Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 12:13 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Béremelésért sztrájkoltak a postások Szlovéniában
Sasa Grzinic, a szlovén postások szakszervezetének képviselője a sajtónak azt mondta: országszerte a postait dolgozók 70 százaléka nem vette fel hétfőn a munkát.

A Szlovén Posta igazgatósága arról számolt be, hogy a szakszervezetekkel egyeztetve a postai küldeményeket, leveleket és tíz kilóig a csomagokat, kiszállítják ugyan a megadott címre, de reklámanyagokat és újságokat nem kézbesítenek a sztrájk végéig. Továbbá a postahivatalokban egyelőre szünetel a pénzforgalmi szolgáltatást is.

A szakszervezet bejelentette, hogy a héten folytatódnak a tárgyalások a kormánnyal.

Szlovéniában a postások nettó fizetése tíz év munkaviszony után - éjszakai és hétvégi pótlékuk nélkül - 753 eurót (251 ezer forint), a kiegészítésekkel pedig 892 eurót (298 ezer forint) tesz ki. A postások szerint a bérek túl alacsonyak, munka pedig egyre több van a reklámanyagok és az interneten rendelt, külföldről érkező csomagok kiszállítása miatt.

Az elmúlt hat évben a Szlovén Posta közel 70 postahivatalt zárt be országszerte költségmegtakarítás miatt, a csomagkiszállításra pedig diákokat, illetve más részmunkaidős dolgozókat alkalmaz, főleg külföldieket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 18:12
Címkék: Sasa Grzinic, Szlovén Posta, postások Szlovéniában, szlovén postások, postait dolgozók, postai küldeményeket,
Kommentek
Tanévkezdés - PSZ: túlterheltek a pedagógusok, elöregedik a pálya
Az érdekvédelmi tömörülés vezetője kifejtette: az elmúlt tanévben a PSZ hat hónapon át küzdött a béremelésért, az óraszámok csökkentéséért, a munkaterhek mérsékléséért.

Az óraszámok csökkentése kardinális kérdés, az elmúlt időszak problémáinak alapja - mondta. Ragaszkodtak a fix heti óraszámokhoz - idézte fel. Hozzátette: reménykeltőek voltak az egyeztetések, még arra is volt esély, hogy már a mostani tanévben emelkedjenek a bérek.

Mérhetetlenül elkeseredtek, amikor látták, hogy sem a jövő évi költségvetésben, sem a köznevelési törvényben nem látták viszont mindezt - jegyezte meg Szabó Zsuzsa, aki szerint ez a tanév is ugyanúgy kezdődik, mint az elmúlt évi, azaz semmi nem változott.

Kitért arra: míg a garantált bérminimum 2014 óta 72 százalékkal nőtt, addig a pedagógusok bére csak 27 százalékkal. Hol van itt a folyamatos béremelés - kérdezte. Míg 2017-ben 6324 fiatal állt munkába, de a kötelező minősítésre kevesebb, mint a felük jelentkeztek. A következő 15 évben 60-70 ezren lépnek
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 11:31
Tízéves folyamatos béremelést ígér a pedagógusoknak a DK
Arató Gergely pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a béremelés minden évben öt százalékkal haladja majd meg az inflációt. Közölte: emellett pótlékot kapnak azok, akik hátrányos helyzetű térségekben dolgoznak vagy hátrányos helyzetű diákokat oktatnak. A fiataloknak egyetemi ösztöndíjat és a pályakezdést segítő bérkiegészítést adnak, miközben visszaállítják az iskolák szakmai autonómiáját és csökkentik a pedagógusok felesleges terheit - összegezte ígéreteiket.

A jelenlegi helyzetet bírálva a politikus kijelentette: a kormány hiába próbálja meggyőzni a pedagógusokat, hogy milyen jelentősen emelkedett a bérük, a kabinet által bemutatott adatok hamisak.

Arról is beszélt, hogy az idén szeptemberben esedékes béremelést a tanárok bérpótlékként kapták meg, ezért semmiféle garancia nincs arra, hogy ez a pénz a választások után is jár majd nekik. A béremelésért cserébe egyébként több tanítási órát, több órán kívüli feladatot és rengeteg adminisztrációt kaptak - tette hozzá.
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 13:32
Az ellenzéki pártok kiálltak a demonstráló mentődolgozók mellett
zsákmányolni.

A Párbeszéd szintén módosító javaslatot nyújtott be a 2018-as költségvetéshez, amelyben 10 milliárd forintot különítene el a 60 százalékos béremeléshez. A béremelésre fordított összeget a Paks2 beruházás költségéből biztosítanák.

Szabó Tímea, a párt társelnöke, országgyűlési képviselő azt írta, be kell fejezni az egészségügyben dolgozók megalázását, mert a szakemberhiány már a betegek életébe kerül.

"Elég volt" jelszóval mentődolgozók és szimpatizánsaik, mintegy kétszázan demonstráltak béremelésért és a munkakörülmények javításáért szerdán a fővárosban, az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ), valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének mentő-tagszervezete által rendezett tiltakozáson Kusper Zsolt, a MOMSZ elnöke hangsúlyozta: a kormányzati állítással szemben, amely szerint 293 ezer forint az átlagos bér az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), a valóságban átlagosan nettó 119 ezer forintot
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 19:24
Liga a szakszervezet mindig is a béremelésért küzdött
A szakszervezet ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a bérunió ügyében előzetes megbeszélést tartottak a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával, s a többi konföderációval is keresik a kapcsolatot. A Liga volt az egyetlen, amelyik még az egyeztetésektől is elzárkózott - tette hozzá.

Reagálásban a Liga úgy fogalmazott: folyamatosan tárgyalnak a munkavállalók gazdasági érdekeinek előmozdítása céljából, minden, a kérdésben érintett szereplővel. Ezt támasztja alá a 2016. november 24-én létrejött többéves bérmegállapodás a minimálbérről és a garantált bérminimumról, valamint számos ágazati és helyi szintű bérmegállapodás is.

Hozzátették: egyetértenek minden olyan kezdeményezéssel, amely a munkavállalók szociális és gazdasági helyzetének javítását tűzi ki célul, és minderről május 7-én levélben is értesítették Vona Gábort, ezért is tartják érthetetlennek a pártelnök kijelentéseit.
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 20:05
Béremelésért demonstrál szerdán a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség
A szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy követelésük fedezete a kormány által a munkáltató számára a szociális hozzájárulási járulék 5 százalékos csökkentéséből adódó mintegy egymilliárd forint megtakarítás lenne. Megjegyezték, hogy a 2015-ben megkötött, középtávú bérmegállapodás szerint 2017-ben mindössze 1,7 százalékos alapbérfejlesztést kíván a munkáltató végrehajtani.

A szövetség követelésének része még, hogy az egyre fogyatkozó szakembergárdát érdemi bérfejlesztéssel stabilizálják, és ha lehetséges, a hiányszakmákban a mértéktelen túlóráztatások csökkentése, elkerülése érdekében ösztönözzék az új munkaerő belépését. Az érdekvédő szervezet szerint a Dunaferr társaságcsoport a közeljövőben "erőteljesen érdekelt a termelés felfuttatásában", amelyhez jól fizetett munkavállalókra van szükség.

Közölték, hogy a munkáltatóval folytatott bértárgyalások megrekedtek, mert a munkáltató nem hajlandó tárgyalni, ezért a kollektív szerződésben a bértárgyalás befejezésére
velemenyezd, 2017. február 14. kedd, 16:43
Bérmegállapodás - Orbán: megéri dolgozni
elmondható, hogy ma Magyarországon minden ember, aki dolgozni akar, az talál magának munkát.

Hangsúlyozta: a mostani megállapodás a jövőről szól, nem arról, hogyan találjon valaki magának munkát, hanem arról, hogy megérje dolgozni.

"A kormány számára ennek a megállapodásnak az az értelme, hogy ha ezt sikerül teljesíteni (...) akkor azt mondhatjuk, nemcsak van munkahelyünk, hanem megéri dolgozni" - jelentette ki.

Szólt arról is, hogy a megállapodás adócsökkentésről is szól, cserébe a béremelésért.

Elmondta, bár kevesebb szó esik róla, de jelentős lesz a kis- és középvállalkozók járulékcsökkentése is, akikre szintén vonatkozik a csütörtökön aláírt megállapodás.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy technológiai forradalom - mint fogalmazott, egy új ipari forradalom - küszöbén állunk. Olyan nagyarányú technológiai változás történik a modern gazdaságokban, ideérte Magyarországot is, ami mindent meg fog változtatni - tette hozzá.

Szavai szerint a most aláírt megállapodás úgy is
velemenyezd, 2016. november 24. csütörtök, 10:15
Krónika 11. rész (vitanap a munkaerőhiányról)
hozzá.

A külföldön dolgozó magyarok ügyében Hollik István azt hangsúlyozta, hogy ezek az emberek csak tiszteletet, megbecsülést érdemelnek, és nem politikai okokból mentek el, hanem alapvetően a nyugat-európai bérszínvonal vonzotta őket. Az adócsökkentésektől és a béremelésektől a kivándorlási folyamat lassulását, a külföldi munkavállalás megállítását is várják - jegyezte meg.

Jobbik: a dolgozói béremelés érdekében enyhíteni kell az adónyomáson

Volner János (Jobbik) közölte: pártja a dolgozói béremelésért politizál, miután az Orbán-kormány az olcsó, kiszolgáltatott munkaerőre alapozta a versenyképességet.

Szerinte a bérek emelkedése érdekében a kormánynak enyhítenie kellene az adónyomáson, mert nagyon magas az adóterhelése például a minimálbérnek is. Emiatt a nettó minimálbér alig nőtt - hívta fel a figyelmet.

Kifogásolta a magas áfaszintet, a tranzakciós illetéket, valamint az adójóváírás intézményének kivezetését is. A dolgozói szegénység egyre több embert sújt Magyarországon -
velemenyezd, 2016. november 23. szerda, 20:01
Képek, videók
Béremelés
farkasterezia
2017. július 10. hétfő, 10:24
Béremelés magyar módra.jp
agica2004
2015. március 05. csütörtök, 14:58
Fidesz -béremelés.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:34
Szlovéniában
teriszabo
2008. június 07. szombat, 18:15
DSCN1226Szlovénia.JPG
irmus
2018. január 05. péntek, 16:20
DSCN1225Szlovénia.JPG
irmus
2018. január 05. péntek, 16:19
Olasz-szlovén határ
irmus
2018. január 05. péntek, 16:18
Szlovén gleccserttavak28.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:14
Szlovén gleccserttavak27.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:14
Szlovén gleccserttavak26.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:13
Szlovén gleccserttavak25.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:13
Szlovén gleccserttavak24.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:12
Szlovén gleccserttavak23.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:12
Szlovén gleccserttavak22.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:12
Szlovén gleccserttavak21.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.