Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 18:50 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Béremelésért sztrájkoltak a postások Szlovéniában
Sasa Grzinic, a szlovén postások szakszervezetének képviselője a sajtónak azt mondta: országszerte a postait dolgozók 70 százaléka nem vette fel hétfőn a munkát.

A Szlovén Posta igazgatósága arról számolt be, hogy a szakszervezetekkel egyeztetve a postai küldeményeket, leveleket és tíz kilóig a csomagokat, kiszállítják ugyan a megadott címre, de reklámanyagokat és újságokat nem kézbesítenek a sztrájk végéig. Továbbá a postahivatalokban egyelőre szünetel a pénzforgalmi szolgáltatást is.

A szakszervezet bejelentette, hogy a héten folytatódnak a tárgyalások a kormánnyal.

Szlovéniában a postások nettó fizetése tíz év munkaviszony után - éjszakai és hétvégi pótlékuk nélkül - 753 eurót (251 ezer forint), a kiegészítésekkel pedig 892 eurót (298 ezer forint) tesz ki. A postások szerint a bérek túl alacsonyak, munka pedig egyre több van a reklámanyagok és az interneten rendelt, külföldről érkező csomagok kiszállítása miatt.

Az elmúlt hat évben a Szlovén Posta közel 70 postahivatalt zárt be országszerte költségmegtakarítás miatt, a csomagkiszállításra pedig diákokat, illetve más részmunkaidős dolgozókat alkalmaz, főleg külföldieket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 18:12
Címkék: Sasa Grzinic, Szlovén Posta, postások Szlovéniában, szlovén postások, postait dolgozók, postai küldeményeket,
Kommentek
MSZP: a kormánynak be kellene avatkoznia a forint védelme érdekében
Mélyponton van a forint az euróhoz képest, százmilliárd forintos lyuk tátong a költségvetésen és gyorsul az infláció - sorolta a problémákat Szakács László.

Szerinte a gyengülő forint nem kedvez az infláció megállításának, jó viszont a multinacionális cégeknek, amelyek forintban fizetnek ki, de euróban számolnak el. Példaként említette, hogy ha egy multi egy alkalmazottjának 300 ezer forintot fizet, akkor ez 300 forintos euró mellett 1000 eurójában került, most azonban csak 880-890 eurójába.

Az ellenzéki politikus elmondta, a magyar kormány is sok mindent euróban fizet ki, például a letelepedési, azaz a "Rogán-kötvényeket". Ezek a kötvények most járnak le, visszajár a pénz, és megint a magyar adófizetők járnak majd rosszul - hangoztatta.

Szakács László közölte, írásbeli kérdéssel fordul Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökéhez és Varga Mihály pénzügyminiszterhez. Hozzátette: a legfőbb kérdés az, hogy a két vezető beszél-e egymással. Varga Mihálytól azt is megkérdezi,
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 15:01
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért demonstráltak pedagógusok Budapesten
A Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt összegyűlt tüntetők a többi között követelték a pedagógusok béremelését, a tanárok, oktatók óraszámának, munkaterheinek csökkentését, a pályakezdő pedagógusok támogatását, a hatéves gyermekek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozás visszavonását, illetve a szakképzési törvény visszavonását.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke a demonstráción elmondott beszédében hangsúlyozta: amennyiben a kormány nem teljesíti a követeléseiket, januárban országos pedagógussztrájkot tartanak.

A szakszervezeti vezető elmondta: hónapokig küzdöttek, mert bíztak abban, hogy a kormánnyal folytatott tárgyalásaik eredményre vezetnek. Ám, a sikertelenség ellenére sem adhatják fel, mert a gyermekek, vagyis a nemzet jövője a tét - fűzte hozzá.

Közlése szerint, éppen a megalázóan alacsony pedagógusbérek miatt hagyják el sokan a pályát, és ez az oka az egyre inkább feszítő pedagógushiánynak is. A tanárokmunkaterheinek jellemzésére elmondta, ma egy pedagógus 40 óra helyett átlagosan
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 17:41
Tanévkezdés - PSZ: túlterheltek a pedagógusok, elöregedik a pálya
Az érdekvédelmi tömörülés vezetője kifejtette: az elmúlt tanévben a PSZ hat hónapon át küzdött a béremelésért, az óraszámok csökkentéséért, a munkaterhek mérsékléséért.

Az óraszámok csökkentése kardinális kérdés, az elmúlt időszak problémáinak alapja - mondta. Ragaszkodtak a fix heti óraszámokhoz - idézte fel. Hozzátette: reménykeltőek voltak az egyeztetések, még arra is volt esély, hogy már a mostani tanévben emelkedjenek a bérek.

Mérhetetlenül elkeseredtek, amikor látták, hogy sem a jövő évi költségvetésben, sem a köznevelési törvényben nem látták viszont mindezt - jegyezte meg Szabó Zsuzsa, aki szerint ez a tanév is ugyanúgy kezdődik, mint az elmúlt évi, azaz semmi nem változott.

Kitért arra: míg a garantált bérminimum 2014 óta 72 százalékkal nőtt, addig a pedagógusok bére csak 27 százalékkal. Hol van itt a folyamatos béremelés - kérdezte. Míg 2017-ben 6324 fiatal állt munkába, de a kötelező minősítésre kevesebb, mint a felük jelentkeztek. A következő 15 évben 60-70 ezren lépnek
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 11:31
Tízéves folyamatos béremelést ígér a pedagógusoknak a DK
Arató Gergely pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a béremelés minden évben öt százalékkal haladja majd meg az inflációt. Közölte: emellett pótlékot kapnak azok, akik hátrányos helyzetű térségekben dolgoznak vagy hátrányos helyzetű diákokat oktatnak. A fiataloknak egyetemi ösztöndíjat és a pályakezdést segítő bérkiegészítést adnak, miközben visszaállítják az iskolák szakmai autonómiáját és csökkentik a pedagógusok felesleges terheit - összegezte ígéreteiket.

A jelenlegi helyzetet bírálva a politikus kijelentette: a kormány hiába próbálja meggyőzni a pedagógusokat, hogy milyen jelentősen emelkedett a bérük, a kabinet által bemutatott adatok hamisak.

Arról is beszélt, hogy az idén szeptemberben esedékes béremelést a tanárok bérpótlékként kapták meg, ezért semmiféle garancia nincs arra, hogy ez a pénz a választások után is jár majd nekik. A béremelésért cserébe egyébként több tanítási órát, több órán kívüli feladatot és rengeteg adminisztrációt kaptak - tette hozzá.
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 13:32
Az ellenzéki pártok kiálltak a demonstráló mentődolgozók mellett
zsákmányolni.

A Párbeszéd szintén módosító javaslatot nyújtott be a 2018-as költségvetéshez, amelyben 10 milliárd forintot különítene el a 60 százalékos béremeléshez. A béremelésre fordított összeget a Paks2 beruházás költségéből biztosítanák.

Szabó Tímea, a párt társelnöke, országgyűlési képviselő azt írta, be kell fejezni az egészségügyben dolgozók megalázását, mert a szakemberhiány már a betegek életébe kerül.

"Elég volt" jelszóval mentődolgozók és szimpatizánsaik, mintegy kétszázan demonstráltak béremelésért és a munkakörülmények javításáért szerdán a fővárosban, az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ), valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének mentő-tagszervezete által rendezett tiltakozáson Kusper Zsolt, a MOMSZ elnöke hangsúlyozta: a kormányzati állítással szemben, amely szerint 293 ezer forint az átlagos bér az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), a valóságban átlagosan nettó 119 ezer forintot
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 19:24
Liga a szakszervezet mindig is a béremelésért küzdött
A szakszervezet ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a bérunió ügyében előzetes megbeszélést tartottak a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával, s a többi konföderációval is keresik a kapcsolatot. A Liga volt az egyetlen, amelyik még az egyeztetésektől is elzárkózott - tette hozzá.

Reagálásban a Liga úgy fogalmazott: folyamatosan tárgyalnak a munkavállalók gazdasági érdekeinek előmozdítása céljából, minden, a kérdésben érintett szereplővel. Ezt támasztja alá a 2016. november 24-én létrejött többéves bérmegállapodás a minimálbérről és a garantált bérminimumról, valamint számos ágazati és helyi szintű bérmegállapodás is.

Hozzátették: egyetértenek minden olyan kezdeményezéssel, amely a munkavállalók szociális és gazdasági helyzetének javítását tűzi ki célul, és minderről május 7-én levélben is értesítették Vona Gábort, ezért is tartják érthetetlennek a pártelnök kijelentéseit.
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 20:05
Béremelésért demonstrál szerdán a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség
A szövetség kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy követelésük fedezete a kormány által a munkáltató számára a szociális hozzájárulási járulék 5 százalékos csökkentéséből adódó mintegy egymilliárd forint megtakarítás lenne. Megjegyezték, hogy a 2015-ben megkötött, középtávú bérmegállapodás szerint 2017-ben mindössze 1,7 százalékos alapbérfejlesztést kíván a munkáltató végrehajtani.

A szövetség követelésének része még, hogy az egyre fogyatkozó szakembergárdát érdemi bérfejlesztéssel stabilizálják, és ha lehetséges, a hiányszakmákban a mértéktelen túlóráztatások csökkentése, elkerülése érdekében ösztönözzék az új munkaerő belépését. Az érdekvédő szervezet szerint a Dunaferr társaságcsoport a közeljövőben "erőteljesen érdekelt a termelés felfuttatásában", amelyhez jól fizetett munkavállalókra van szükség.

Közölték, hogy a munkáltatóval folytatott bértárgyalások megrekedtek, mert a munkáltató nem hajlandó tárgyalni, ezért a kollektív szerződésben a bértárgyalás befejezésére
velemenyezd, 2017. február 14. kedd, 16:43
Képek, videók
Béremelés
farkasterezia
2017. július 10. hétfő, 10:24
Béremelés magyar módra.jp
agica2004
2015. március 05. csütörtök, 14:58
Fidesz -béremelés.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:34
Szlovéniában
teriszabo
2008. június 07. szombat, 18:15
DSCN1226Szlovénia.JPG
irmus
2018. január 05. péntek, 16:20
DSCN1225Szlovénia.JPG
irmus
2018. január 05. péntek, 16:19
Olasz-szlovén határ
irmus
2018. január 05. péntek, 16:18
Szlovén gleccserttavak28.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:14
Szlovén gleccserttavak27.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:14
Szlovén gleccserttavak26.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:13
Szlovén gleccserttavak25.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:13
Szlovén gleccserttavak24.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:12
Szlovén gleccserttavak23.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:12
Szlovén gleccserttavak22.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:12
Szlovén gleccserttavak21.
erzsikepuskas
2016. június 04. szombat, 21:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.