Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 14:02 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hűtős lángos
Olyan lángos tészta amit nyugodtan tehetsz a hűtőbe és csak annyit kell egyszerre kisütnöd, amennyi frissen elfogy!

1 kg finomliszt,3 tojás,1 ek só,5 dkg friss élesztő,1,5 dl tej
1 mk cukor,3 db 175 g-os kefir

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és a kefireket is hozzáadjuk. A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük és kézzel egynemű, puha tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackkal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Étolajjal kikent nejlon zacskóba is tehetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk. 20 percig meleg helyen pihentetjük.

Egy serpenyőben 2 ujjnyi étolajat melegítünk és olajos kézzel a lángosokat széthúzzuk, majd a lángosok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk, esetleg zúzott fokhagymát kínálhatunk mellé.
Ebből az adagból 10 db hatalmas nagy lángos sült ki.
Kisebb család részére nem kell kisütni mindent. Annyit használunk fel belőle, amennyi frissen elfogy. 1 hétig eláll a hűtőben a tészta.
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:56
Címkék: langyos tejjel, sóval összekeverjük, közepébe ütjük, felfuttatott élesztőt, tálba tesszük, megkelt tésztát,
Kommentek
Hidegen kelesztett lángos - hűtős lángos
Hidegen kelesztett lángos

Hozzávalók:
1 kg rétesliszt ,5 dkg élesztő (felfuttatni) ,1ek. Olaj ,1ek. Só ,2 tojássárgája, 0,5 liter tej , 1 tejföl (kicsi)

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:

AZ EGÉSZET ÖSSZEGYÚRNI!

Beolajozni egy nylon zacskót, beletenni a tésztát és legumizni. (Sok hely legyen mert kel a tészta és duplájára növekszik).

24 órát pihentetni a hűtőben, utána lehet sütni. 2 hétig is eláll.
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:49
Hűtős lángos
Hozzávalók:
kb 1kg liszt
5dkg élesztő
fél liter tej
1csapott evőkanál só
1evőkanál étolaj
1evőkanál tejföl
1tojás
pici cukor.

Elkészítés:
1 dl cukrozott tejben az élesztőt megfuttatjuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval.kelesztjük,formázzuk és bő olajban kisütjük.(amit nem használunk fel olajos nylon zacskóban egy hétig is eláll a hűtőben)
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 20:49
x
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

374: Nagyon szépen köszönöm a receptet. A kisfiam nagyon szereti
és gondoltam csinálok egy adagot és betehetik a hűtőbe és akkor
sütnek mikor gondolják.
#375
2008. augusztus 4. 20:30
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. augusztus 4. 20:09
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Hűtős lángos
Hozzávalók:1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 pohár tejföl
5 kávéskanál só
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrom, vagy kenyérsütő gépben bedagasztom. Keleszteni nem kell, hanem egy éjszakára olajozott zacskóban a hűtőszekrénybe teszem.
A lángost kiszaggatom, és forró olajban sütöm.
Megjegyzés:
A tésztából mindig annyit veszek ki, amennyit megsütök, a többit visszateszem a hűtőbe, és így akár egy hétig is eláll.
nagyuska, 2014. június 01. vasárnap, 15:09
Hűtős lángos
75 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 pohár kefir
2 db tojás
2 dl tej
1 tk cukor
1 csipet só

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, kefírrel, tojással és sóval tésztát dagasztunk. Kevés olajjal megkenjük a tetejét és hagyjuk kelni. Amikor megkelt, gombócokat csippentünk el belőle és olajos kézzel kihúzogatjuk, vagy fadeszkán kerekre kinyújtjuk. Rögtön forró olajba tesszük és megsütjük mind a két oldalát pár perc alatt! Ízlés szerint tálalhatjuk csak sózva, tejföllel, sajttal, vagy akár töltve is! A maradék tésztát úgy ahogy van, folpackkal lefedve hűtőbe tesszük, és másnap amikor sütni szeretnénk csak elővesszük és formázzuk!
bnejudit, 2013. november 24. vasárnap, 18:46
Lángos
Limara Péksége

Lángos

Lángost nem túl sűrűn sütök itthon, mert van a piacon egy remek lángosos. Csaba tökéletes lángost süt, bármerre jártunk eddig, sehol nem ettünk olyat, mint az övé. Ha megkívánjuk, tőle hozok többnyire, ilyenkor általában sikerül rábeszélnie egy fokhagymásra is a férjemnek, tudja, hogy ő azt szereti.
Ma sokgyerekes lettem, itt van a keresztlányom és a kisfiam barátai is, és lángos volt a kívánság. Mit lehet ilyenkor tenni? Igyekeztem elfelejteni, hogy ötezer fok van és lelkesen sütöttem nekik a lángost.
Tudom, hogy nagyon népszerű a kefires, hűtős lángos, de nekem az nem igazán jön be. A lángos az legyen lángos, azaz egyszerű kenyértészta, minden cifrázás nélkül. Liszt, víz, só, élesztő! Azt nem tudom, hogy az ismerősünk milyen recept alapján süti, egyszer majd kiderítem, én így:
Hozzávalók:

kb. 4 dl víz
2 tk. só
2 ek. olaj
60 dkg BL 80 liszt
3 ek. burgonyapehely (elhagyható)
nanoka72, 2013. augusztus 30. péntek, 11:55
hűtős lángos
Nálunk is lángos készült ma,de kicsit más!!
Nagyon finom hűtős lángos
Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 5 dkg élesztő és fél evőkanál só

Ezekből a hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk. Majd zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk. (rendes hűtőben nem mélyhűtőben)

A recept állítása szerint 2 hétig is eláll, úgy,hogy mindig csak annyit szedünk ki belőle, amennyit fel akarunk használni.

Olajos kézzel formázzuk kör alakúvá a tésztát, úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen. Bő és meleg zsíradékban kell sütni, arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró és ne süssük túl nagy hőfokon, mert akárcsak a fánknál, akkor hamar megég a külseje, belül pedig nyers marad. Ha pedig túl kicsi a láng vagy nem elég meleg a zsíradék akkor magába szívja a lángos és nehéz, lesz meg persze rossz ízű
1955viki, 2013. július 23. kedd, 20:14
" hütős "sült lángos !
Hozzávalók a tésztához:

250 g liszt
200 ml langyos víz
egy fél csomag száraz élesztő
egy kis liszt a tálaláshoz
zsír

Hozzávalók a töltelékhez:
200 g sajt
2 tojás

Átszitálom a lisztet egy tálba és hozzáadom az élesztőt, s elkeverem jól.
A vizet fokozatosan adom hozzá, s kézzel megdagasztom .
Egy könnyű tésztát kell kapnom .
A tálat letakarom , s az éjszakára a hütőbe rakom .
Másnap kiveszema hütőből, kicsit kelesztem még, s olajozott kézzel ökölnyi darabokat vágok ki belőle.
Majd 3-4 mm vastgara kinyújtom kézzel.
Menet közben a tojást és a reszelt sajtot összekeverem .
A tészta körök közepébe teszek egy adag sajtos tojást, a félbehajtom , a széleit lenyomkodom .
Enyhén olajozott tepsibe teszem és megsütöm 200 fokon 10-15 perc alatt.
ibolya58, 2013. április 09. kedd, 14:43
Képek, videók
hutos-langos-olgitol.j pg
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:01
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
langyos citromos víz.jpg
sarkadykati
2013. április 19. péntek, 04:04
Friss langyos kifli regge
borcsamama
2013. február 19. kedd, 09:06
Citrom langyos higitásban
pacsakute
2013. február 02. szombat, 18:26
20071002 Langyos tenger.j
sztana45
2010. augusztus 18. szerda, 07:57
Langyos bűnbánat600.jpg
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
megvágva (langyosan)
limara
2007. október 18. csütörtök, 13:54
cukor+50 ml langyos víz
dorist
2006. november 25. szombat, 00:17
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Fókuszálj a közepébe..jpg
sztana45
2011. március 27. vasárnap, 13:24
A virág közepében.gif
csalogany13
2010. augusztus 13. péntek, 00:48
Virág közepébe képet lehe
margoboszi
2009. október 18. vasárnap, 19:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.