Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:54 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
MI TÖRTÉNIK, HA NEM MOSUNK FOGAT?

Ma is tanulhatunk valamit.

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, hogy mi is történhet egészen pontosan akkor, ha nem mosunk fogat.

Ja, tönkremennek a fogaink és kész, tulajdonképpen ezt is mondhatnánk, és legtöbbször ezzel le is tudjuk a dolgot, azonban megával a pontos folyamattal már kevesen vannak tisztában.

Általában a gyerekek hajlamosak arra, hogy nem mosnak fogat. Ilyenkor a szülők persze rögtön elmagyarázzák nekik, hogy miért is fontos minden nap fogat mosni, azonban a legtöbb esetben ők maguk sincsenek tisztában azzal, hogy mi is történik olyankor, amikor kihagyjuk a fogmosást.

Éppen ezért, most elmagyarázzuk, hogy hogyan is mennek tönkre a fogaink, és hogy mi okozza.

Amikor az első nap kihagyjuk a fogmosást, még nagy kár nem történik. Leginkább a kellemetlen lehelet az, ami a leg szembetűnőbb (pontosabban érezhető), azonban már az első nap után is kialakul egy vékony lepedékréteg a fogainkon, és persze a baktériumok is.

Ez a lepedékréteg boríthatja az ínyt és a nyelvet is, azonban ez még nincs káros hatással a fogainkra, és egy alapos fogmosással helyre is hozhatjuk a problémát, azonban ha továbbra sem mosunk fogat, akkor egyre súlyosabb lesz a helyzet.

Egy hét után a lepedékréteg érezhetően vastagabb lesz, és egyre több baktérium kezd el szaporodni, ami természetesen érezhető is. Ezen kívül pedig már az első hét után is komoly problémákat tud okozni, ugyanis már ennyi idő is elég ahhoz, hogy ínygyulladást kapjunk, és meggyengüljön az ínyünk.

Egy hónap után aztán már garantáltan nem ússzuk meg az ínygyulladást, és már a fogszuvasodás veszélye is fenyeget minket, főleg akkor, ha gyakran fogyasztunk cukros ételeket, valamint a hatalmas lepedéken kívül megjelenhetnek fehér, vagy halványszürke foltok is a fogainkon.

Ez a fogzománc elgyengülése miatt van, ugyanis a kalciumtartalma jelentősen csökken, ezzel pedig elveszíti az ellenállóképességét. Ezen kívül pedig az is előfordulhat, hogy az ínyünk elkezd visszahúzódni.

Ezután pedig már egyre inkább csak romlana a helyzet, azonban megvan rá az esély, hogy akár egy évig is kibírnák a fogaink, viszont az egy év alatt rengeteg ínygyulladást és vérző ínyt kellene elviselnünk.

Minél idősebb valaki, annál súlyosabb a helyzet, tehát a fiatalabbak jobban és tovább bírnák fogmosás nélkül, mint az idősebbek.

Tehát, ha a gyerekünk megkérdezi, hogy miért kell fogat mosni, most-már egészen pontosan elmagyarázhatjuk neki a folyamatot.


kirscha, 2018. február 13. kedd, 10:35
Címkék: pontos folyamattal, gyerekek hajlamosak, szülők persze, legtöbb esetben, kellemetlen lehelet, vékony lepedékréteg,
Kommentek
H.Kohut Katalin: Idegen
figyelmességgel.

A férfi menekül a problémáktól, különösen a betegségektől, mert ideálja mindig a tökéletes nő és gyerek, nem tud kiegyezni a természet tökéletlenségével, még akkor sem, ha ennek a sérült helyzetnek maga az okozója. Kevés férfiben alakul ki az önfeláldozás képessége egy életen keresztül, mint általában az asszonyokban.

A férfi naponta felfedezi a szerelmes nőt, mint egy ismeretlen bolygót, akinek titkai addig elzártan voltak, a két ismeretlen nem örök körforgásban egyesülve állandó érdekességet nyújt egymásnak. Az okos nő jól tudja, hogy elegendő egyetlen rossz szag, lehelet, közönséges kifejezés, pletyka, irigység, vagy bármiféle negatív tulajdonság ahhoz, hogy a férfi kiábránduljon. Érdekes módon a férfiak csodálják az angyali teremtéseket, felnéznek rájuk, mégis sokszor kerülnek a tisztaság képviselői őket összetörő, megalázó, kihasználó, cselédként dolgoztató férfiak csapdájába. Sokszor így járnak a legszebb asszonyok is, melyért lényegében maguk a hibásak, hogy a
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:06
Érdekesség
Szemere Zita: "Az szeretnék maradni, akinek születtem"

A fiatal operaénekesnő gyakran az utcán is dúdolgat, és eddig bármilyen szerepre vágyott, két éven belül megkapta.

Szemere Zita soha nem könyökölt és nyomult, mégis 26 évesen már Gildát énekelt a Rigolettóban, ahogy ezt augusztus 3-án és 5-én is teszi a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Arról is beszélgettünk, hogyan vezetett az útja idáig onnan, hogy kétévesen kristálytisztán énekelt, később zenetanító akart lenni, és meg sem fordult a fejében, hogy operaénekes legyen, mennyire viseli meg Gilda, vagy éppen Melinda szerepe a Bánk bánból, és mit jelent számára az éneklés.


A Bernstein 100 - Gershwinnel című koncerten is szerepel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 10-én.

Szemere Zita: A szerző születésének 100. évfordulójának tiszteletére készül ez a koncert, amelyen Bernstein és a rá nagy
kirscha, 2018. augusztus 21. kedd, 22:46
Érdekesség
Akárcsak a farkasok, a medvék is járogatnak át a magyar-szlovák határon az utóbbi években. Ők is élőhelyet keresnek. És úgy tűnik, hogy előbb-utóbb találnak, hiszen az északi területeken húzódó erdőségek viszonylag békés környezetet biztosítanak nekik, az erdők pedig tele vannak vadakkal. Elsősorban a fiatal egyedek kutatnak megfelelő élőhely után. Az utóbbi 100 évben Magyarország mai területén nem nagyon fordult elő ez a ragadozó. A helyzet azonban megváltozott.

Egy csodálatos ragadozóról van szó, aki nálunk Salgótarjántól északra fordulhat elő - mondja Szilágyi István, aki szerint a medvével való találkozás nem túl szerencsés az erdei kirándulás során, így vannak bizonyos alapszabályok, melyekről nem érdemes megfeledkezni. És persze jó a klasszikus tévhiteket is eloszlatni.
Először is tudomásul kell venni, hogy az erdőkben bóklászó barnamedve nem maci! Maci a heverő szélén csücsülő plüssjószág. Ebből kifolyólag nem cuki! A találkozásra egyébként kicsi az esély, de mégis mi a teendő,
kirscha, 2018. július 10. kedd, 22:57
Cigány jósnőnél jártam, aki ezt üzeni....
CIGÁNY JÓSNŐNÉL JÁRTAM,AKI EZT ÜZENI MINDEN CSILLAGJEGYNEK! EDDIG NEM HITTEM BENNE,DE LEDÖBBENTEM MIT MUTATOTT!
Emberek, Érdekességek

Minden csillagjegynek egy nagy dologgal kell vigyáznia, hogy boldoguljon, állítja a bölcs cigány jósnő.
Ha ezt az egyet betartod, semmi sem áll boldogságod, útjába!

Kos:

Sose kerülj alárendelt szerepbe! Ha nem mered elvállalni a vezető szerepet, mindig szerencsétlen leszel és frusztrált, tönkreteszed magadat és a környezetedet is. Még a beosztotti lét sem nagyon való neked, járd a magad útját.

Bika:

Vedd észre, ha irányítanak. Bár nagyon makacs vagy és nehezen változol, láthatatlan energiákkal más emberek mégis el tudnak téríteni utadról úgy, hogy nem is veszed észre.
Ez azért veszélyes, mert ha rossz útra térsz, te megint nehezen változtatsz irányt, és ottmaradhatsz.

Ikrek:

Vigyázz az érzelmi zsarolókkal. Mivel nagyon bonyolult, kettős lelked van, és a kommunikáció
tinka1951, 2018. április 09. hétfő, 08:58
Viktória 7.levele...Dáma Lovag Erdős Anna
Dáma Lovag Erdős Anna verse:

Viktória 7.levele

Csoda történt egyik reggelen
Sütött a nap már jó melegen
Kedvünk támadt a Dunára menni
A partról vadkacsákat etetni

Számolgattam őket elég hangosan
Hívogattam, s kenyeret dobtam
Egy, kettő , három
De nem láttam többet ezen a tájon

A kirándulásnak nagyon örültem
Itt volt két nagymamám is velem
Egyik fürge, utánam szaladó
A másik mamám lassan ballagó

Ha a kacsák nem is jöttek sokan
Hóvirágot láttam az avarban
Olyan volt,mint egy fehér terítő
Tele, tele volt vele az erdő!

Szép napunk volt, sütött a nap
Én szorgalmasan gyűjtöttem a botokat
Hogy mire jó, azt még nem tudom
Gondolkoztam hazafelé az úton!

A leges- legjobb az volt talán
Együtt voltunk, anya, apa és a két
lovagdamaerdosanna, 2018. március 02. péntek, 19:50
Kutatók éjszakája - Látványos programok Borsodban
lézer-interferometrikus méréseknek, láthatnak napelemes kazánszivattyút, és a laboratóriumok kulisszatitkaiba is betekinthetnek.

Péntek délután és este az egyetemre látogatók megismerkedhetnek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával, megtudható, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik,hogyan küzdi le a nehézségeket.

Készül a Kutatók éjszakájára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház laboratóriumi medicina osztálya is, amely számtalan tudományos értékű érdekességet tartogat a nagyközönségnek. A nyitott laboratóriumi éjszaka program keretében megtudhatják, hogy mi történik a vizsgálatra levett mintákkal és hogyan születik belőle laboratóriumi eredmény és ezt hogyan használják fel az orvosok.

Az egyetem és a kórház mellett több cég, így a Bosch, a Takata, az Evosoft, a Miskolc Holding két tagvállalata, a miskolci vízművek és a miskolci közlekedési társaság is érdekességekkel készül péntek estére.

A Kutatók éjszakáját 2005 óta minden év
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 14:52
Érdekesség
A KÁRPÁT - MEDENCE A FÖLDI PARADICSOM

Titkok és összefüggések

(amit minden magyarnak ismerni kell)

A magyarság történelem meghamisításának kizárólag egy célja volt - jelentette ki egy német történész csoport:

Megszerezni, és elvenni a Magyaroktól a Kárpát medencét !

A Kárpát-medence a földi paradicsom!

A Kárpát-medence

földrajzi elhelyezkedése pontosan Európa közepe.

Az égtájakat figyelembe véve teljesen mindegy, hogy egy átutazó milyen irányból jön és milyen irányba folytatja útját.
Ezt a területet központi helyzetéből adódóan mindenképpen érintenie kell.
Vagyis mi jelentjük Európa közepét.
A múlt és a jelenkori történelem azt bizonyítja, hogy mindig idegen népeknek volt és van szüksége erre a területre, az itt lévő tudásra és nem fordítva !

Az energiaközpont:

A NASA kiadásában megjelent Gaia elmélet című munka azt írja, hogy Földünk szívcsakrája (föld szíve) a
kirscha, 2017. augusztus 29. kedd, 10:30
Képek, videók
41_erdekesseg_a_husvet rol
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:31
Érdekesség
sanci81
2018. április 06. péntek, 16:58
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekesség a kertből3.jpg
borigit
2016. február 24. szerda, 10:05
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
Isten folyamatos keresése
sacimama
2014. január 18. szombat, 01:38
folyamat......jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:18
Az elhízás folyamata.jpg
pacsakute
2013. február 24. vasárnap, 13:42
A vizsgálat folyamata
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:00
Átalakulás folyamatban..j
basikele
2012. szeptember 11. kedd, 03:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.