Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:49 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ketchup (kecsap) házilag
3 kg paradicsom
1 kg húsos zöldpaprika
10 szem savanykás nyári alma
25 szem fekete bors
25 szem szegfűbors
25 szem szegfűszeg
3-4 db fahéj
Fenti anyagokat puhára főzzük, turmixoljuk, átszűrjük
Hozzáadunk
30dkg cukrot
3 evőkanál pirospaprikát
3 kiskanál sót
1 dl 10 %-os ecetet
Sűrűre főzzük, üvegekbe rakva száraz gőzbe tesszük.
Kicsit macerás, de megéri!
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:20
Címkék: pirospaprikát, turmixoljuk, zöldpaprika, paradicsom, hozzáadunk, szegfűszeg,
Kommentek
Kohut Katalin: Körözött
Kohut Katalin: Körözött

Hozzávalók:

20 dkg tehéntúró, vagy 15 dkg juhtúró
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma, nyáron zöldhagyma
kb. 1,5 kanál egész köménymag
1 dl tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint pirospaprika

Felszeletelem apróra a hagymát, belehelyezem a tálba a vajat, a túrót, összekeverem. Rászórom a sót, a pirospaprikát, a köménymagot, hozzáteszem a tejfölt és jól kikeverem.

Nagyon finom vacsorára, reggelire. A hetvenes években tejföl helyett néha borsodi sört tettem a körözötthöz lágyítónak.

Én Croast kenyeret fogyasztok általában, mert nem penészedik meg, sokáig eláll. De nagyon finom a fehér, barna, magos kenyérrel, vagy akár Abonettel sovány túróból diétásnak elkészítve. Gyümölcsös, citromos teával fogyasztom.

Jó étvágyat kívánok!
kohlinka, 2018. október 10. szerda, 20:07
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
vöröshagyma
1 közepes vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
pirospaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
tejföl ízlés szerint
1,5 kanál liszt
kb. 10 dkg rizs
őrölt bors ízlés szerint
1 db tojás
1 db húsleves kocka
petrezselyemzöldje

Elkészítés:

A húst ledaráljuk a közepes vöröshagymával, fokhagymákkal, vagy kivesszük a fagyóból, hozzátesszük a kis fej hagymát apróra vágva, a fokhagymákat fokhagymanyomó segítségével. Hozzákeverjük a rizst, sót, pirospaprikát, kevés borsot, a tojást, kevés petrezselyemzöldjét finomra metélve.

A karalábék leveleit levágjuk és megmossuk, félre tesszük. A két karalábét megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk.

A karalábé levelekbe beletöltjük az elkészített tölteléket, ha marad hús, gombócokat formálunk belőle.

Egy nagyobb lábasba olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a közepes méretű, apróra vágott hagymát, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, belehelyezzük a húsleves
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:22
H.Kohut Katalin: Szójával töltött cukkini
próbálkoztam.

Hozzávalók:

Kb. 15 dkg szójagranulátum
kevés petrezselyemzöldje
pirospaprika

bors
Delikát
3 cikk fokhagyma
kis fej vöröshagyma
1 tojás
2 nagyobb darab cukkini
5 dkg sajt

Elkészítés:

A szójagranulátumot Delikátos vízbe áztatom. Közben egy tálba téve összevágom a vöröshagymát, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat, hozzájuk teszem a kinyomott szóját, majd egy tojást, petrezselyemzöldet, pirospaprikát, borsot, jól összekeverem.

A hosszában és keresztben kettévágott cukkinik belsejét kivágom, sütőpapírra helyezem egy kisebb tepsibe őket. Közepükbe helyezem a tölteléket, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd lefedve alufóliával előmelegített sütőbe helyezem. Kb. 20 perc kell a cukkinik puhulásáig, amit egy villával ellenőrzök kivétel előtt.

Én megtisztítottam 3 db burgonyát, hosszában felvágva kisütöttem őket forró olajban köretnek. Tálalás előtt készítettem egy pohár
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:16
H.Kohut Katalin: Töltött tök
és kedve szerint.

Hozzávalók:

2 kg-os tök
15 dkg szójagranulátum
2 tojás
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
jó nagy fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
tejföl ízlés szerint
reszelt sajt ízlés szerint

A tököt meghámozom, kettévágom, a magját kivájom. Beáztatom a szójagranulátumot Delikátos vízbe, s amikor magába szívta, kifacsarom a víztől, beleteszem egy tálba, ráütöm a tojásokat, ráteszem a pirospaprikát, borsot, sót ízlés szerint, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát, hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, jól összekeverem, s a kettévágott két tök közepébe helyezem a masszát. Tejföllel jól meglocsolom a tetejét és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 percig puhítom alufóliával lefedve. Ellenőrzöm villával, s amikor puha a tök, leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, visszahelyezem a sütőbe. Csak addig hagyom sülni, míg megolvad a sajt. Pirított burgonyával, félbevágott
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:15
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
hagyma
3-4 cikk fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kb. 20 dkg rizs
1-2 db tojás, a hús mennyiségétől függően
2 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A kelkáposzta felső héjait leszedem, a többit apróra vágva egy nagy fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré nem válik, meg nem fő, utána felöntve kevés vízzel hozzáteszem a szójagranulátumot kinyomkodva, leszűrve, de ezt el is hagyhatjuk, ha rendelkezünk elegendő hússal.

A rizst kevés olajon üvegesre párolom, megsózom és felöntöm majdnem háromszoros mennyiségű vízzel, legalsó hőfokon fedő alatt megpuhítom, addig főzve, míg a víz teljesen le nem fő
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:12
Lacipecsenye recept
gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek. Én szeretem sütés előtt bepácolni a húst, mert sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)

Elkészítés
1
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.

3
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak.

4
Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.

5
Frissen tálaljuk az elkészült Lacipecsenyét,
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:41
Cigány pecsenye
(füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só

Leírás
A cigánypecsenye egy rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:40
Darálthúsos rakott tészta
kikenéséhez 2 evőkanál vaj
? 4 evőkanál zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával.
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük
.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
Közepes lángon még addig forraljuk a ragut, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Elhelyezünk benne
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:16
Képek, videók
mézes-ketchupos csirke.jp
anyu65
2010. május 31. hétfő, 22:50
tejfölös ,diós, ketchupos
sprint
2008. szeptember 02. kedd, 16:01
heinz ketchup
marcsi82
2006. július 17. hétfő, 17:33
pirospaprika.gif
zskadi
2016. február 16. kedd, 03:59
pirospaprika.jpg
liza1
2013. május 02. csütörtök, 19:01
PIROSPAPRIKA.jpg
tormamarti
2009. október 11. vasárnap, 15:01
zöldpaprika.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:11
Maroka Zöldpaprikás túróg
irmus
2009. szeptember 14. hétfő, 09:18
zöldpaprikás túrógombóc.j
maroka
2009. szeptember 12. szombat, 19:26
Zöldpaprika vágás.gif
bajuszpapi
2008. december 27. szombat, 16:20
Sűlttarja zöldpaprikával
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 22:17
Sűlt tarja zöldpaprikával
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 21:32
Paradicsom ültetése.jpg
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 22:12
Paradicsom
eva6
2018. szeptember 21. péntek, 07:29
paradicsom.jpg
durcimarcika
2018. szeptember 05. szerda, 21:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.