Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:18 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az MGYOSZ az éves beszámoló és közgyűlés elhalasztását kéri a kormánytól
A MGYOSZ szerint a május 31-i határidő kitolása azért is szükséges, mert a veszélyhelyzetben életbe léptetett szabályozás miatt a gazdasági társaságoknál, illetve más beszámolásra kötelezett szervezeteknél nem tudják az éves beszámoló és mérlegelfogadó taggyűléseket a szükséges létszámmal, határidőben lebonyolítani.

A szövetség mindezek miatt arra kéri a kormányt, hogy átmeneti intézkedésként, törvénymódosítás segítségével halassza el a határidőt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:33
Címkék: éves beszámoló, május 31-i, veszélyhelyzetben életbe, gazdasági társaságoknál, szükséges létszámmal, szövetség mindezek,
Kommentek
Koronavírus - A járvány miatt elhalasztják a demokraták elnökjelölt-állító konvencióját
nem szállt ki vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor.

"Úgy gondoljuk, ezekben a bizonytalan időkben a lehető legjobb megközelítés, ha egyelőre figyelemmel követjük a járványhelyzet alakulását, hogy a párt a lehető legbiztonságosabb körülmények között tarthasson sikeres konvenciót" - nyilatkozta a CNN hírtelevíziónak Joe Solmonese, a konvenció lebonyolításával megbízott igazgató.

A Demokrata Párt vezető politikusai már március közepén nyilvánosan fontolgatni kezdték a konvenció elhalasztását. Tom Perez, a párt vezetője például az egészségügyi szakemberektől kért útmutatást, Katie Peters, a konvenció szóvivője pedig arról nyilatkozott, hogy nem szabad szükségtelenül kockára tenni az emberek egészségét. Joe Biden sokáig elutasította a konvenció elhalasztásának ötletét, de szerdán az NBC televízió éjjeli showműsorában már a halasztás mellett állt ki.

A republikánusok elnökjelölő konvenciójának augusztusi időpontját nem változtatták meg. Mandi Merritt, a Republikánus Országos Bizottság
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 19:52
Koronavírus - A Duna House új technológiákat és üzletmenetet vezetett be
ezért a cégcsoport bővítette likvid pénzeszköz állományát, 2020. március 18-án megállapodott a Raiffeisen Bank Zrt.-vel a meglévő hitelkeretének további 1 milliárd forinttal való megemeléséről, amelyet 2020. április 1-jén le is hívott.

Az igazgatóság elkötelezett a korrigált adózott eredmény 47 százalékának osztalékként való kifizetése mellett, ugyanakkor a jelen bizonytalanságok közepette úgy döntött, hogy a prudens vezetés megkívánja a 2019. üzleti év eredményéből történő osztalékfizetés elhalasztását is, amelyről 2020. március 27-én tájékoztatták a befektetőket.

A járvány gazdasági hatásai számos területen érinthetik a cégcsoport működését. A 2020. április 1-jén publikált tranzakciószám becslésben szereplő heti adatok és a március utolsó hetében tapasztalt 67 százalékos ingatlanpiaci visszaesés negatív képet fest, és további jelentős csökkenés is elképzelhető - írják.

Az igazgatóság megkezdte az ésszerű költségcsökkentési intézkedések bevezetését, ezek egyikeként az igazgatóság operatív
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 09:41
Koronavírus - Az Európai Bizottság elérhetővé tette a nyilvános rövid lejáratú exporthitel-biztosítást
törölt országok között van valamennyi uniós tagállam, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Izland, Japán, Norvégia és Svájc. A közlemény szerint az Európai Bizottság a felsorolt országokat december 31-ig nem tekinti piacképesnek. Ezen időpont előtt a bizottság újraértékeli a helyzetet, és egyértelművé teszi a piacképes kockázatú országok december 31. utáni helyzetét - közölték.

Az exporthitelek lehetővé teszik az áruk és szolgáltatások külföldi vevői számára a fizetés elhalasztását. A halasztott fizetés hitelkockázatot jelent az eladók vagy exportőrök számára, amellyel szemben jellemzően magánbiztosítóknál biztosítják magukat, úgynevezett exporthitel-biztosítással.

A bizottsági közlemény emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvánnyal összefügésben a gazdaság támogatását célzó, állami támogatásokra vonatkozó, március 19-én elfogadott ideiglenes keret már növelte a rugalmasságot annak bizonyításával kapcsolatban, hogy bizonyos országok tekintetében nem piacképes kockázat
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 21:33
Koronavírus - Putyin egyhetes munkaszünetet rendelt el
moszkvai rendőrség azt tanácsolta a város lakóinak, hogy ne látogassák a nyilvános helyeket és korlátozzák a személyes érintkezést. A hatóság arra figyelmeztetett, hogy a biztonsági kamerák arcfelismerő rendszerét felhasználja a karantén-előírásokat megszegő személyek azonosítására.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elismerte, hogy Moszkvában a járványhelyzettől függően fontolóra vették a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából május 9-re a Vörös térre meghirdetett díszszemle elhalasztását. Nem kívánta kommentálni azt a sajtóhírt, amely szerint a katonai parádét nézők nélkül, de a tévékamerák előtt fogják levezényelni.

Szergej Sojgu védelmi miniszter elrendelte, hogy a csapategységeknél ellenőrizzék a koronavírus terjedése elleni fellépésre való felkészültséget.

A moszkvai katonai tárca tájékoztatása szerint az Észak-Olaszországba 15 szállítógéppel átdobott katonaorvosokat és egészségügyi felszerelést szállító konvoj szerdán elindult Pratica di Mare-i légi támaszpontról az
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 20:23
Koronavírus - A parlament előtt a brit kormányt rendkívüli intézkedésekre felhatalmazó törvény tervezete
repülőterek és a kikötők működésének átmeneti felfüggesztésére, ha a határőrség munkára fogható állományának létszáma a megbetegedések miatt olyan mértékben csökken, hogy az már tényleges és komoly veszélyt jelentene az Egyesült Királyság határainak biztonságára.

Az új törvény a járvány idejére felhatalmazza a kormányt rendezvények és gyűlések korlátozására bármilyen helyszínen.

Jogszabályba iktatják emellett az eredetileg május 7-ére kiírt angliai helyhatósági és polgármester-választások elhalasztását is. A kormány már bejelentette, hogy egy teljes évvel elhalasztja a választást, jóllehet a választási bizottság előzetesen csak őszig indítványozta a halasztást. Angliában 118 helyi tanács és a londoni városháza teljes képviselőtestületének összetételéről döntöttek volna a májusi választáson. Londonban emellett polgármester-választást is tartottak volna.

A törvény lehetővé teszi majd a rendőrségnek és a határőrizeti hatóságoknak olyanok korlátozott időre szóló őrizetbe vételét, akikről
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 09:30
Koronavírus - Lengyelországban járványhelyzetet hirdettek
tájékoztatott Morawiecki.

Lengyelországban egy héttel ezelőtt vezették be a veszélyhelyzetet a koronavírus miatt. Az újabb fokozat, a járványhelyzet bevezetését Morawiecki a társadalmi fegyelem betartásának szükségességével indokolta, hogy ezzel lassítsák a járvány terjedését, és megóvják mindenekelőtt az idősebb embereket. Elmondta: néhány napon belül akár 10 ezer megbetegedésre is számítanak.

Kérdésre válaszolva közölte: a járványhelyzet nem vonja maga után a május 10-re kiírt elnökválasztás elhalasztását.

A 14 napos házi karantént Lengyelországban nemcsak azoknak rendelik el, akik fertőzött személlyel találkoztak, hanem a múlt hét végén elrendelt határzár után külföldről hazatért több tíz ezer lengyel esetében is.

A kormányfővel együtt a sajtókonferencián felszólaló Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter elmondta: a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy a vajdák bizonyos feladatok ellátására irányítsák át az egészségügyi dolgozókat, valamint más személyeket is. Közölte: pénteken több
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 21:24
Koronavírus - Horvátország és Szlovénia is további szigorításokat vezet be
Drazen Bozinovic horvát belügyminiszter a nemzeti válságstáb késő délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette: harminc napig az ország egész területén betiltanak minden nyilvános rendezvényt, éjféltől pedig nyitvatartási tilalmat rendelnek el a szolgáltatási tevékenységet nyújtó üzletek és vállalkozások, a mozik, az uszodák, a múzeumok, az éjszakai szórakozóhelyek, a könyvtárak és a színházak számára. Ugyanez vonatkozik a masszázs szalonokra, az edzőtermekre, a fodrászüzletekre és kozmetikai szalonokra is - tette hozzá.

Részlegesen bezárják a boltokat. Ez alól kivételt képeznek az élelmiszer-üzletek, a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, a trafikok, a benzinkutak, a drogériák, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai terméket áruló boltok.

Be kell zárniuk az éttermeknek és a kávézóknak is, ugyanakkor engedélyezik az ételek házhozszállítását és az ingyenkonyhák működését.

Jelezte, hogy azokon a munkahelyeken, ahol ez lehetséges, a munkáltatóknak
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 20:22
Képek, videók
mentsük meg a kormányt.jp
agica2004
2013. december 06. péntek, 18:16
ide nekem a kormányt
grimilda
2008. július 15. kedd, 17:44
Tomi átvette a kormányt
bocskai63-71
2008. június 10. kedd, 11:10
gyermekek-beszamoloi-e loz
sz719eszter
2017. december 15. péntek, 14:32
Szomorú beszámolő
anna4459
2017. augusztus 04. péntek, 09:19
beszámoló.jpg
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:06
a beszámoló megvitatása.j
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:06
3.beszámoló.jpg
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:05
beszamolo2009evre.JPG
kmmmarika
2010. február 17. szerda, 07:40
beszamolo.JPG
kmmmarika
2009. június 24. szerda, 12:32
Szavazás a beszámolóra
erdosgeza
2009. január 17. szombat, 13:52
Élmény beszámoló
bocskai63-71
2008. november 16. vasárnap, 09:11
a beszámoló.JPG
mami7090
2008. október 14. kedd, 10:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.