Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:25 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtos muffin
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej

Töltelék:

10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére:

felvert tojás
szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.

A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.

A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10*20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.

A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába.

Minden egyes tésztával így járunk el.

Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.



Link
suzymama, 2018. július 24. kedd, 14:48
Címkék: élesztőt keverjük, tetejére szórjunk, evőkanál lisztet, lisztet szitáljuk, felfutott élesztővel, tiszta konyharuhával,
Kommentek
sajtos muffin
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej
Töltelék
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére
felvert tojás
szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk. A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb,
faciendum, 2018. május 10. csütörtök, 20:18
Varró Dániel : Kávéház
Varró Dániel : Kávéház


Ott ült a költő egyszerű szívével,
amiben nem volt semmi rafinált,
s a süteményes pultot nézegette,
hol annyi csúcsos krém és muffin állt...
Kávéja mellé álmosan harapta
az önsajnálat sajtos bagelét,
mert úgy érezte, ő már percre tudja,
mit tartogat számára még a lét.
Ó, hajdan mennyit kóborolt az utcán
zöld HÉV után loholva ifian -
ma már a kávéházakat szerette,
hol zsongó háttérzaj meg wifi van.
Hol a közöny, e mísz pincérleányka
szétjárt papucsban klaffog zombimód,
s csak hallani, hogy kint a nagykörúton
hogy zúgnak el szőkén a kombinók.

S e kávéházi széphogy szegleten, hol
tejeskávét kavarva üldögélt,
hüvelykujjával megvakarta sűrűn
napi gondoktól terhes fültövét
(mit hajdanán hogy frekventált a múzsa!
úgy kellett
lilagondolatok, 2018. április 18. szerda, 08:32
Sajtos-sonkás muffin
Dr-Mórocz Míra fényképe és receptje
47 dkg lisztet elkevertem egy tk. sóval, 1 dl olajjal, 1 tojással, és 2 dl langyos tejben felfuttatott 7 g szárított élesztővel. Összegyúrtam, letakarva kb. 15 percet pihentettem. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztottam. Kis téglalapokká nyújtottam őket, hogy felém nézett a rövidebb oldala. A felső harmadát bevagdostam, az alsó részt megkentem olvasztott vajjal, és megszórtam reszelt sajttal, és felaprított sonkával. Feltekertem a tésztát, kört alakúra hajtottam, és muffintepsi mélyedéseibe helyeztem őket. Lekentem tojással, megszórtam szezámmaggal, és 180 fokon sütöttem 25 percig.
facebook, (SÜSSÜNK VALAMIT)
bkisseva, 2017. december 31. vasárnap, 17:00
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
A tésztához :
2 dl tej
7 g szárított élesztő
1 teáskanál porcukor
47 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 dl étolaj
1 db tojás (L - es)

A töltelékhez :
8 dkg puha margarin
8 dkg félkemény sajt

A tetejére :
1 db tojás
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés
70 perc

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk egy szép sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.

A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

Láthatóan duplájára emelkedett
suzymama, 2017. május 11. csütörtök, 15:52
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
barack
citromlé
5 cl barackpálinka

Elkészítés:
A baracklevet a narancslével öntsük egy levesestálba. Csorgassuk bele a tejszínt, szórjuk bele apránként a pudingport, és habverővel keverjük simára, majd hűtsük be.
A barackot vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével és pálinkával, majd azt is tegyük hidegre.
Tálalás előtt az ízesített barackot keverjünk a levesbe. Csészébe vagy koktélos poharakba merve, citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.



Háromsajtos fondü (2 fő)

14 dkg ementáli sajt
13 dkg trappista
13 dkg márványsajt
1 gerezd fokhagyma
fél evőkanál étkezési keményítő
0,5 dl száraz fehérbor
bors
1-2 cl pálinka

Elkészítés:
A félbevágott fokhagymával jól dörzsöljük be az edényt, amiben a fondüt készítjük. A bort keverjük a keményítővel, öntsük bele az edénybe és forraljuk fel. A szeletelt, apróra vágott sajtokat folyamatosan adagolva hozzátesszük, és teljesen megolvasztjuk.
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Sajtos-mustáros muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 ek sütőpor
1 kk só
1 ek egész köménymag
kb 10 dkg reszelt edami sajt
1,7 dl tej
1 db tojás
2 ek mustár
5 dkg vaj

A lisztet tegyük egy tálba, keverjük hozzá a sütőport, a sót, a köménymagot és a reszelt sajtot. A tojást verjük kicsit fel, keverjük össze a tejjel, és öntsük a liszthez. Végül adjuk hozzá a mustárt is.
A tésztát szedjük a formákba, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranyszínűre.
bkisseva, 2017. március 11. szombat, 20:46
Képek, videók
sajtos sonkás muffin
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:21
Sajtos-hagymás muffin
foltoskata
2011. május 08. vasárnap, 20:50
Sajtos muffin
sarkadykati
2011. február 27. vasárnap, 06:27
10343_sajtos-muffin_n. jpg
sarkadykati
2011. február 27. vasárnap, 05:24
sajtos csokis muffin
ibolya58
2010. július 12. hétfő, 17:55
sajtos mandulás muffin
ibolya58
2010. június 06. vasárnap, 12:47
chilis sajtos muffin !
ibolya58
2010. május 29. szombat, 14:47
hagymás sajtos muffin !
ibolya58
2010. május 29. szombat, 13:53
sajtos joghurtos muffin !
ibolya58
2010. március 28. vasárnap, 14:22
sajtos muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 16:26
sajtos kolbászos muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 16:20
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
Sajt a tetejére
sarkadykati
2010. november 26. péntek, 02:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.