Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:08 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
Hozzávalók
60 dkg sertéshús,
1 fej hagyma,
2 db paprika (zöld),
10 dkg póréhagyma,
10 dkg gomba,
1 kiskanál szódabikarbona,
2 dl olaj,
4 db burgonya, (héjában főtt)
15 dkg majonéz,
5 dkg ketchup,
2 cl brandy



Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
Link
suzymama, 2018. január 13. szombat, 14:38
Címkék: sertéshúst késsel, finomra vágott, órát pihentetjük, karikára vágott, majonézhez hozzákeverjük, szósszal tálaljuk,
Kommentek
Sült pulykamell aszalt szilvával és dióval töltve
Hozzávalók: 4 személyre
- 20 dkg aszalt szilva
- 10-15 dkg dió
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- fahéj
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál méz
- 4 szelet pulykamellfilé

A pulykamelleket kicsit klopfolom és sózom. Az aszalt szilvából, a durvára vágott dióból, a zsemlemorzsából, a tojásból és ízlés szerinti mennyiségű fahéjból jól összedolgozva tölteléket készítek. Elosztom egyenlően négyfelé, a pulykamellszeletek közepére halmozom, majd finoman, egyenletesen szétkenem rajta. A húsokból tekercset göngyölítek - ha szükséges, hústűvel rögzítem -, és kifóliázott tepsiben egymás mellé fektetem őket. A fellangyosított mézet összekeverem az olajjal, majd ezzel megkenem a hústekercseket. Közepes hőmérsékletű (180 fokos) sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütöm. A különleges zamatú szárnyast párolt zöldséggel, sült burgonyával vagy krokettel tálalom.
Forrás: Petrovics György
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 19:01
Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!
Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!


Nem egy megszokott ragu, kissé pörköltszerű az íze, a sajtszósz különlegesen finommá teszi! Nem lehet vele betelni, ezért készítünk ilyen nagy adagot belőle! Burgonyával, vagy rizzsel a legfinomabb.
Hozzávalók:

1,5 kg sertéshús (lapocka, comb)
500 g gomba
250 g krémsajt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré

bors
olaj

Elkészítés:

A húst vágjuk nagyobb kockákra, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat és kezdjük el pirítani.

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

Ha a hús kifehéredett és levet engedett, adjuk hozzá a gombát és öntsünk rá egy kevés vizet. Ha szaftosabban szeretjük, akkor kicsivel több vizet adjunk hozzá.

Adjuk
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:24
H.Kohut Katalin: Töltött tök
H.Kohut Katalin: Töltött tök


A nyár nem múlhat el finom zöldségek, vitaminok nélkül. A tököt többféleképpen lehet felhasználni, lereszelve főzeléknek, fasírtnak, vagy tölteni. Mostani receptem fogyókúrásoknak, diétásoknak kedvező, de bátran készítheti mindenki ízlése és kedve szerint.

Hozzávalók:

2 kg-os tök
15 dkg szójagranulátum
2 tojás
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
jó nagy fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
tejföl ízlés szerint
reszelt sajt ízlés szerint

A tököt meghámozom, kettévágom, a magját kivájom. Beáztatom a szójagranulátumot Delikátos vízbe, s amikor magába szívta, kifacsarom a víztől, beleteszem egy tálba, ráütöm a tojásokat, ráteszem a pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, jól összekeverem, s a kettévágott két tök közepébe helyezem a masszát. Tejföllel jól meglocsolom a
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:15
H-Kohut Katalin: Húsvét (Vilma-Béla pérbeszéd)
minden éven...
- De az már unalmas!
- Akkor újíts valamit!
- Jó, akkor kipróbálom az új franciasaláta receptet őzgerincformában. Zselatinnal kell összekeverni, attól dermed össze és főtt tojásokat lehet a saláta közé helyezni.
- Biztosan nagyon finom lesz és jót mutat majd a Húsvéti tálon. Mit akarsz még készíteni?
- Tudod Bélám, megmaradok a szokásos menünél, talán lesz húsleves és töltött káposzta is, meg csirkemellfilé zöldségkörettel, fokhagymás saláta öntettel, sült burgonyával, az a kedvencem.
- Sonkát vegyünk, drága Vilma?
- Inkább most kihagyom, viszont kinéztem finom főtt, füstölt tarját, az finomabb lesz.
- Akkor a húsvéti tál most főtt tarjáből, házi kolbászból, franciasalátából, egybefasírtból fog állni. Nem is kell külön főtt tojás hozzá!
- Szerintem sem, Bélám, lesz főtt tojás a fasírtban és a franciasalátában is. Fonott kalácsot viszont veszünk hozzá.
- Nagyon finom lesz minden, szeretem az ünnepeket, drága Vilma! Csak már a vendéglátás kicsit
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 13:09
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával!
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával! Mámorító és olcsó fogás!

Csodás étel, laktató és gyorsan el is készül! Nyűgözd le vele a családod!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:58
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet, ez az étel sokkal finomabb és különlegesebb!

A sertéshúst többféle képen elkészíthetjük. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy a kiklopfolt sertéshús szeletekből, hogyan készítsetek kiváló ízű töltött hústekercseket, ha unod a rántott húst, ezt érdemes kipróbálnod. Ha szeretnénk egy különleges ízű, szaftosabb húst készíteni, akkor tegyünk a sertéshúsra narancsot vagy aszalt szilvát is, így süssük meg és tálaljuk főtt burgonyával.
Hozzávalók:

500 g sertéshús (karaj, tarja tetszés szerint),
2 - 3 db csemegeuborka,
100 - 130 g sajt,
2 evőkanál citromlé,

őrölt fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, majd vágjuk fel vékony szeletekre és mindegyik darabot
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:27
Töltött pecsenye
Hozzávalók:
1 kg szűzpecsenye, 20 dkg Karaván sajt, füstölt szalonna, 20 dkg sonka, 15 dkg csemege uborka, zsír, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 30 dkg vöröshagyma, őrölt bors, só

A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, kinyitjuk és minél nagyobbra
Kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a töltött szűzpecsenye mindegyik oldalára kérget sütünk. Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:46
Cigány pecsenye
Hozzávalók

4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:40
Képek, videók
Csirkemell burgonyával, b
irmus
2017. március 22. szerda, 07:48
burgonyával töltött pogi
ibolya58
2016. március 11. péntek, 13:30
feta sajttal burgonyával
snbela44
2014. december 01. hétfő, 21:43
sertéssült burgonyával...
szupermami
2011. augusztus 03. szerda, 13:05
brassoi_serteshusbol.j pg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:17
Nem webshots.Sertéshús.Ér
hold02
2008. december 08. hétfő, 16:54
finom korpás vágott
ircsi13
2007. április 22. vasárnap, 17:35
0 csodás pihentető vasárn
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:29
Pihentető,kellemes hétvég
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:53
Pihentető szép napot...
cuppika59
2017. szeptember 01. péntek, 18:01
Pihenteto hetveget
borigit
2017. július 14. péntek, 14:06
Szép estét, pihentető szé
irmus
2017. május 15. hétfő, 18:01
pihentető kép.jpg
kicsoda57
2017. március 31. péntek, 23:41
Jó éjszakát, pihentető sz
irmus
2017. február 19. vasárnap, 13:20
Pihentető, szép délutánt.
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 16:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.