Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:09 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Jobbik: haladéktalanul vezessék be a közegészségügyi határzárt!
Csányi Tamás szerint a határzár elrendelését nem lehet halogatni, Csehország, Ukrajna és Lengyelország után Magyarországon is meg kell hozni ezt a döntést.

Zárják le a határokat a külföldiek előtt, ők csak állandó magyarországi lakcímmel vagy letelepedési engedéllyel léphessenek be, a magyarok pedig ne utazhassanak külföldre! - indítványozta.

Csányi Tamás azt mondta: a Jobbik üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentését, amely szerint a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport állt fel és azt, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

A jobbik oktatási szakpolitikusa ugyanakkor úgy értékelt: az akciócsoportok felállítása elkésett, konkrét akciókra lenne szükség. Az iskolák bezárásáról pedig megjegyezte, hogy a Jobbik ezt már kedd óta mondja. Azóta csak "mellébeszélés és pótcselekvések" dominálták a kormányzati politikát, sőt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azzal riogatott, hogy ha ezt meglépik, a pedagógusoknak nem lesz bérük, a tanév pedig nem lesz érvényes.

A Jobbikos politikus azt mondta, lehet, hogy ebben a tanévben már nem is nyitnak ki az iskolák. Kérdés, hogy a társadalom, az oktatási intézmények fel vannak-e készülve erre - közölte.

Az ellenzéki politikus egyúttal felszólította a kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy válaszolja meg az egész társadalmat foglalkoztató kérdéseket. Hogyan tervezik megvalósítani a távoktatás lehetőségét az iskolákban? Hogyan végzik a pedagógusok munkájukat és milyen bérezés mellett? Hogyan szervezik meg a kiscsoportos felügyeletet? Hogyan zárják le a tanévet, ha a második félévben nincsenek meg az ehhez szükséges érdemjegyek? - sorolta.

Hozzátette: kérdés az is, mi lesz a bölcsődékkel, óvodákkal? Mi lesz azokkal a szülőkkel, akiknek otthon kell maradniuk gyermekükkel? Mi lesz a munkahelyükkel, a bérezésükkel? - fejtette ki.

Csányi Tamás azt is közölte, ha Orbán Viktor arra az álláspontra helyezkedik - mint a Jobbik -, hogy a magyar emberek biztonsága mindenek felett áll, akkor pártjuk maximális támogatására számíthat a kormány. Ha viszont nem, akkor élesen fogják kritizálni a kormányzatot - jelentette ki.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 14. szombat, 12:01
Címkék: Csányi Tamás, Orbán Viktor, közegészségügyi határzárt, határzár elrendelését, külföldiek előtt, magyarok pedig,
Kommentek
Koronavírus - Olaszországban csökkent a halottak száma
utóbbi egy héten az elhunytak száma most először maradt hétszáz alatt. Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy március 26-án az egy nap alatt elhunytak száma megközelítette az ezret.

A diagnosztizált fertőzöttek száma viszont 2886-tal emelkedett a szombati 2339-hez képest. Az azonosított fertőzöttek száma jelenleg 88 ezer felett van: 63 százalékuk nem szorul kórházi kezelésre. Négyezernél valamivel kevesebben vannak intenzív osztályon. Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) elnöke kiemelte, hogy a járvány olaszországi terjedése kezdetétől ez volt az első alkalom, hogy az intenzíven kezeltek száma csökkent, 74 beteggel.

A gyógyultak száma elérte a 20 996-ot.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladta a 124 ezret. Több mint 650 ezer vírustesztet végeztek.

Locatelli hozzátette, hogy a számok továbbra sem engedélyezik az óvintézkedések enyhítését.

"Nem úsztunk meg még semmit, a mostani adatok az
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 19:42
Koronavírus - A Google közzétette az utazási, helyváltoztatási szokások márciusi változását a világ 131 országá
A közösségi mobilitási jelentés összesített, anonimizált adatok alapján, földrajzilag és helytípusok szerint jeleníti meg a jellemző tartózkodási helyeket Magyarországra vonatkozóan is.

A világjárványra reagálva egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a közegészségügyi stratégiák, így a vírus átadásának lassítására hivatott szociális távolság betartása is. A Google Térképen aggregált és anonim adatokat használnak, hogy megmutassák, mennyire zsúfoltak különböző helyek, segítve ezzel a forgalmi dugók azonosítását vagy egy helyi vállalkozás látogatottsági csúcsidejének meghatározását. A közegészségügyi tisztviselők szerint ez a típusú aggregált és anonim adat segítheti munkájukat, hiszen kritikus döntések alapját adják a COVID-19 elleni küzdelem során - olvasható a Google MTI-hez eljutatott közleményében.

Magyarországon a vizsgált február 16. és március 29. közötti időszakban 66 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi és szabadidős helyszínek - az éttermek, kávézók, bevásárlóközpontok, múzeumok, könyvtárak
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 11:01
Koronavírus - Egészségügyi miniszter: Ukrajna még nincs túl a járvány nehezén
kezelésére" - fűzte hozzá. Hangsúlyozta, hogy a koronavírus ellen még nincs a világon sem védőoltás, sem gyógyszer, de az orvosok meghatározták a betegek standard kezelését azon országok tapasztalatai alapján, amelyeket Ukrajnát megelőzően ért el a járvány. Tájékoztatott továbbá arról, hogy a minisztérium elkészítette azoknak az orvosoknak a listáját, akik béremelést kapnak.

Ukrajnában mostanáig igazoltan 804-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük húszan haltak bele a betegségbe. A közegészségügyi központ csütörtökön kiadott tájékoztatása alapján az elhunytak közül 15 nő és 5 férfi, többségük 50 év feletti életkorú. A betegek 60,7 százaléka 30 és 60 éves közötti, de 57 gyermek is elkapta a vírust. A fővárosban, Kijevben - ahol magasan a legtöbb a fertőzöttek száma az országban, 160 fő - csütörtökön jelentették az első halálos áldozatot, egy 70 éves férfit.

Közben az ukrán főügyészség közölte, hogy büntetőeljárást indított, mert az északkelet-ukrajnai Szumi megyében a járvány közepette 47
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 19:23
Koronavírus - Szigorú korlátozásokkal engedik a mezőgazdasági idénymunkások beutazását Németországban
kizárólag repülővel, és csak csoportosan utazhatnak be Németországba, és ugyanígy távozhatnak. Foglalkoztatásukról a vállalkozások az ágazati érdekképviseletekkel és a hatóságokkal együttműködve gondoskodnak. A szabályokat a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) ajánlásai alapján dolgozták ki.

Az idénymunkásokat a szövetségi rendőrség egységei fogadják a kijelölt repülőtereken. Azonosításuk után megvizsgálják egészségi állapotukat, az eredményeket közlik a területileg illetékes közegészségügyi hivatallal. Fertőzésgyanú esetén megtagadják a belépést az országba.

Az idénymunkásokat legfeljebb 20 emberből álló csoportokba osztják. A csoportok tagjai az első 14 napon - a koronavírus lappangási ideje alatt - karanténban vannak, vagyis együtt dolgoznak, szabadidejükben sem érintkezhetnek más csoportok tagjaival és nem hagyhatják el szállásukat, illetve a munkavégzés helyét.

Az igen részletes szabályozás a többi között a szállások berendezéséről is tartalmaz előírásokat. Gondoskodni kell
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 18:24
Koronavírus - MNB: a járványhelyzet felerősíti a digitalizációt a bankszektorban
Patai Mihály, a jegybank alelnöke kiemelte: a nemzetközi szinten is újdonságnak számító jelentés a FinTech ökoszisztémát és a magyar bankrendszer digitalizációs szintjét mutatja be, és hozzájárul a magyar bankszektor digitalizációjának erősítéséhez. A terveik szerint ezentúl éves rendszerességgel tekintik majd át a globális és hazai pénzügyi szektorban lezajlott főbb FinTech és digitalizációs trendeket, folyamatokat. Elmondta, hogy a bankrendszeri digitális felmérésben résztvevők köre a hazai bankrendszert mérlegfőösszeg-arányosan több mint 90 százalékban lefedi.

Fáykiss Péter hozzátette: kedvező, hogy a bankok szinte kivétel nélkül elérhetővé teszik a dolgozóik számára a távmunkát. Ez a jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos mind a járvány megfékezése, mind a bankrendszer megfelelő működésének fenntartása szempontjából.

Szombati Anikó, az MNB digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a jegybank ajánlásokat fog megfogalmazni a digitális
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
Koronavírus - Oroszországban 2021-re halasztják az idei évre tervezett népszámlálást
A népszámlálás megtartásával kapcsolatban már a belföldi közegészségügyi helyzet megromlása előtt kételyek merültek fel, az elsőként Kínában kitört Covid-19 járvány ugyanis elakasztotta az eljáráshoz kibocsátandó orosz táblagépek alkatrészszállításait.

Az orosz járványhelyzetről csütörtök délelőtt közölt összesítés szerint az igazolt fertőzöttek száma egy nap alatt 771 fővel nőtt és elérte a 3548-at. Ez az eddig észlelt legnagyobb napi növekmény Oroszországban. A fertőzöttek közül 2475-öt a karantén alá vont Moszkvában szűrtek ki. A gyógyultak száma 235, a halottaké 30.

A szerdai kormányülésen Vlagyimir Putyin orosz elnök egyébként azt mondta, hogy Oroszországban összesen 3,3 millió embert tartanak karanténban koronavírus-fertőzés veszélye miatt. Megfigyelés alá 1777, önizolációba pedig 292 740 embert helyeztek.

Az elnök által említett adatok a konkrét személyek és nem a települések esetében elrendelt korlátozó intézkedésekre vonatkoztak. Ilyen korlátozásokat egyébként az oroszországi
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 11:01
A pilátesz jelentősen javítja a vérnyomást fiatal, elhízott nőknél egy új kutatás szerint
A törzsizom-erősítésre, hajlékonyságra, helyes tartásra és légzésre fókuszáló program az egyik legismertebb edzésfajta lett az Egyesült Államokban napjainkban - írta a medicalxpress.com tudományos-ismeretterjesztő portál.

A fiatal felnőttek elhízása eközben súlyos közegészségügyi problémává vált. Ugyan a testmozgás igazoltan kulcsfontosságú a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében és kezelésében, a túlsúlyos nők hajlanak a mozgásszegény életmódra. Annak ellenére, hogy a médiában olvashatók írások a pilátesz kardiovaszkuláris előnyeiről, tudományos bizonyítékokból hiány volt.

A friss tanulmány készítői fiatal, 19-27 éves, magas vérnyomással diagnosztizált nőket vizsgáltak 12 héten át, amíg rendszeresen piláteszeztek. Testtömegindexük (BMI) 30 és 40 között volt. (Ez a szám a testtömeg és a magasság arányát méri, 25 fölött túlsúlyról, 30 fölött elhízásról beszélünk.)

A résztvevőknek nem volt krónikus betegsége, nem dohányoztak és heti 90 percnél kevesebb testmozgást végeztek.

A
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 17:22
Koronavírus - Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban
43 ezret. Giulio Gallera lombardiai egészségügyi-jóléti tanácsos sokatmondónak nevezte, hogy március 24-én egy nap alatt 132 beteget kellett intenzív osztályra szállítani, számuk mostanra napi 81-re csökkent.

A milánói vásártéren elkészült Európa legnagyobb intenzív osztálya, ahol a tervek szerint 250 beteget tudnak egyszerre ellátni, 200 orvos és további több száz egészségügyi dolgozó munkájával.

Olaszországban eddig több mint félmillió koronavírus-tesztet végeztek.

Az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) szerint az adatok stabilizálása a tetőzést jelzi, az ezt követő csökkenést vetítve előre, amely további heteket vehet igénybe. Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője korainak nevezte az országosan március 11-én bevezetett szigorú óvintézkedések feloldását. Hangsúlyozta, hogy a korlátozások eredménye még csak most érett be, ezért semmiképpen nem szabad enyhíteni rajtuk. A római kormánynak április 3-ig kell bejelenteni, meddig hosszabbítja meg az óvintézkedéseket. Előrejelzések szerint
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:34
Képek, videók
csányi zoli.jpg
zsokica45
2018. július 26. csütörtök, 16:34
ader-csanyi -suker-telki-
agica2004
2018. március 23. péntek, 23:08
csanyi-ader-orban-csan yin
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:47
Miskolc Csanyik 1976.jpg
kicsoda57
2017. december 02. szombat, 21:31
Miskolc Csanyik.jpg
kicsoda57
2017. december 02. szombat, 21:30
O.V.- Csányi.jpg
agica2004
2017. február 16. csütörtök, 18:04
Csányi kamera 2016-04-26
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 16:28
O.V.-Csányi-.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:11
Suker-Csányi.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 19:42
O.V.-Csányi-Hernádi.jp g
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 12:05
O.V. Csányi Sándor.jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:27
Csányi-Lázár.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:38
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.