Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:08 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén 43 díjazottnak adták át a KÓTA díjait
A díjakat Mindszenty Zsuzsánna KÓTA elnök, Birinyi József, a KÓTA társelnöke, Gerenday Ágnes, a KÓTA Művészeti Bizottságának elnöke, Hartyányi Judit, a KÓTA elnökségi tagja, Saltzer Géza, a KÓTA Nemzetiségi Szakbizottságának elnöke és Somogyváry Ákos, a KÓTA Tanácsadó Testületének elnöke adta át a magyar kultúra napja alkalmából, január 26-án Budapesten.

Idén először nagydíjat is odaítéltek, amelyet az életmű kategóriában Párkai István Kossuth-díjas karnagy, zongoraművész, tanszékvezető egyetemi tanár, a KÓTA tiszteletbeli elnöke vehetett át - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Kórus kategóriában a komáromi Concordia Vegyeskar, a Gregor József Általános Iskola Jubilate Nagykórusa, a Marczibányi téri Kodály Iskola Leánykara és a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa, karnagyok kategóriában Arany János, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Református Gimnáziumban tanára, a Tiszántúli Református Egyházkerület zeneigazgatója, a Debreceni Kollégiumi Kántus társkarnagya és a budapesti Psalterium Hungaricum kórus alapítója és jelenlegi vezetője; Cseri Zsófia, az Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya, Erdélyi Ágnes, a Veszprém Város Vegyeskara karnagya, valamint Hoffmann-né Kemenes Vera, a komáromi Vox Femina Nőikar vezetője kapta.

Zeneszerző és zeneíró kategóriában Juhász Előd zenetörténész, Kovács Mária karnagy, zeneíró; Tillai Aurél Kossuth-díjas karnagy, zeneszerző; Zelinka Tamás zenetanár, zenei író; tanár kategóriában Auth Ágnes énektanár, karnagy; Boros Erzsébet népzenetanár, Csider István népzenetanár, Husi Gyula népzenetanár, Makkai Gézáné énektanár, karnagy; Makráné Kónya Melinda énektanár, karnagy és Sárközyné Pomázi Ágnes énektanár, karnagy érdemelte ki a kitüntetést.

Az életmű kategória kitüntetettje Párkai István, Gerzanics Magdolna énektanár, néprajzkutató, valamint Várnai Ferenc énektanár, zeneszerző, népdalgyűjtő. Mecénás kategóriában Erdei Attila népzenetanár, népzenei rendezvényszervező; Szabó László zenetanár, népművelő, igazgató; a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Magyar Nemzeti Galéria kapott elismerést. A posztumusz kategória díjazottja Anker Antal énektanár, karnagy, vezető szakfelügyelő; G. Horváth József zenetanár, karnagy; Szlama László népzenész és Timár Imre énektanár, karnagy.

Népzenei kategóriában díjazták Méry Margit néprajzkutatót, Pavella Krisztina népzenészt, népzenetanárt, együttesvezetőt; népzenei együttes kategóriában a Bárándi Citerás Egyesület, a Bodzavirág Népdalkör Alsópáhok, nemzetiségi kategóriában a Furmicska Néptánc Egyesület és a Rábafüzesi Német Asszonykórus kapott elismerést.

Kórusénekes, kórustitkár kategóriában Baricz Zsoltné énektanár, Dinnyés István kórustag, Kővári István kórustag, Kulcsárné Csejtei Marianna énektanár, népzenei rendezvényszervező; Lemle Zoltán lelkész, kóruselnök; Süli Zoltán kórustitkár és Walthier Tamás kórustag vehetett át díjat.

A kitüntetést 2004-es megalapítása óta a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítéli oda a szervezet. A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 11:31
Címkék: Mindszenty Zsuzsánna KÓTA, Birinyi József, Gerenday Ágnes, KÓTA Művészeti Bizottságának, Hartyányi Judit, Saltzer Géza,
Kommentek
10 éves a CÖF - Díjazták a Szellemi Honvédőket
gratulálunk!

Az alapító tagok a születés pillanatában nem is sejthették, milyen nagy szükség lesz ténykedésükre, és egyre nagyobb az igény a szervezet repertoárjának kiszélesítésére. A mai évforduló kitüntetései hosszú évtizedek áldozatos munkáinak elismeréseként kerültek odaítélésre. A laudációk soraiból leginkább Földi Kovács Andrea méltatása érintette meg szívemet. MÁSFÉL ÉVTIZEDE - szolidan, szerényen, méltó ügyeket szolgálva, maga a HITELESSÉG MINTAKÉPE számomra. Jó szívvel gratulálok minden díjazottnak, művész előadóinknak pedig külön köszönet a különleges ünnepi hangulat fokozásáért. Számos szakterület kiválóságai tevékenyen vesznek részt a szervezet munkájában. Tárt karokkal várunk minden érdeklődőt, aki azonosulni tud célkitűzéseinkkel, és tenni akar HAZÁNKÉRT, NEMZETÜNKÉRT, MEGMARADÁSUNKÉRT.

A Békemenet a CÖF által szervezett tömegdemonstrációi:

Első békemenet, 2012. január 21., Budapest
Második békemenet, 2012. március 15., Budapest
Harmadik
menusgabor, 2019. november 30. szombat, 20:00
Visszaküldte Szerebrennyikov ügyét az ügyészségnek egy moszkvai bíróság
rendezője díjat. Mint mondta, azokat az embereket kellene jutalmazni, akik megállapodtak az orosz-ukrán fogolycseréről, akik megakadályozták, hogy a moszkvai hatóságok korrupciójáról cikkező Ivan Golunov újságírót koholt vád alapján börtönbe zárják, és akik a méltányosságért és a tisztességért küzdenek Oroszországban.

Az év embere - 2019 címet egyébként Ivan Dugy újságírónak ítélték oda, aki idén a Kolima és a Beszlán, Emlékezz című dokumentumfilmmel vívta ki az elismerést. A díjátadó ünnepség több díjazottnak az önkény, a rendőri túlkapások és a választási csalás elutasítására biztató felszólalása miatt politikai eseménnyé vált.

Szerebrennyikov szabadságának korlátozása ellenére is folytatta a munkát: márciusban mutatták be Hamburgban az általa színre vitt Nabuccót, amely már a harmadik rendezése volt házi őrizetének kezdete óta. A Leto (Nyár) című filmet tavaly a cannes-i filmfesztiválon mutatták be szintén a részvétele nélkül, két éve pedig a moszkvai Nagyszínházban a Nurejev című balettet
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 17:32
Augusztus 20. - Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós
Kásler Miklós ünnepi beszédében azt mondta, hogy a kitüntetettek a természetet, az élővilágot, az embert, a gondolatokat, a művészeteket tanulmányozták és új utakat, megközelítéseket találtak "a gondolatok birodalmában", a tudományokban, valamint a kultúrában.

A miniszter a magyar nemzet és a kormány nevében megköszönte a hetvenöt díjazottnak a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységét.

Kásler Miklós az ünnepségen felidézte, hogy a krónikások szerint a magyarok mitikus eredetmondája az Emese álma. A monda szerint a fejedelemasszony isteni álmot látott, látomása volt egy turul megjelenésének képében. Úgy érezte, hogy méhében forrás fakad, amely ágyékából csörgedezve idegen földön óriási folyammá terebélyesedik. Az égi látomás gyümölcse Álmos lett, és az ő ivadékaiból valóban szent királyok származtak. Álmos küldetése az volt, hogy összegyűjtse a rokon népeket,
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:47
Mága Zoltán hegedűművész Liszt Ferenc díjat kapott
Mága Zoltán hegedűművész Liszt Ferenc díjat kapott
Köszönet az állami ünnep alkalmából kapott Liszt Ferenc-díjért
Több mint három évtizedes zenész pályafutásom elismeréseként, kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenységemért nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Liszt Ferenc-díjban részesülhettem.
Nagy büszkeség számomra ez a rangos művészeti elismerés, de egyben felelősséggel is jár, mert méltónak kell maradnom a kitüntetéshez, meg kell őriznem zenésztársaim és közönségem szeretetét, tiszteletét és bizalmát. Továbbra is nagy alázattal és szeretettel végzem azt a kulturális missziót, amit három évtizeddel ezelőtt célul tűztem ki magam elé, hogy hazámban, és a világ számos pontján hirdessem a magyar zenei kultúrát és a zene erejével hidakat építsek emberek és országok között. Tisztelettel és alázattal Liszt Ferenc emléke előtt, valamint a művészeti díj iránti köszönetként az Egyesült Államokban hamarosan kezdődő koncertkörutam részeként a New York-i Carnegie Hall Nagytermében tartandó
maroka, 2019. március 14. csütörtök, 14:04
Palkovics: a negyedik ipari forradalomban is fontos szerepe van a bányászatnak
környezeti és gazdasági kihívásait szavai szerint.Palkovics László hangsúlyozta, a magyar ásványvagyonon alapuló gazdasági, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység növelése, feltételeinek javítása érdekében meg kell majd vizsgálni például a bányavállalkozók közterheinek mérséklését, a bányajáradék számításának egyszerűsítését és a geometrikus beruházások kezdeti magas földtani kockázatának pénzügyi kezelési lehetőségeit.

A rendezvény végén Palkovics László adta át a Szent Borbála érmeket (18 díjazottnak), a Miniszteri elismerő okleveleket (13 díjazottnak) és a Magyar Bányászatért szakmai elismeréseket.Az ünnepségen ketten, Cseh Zoltán a hazai kőbányászat sikeres működtetése, fejlesztése kapcsán végzett kiemelkedő szakmai életútja, Kovács Ferenc az egyetemi szintű bányamérnök képzésben és annak irányításában, fejlesztésében, valamint a bányászati és bányabiztonsági kutatásokban végzett több évtizedes szakmai életútja elismeréseként pedig "A Magyar Bányászatért Életmű Díjban" részesült.

A
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 18:22
Környezetünkért Díj Nemes Claudiának
Kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesült a SzigetKÖZ kommunikáció

2018. június 7-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából Nagy István agrárminiszter, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként díjazta az InfoSzigetköz (és InfoMosonmagyaróvár) Média főszerkesztőjét.

A hivatalos ünnepség Budapesten, az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében került megrendezésre. Az összesen 67 díjazott között szerepeltek neves professzorok, kutatók, médiatulajdonosok, újságírók, óvó- és iskolai pedagógusok, referensek, ügyintézők, aktív és nyugállományba vonuló szakemberek.

A díjak átadása előtt Nagy István agrárminiszter mondott ünnepi beszédet, melyben ismertette a tárca környezetvédelmi feladatait és kihívásait. Hangsúlyozta, hogy a célok végrehajtásához közös gondolkodásra, együttes fellépésekre lesz szükség.

Kiemelt fontossággal bírt továbbá, hogy a tárca a Környezetvédelmi Világnapot a Pedagógusnappal együtt ünnepli, hiszen a két tevékenység között szoros szálak
zoldkaszino, 2018. június 11. hétfő, 07:40
Pályi Zsófia kapta az idei Hemző Károly-díjat
A Kis öregjeim képei sokarcú, érett fotográfus munkájáról tanúskodnak, amelyben az alkotó egy időseket gondozó nő munkáját örökítette meg. "A személyes és megérintő sorozatban érezhető, hogy Pályi Zsófi magáénak érzi és közel kerül mindazokhoz az idősekhez, akiket ez a gondozónő ápol" - mutatott rá Korniss Péter.

Hozzátette: olyan humanista fotográfiákat készített, amelyek finom érzékkel járják körbe ezt a témát.

Az elismerést Lajos Mari, a művész özvegye, az alapítvány elnöke adta át a díjazottnak.

Szarka Klára, a Hemző Károly Alapítvány titkára emlékeztetett arra, hogy az elismerést 2014 óta adják át, akkor Hajdú D. András lett a győztes. Elmondta, hogy olyan sok remek pályamunka érkezett már az első alkalommal, hogy a kuratórium elhatározta, hogy nemcsak a győztest, hanem finalistákat is választanak.

Az idén a finalistákat közé választotta a kuratórium Kállai Márton, Kaszás Tamás, Pályi Zsófia, Sivák Zsófia és Végh László fotográfust.

A díjátadó után a tavalyi győztes, Mohai
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 19:24
Képek, videók
A díjazott szociográfia á
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:06
mikumevai681díjazottké p.g
m-irene
2014. december 01. hétfő, 21:47
dijazott.jpg
agica2004
2013. augusztus 05. hétfő, 11:13
1.díjazott tök.....jpg
anci-ani
2013. március 10. vasárnap, 22:22
rádió-tv dijazottak
lacipecsenye
2013. február 03. vasárnap, 20:27
E robogóval lett díjazott
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:40
díjazott
simonfai
2011. február 16. szerda, 22:54
a díjazottak.jpg
agica2004
2010. december 20. hétfő, 15:08
KREATÍV DÍJAZOTTAK NOÉ OL
molnarerzsi
2010. december 07. kedd, 16:28
Díjazott blokkok
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 16:08
Díjazott 2010-09
lysabetta
2010. szeptember 23. csütörtök, 16:32
Díjazottak 2
btomike
2010. március 11. csütörtök, 20:31
zeg_mindszenty ház1109_2.
maroka
2019. november 09. szombat, 10:40
zeg_mindszenty ház1109.jp
maroka
2019. november 09. szombat, 10:39
mindszenty idézet.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 18:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.