Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:27 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az innovációs miniszter kap jogosítványokat a Corvinus alapítványával kapcsolatban
A tárcavezető az alapítványhoz kerülő állami vagyonelemek esetében a tulajdonosi jogok gyakorlására is jogosítványt kapna - tartalmazza az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége által csütörtökön elfogadott módosítás, amely a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról szóló törvényjavaslathoz érkezett.

A törvényjavaslat szerint a kormány az alapítvány rendelkezésére bocsátja a Mol és a Richter 10-10 százaléknyi részvénycsomagját, és ezek hozamából támogatja az egyetemet. A mostani változtatás pontosítja azt is, hogy az alapítvány ezeket a vagyonelemeket bizalmi vagyonkezelésbe kapja.

Továbbra is be kell számítani az álláskeresési járadék folyósításának időtartamába az Egyesült Királyságban eltöltött jogszerző időszakot - egy erről szóló módosítást is elfogadott a testület a rendezetlen Brexit esetéről szóló törvényjavaslathoz. Ugyanis az európai szerveknek az Egyesült Királyság kilépését követő rendkívüli intézkedések bevezetéséről szóló rendelettervezete szerint a jogszerző időszak összeszámításáról szóló uniós elvet az átmeneti időszakban is alkalmazni kell.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:54
Címkék: Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, Egyesült Királyságban, Egyesült Királyság, innovációs miniszter, alapítványhoz kerülő, tulajdonosi jogok,
Kommentek
The Washington Post: az amerikai gépjárműhivatalok adatbázisát az FBI és az ICE ellenőrzi
A lap információi szerint az FBI és az ICE munkatársai a tagállami szinten működő gépjárműhivatalok által tárolt adatok ellenőrzésével amerikaiak millióinak adatait és fotóit ellenőrzik az érintettek tudta és beleegyezése nélkül.

A gépjárműhivatalok adják ki a jogosítványokat is, amelyek az Egyesült Államokban személyazonosító igazolványként is használatosak.

A washingtoni Georgetown Egyetem jogi kutatóközpontja öt évre visszamenőleg kérte ki a vonatkozó dokumentumokat, majd tette hozzáférhetővé az újságírók számára is. A The Washington Post ennek nyomán arra a megállapításra jutott, hogy az FBI beépítette a megfigyelési eszközei sorába az DMV-irodák adatbázisait is.

A rendőrség már régóta hozzáfér bűnelkövetéssel gyanúsítottak ujjlenyomataihoz, DNS-adatbázisához és más, biometrikus adataihoz. A DMV adatbázisai azonban az adott tagállamban élők adatait és fotóit tartalmazzák, olyanokét, akiknek elsöprő többsége soha nem került összetűzésbe a törvénnyel.

A The Washington Post
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 07:04
A német szénfelhasználás felszámolása nem garantálja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését
A PIK (Potsdam-Instituts für Klimafolgenforschung) kedden publikált tanulmánya arra figyelmeztet, hogy a teljes kiszállás a szénfelhasználásból az emissziós jogosítványok bonyolult európai kereskedelmi rendszere révén akár még a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez is vezethet.

A kutatók szerint ez azért történhet meg, mert a németországi széntüzelésű erőművek leállításával csökken az áramtermelési kínálat az energiapiacon, ami az áram árának a növekedéséhez vezet. Ez viszont javítja a máshol még üzemelő széntüzelésű erőművek gazdaságosságát.

Másrészt a német széntüzelésű erőművek leállításával csökken a kereslet az emissziós jogosítványok iránt az európai kereskedelmi rendszerben, ami a jogosítványok árcsökkenéséhez vezet. Az olcsóbb kibocsátási engedélyek felvásárlásával viszont más külföldi erőművek növelni tudják majd szén-dioxid-kibocsátásukat.

A német kutatók szerint ezért egy meghatározott minimális árat kellene bevezetni a szén-dioxid-kibocsátásra. Ellenkező esetben az
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 11:11
A világ adóssága minden idők legmagasabb szintjén áll!
pénzoligarchia, azaz egy elenyésző kisebbség ellenőrizetlen hatalmát testesíti meg.

A társadalomnak a privatizált pénzrendszer függőségébe került többsége - kamatjáradék formájában - évről-évre hatalmas privát-adót fizet a pénz szervezett magánhatalmával rendelkező kisebbségnek.

A pénzoligarchia a többséget képviselő demokratikus államot is legyőzendő riválisának tekinti, és ezért folyamatosan törekszik a gyöngítésére. Még ma is további közhatalmi jogosítványokat igyekszik a “bürokrata vízfejnek" becsmérelt államtól megkaparintani.

A társadalom félrevezetésére tudatosan egybemossa az egykori pártállami elit vezette kommunista államot, egy elenyésző kisebbség diktatúráját, a demokratikusan legitimált és ellenőrzött állammal, a társadalom többségének az egyedüli érdekképviseletével.


Mindezt a
menusgabor, 2018. december 26. szerda, 13:30
Krónika 8. rész (egyházak jogállása)
számol.Fidesz: igen a javaslatra

Herczeg Tamás, a Fidesz vezérszónoka szintén kiemelte, az új törvényjavaslat célja, hogy eleget tegyen az alaptörvény módosításának, illetve az Alkotmánybíróság és nemzetközi szervezetek jelzéseit is tisztázni kívánja. Kitért arra, hogy a lelki- és vallásszabadság mindenkit megillető alapjog, és a jogszabály rögzíti a vallási közösség pontos fogalmát, működését. Ugyanakkor azt is felsorolja, mi nem tekinthető vallási tevékenységnek.

A tervezet bizonyos többlet jogosítványokat rögzít a jogi személyiséggel rendelkező vallási közösségek számára - tette hozzá.

Kiemelte még, az egyházak nem elismerésre, hanem bírósági bejegyzés által nyilvántartásba kerülnek, kivéve a bevett egyházakat. Az állam nem kíván a jogszerűen működő vallási közösségek életében beleszólni - rögzítette a fideszes képviselő.A Jobbik támogatja az előterjesztést

Brenner Koloman, a Jobbik vezérszónoka jelezte: támogatják a törvényjavaslatot. 2011 óta ez a
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 16:52
Krónika 10. rész (földforgalmi törvény)
tette fel a kérdést. Kijelentette: a Somogyban elárverezett 10 ezer hektárnyi terület harmada tíz nagy érdekeltséghez került, mintegy négymilliárd forintért.

Fidesz: hasznos és fontos a javaslat

Fazekas Sándor (Fidesz) azt mondta: hasznosnak és fontosnak tartja a javaslatot, amely szerinte aktuális öt évvel a földtörvény elfogadása után. A földforgalmi törvényről szólva úgy fogalmazott: az bevált, a célokat nagyrészt sikerült elérni.Hasznos, hogy a földbizottság külön jogosítványokat kap, mert így a gazdatársadalom dönt a földügyekről - jelentette ki. Az új eljárási rendben a kormányhivatalhoz lehet fordulni, és a bíróság is utasíthat - tette hozzá.

Gazdabarátnak tekintette a jogszabályban foglalt megoldásokat.

A földárverésekről szóló kritikákra válaszul kijelentette: nyilvánosan, közjegyző előtt történtek az értékesítések, "mutyiról, konspiratív dolgokról nem lehetett szó". Hozzátette: 33 ezer gazda jutott földhöz, az összes földműves harmada, ami azt mutatja, sosem
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 14:29
Illegális bevándorlás - Jövő hétfőn szavazhat újra a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentésről az
módosító indítványok szükségességét hangoztatták, amelyek nélkül nem tudják biztosítani frakciójuk igenlő szavazatait. Véleményük szerint a humanitárius vízum bevezetése, nem jó ötlet, az növeli a költségeket és kezelhetetlen állapotokat okozna a külképviseleteken. Mint elmondták, a tagállamok már működtetnek nemzeti humanitárius rendszereket, nem lenne jó megoldás egy újabb szabályozást szervezni a tagállami hatáskör fölé. A tagállamok asztalán kell hagyni a humanitárius vízumokhoz kapcsolódó jogosítványokat - érveltek. Hozzátették, nem látnák szívesen a vízumkódex és a humanitárius vízumok rendszerének összekapcsolását.

A LIBE képviselői az EP által elfogadott határozatban fel kívánják szólítani az Európai Bizottságot, hogy áprilisig tegyen javaslatot a védelmet kérő személyek legális beutazási lehetőségeit megteremtő közösségi jogi keret kialakítására, olyan humanitárius célú vízum létrehozására, amely lehetővé tenné a menedékkérelem benyújtását az ezt önként vállaló EU-tagállamok unión kívüli
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:53
Krónika 11. rész (foglalkoztatási törvények)
kormány számára "munkaerő-állati sorban tartott, jól kizsigerelhető bérrabszolga". Amikor a román nettó minimálbér megelőzi a magyart, akkor nincs miről beszélni - vélekedett a jobbikos politikus.

Ander Balázs OECD-adatokat idézett, s kiemelte, hogy egy átlag magyar munkavállaló 1900, egy átlag német munkavállaló 1400 órát dolgozik egy évben. Magyarországon nincs korkedvezmény, nincs férfiaknak 40 év után nyugdíj - sorolta a kritikai észrevételeit.

Kitért arra is, hogy a szakszervezeti jogosítványokat meggyengítették, a szakszervezeti lefedettség 20-ról 8 százalékra csökkent. Komoly felelősség terheli a kormányt, hogy ez így alakult - mondta.

Megemlítette azt is, hogy a feketefoglalkoztatás még mindig jelentős Magyarországon. A kisvállalatoknál a magas adóteher egyenesen vezet ahhoz, hogy a fekete gazdaság erős - mutatott rá a politikus.

Támogatandónak tartotta, hogy a távmunkát egyszerűsítik, és a képzésekre helyezik a hangsúlyt. Szintén pozitívnak nevezte a bérgarancia-törvény
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 16:21
Képek, videók
Kapcsolatban
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:13
Azért vagy kapcsolatban.j
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
Az emberi kapcsolatban.jp
cserkata
2010. március 23. kedd, 07:51
universitate.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:37
800px-Universität_Debr ece
baratha
2009. december 23. szerda, 13:05
DSC03768universitate.J PG
jegreg
2006. november 21. kedd, 16:13
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.