Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:31 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: vállalni kell a sikereinket!
A kormányfő részt vett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén.

Beszédében kiemelte: a magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint kevés igazi minőségi akadémia van minden sportágban, de a kosárlabdában nem indokolatlan a Nemzeti Kosárlabda Akadémia névválasztása, mert ehhez foghatót sehol az országban nem talál az ember.

Kifejtette: a kormányzati munkának "a sok konfliktus és nyűg mellett van néhány szép pillanata", és ilyen, amikor nagy és jövőbemutató tervek megvalósításán lehet jelen. A mai esemény is ilyen, Pécs ismét közelebb került, hogy a magyar kosárlabdasport fővárosa legyen - vélekedett.

A miniszterelnök emlékeztetett: a kosárlabdának régen is voltak hagyományai avárosban, de "a diadalmenet akkor kezdődött igazán", amikor a magyar kosárlabdasport "fenegyereke", Rátgéber László Pécsre érkezett. Márpedig komoly akadémiákat csak nagy egyéniségek köré lehet építeni - mondta.

Megjegyezte: e tekintetben most a kajakos Kovács Katalinnal dolgoznak együtt, és közel vannak a megállapodáshoz az úszó Hosszú Katinkával is.

Orbán Viktor felidézte: Rátgéber László mondta, hogy "vagy játékos vagy, vagy játékszer". Ez nemcsak a sportban van így, emelt fővel lehet veszíteni, "de nem válhatunk az ellenfél játékszerévé, sosem alázhatnak meg bennünket" - fogalmazott.

Kiemelte: "mi szurkolók játékosokat akarunk látni a pályán, nem játékszereket", hanem hősöket, akik "a magasba repítik a magyar kosárlabdát".

A kormányfő kitért rá: pár éve, amikor a kormány elé került az akadémia tervezete, kész és kiérlelt elképzelést kaptak, csak rá kellett bólintani és előteremteni rá a pénzt. Az alapkő letételéig nehezen jutottak el, de utána másfél évvel most átadhatják az akadémiát, és "egész Magyarország büszke lehet" rá - mondta. Hozzáfűzte: az utánpótlás-nevelés mellett az akadémia alkalmas arra, hogy nemzetközi tornák házigazdája legyen.

Orbán Viktor arról is beszélt, a Pécsi Tudományegyetemnek előbb-utóbb megállapodást kell kötnie a sportolókkal, hogy a diákok az egyetem ösztöndíjas képzésében tanulhassanak tovább. Fontos, hogy a tehetséges sportolók itthon maradhassanak, és "ne azért menjenek ösztöndíjasnak Amerikába", mert itt nincsenek meg a feltételek - mutatott rá.

Rátgéber László, az akadémia szakmai és stratégiai igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: a mai nap mérföldkő és hatalmas lehetőség arra, hogy az akadémia a magyar kosárlabdázás olyan alappillére legyen, amely példát mutat professzionalizmusával, utánpótlás-nevelő munkájával. A cél az, hogy nemzetközi szintű játékosokat neveljenek, ezért az akadémia nemcsak pécsi, hanem nemzeti ügy - mutatott rá.

Mint mondta, nem véletlen, hogy Pécsett épült fel az akadémia, hiszen itt élte meg edzői pályafutása legsikeresebb szakaszát, amelynek legnagyobb eredménye az volt, hogy a kosárlabdacsapattal példaképek lehettek, értéket teremtettek és komoly társadalmi hatásuk volt. E társadalmi hatásból eredt az akadémia ötlete - magyarázta.

Rátgéber László köszönetet mondott a támogatásért a kormánynak, a miniszterelnöknek, Pécs városának és a Pécsi Tudományegyetemnek.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét tavaly áprilisban tették le. Az egykori szennyvíztelep helyén megvalósult akadémia egy három pályából álló kosárlabdacsarnokkal, állandó lelátóval 400 ember számára, továbbá 1500 férőhellyel bővíthető mobil lelátóhellyel rendelkezik. A kiszolgáló helyiségeken túl a sportkomplexum működéséhez kapcsolódva 60 férőhelyes kollégium, irodák és előadótermek is épültek.

Az új épületegyüttes alkalmas élmezőnybeli kosárlabdázók nevelésére, felkészíti a fiatalokat a hazai és nemzetközi sportpályafutásra.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 11:31
Címkék: Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Orbán Viktor, Rátgéber László Pécsre, Kovács Katalinnal, Hosszú Katinkával, Rátgéber László,
Kommentek
Kellemes estét,jó éjt!
"Az emlékezés az, ami elválaszt bennünket embernek. Mi vagyunk az egyetlen faj, aki foglalkozik a múlttal. Az emlékeink hangot adnak nekünk. Tanúskodnak a múltról, hogy mások tanulhassanak belőle, hogy ünnepelhessék sikereinket, és figyelmeztetve legyenek a hibáinktól. Sokféleképpen értelmezhetjük törékeny létezésünket, sokféleképpen adhatunk neki jelentést, de az emlékeink adják meg a célját, és adnak hozzá összefüggést. Itt találhatjuk az elképzelések, félelmek, szerelmek, megbánások egyéni tárházát."
vicus54, 2018. április 27. péntek, 22:15
Tallóztam
"Az emlékezés az, ami elválaszt bennünket embernek. Mi vagyunk az egyetlen faj, aki foglalkozik a múlttal. Az emlékeink hangot adnak nekünk. Tanúskodnak a múltról, hogy mások tanulhassanak belőle, hogy ünnepelhessék sikereinket, és figyelmeztetve legyenek a hibáinktól. Sokféleképpen értelmezhetjük törékeny létezésünket, sokféleképpen adhatunk neki jelentést, de az emlékeink adják meg a célját, és adnak hozzá összefüggést. Itt találhatjuk az elképzelések, félelmek, szerelmek, megbánások egyéni tárházát."

Hősök c. film
horvathnemagdi, 2018. április 26. csütörtök, 16:00
Választás 2018 - Németh Szilárd: az ellenzék idegen érdekeket szolgál
szinte mindenhol - "ahol megélték, mit jelent Brüsszel bevándorláspolitikája" - változások vannak. Ezt jelzik a legutóbbi osztrák és olasz választások eredményei is - vélekedett.

Németh Szilárd a XIII. kerület fejlődését jelző eredményeket sorolva elmondta, a 2010-es kormányváltás óta nem csak Angyalföld, hanem "az egész ország nyert". Mostanra elérték, hogy Magyarország erős ország lett, Európa meghatározó, fejlődő gazdasága.

Ha április 8-án rosszul döntenek az emberek, az "eddig elért sikereinket sutba dobhatjuk", mert az egészségügy, az oktatás, a sport, a kerületi beruházások helyett minden forrást a bevándorlókra kell fordítani. Így elvész minden eddigi eredmény, s "elvész a jövő is" - hangsúlyozta.

Németh Szilárd pártja "Nekünk Magyarország az első!" című országjárásán egy XIII. kerületi étteremben kampányolt a választókerület Fidesz-KDNP által támogatott Harrach Tamás mellett.

Harrach Tamás köszöntőjében elmondta: az elmúlt másfél évben Angyalföldön 100 milliárd forint értékben
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:00
Az emlékezés az
Az emlékezés az, ami elválaszt bennünket embernek. Mi vagyunk az egyetlen faj, aki foglalkozik a múlttal. Az emlékeink hangot adnak nekünk. Tanúskodnak a múltról, hogy mások tanulhassanak belőle, hogy ünnepelhessék sikereinket, és figyelmeztetve legyenek a hibáinktól. Sokféleképpen értelmezhetjük törékeny létezésünket, sokféleképpen adhatunk neki jelentést, de az emlékeink adják meg a célját, és adnak hozzá összefüggést. Itt találhatjuk az elképzelések, félelmek, szerelmek, megbánások egyéni tárházát.
bordat, 2017. október 23. hétfő, 12:26
Megható történet !
jelentettem be: Gyerekünk lesz!

Virág csodaszép kislány volt, bearanyozta a napjainkat, vele együtt lett teljes az életünk. Azt gondoltam, ha megtudják a szüleim, hogy unokájuk született, megtörik a jég és visszafogadnak. Nem így lett. Anyám kijelentette:
- Nekem semmilyen Pongrácz nem rokonom! Vigasztalhatatlan voltam. Az otthon töltött három év után vezető pozícióban térhettem vissza a munkahelyemre.
Tökéletes férj és apa volt
Minden sínen volt. Bárcsak megoszthattam volna sikereinket, örömeinket a szüleimmel.
Dávid hihetetlenül jó apa volt. Már babakorában ő volt Virág legfőbb bizalmasa, ami az évek múltán csak egyre erősödött. Pedig rengeteget dolgozott, sokszor csak este ért haza, de az a kis otthon töltött idő - akármilyen fáradtan is érkezett - mindig a kislányáé volt.

Aznap este is azonnal játszani kezdtek, amint hazatért, pedig láttam a szemén, hogy valami nincs rendben, rá is kérdeztem, de ő finoman jelezte: majd, ha Virág alszik. Összeszorult gyomorral
bedmarika47, 2017. október 12. csütörtök, 12:29
Közgazdász-vándorgyűlés - Matolcsy György: az eurózóna válságkezelése a magyarhoz képest kudarcot vallott
között kialakult, Magyarországot nagyon gyenge fiskális pozícióba taszító ikerdeficit, melynek következtében "minden mérlegünk távol állt az egészségestől".

Mindezt felmérve hét éve tudatos politikai döntés született a rövidtávon több áldozattal, mint haszonnal járó, ám közép- és hosszútávon megtérülő strukturális reformok végrehajtásáról - mondta. A jegybank jelentősen hozzájárult a sikeres válságkezeléshez, de "nemcsak magunkra, hanem a bankrendszer egészére támaszkodva, szövetségben értük el sikereinket" - fogalmazott. Jelezte: idén az MNB programjainak köszönhetően 600 milliárd forinttal, 2013 óta összesen 1600 milliárd forinttal csökkentek a magyar államadósság finanszírozási költségei.

Matolcsy György megjegyezte: ma már a világban sokan értékelik és számon tartják a valaha volt legnagyobb gazdasági világválság kezelésének sikeres magyar modelljét. A déli országok példája igazolja: a megszorítások elviszik a társadalmi békét és politikai válságot okoznak. Magyarországon ezzel szemben
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 19:13
Képek, videók
Vilmos-Katalin-kosárla bda
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:37
Vilmos-kosárlabda.jpg
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:35
Kosárlabda Boban Marjanov
megyerimihaly
2016. április 22. péntek, 23:56
Kosárlabda 2 Boban Marjan
megyerimihaly
2016. április 22. péntek, 23:56
Kaposvári kosárlabda.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:54
kaposvári kosárlabda.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:59
Ügyes kosárlabdás.gif
pacsakute
2014. április 12. szombat, 23:14
Kosárlabda gól.gif
pacsakute
2012. augusztus 26. vasárnap, 16:25
Kosárlabdagól kocsiból.gi
pacsakute
2012. augusztus 19. vasárnap, 18:13
Hatalmas kosárlabda gól.g
pacsakute
2012. augusztus 19. vasárnap, 16:30
kosárlabda torta.jpg
dnemethk
2012. május 01. kedd, 11:01
kosárlabda.jpg
agica2004
2012. március 04. vasárnap, 11:45
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.