Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 10:56 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gomba és az Alzheimer-kór


A gombában van egy speciális antioxidáns - védi az idegrendszert az Alzheimer-kórtól

A Szingapúri Nemzeti Egyetem kutatói felfedezték, hogy a rendszeres gomba fogyasztás jelentősen csökkenti a szellemi leépülés (Alzheimer-kór) kockázatát.

A Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) kutatói felfedezték, hogy azoknál a személyeknél, akik hetente kétszer esznek gombát, 50%-al csökken a kognitív károsodás, vagyis a demencia esélye.

A gomba ugyanis rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz egy olyan antioxidánst, amely védi az idegrendszert a károsodástól.

Heti kétszer 15 dkg gomba fogyasztása elegendő
A 6 éven át tartó kutatás eredményei kimutatták, hogy azoknál az idős embereknél, aki hetente kétszer 15 dkg főtt gombát ettek, 50%-al alacsonyabb volt a szellemi leépülés (MCI) mértéke azokhoz képest, akik nem fogyasztottak gombát.

Az MCI egy mentális képességben bekövetkezett enyhe, de mérhető csökkenés, amely a memóriát és a gondolkodást vizsgálja. Azon személyeknél, akiknél a szellemi leépülés első jelei (MCI) kimutathatók, fokozott az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata.

A kutatás 2011 és 2017 között zajlott, több mint hatszáz 60 év feletti, Szingapúrban élő idős ember bevonásával. A résztvevők hatféle gombát ettek - köztük fehér csiperkét, shiitake és laskagombát - de a kutatók állítása szerint bármelyik gomba ugyanilyen jótékony hatással bír.

Mindegyik gombafajta tartalmazza ezt az antioxidánst
,,A gombákban van egy ergothioneine (ET) nevű vegyület, amely egyedülálló antioxidáns és gyulladásgátló" - mondta Dr. Irwin Cheah, a Szingapúri Nemzeti Egyetem Biokémiai Tanszékének vezető kutatója. - Ez az antioxidáns szinte az összes gombában megtalálható."

,,Az emberi szervezet nem tudja előállítani, de táplálék útján hozzájuthatunk, melynek legfőbb forrásai a gombák."

A kutatók korábban már felfedezték, hogy az MCI-ben szenvedő személyek ET-plazma szintje sokkal alacsonyabb az azonos korú, szellemileg jó állapotban lévő társaiknál.

Az ET bevitel növelésével tehát nagyban elősegíthetjük a szellemi frissességünk megőrzését, amelyhez elegendő heti kétszer 15 dkg gombát fogyasztani.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. május 12. kedd, 23:13
Címkék: Szingapúri Nemzeti Egyetem, Irwin Cheah, Szingapúri Nemzeti Egyetem Biokémiai Tanszékének, speciális antioxidáns, rendszeres gomba, szellemi leépülés,
Kommentek
Tanácsok az epilepszia tüneti csökkentésére
neurológiai problémáról van szó:

A neurológiai működés rendellenessége
Hibás neurotranszmitterek

Az epilepszia ma már nem egy ismeretlen betegség, ami kezelhetetlen. Megfékezhető, és a beteg alanya normális életet is élhet. Ha van epilepsziás ismerőse, segítse őt a fenti tanácsokkal, mert enyhíthetik a beteg fájdalmait, szenvedését, és nem fogja azt érezni, hogy beteg.

Gyakori fejsérülés
Stroke
Genetikai rendellenesség
Agytumor
Alzheimer-kór
Súlyos alkoholizmus
Szívroham
Agyhártyagyulladás
Vírusos agyvelőgyulladás
Neurocysticercosis - parazitafertőzés az agyban
Magzat kori oxigénhiány
Súlyos alultápláltság terhesség alatt

A lista rendkívül baljósnak hangzik és félelmet kelt a betegség irányába. Az orvosok, kutatók azonban nap, mint nap egyre inkább kiismerik ezt a betegséget, mely bátorságot ad szenvedő alanyainak. A mai orvostudomány és eszközei segítségével
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 22:58
A kínai orvoslás csodái
Az elmúlt évtizedekben sajnos egyre többen szenvednek krónikus degeneratív betegségekben. Ilyen a cukorbetegség, a rák, az autoimmun betegségek, az Alzheimer-kór vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. A hagyományos orvoslás továbbra is próbálja műtétekkel vagy gyógyszeres terápiákkal kezelni a betegeket, ez azonban nem mindig hozza el a várva várt gyógyulást.

A kínai tradicionális gyógyítók szerint a krónikus betegségek kialakulásának oka elsősorban a testenergiában tapasztalható egyenlőtlenségeknek köszönhető, amelyet a soha nem látott környezeti toxinok csak még tovább súlyosbítanak. Az ősi kínai orvoslás helyre tudja állítani a test természetes egyensúlyát, illetve gyógyulását és segítséget tud nyújtani akár súlyos egészségügyi problémák gyógyításában, illetve megelőzésében is.

A hagyományos kínai orvoslás több ezer éve keletkezett az ókori Kínában, amely a test
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 22:52
Közkedvelt ételek jótékony egészségügyi hatásai
Több kutatással is bizonyították, hogy ha nagyobb mennyiségben fogyaszt zöld leveles növényeket, csökkenti az elhízás, a korai halál, a cukorbetegség, és a szívvelégtelenség kialakulásának kockázatát, miközben segíti a bőr és a haj egészségét, megnöveli szervezete energiaszintjét, és csökkenti túlsúlyát.

Fahéj
Kutatási eredmények szerint a fahéj védlmet nyújtkat a HIV kialakulása ellen, javítja a kettes típusú cukorbetegségben szenvedők glükóz és lipid szintjeit, segít az Alzheimer-kór kialakulásának megelőzésében, és megállítja a multiple sclerosis káros hatásait.

Emellett a Penn State kutatói azt is felfedezték, hogy a fahéj fogyasztása csökkentheti a szervezet negatív reakcióit a magas zsírtartalmú ételek elfogyasztása után.

Kávé
A kávé az Egyesült Államok egyik legfőbb antioxidáns forrása.

A kávé fogyasztásának jótékony hatásai közé a kettes típusú cukorbetegség elleni védelem, a Parkinson-kór megelőzése, a májrák és a májelégtelenség
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:41
A gombákban lakozó erő az emberre is hatással van
szupertáplálékoknak is tekinthetők, amelyek sok esetben segítenek, hogy újra bízni tudjunk a természet erejében.

Az oroszlánsörény (Hericium erinaceus) nevű gomba onnan kapta a nevét, hogy nagyon hasonlít az oroszlán sörényére, de szokás süngomba néven is emlegetni. A kutatások során az igazolódott, hogy ez a gomba a sérülések utáni agyi és idegsejti regenerálódást támogatja meg. Egereken végzett kutatások során bebizonyosodott, hogy a süngomba csökkenti az amiloid plakk termelődését, ami az Alzheimer-kór kialakulásának egyik vezető oka. Manapság már vannak olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az Alzheimer-kór lefolyását, de magát a betegséget így sem lehet elkerülni. Ha humán kísérletek során is igazolódik, hogy ez a gomba képes visszaszorítani azon plakkok kialakulását, amelyek a betegséget okozzák, akkor talán egyszer visszafordíthatóvá is válik ez az agyat érintő, idegsejteket roncsoló folyamat.

A reishi (Ganoderma lucidum) gombát a hagyományos kínai orvoslás már évszázadok óta
pacsakute, 2020. május 13. szerda, 23:37
A nélkülözhetetlen magnézium
Magnéziumra mindenkinek szüksége van, legyen akárhány éves. A magnézium egy alapvető ásványi anyag, amelynek pozitív hatása van az egészségre. A magnézium több mint 300 testi funkcióban vesz részt. Többek között szerepe van a vérnyomás szabályozásában, a vércukorszint megfelelő szinten tartásában, de a szívveréshez elengedhetetlen elektromos impulzusok kialakításában is szerepe van.

A magnéziumnak kiemelkedő szerepe van a fehérjék szintetizálásában, a csontsűrűség fenntartásában, de még az izomösszehúzódások sem tudnának létrejönni magnézium hiányában. Ahhoz, hogy az idegrendszerünk megfelelően működjön, szintén magnéziumra van szüksége.

Az emberek nagy része magnéziumhiányban szenved. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a magnéziumban gazdag étrend kialakítására.

Magnéziumban gazdag táplálékok: zöld leveles zöldségek, banán, mák, bab, spenót, kelkáposzta, hüvelyesek, olajos magvak, avokádó.

A magnézium kiemelt szerepet játszik a sejtek és szervek megfelelő
pacsakute, 2020. május 13. szerda, 23:25
Az Alzheimer-kór korai, figyelmeztető jelei
Az Alzheimer-kór korai jelei közé tartozik a zavartság és a memória elvesztése. Azonban a korai jelek nem merülnek ki ennyiben. Amennyiben a környezetében a következő jeleket tapasztalja egyik szerettén, úgy erre a betegségre is gondoljon.

Az egyik legkoraibb figyelmeztető jele ennek a betegségnek az amiloid-béta fehérjék drasztikus növekedése, amelyek káros plakkokat okoznak az agyban. Ha már a korai szakaszban megtapasztalják ezeknek a fehérjéknek a termelődését (különféle vizsgálatok vannak erre), akkor egyes gyógyszerek segíthetnek a fehérjetermelés csökkentésében, így a betegség ugyan idővel ki fog alakulni, de ezzel a lehetősséggel hosszú éveket nyerhet a beteg. Ezt a gyógyszert általában csakis azoknak a betegeknek írják fel, akiknek a gondolkodásukban és a memóriájukban még nem okozott kárt a betegség, vagyis még azok meglehetősen jól funkcionálnak.

Figyelmeztető jel lehet, ha a gondolkodás lelassul és egyre több gond van a memóriával. Az illető először arra nem emlékszik, hová
pacsakute, 2020. május 10. vasárnap, 23:12
Rozmaring gyógyhatásairól
agyban keletkező szabad gyökök ellen. A szabad gyökök azért olyan veszélyesek, mivel ez oxidatív stresszt okoz, amely negatívan hat az agy működésére, és annak funkcióit is jelentősen csökkenteni tudja. A rozmaringról tehát az bizonyosodott be, hogy védelmet élvezhetünk általa az agy károsodásával szemben.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a rozmaring segít megakadályozni, pontosabban lassítani az agyi öregedési folyamatokat. A rozmaringnak tehát terápiás hatása is van, elsősorban az Alzheimer-kór megelőzésében találták hasznosnak a kutatások alkalmával.

A rozmaringban található karnozinsav a szem egészségének támogatásában is aktívan részt vesz. A kor előrehaladtával egyre gyakoribb betegség a makuladegeneráció. Azonban a rozmaring segítséget nyújthat ezzel a betegséggel szemben.

A gyógynövényeknek is lehetnek mellékhatásaik, így a rozmaring sem kivétel ez alól. Kisebb adagban történő fogyasztása nem jelent veszélyt a szervezetre, azonban nagyobb adagban már komoly
pacsakute, 2020. május 05. kedd, 23:57
Képek, videók
alzheimer_zoom.jpg
margoka59
2011. szeptember 17. szombat, 08:05
alzheimer_zoom.jpg
idgie1975
2010. február 03. szerda, 19:02
Szingapúri kilátás
sanci81
2014. január 29. szerda, 14:51
szingapuri strand-.jpg
agica2004
2010. július 28. szerda, 15:12
szingapuri strand.jpg
agica2004
2010. július 28. szerda, 15:12
szingapuri szallas kilata
vickybitter
2008. december 06. szombat, 11:15
Szingapuri kikötő.jpg
solanum
2006. augusztus 24. csütörtök, 07:59
James Irwin tiszteleg az
vargaspace
2012. november 13. kedd, 13:03
James Irwin, az Apollo-15
vargaspace
2012. november 12. hétfő, 22:58
Steve Irwin
andomanyi
2012. április 18. szerda, 13:35
Steve Irwin.jpg
sarkadykati
2011. október 03. hétfő, 06:23
St.Irwin és a tigris k.
barkaszjudit
2008. június 21. szombat, 10:18
Steve_Irwin_Tribute_by _Ma
jencuska1970
2008. május 03. szombat, 16:47
Steve_Irwin_Crocodile_ Hun
jencuska1970
2008. május 03. szombat, 16:47
Steve_Irwin_by_Rebecke r.j
jencuska1970
2008. május 03. szombat, 16:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.