSU egyedül is kormányozhasson
elfogadni" - mondta Novák Katalin.

Kifejtette, hogy a szükségállapot szabályozása körüli bírálatok "a múltból erednek", egyesek a koronavírus-járvány miatt keletkezett válságot arra akarják kihasználni, hogy "megbüntessék végre a magyar kormányt a migrációs válságban tanúsított unortodox magatartásáért".

Hozzátette: nem tudja megmondani senki, hogy meddig tart a világjárvány, ráadásul a parlament bármikor véget vethet a szükségállapotnak és visszavonhatja a kormányra ruházott különleges jogosítványokat, aminél demokratikusabb megoldást el sem lehet képzelni.

A rémhírterjesztés elleni fellépés törvényi szabályozásával kapcsolatban kiemelte, hogy "egyetlen újságíró sincs rács mögött", és csak a valótlanságok szándékos és rosszindulatú, a járvány elleni küzdelmet akadályozó terjesztését lehet büntetni.

Novák Katalin német belpolitikai ügyekről többek között elmondta, hogy a válság elhozza "a klasszikus kereszténydemokrata értékek reneszánszát", elvezet a család, a nemzet, a szuverenitás, a
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 22:53
Május 3-áig hatályosak a jelenlegi szabályok
vonatkozik az egyéb ágazatokra is - derült ki szavaiból.
Arról, hogy tervezik-e a maszkviselés kötelezővé tételét, azt mondta, ebben az operatív törzs az illetékes. Generálisan szinte sehol nem írták elő, ahol ilyen döntés született, ott is a tömegközlekedésre, a boltokra, a zárt térre vonatkozott.
A május 1-jére, illetve a háromnapos hosszú hétvégére vonatkozó előírásokról a kormány jövő héten dönt - jelezte Gulyás Gergely. Hozzátette: el tudja képzelni, hogy az önkormányzatok ugyanazokat a jogosítványokat megkapják, mint a korábbi hosszú hétvégéknél.
Arról, hogy a kormány mennyire elégedett Kásler Miklós miniszter és Müller Cecília országos tisztifőorvos munkájával, azt mondta: a kormány összetételében Orbán Viktor kormányfő az illetékes. Azt látják, hogy egy egészségügyi járványhelyzet közepén vannak, és a minden korábbinál nagyobb válság kezelésére az egészségügy felkészült. Az egészségügy-irányításért pedig Kásler Miklós felel - rögzítette.
További felvetésre örömének adott hangot,
eva6, 2020. április 24. péntek, 07:33
Illegális bevándorlás - Meghosszabbították a válsághelyzetet
Közleményük szerint az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható lesz a Magyar Közlönyben.

"Komoly és veszélyes a mostani migrációs helyzet Magyarországra nézve is" - emelték ki, hozzátéve: Törökország felől tömegek indultak el Európa belseje felé. A balkáni migrációs útvonalon akár több százezres migránsáradat állhat össze és a magyar határnál a 2015-ös röszkei zavargásnál is súlyosabb helyzet állhat elő - írták.

A kormány ezért folyamatosan figyelemmel követi a helyzetet és megerősíti a határvédelmet, és ehhez a válsághelyzet meghosszabbítására is szükség van. Ez az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe. "Így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlókkal szemben a határnál és akár Magyarország teljes területén" - fogalmazott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A migrációs válsághelyzetet 2016 márciusában hirdette ki a kormány. Azóta folyamatosan fenntartották az
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 20:22
Karácsony: új alapokra helyezi a Fővárosi Közgyűlés működését az szmsz módosítása
Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülését követően elmondta, hogy a testület által elfogadott új szmsz sokkal demokratikusabb döntéshozatalt tesz lehetővé, amely erősíti az állampolgárok közvetlen részvételi lehetőségeit, a döntéshozatalok átláthatóságát, valamint az ellenzéki jogosítványokat is.

Bejelentette: a jövő évi fővárosi költségvetés egymilliárd forintjáról a budapesti polgárok közvetlenül dönthetnek majd, kikérik a véleményüket, hogy az összeget mire használják fel. A részvételi költségvetés bevett gyakorlat sok nyugat-európai nagyvárosban - jegyezte meg Karácsony Gergely.

Közölte azt is, hogy az új szmsz létrehozza azt a lehetőséget, hogy állandó párbeszédet nyissanak a budapestiekkel, akik kezdeményezhetik valamely fontos ügy napirendre vételét, vagy konzultációt kérhetnek bizonyos ügyekben a főváros vezetésével.

A főpolgármester elmondta, az szmsz módosítása növeli az átláthatóságot, hiszen megszünteti azt a gyakorlatot, hogy a képviselőknek a közgyűlés ülésen kiosztott
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 16:31
Főpolgármester-helyettes: az szmsz-módosítás az ellenzéki jogok helyreállításáról szól
A Fidesz-KDNP fővárosi közgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Láng Zsolt hétfőn azt kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől, vonja vissza a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának tervezett módosítását, mert az autoriter és szembemegy a demokratikus normákkal.

Kiss Ambrus erre reagálva újságíróknak azt mondta: a tervezett szmsz - amelyet szerdán várhatóan elfogadnak - a több párbeszédről, a több vélemény-bevonásról, a több ellenzéki jogkörről és a budapestiek véleményének figyelembevételéről szól.

Az szmsz semmi olyat nem tartalmaz, ami ne a Fidesz által elfogadott önkormányzati törvényből fakadna, vagy ami ne a Tarlós István-féle szmsz-ből származna, amit a Fidesz szintén megszavazott - jelentette ki.

Hozzátette: a Fidesz most kifogásolja, hogy a főpolgármestert illeti meg az előterjesztés joga a fővárosi cégek ügyében, de ez eddig is így volt. Az pedig, hogy a főpolgármester dönthet azokban az ügyekben, amelyek két alkalommal szerepeltek a napirenden, de nem
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:51
Országos sportági szakszövetség lett az MNASZ
A sportvezető az MTI-nek azt mondta, amikor 2015-ben először elnökké választották, az egyik fő céljának éppen azt jelölte meg, hogy a szövetség jogi státusát a lehető leghamarabb tisztázzák.

"Mindez azt jelenti, hogy az MNASZ mostantól a magyar autósportban kizárólagos jelleggel, a vonatkozó törvényben és más jogszabályokban meghatározott feladatokat lát el és a törvényben meghatározott különleges jogosítványokat gyakorol" - mondta Oláh Gyárfás, hozzátéve, hogy a szövetség változatlanul az egyik legfontosabb tevékenységének azt tekinti, hogy a hazai versenyeket biztonságos körülmények között rendezzék meg.

"Az MNASZ-nek ebben nagyon lényeges a szerepe, a versenyzők és a nézők biztonsága ugyanis minden magyarországi autósportos eseményen a legfontosabb szempont" - fogalmazott az elnök, aki szerint az országos sportági szakszövetségi jogi státussal számos más jogosítványt is kapott a szervezet, amely 1994 októbere óta teljes jogú tagja a nemzetközi szövetségnek (FIA).

"Ez az MNASZ
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 09:31
Illegális bevándorlás - Magyarország biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozt
az idén már 7 ezren próbálkoztak, ezért szükség van a határvédelemre. Közölték továbbá: Szerbiában már kritikus a helyzet a migránsok miatt, Bosznia-Hercegovinában is több ezren, Görögországban nagyjából 30 ezren vannak, és újabb tömegek érkeznek, amelyek a balkáni útvonalon akarnak Európa belsejébe jutni. Jelezték: a kerítés és a határvédelem nélkül Magyarország ismét a bevándorlás egyik főútvonala lenne, ahogy a 2015-ös migránsválság idején.

Emlékeztettek arra: az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szerveknek, így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban léphessenek fel az illegális bevándorlókkal szemben az országhatár mentén és az ország területén is. A rendőrség az ország területén is folyamatosan rendszeresen azonosít illegális migránsokat, akiket visszaszállít a határkerítéshez - olvasható a közleményben.

Közölték: Magyarország saját erejéből 2015 óta összesen 504 milliárd forintot fordított a határvédelemre, és továbbra is felháborítónak tartják,
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 19:02
Önkormányzat 2019 - Tarlós: Karácsony Gergely járatlan a fővárosi ügyekben
hozzá.

Továbbá a zuglói Pillangó parkban rengeteg fát kivágtak egy befulladt projekt miatt és a kerület a maga erejéből egy méternyi kerékpár utat sem épített öt év alatt - folytatta a főpolgármester, aki úgy fogalmazott: "ez kétségbevonhatatlan tény, nem egy személy minősítése: Zuglóban szó szerint kaotikus állapotok vannak."

Tarlós István azt mondta: a főpolgármesterség "nem egy celeb funkció", nem lehet blöffökből megélni. A főpolgármesteri munkához ismerni kell a rendszert, a saját jogosítványokat, a Fővárosi Közgyűlés, a Főpolgármesteri Hivatal és a fővárosi cégvilág működési rendjét, tisztában kell lenni az adottságokkal és a pénzügyi lehetőségekkel.

Főpolgármesterként sokat kell következetesen dolgozni, "és valamilyen mértékben ki kell jönni a kormánnyal mindenféle vita ellenére, mert ha nem, akkor abból a városnak súlyos kára származik" - fogalmazott.

Tarlós István a Kossuth rádió a Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról, hogy Berki Krisztián korábbi labdarúgó,
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:04
Képek, videók
Kapcsolatban
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:13
Azért vagy kapcsolatban.j
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
Az emberi kapcsolatban.jp
cserkata
2010. március 23. kedd, 07:51
universitate.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:37
800px-Universität_Debr ece
baratha
2009. december 23. szerda, 13:05
DSC03768universitate.J PG
jegreg
2006. november 21. kedd, 16:13
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.