Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 14:58 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Finn miniszterelnök: üdvözlendő az uniós költségvetés és a jogállamiság összekapcsolása
Úgy vélte, hogy az uniós bizottság 2020 utáni, hétéves uniós költségvetésre vonatkozó javaslata előremutató, és reményét fejezte ki, hogy kiegyensúlyozott mechanizmus hozható létre, amely a jogállamiság védelmére is odafigyel.

Kiemelte, az uniós többéves pénzügyi keretnek az uniós politika legfontosabb eszközeként reagálnia kell egyebek mellett a populizmus jelentette veszélyekre és a migráció okozta kihívásokra is.

Sipila arról is beszélt, hogy olyan közös uniós migrációs politikára van szükség, amely átfogó megközelítést alkalmaz, de elsősorban a migráció kiváltó okainak megoldására fókuszál, fenntartható fejlődést biztosít a kiinduló országok számára, és munkahelyeket teremt ezekben az államokban.

A migráció belső aspektusait tekintve úgy vélekedett, hogy az Európában található menekülttáborokból közvetlen áttelepítéssel lehet megoldást találni arra, hogy az unió határországaira kisebb nyomás nehezedjen. Ezzel egy időben erősíteni kell a külső határok védelmét, valamint előre le kell fektetni a válságok idején gyakorolni kívánt szolidaritás mechanizmusát. Nem a válság közepén, ahogy azt az unió 2015-ben tette - emelte ki.

Véleménye szerint emellett az uniós költségvetésben komoly pénzeket kell átcsoportosítani a vidékfejlesztésre, hogy megfelelő és biztonságos élelmiszerek jussanak a fogyasztókhoz, illetve azért, hogy munkahelyeket teremtsen az agráriumban és az élelmiszeriparban.

A finn miniszterelnök a védelmi és biztonságpolitika erősítésének fontosságát is hangsúlyozta: véleménye szerint ennek részévé kell válnia a hibrid és kiberveszélyekkel szembeni kapacitás további fokozásának. Végezetül arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen veszélyeket rejt magában az, ha a világ nem szentel elegendő figyelmet az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek.

Juha Sipila beszéde végén kiemelte, az uniónak egységre van szüksége a jobb döntéshozatal és a kihívások kezelése érdekében.

"Ha a kihívásokra, köztük a populizmus jelentette veszélyre egyszerű választ próbál adni Európa, az lesz az eredménye, mint ami az Egyesült Királyság esetében történt" - fogalmazott.

A populizmus azonban olyan színtereken is megmutatkozik, mint a jogállamiság, a sajtószabadság vagy az emberi jogok, köztük a nők jogai. Mindezek érdekében meg kell találni az európai belső megosztottság megszüntetésének módjait, és olyan Európai Uniót kell támogatni, amely konkrét intézkedések révén biztosítja hitelességét. A hatékony végrehajtás ugyanis a legjobb eszköz arra, hogy az unió hatékony választ adjon a jelen kihívásaira, hogy felvegye a harcot a populizmus ellen, és növelje az emberek bizalmát - tette hozzá a finn miniszterelnök.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 13:46
Címkék: Juha Sipila, Egyesült Királyság, Európai Uniót, uniós költségvetés, jogállamiság összekapcsolása, uniós bizottság,
Kommentek
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából
amely az összes ilyen típusú járműre érvényes lesz Magyarországon.

A szerződés szerint az első körben lehívott 11 darab KISS emeletes motorvonatnak 2020 februárjában kell forgalomba állnia, amelyhez járművenként üzembehelyezési engedély szükséges.

A MÁV-Start és Stadler közös közleménye szerint az új járművek jelentős magyarországi hozzáadott értékkel készülnek. Az első 11 KISS jelentős részének összeszerelése Dunakeszin történik. Nyolc szerelvény motorkocsijának és betétkocsijának összekapcsolása, illetve az összes jármű üzembe helyezése is itt történik. Az emeletes szerelvények 132 darab forgóváza szintén Magyarországon készül a Stadler szolnoki forgóváz-revíziós központjában.

Három szerelvény, illetve a járművek kocsiszekrényei és a motorkocsik a Stadler emeletes vonatok gyártásáért felelős svájci kompetenciaközpontjának irányítása alá tartozó fehéroroszországi üzemben, Minszkben készülnek.

Az emeletes motorvonatokat korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált utastérrel,
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 13:42
Erdogan: Törökország nem hagyja, hogy bárki viszályt szítson közte és Kína között
A kínai lap beszámolója szerint Erdogan az "egy Kína elv" támogatása mellett foglalt állást a találkozón, amelyen a kínai elnök háláját fejezte ki azért, hogy török kollégája nem tolerál semmiféle Kína-ellenes vagy szeparatista tevékenységet országában.

Hszi a stratégiai együttműködés elmélyítése mellett a két ország fejlesztési stratégiáinak átfogóbb összekapcsolását jelölte ki célul, és a gyakorlati együttműködés fokozását sürgette.

Úgy fogalmazott: Kína szeretné hamarabb összekötni az Egy övezet, egy út (BRI) nemzetközi gazdasági-infrastrukturális kezdeményezést Törökország Középső folyosó elnevezésű, kontinenseken átívelő integrációs projektjével.

Ezáltal szorosabb együttműködés jöhetne létre a kereskedelem, a befektetések, a tudomány, az energia és az infrastruktúra területein - mondta.

A török elnök válaszul hangsúlyozta Törökország elkötelezettségét a BRI iránt, és szándékát fejezte ki az együttműködés elmélyítésére.

Erdogan április végén nem vett részt a Pekingben
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 08:01
Kihirdették a Staféta pályázat győzteseit
Az eddigi legtöbb, tíz pályázatot tudunk anyagi támogatásban részesíteni. Jóval több pályázat érkezett, mint az elmúlt években, a néptánc és a cirkuszművészet hagyományának ápolása, új köntösbe helyezése sok fiatal alkotót foglalkoztat - idézte Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettest, a kuratórium tagját a lebonyolító Füge Egyesület által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Mint kiemelte, a megvalósuló produkciók között lesznek kortárs cirkuszi előadások, amelyek a néptánc, a kortárs tánc, a fizikai színház formanyelvével keverednek, vagy a bábművészet összekapcsolásából született műfaji kísérletek, hagyományos néptáncelőadások, kortárs drámák ősbemutatói, illetve kamion- és koncertszínház.

A Staféta projekt célja a tehetséggondozás és a független előadóművészet támogatása érdekében a budapesti független színházi, tánc, néptánc, cirkusz, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések, új produkciók létrehozása.

Idén a pályázaton nyertes produkciók létrehozásához
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:45
Átlátható befektetői környezet megteremtését ígérte a román miniszterelnök-helyettes az amerikai energiaügyi mi
A megbeszélésről a stratégiai beruházásokért felelős román kormányfő-helyettes számolt be a közösségi oldalán. Kifejtette, hogy az amerikai miniszterrel energetikai együttműködésről, a fekete-tengeri nyersanyag kitermeléséről, a regionális energetikai biztonságról és az energiaszállítási hálózatok összekapcsolásáról, kiemelten a BRUA (Bulgária-Románia-Magyarország-Ausztria) gázfolyosó megépüléséről folytatott eszmecserét.

Birchall arról biztosította Perryt, hogy Románia eltökélt abban, hogy átlátható és vonzó beruházási környezetet teremtsen az energiaágazatba beruházó vállalatok számára, amelyek az energiaforrások és a szállítási utak diverzifikálását növelik.

Romániában az amerikai ExxonMobil és az osztrák OMV vállalatok termelhetik ki a Fekete-tenger Neptun elnevezésű kontinentális talapzatában rejlő, 42 és 84 milliárd köbméter közöttire becsült gázmennyiséget, de a két vállalat még nem döntött a beruházás elindításáról. Az OMV-Petrom februárban jelentette be a tőzsdén, hogy a romániai
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 15:03
Hárommilliárd forintból épít új üzemet a Mol Zalaegerszegen
programját. Új technológiák bevezetésére, a versenyképesség javítására, az adó- és járulékbevételek növelésével járó beruházásokra eddig 110 szerződést kötöttek, aminek révén 65 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással 160 milliárd forint értékű beruházás valósult meg és 2300 új munkahely jött létre az országban - ismertette a miniszter.

Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója a rendezvényen azt mondta: az új üzem az innovatív technológia és a felelős vállalati gondolkodás összekapcsolása. Zala, mint a magyar olajipar bölcsője - ahol 1937-ben állították termelésbe az első olajkutat - ma is az egyik legfontosabb bázisa a magyar kőolajiparnak.

A Pannon Egyetemmel közösen kifejlesztett technológiával 2012 óta 60 kilométer útszakasz készült el, amelyhez 50 ezer gumiabroncsot használtak fel. Az új üzemben 2020-ban indul el a termelés, évente 20 ezer tonna gumibitument állítanak elő, amelyhez 3000 tonna, félmillió darab használt gumiabroncsra lesz igény. Mindez évente 200
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:03
Kerékpáros turisztikai fejlesztés indul a Balatonnál
Princzinger Péter az 1,2 milliárd forintos támogatású programról elmondta: a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztésének keretében a Balaton háttértelepüléseit is érintő kerékpárutakat jelölnek ki, pihenőhelyeket és szolgáltató létesítményeket alakítanak ki. A 2020 végén záruló program révén teljes értékű tavaszi és őszi turisztikai kínálatot kívánnak nyújtani, de téli elfoglaltságokat is kínálnának, amelyekről hatnyelvű tájékoztatást is nyújtanának.

A kerékpáros szövetség elnöke felidézte: kormányzati cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb, legegészségesebb országa legyen, amiben szerepe van a turisztikai szektornak, azon belül pedig a kerékpáros turizmusnak. A Balaton esetében is az az elképzelés, hogy "365 napos desztináció" legyen, ne csak a hathetes nyári szezonra koncentrálódjon a turizmus.

A most induló balatoni projekt keretében feltérképezik és kijelölik a Balaton térségében - a meglévő 206 kilométeres bringakörúton kívül - a további, várhatóan mintegy 600
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 12:32
Startup program indult a svéd nagykövetség védnökségével
A budapesti svéd nagykövetség csütörtöki közleménye szerint a Match Startup Programot a telekommunikációval foglalkozó Ericsson, a digitális iparágakban érdekelt ABB, az innovatív vállalatokat támogató Sigma Technology, valamint az AQ Anton mérnöki vállalat hirdette meg. A cégek a mesterséges intelligenciával, gépi tanulással és dolgok internetével (IoT) foglalkozó startupok mentorálására vállalkoznak a program keretében.

A közlemény kiemelte, hogy Niclas Trouvé nagykövet jelentős lehetőséget lát az digitalizációhoz kapcsolódó ötletek, valamint a térségben szerzett startup- és cégvezetési tapasztalatok összekapcsolásában.

A jelentkezéseket április 29-ig várják, a 10 legjobb pályázó bemutatkozhat a szervező cégek döntéshozói előtt Budapesten. A kiválasztott startupokat fejlesztési tanácsokkal látják el, hogy később akár üzleti együttműködéseket is köthessenek velük - írták.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 15:39
Putyin: Kim látogatása segíthet megoldást találni a rendezésre a Koreai-félszigeten
újraválasztásához.

Putyin és Kim első találkozója a vlagyivosztoki Russzkij szigeten, a Távol-keleti Szövetségi Egyetemen zajlik. Megfigyelők felhívták a figyelmet arra, hogy a négyszemközti megbeszélést követő, kibővített egyeztetésre az orosz diplomáciai, területfejlesztési és közlekedési miniszterek mellett a helyszínre érkezett Oleg Belozjorov, az Oroszországi Vasutak vezérigazgatója is. Ez azt jelentheti, hogy a tárgyalások témája lehet egy korábbi orosz javaslat, a transzszibériai vasútvonal összekapcsolása egy - mindkét Koreán áthaladó - korszerű vasúttal, ami szárazföldi összeköttetést teremtene a dél-koreai és az európai gazdaság között.

A tárgyalásokon megállapodások aláírása ennek ellenére nem várható, aminek elsődleges oka, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szigorú gazdasági szankciókat vezetett be Észak-Korea ellen, megpróbálva rávenni a kelet-ázsiai kommunista országot nukleáris és rakétaprogramjának feladására. A program szerint nem terveznek közös sajtótájékoztatót sem.

Putyin
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 08:18
Képek, videók
Miniszterelnök 1955-1956
furaila
2019. június 23. vasárnap, 19:47
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
Magyar miniszterelnök dís
urbandi
2006. július 09. vasárnap, 20:52
ököl-jogállamiság.jpg
agica2004
2007. február 26. hétfő, 14:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.