Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:15 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarországot rá akarják kényszeríteni, hogy szakítson migrációs politikájáva
Bakondi György az M1 aktuális csatornán pénteken úgy fogalmazott: Magyarországot 2015 óta támadják migrációs politikájáért, ennek része a Sargentini-jelentés is, amely "tényszerűségében és az elfogadás módjában is példátlan, valótlanságoktól hemzsegő anyag".

Szólt arról is: váratlanul álltak elő Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár találkozása után azzal, hogy a Frontex európai uniós határ- és partvédelmi szervezet létszámát 1500-ról 10 ezerre növelnék és a külső határok őrizetében vetnék be, akkor is, ha az adott nemzetállam ezt nem akarja. Kijelentette: a magyar kormánynak ez azért elfogadhatatlan, mert így a nemzeti szuverenitást feladva nem Magyarország döntene arról, ki léphet magyar területre és ki nem.

Bakondi György jelezte: a korábbi javaslat, amelyet a kormány támogatott, arról szólt, hogy Európa legyen képes külső határainak védelmére, és ha egy tagállam erőkkel, eszközökkel, pénzzel nem boldogul egyedül, akkor legyen lehetőség arra, hogy adott esetben magyar erők is - európai erőkkel közösen - részt vegyenek a határőrizetben. Azt mondta: szó se volt arról, hogy "a szuverenitást semmibe véve, az adott nemzetállam kezéből a határellenőrzést kivéve" valósuljon meg mindez.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 21:22
Címkék: Bakondi György, Emmanuel Macron, Angela Merkel, elfogadás módjában, külső határok, adott nemzetállam,
Kommentek
Szakértő: a mindennapi életben nem jelent változást az SI-mértékegységrendszer átalakítása
A több mint hatvan ország részvételével tartott konferencián Magyarországot Nagyné Szilágyi Zsófia, Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztályának vezetője képviselte. A szakértő az MTI-nek elmondta: a konferencián egyhangúlag szavazták meg az SI (Systeme International d'Unites) mértékegységrendszer teljes revizióját.

Az SI-rendszer hét alapmértékegységet foglal magába és azokból levezethető az összes többi: ezek a méter, a kilogramm, a Kelvin, a másodperc, az amper, a kandela és a mól .

A szakértő elmondta: az eddigi SI-mértékegységrendszerrel az volt a fő probléma, hogy a kilogramm etalonja még mindig az a platina-iridium ötvözetből készült 1 kilogrammos prototípus volt, amelyet a Nemzetközi Súly- és Mértékügyi Hivatalban elzárva őriznek 1875 óta Sevres városában.

Ennek a prototípusnak a hosszútávú stabilitását a gondos őrzés mellett sem lehetett biztosítani. A nemzetközi etalonból csak egy van a világon, Magyarországon annak leszármaztatott
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:45
Magyar művészek is szerepelnek a közép- és kelet-európai zenei fesztiválon Varsóban
Az első alkalommal megrendezendő, Lengyelország függetlensége 100. évfordulójához is kötődő fesztivál a szervezők közlése szerint a visegrádi csoport (V4) országai mellett a szélesebb értelemben vett térség zenei hagyományát szemlélteti, beleértve többek között a balti államok, a balkáni térség, illetve Ausztria, Ukrajna és Fehéroroszország művészetét.

Az Eufóniák koncepciója a térség történelmét és jelenkorát tükrözi, a projekt keretében ezért különféle korszakok és stílusok zenéje csendül fel - olvasható a fesztivált szervező, a lengyel kulturális és örökségvédelmi minisztérium intézményeként működő Nemzeti Kulturális Központ (NCK) honlapján.

A műsorban szerepelnek többek között Kodály Zoltán és Bartók Béla művei, ezek az október 30-ai koncerten Fejérvári Zoltán zongoraművész előadásában hangzanak el. A fesztivál második napján Bartók szimfonikus műve, a zenekarra írt Concerto hallható.

Kortárs magyar komolyzenei művek közül Virágh András Gábor Erkel-díjas zeneszerző Metamorphosis 14
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 11:31
Nem történik semmi, tovább ünnepel Magyarország
végrehajtója. Mártírpénzt szednek szüleik után, mint állandó főszereplők után.

Magyarország eredete jelenleg:

Egyiptom ide van berendezve állandó szereplőivel a patológiáknak, melyből kiszedték Íziszt, Ízisz-Jézus-Istálló-Vénuszként Pszichografológiai Ágnesek főszerepei helyetti nagy közös áldozásában Magyarországnak Kelet és a cigányság emberré nemesítéséhez véráldozással.

A sámánok Pszichografológia részét képezik, Lázár -Ábrahám népe rima Jeruzsálemként jelenlegi Magyarországot jelenti, melyeket tisztított Románia egykor Egyiptomból való kihozatalukkor. Rima Jeruzsálem helyett születésem óta áldoztak, mint kurvák és stricik helyett, egykori Lucifer népeként. 1995-ben értek ismét ide, hogy én vagyok egyedül Rima Jeruzsálem, akit megégetnek tűzzel a szeretői, akiknek adja a cserép ajándékait. Ebből a történelemből engem lökdösve az Ikerházában az űrpusztítónak, hogy a barakkos pénzeket felvevő legyeket a fasiszta pók meggyalázta a barakkokban, akár a perverz vallások
kohlinka, 2018. november 02. péntek, 06:12
Tisza 100 - Orbán: ma van szuverenitásunk, van saját utunk
miniszterelnök hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ma is a világpolitika átrendeződésének éveit éljük, ma is hódítanak önveszélyes eszmék, és nincs hiány "a másnapi címoldal horizontján gondolkodó" európai vezetőkből sem.

"Ma is észnél kell lennünk, mert egész hazánk rámehet, ha kiengedjük a kezünkből a sorsunk irányítását" - mondta Orbán Viktor.

Száz éve annak, hogy a dualizmus korának legendás politikusa mártírhalált halt, az életét kioltó lövések az egész nemzetet megsebezték, halála úgy rázta meg Magyarországot, mint Zrínyi Miklósé vagy Széchenyi Istváné - jelentette ki a kormányfő.

Szavai szerint Tisza István azzal az elhatározással lépett a politika pástjára, hogy legalább egy építőkövet tudjon vinni a magyar nemzet jövőjének megalapozásához.

A háborús összeomlás, a vörös terroristák pusztítása és az ország kétharmadának elcsatolása után ezek az építőkövek jelentették azt az alapot, amelyre a két háború közötti korszak nagy magyar államférfijai, Bethlen vagy Klebelsberg építkezni tudtak
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 17:33
Tisza 100 - Kövér: meg kell becsülnünk múltunk nagy alakjait
a rendszerváltoztatás kudarcterületének nevezte a történelemoktatást. Szerinte gyakorlatilag ugyanazt a marxista, posztmarxista koloncot cipeljük a nyakunkban, mint amit a második világháború után a nyakunkba akasztottak. Itt az ideje, hogy végre megpróbáljuk magunk értelmezni a történelmünket és visszavenni azt, ami a miénk - hangoztatta a házelnök.

Úgy vélte, Tisza Istvánnak éppen a tragikumában tükröződött a nagysága, hiszen ő sem tudott olyan megoldást találni, ami megmenthette volna Magyarországot. Szerinte vannak olyan történelmi helyzetek, amikor nagyon nehéz a megmaradás érdekében a rossz, a még rosszabb és a tragikus között választani.

Hozzátette: a mai korszak ugyan nem ilyen, bár most is nehéz és válságokkal teljes az idő az egész világon. A jövőnk van veszélyben, de ha a mozgásterünket kihasználjuk, ami Tiszának és kortársainak nem sikerült, akkor Magyarország nem csak elkerülheti a veszélyeket, hanem fennmaradhat az elmúlt 8 év emelkedő pályáján - mondta a házelnök.

Szakály
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 11:21
Tisza 100 - Történész: Tisza István halála a hagyományos politikai kultúra végét jelentette
Hermann Róbert hozzátette: annak ellenére, hogy az első világháborúba betöltött szerepe miatt 1918. október 31-ei halálakor Magyarország egyik leggyűlöltebb embere volt, Tisza István meggyilkolása országszerte döbbenetet keltett, halálát legnagyobb politikai ellenfele, Károlyi Mihály, az első magyar köztársasági elnök is meggyászolta.

Felidézte: Tisza István az 1880-as években kezdte politikai pályáját. Fiatal korában arról írt, hogy Magyarországot önálló államként képzeli el, de a nagyhatalmak szorításában nem látott valós lehetőséget erre, így később az Ausztriával kialakított kapcsolat fenntartása mellett döntött. Úgy gondolta, a parlamentben dolgozni és nem vitatkozni kell, ennek érdekében akár az amúgy általa pártolt liberális szabadságjogokat, a választójogot, a sajtószabadságot és a gyülekezési jogot is korlátozta - jegyezte meg a történész.

Emlékeztetett: Tisza István a legvitatottabb döntését 1914-ban hozta, amikor miniszterelnöksége alatt Magyarország belépett az első világháborúba.
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 10:11
Krónika 15. rész (bírósági eljárások, büntetőjog, igazságügy, napirend után)
Bertalan Judit, a Fidesz vezérszónoka a javaslattal kapcsolatban azt mondta, az emberek számára rossz tapasztalat, hogy elhúzódik egy-egy peres eljárás, ez mindenkinek hátrányt okoz, ezt szeretnék megszüntetni. Fontos és új elem a képviselő szerint, hogy új, önálló jogintézményt vezetnek be vagyoni elégtétel címen és nem szükséges a tényleges kár bekövetkezte, elég, ha a határidőből kifut az ügy.

Staudt Gábor (Jobbik) felszólalása elején nehezményezte, hogy a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság Magyarországot elmarasztaló határozata kellett ahhoz, hogy ezt a javaslatot megtegyék, és szerinte az lenne a jó, ha olyan hamar lezárulnának az ügyek, hogy ne legyen szükség erre a törvényre.

Emellett elmondta azt is, hogy nem derül ki, mekkora kártérítést kaphat az, akinek elhúzódik az ügye, és nem értett egyet azzal sem, hogy a nyomozati, ügyészségi szakaszt nem számítják bele a határidőbe.

Vejkey Imre (KDNP) amellett, hogy a törvényjavaslat főbb pontjait ismertette, az eljárás illetékmentességére hívta
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 22:42
Krónika 13. rész (adótörvények, magyar-thai kiadatási egyezmény)
beruházásokban felépített stadionok fenntartását fizessék belőle.

Burány Sándor (Párbeszéd) kijelentette: a kormány a saját korábbi ígéreteit is megszegi, hiszen a munkaadók bérterheinek csökkentését nem tartalmazza az előterjesztés. Elsősorban a kisvállalkozásoknak lenne szükségük erre - mutatott rá.

Kifogásolta azt is, hogy sehol Európában nem kell ilyen magas adót fizetnie a legalacsonyabb jövedelműeknek. Rámutatott arra is, hogy a minimálbér vásárlóerejét tekintve már Románia is megelőzi Magyarországot.

A politikus a cafeteria korábbi rendszerének visszaállítását szorgalmazta.

Ellentmondásosnak ítélte azt az intézkedést, amely a kormány szerint kedvezőbbé tenné a nyugdíjasok foglalkoztatását. Örvendetes is lehetne, hogy bérüket csak a 15 százalékos személyi jövedelemadó terhelné - mondta -, ugyanakkor eltörlik az 55 évnél idősebbek ezen kedvezményeit - mutatott rá. Mindez szerinte nem eredményez nagyobb foglalkoztatást, csupán azt, hogy a nyugdíj előtt állók helyett nyugdíjasokat
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 20:51
Képek, videók
keresd magyarországot.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:22
kisebb Magyarországot.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:14
a-szerelem-nem-kenysze rit
parducka06
2012. szeptember 28. péntek, 16:47
orbán politikája
zeta33
2016. július 23. szombat, 14:15
A kormány politikája egy
basikele
2012. december 18. kedd, 06:13
a madarak politikája.jpg
agica2004
2006. szeptember 24. vasárnap, 11:19
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Téli-Bakony.jpg
cserhat3
2017. május 12. péntek, 20:06
Páris, az én Bakonyom 01.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:49
Páris, az én Bakonyom 02.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:48
Magyar János a bakon 01.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:49
Magyar János a bakon 02.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:48
Tájak bakonyi táj.jpg
megyerimihaly
2015. április 22. szerda, 20:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.