Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:27 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Putyin reméli, hogy Ankara szavatolja az orosz külképviseletek biztonságát
Peszkov szerint az orosz biztonsági tanács pénteki ülésének részvevői súlyos aggodalmuknak adtak amiatt, hogy az idlíbi feszültségcsökkentési övezetben hirtelen kiéleződött a helyzet. Ennek okát azoknak a terrorcsoportoknak a provokációjában látták, akik felerősítették támadásaikat a szíriai kormányerők ellen.

A tanácskozás részvevői hangsúlyozták, hogy a török katonák Idlíbben nem tartózkodhatnak a megfigyelőállásaikon kívül. Peszkov emlékeztetett rá, hogy ezeket a posztokat az orosz fél kifejezett kérésére annak érdekében hozták létre, hogy a törökök felügyeljék a militánsokat, és hogy megakadályozzák részükről a terrortevékenységet és az orosz katonai objektumok elleni támadásokat.

"Ezt a feladatot a török partnereknek nem sikerült teljesíteniük, mert a militánsok jelentős része nem tartozik az ellenőrzésük alá" - hangoztatta Peszkov.

A biztonsági tanács ülésén elhangozott, hogy a szíriai hadseregnek a terrorista alakulatok elleni offenzívája során az orosz fél mindent elkövetett a megfigyelőállásokban tartózkodó török katonák biztonságának szavatolására. Peszkov szerint ezeken a posztokon senki sem sérült meg.

"A török katonák pusztulásának tragikus esetei olyan helyszíneken fordultak elő, ahol támadó műveleteket hajtottak végre a terrorista bandaképződmények, amelyek soraiban egyébként számos külföldi zsoldos, egyebek között a volt Szovjetunió állampolgárai voltak" - mondta a szóvivő.

"Török katonák ottani jelenlétéről a török fél, a többszöri érdeklődésünk ellenére, nem számolt be" - tette hozzá.

A Kreml tájékoztatása szerint a nap folyamán korábban Putyin és Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonon megvitatta az idlíbi helyzetet, és megállapodott egy kettejük közötti mielőbbi csúcstalálkozó lehetőségének előkészítéséről.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Oroszország nevében együttérzését fejezi ki Törökországnak a török katonák halála miatt.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Idlíb térségében a feszültségcsökkentés rendszerét biztosító török katonák biztonsága szavatolva legyen. Katonáink a terepen készek folytatni ezt a munkát" - mondta Lavrov a luxemburgi hivatali partnerével, Jacques Asselbornnal közösen tartott sajtóértekezletén.

Elmondta, hogy a két ország katonái továbbra is folyamatos kapcsolatban állnak egymással. Lavrov szerint ugyanakkor a török fél csütörtökön nem közölte azon helyszínek koordinátát, ahol a terroristák közé került katonái elestek. Amint ezek kiderültek, az orosz fél a hadművelet felfüggesztésére kérte a szíriai hadsereget, hogy a török sebesülteket és halottakat Törökország területére vihessék.

Lavrov rámutatott, hogy a NATO-nak az Európára és Észak-Amerikára vonatkozó, kizárólag védelmi jellegű szerződése alapján nincs jogalapja a Szíriában való közös fellépésre,

Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a szíriai és a líbiai konfliktust politikai párbeszéd révén kell megoldani, és hogy a külső szereplőknek tiszteletben kell tartaniuk az érintett országok szuverenitását és területi épségét. Lavrov emellett kizárta a terroristákkal való kompromisszumkötés lehetőségét, akik a 2011-es úgynevezett arab tavasz után "emelték fel fejüket".

Óva intette a Nyugatot arról, hogy a geopolitikai céljai érdekében a terroristákra támaszkodjon. Kifogásolta, hogy az Egyesült Államok és más országok az ENSZ BT által terrorszervezetnek minősített, a Haját Tahrír as-Sám elnevezés használatára áttért an-Núszra Frontot megpróbálja kiemelni ebből a kategóriából

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy minden külső szereplőnek együtt kell működnie a Szíriában és a Közel-Kelet más pontjain kialakult feszültség csökkentésének minden szakaszában. Mint mondta, Oroszország ezért párbeszédre törekszik az EU-val, a NATO-val és az Egyesült Államokkal annak érdekében, hogy biztosítsák a régió országai számára a békét és a stabilitást.

Megerősítette, hogy Moszkva továbbra is elkötelezettje az idlíbi feszültségcsökkentési övezetről Putyin és Erdogan által kötött megállapodás mellett. Ennek értelmében a "normális" szíriai ellenzéki erőket el kell különíteni a terroristáktól, olyan belső demilitarizált övezetet kell létrehozni ebben a zónában, amely lehetetlenné tenné a szíriai kormányhadsereg állásai és az orosz katonai bázis elleni támadásokat, és biztosítani kell az itt áthaladó autópályák akadálymentes használatát.

"Ezek továbbra is a közös céljaink török kollégáinkkal. Az egy másik kérdés, hogy mégiscsak el kellene kezdeni ezeknek a céloknak a valóra váltását, mert másfél éve semmi sem történt" - mondta Lavrov.

Hangsúlyozta, hogy a szíriai hadseregnek jogában áll válaszolni, ha a terroristák a feszültségcsökkentési övezetből kiindulva megsértik a fegyvernyugvást.

Az orosz Fekete-tengeri Flotta pénteken közölte, hogy két, Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel felszerelt fregattja, az Admiral Makarov és az Amiral Grigorovics a Boszporuszon és a Dardanellákon keresztül elindult a Földközi-tenger irányába, ahol egy harmadik ilyen típusú hajó, az Admiral Esszen már december óta jelen van.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 17:24
Címkék: Recep Tayyip Erdogan, Szergej Lavrov, Jacques Asselbornnal, Egyesült Államok, Haját Tahrír, Egyesült Államokkal,
Kommentek
Koronavírus - Szijjártó: két különrepülőgép megy az Észak-Amerikában rekedt magyarokért a jövő héten
A miniszter felidézte: még mindig több száz magyar van Észak-Amerikában, dacára annak, hogy az elmúlt öt napban a külképviseletek segítségével 667-en haza tudtak térni.

Tekintettel az Egyesült Államokban és Kanadában rekedt magyarok nagy számára, és arra, hogy gyakorlatilag nem lehet menetrend szerinti légi járattal haza térni, úgy döntöttek, két mentőjáratot, két külön repülőgépet indítanak Észak-Amerikába a jövő héten - jelentette be a miniszter.

Hozzátette: a WizzAir két repülőgépe Chicagóból, Los Angelesből, New Yorkból és Miamiból fogja "összeszedni és hazahozni" az ott rekedt magyarokat. A tárca vezetője jelezte: egy kanadai városban is le fognak szállni.

Hozzátette: összesen 460 hely van a két repülőn, ezt kizárólag magyar állampolgároknak tartják fenn.

A miniszter azt kérte, aki szeretne hazajönni, regisztráljon a külképviseleteken.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: nem az Egyesült Államokban vagy Kanadában élő magyarokat akarnak hazahozni, hanem azokat a Magyarországon
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 19:42
Koronavírus - Zelenszkij: Ukrajna pénteken lezárja határait a saját állampolgárai előtt is
mihamarabb térjenek vissza Ukrajnába. Legtöbbjük ezt maga megoldotta, de több mint 80 ezer ukrán az állam segítségével tért haza légi úton, vasúton, illetve buszokkal - mutatott rá.

"Most azonban már nincs idő tovább várni. Az ország vezetése nehéz választás elé került, választania kellett a még külföldön maradt és az országon belül lévő 40 millió állampolgár biztonsága között" - magyarázta az elnök.

Közölte, hogy a külföldön maradottakat sem hagyják teljesen a sorsukra, róluk az ukrán külképviseletek fognak gondoskodni. "Nem feledkezünk meg egyetlen ukránról sem, aki külföldön maradt. Fokozatosan fogjuk őket hazahozni külföldről, számításba véve viszont a tartózkodási helyük járványhelyzetét, valamint az ehhez szükséges pénzeszközöket és az egészségügyi rendszer felkészültségét kötelező elszigetelésükre" - fogalmazott az államfő.

Zelenszkij bejelentését megelőzően Denisz Smihal miniszterelnök a szerdai rendkívüli kormányülésen már utasította az illetékes tárcák, köztük a külügy- és az
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:03
Koronavírus - Egy nap alatt 4500 új megbetegedést jeleztek az Egyesült Államokban
A hírtelevíziónak nyilatkozó Chad Wolf belbiztonsági miniszterközölte, hogy a kormányzat egyeztet a mexikói kormánnyal, és várhatóan részlegesen lezárják a két ország közötti határt. Kanada és az Egyesült Államok között már határzár van.

Steve Mnuchin pénzügyminiszter pénteken bejelentette, hogy április 15-éről július 15-ére halasztják a személyi jövedelemadó bevallásának határidejét.

A külügyminisztérium pénteken megerősítette, hogy érvénybe lép a külföldi amerikai külképviseleteken a vízumkiadások felfüggesztése. A tárca egyúttal elindította azokat a chartergépeket, amelyekkel hazaszállítják a tengerentúlon rekedt amerikaiakat. Az első gépek péntek reggel indultak útnak Marokkóba - amelymárcius 14-én zárta le határait -, és visszatérőben tíz amerikai nagyvárosban állnak meg. Mike Pompeo külügyminiszter csütörtökön adott ki közleményt, amelyben sürgette a külföldön rekedt amerikaiak hazatérését.

Donald Trumpkorábban azt jelentette be, hogy a Peruban és más latin-amerikai országokban
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 17:04
Illegális bevándorlás - Szijjártó: új megállapodás kell az EU és Törökország között
A politikus kiemelte: két fontos kérdésről beszéltek Mevlüt Cavusogluval, a migrációról és az energiaellátásról.

Emlékeztetett: szerdán Moszkvában fontos megállapodásokat sikerült megkötni.

Déli irányból Törökországon, Bulgárián és Szerbián keresztül 2021 végétől reális, hogy nagy mennyiségű gázt vásárolhat Magyarország - mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a migrációs nyomás növekszik Törökország irányába, mintegy másfél millió olyan szíriai belső menekültről tudni, akik megindulhatnak Törökország felé.

Ugyanakkor a török külügyminiszter tájékoztatása szerint Pakisztán és Afganisztán irányából is egyre erőteljesebb a migrációs nyomás - fűzte hozzá.

Megjegyezte: Törökország tavaly 455 ezer migránst állított meg.

A külügyminiszter hangsúlyozta: mindaddig, amíg Brüsszelben nem veszik komolyan a török kéréseket, aggodalmakat, igényeket, nem lehet arra számítani, hogy csökkenne a nyomás a görög-török határon.

"Ki tudja, hogy a görögök meddig tudják tartani" a határt?
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 13:52
Koronavírus - Az Egyesült Államok beszünteti a vízumkiadást sok országban
A tárca közleménye szerint az amerikai külképviseleteken - nagykövetségeken és konzulátusokon egyaránt - zavartalan a munka, csak a nem amerikai állampolgárok számára szünetel a vízumkiadás.

"Amint lehetségessé válik, a vízumkiadás is folytatódik, de pontos dátumot erről jelen pillanatban nem tudunk adni" - fogalmazott a kommüniké.

A minisztérium nem tette közzé a vízumkiadás felfüggesztésében érintett országok listáját, azt tanácsolva a beutazási engedélyért folyamodóknak, hogy az adott államban található amerikai nagykövetségnél érdeklődjenek.

A Politico című amerikai lap exkluzív értesülései szerint a Trump-kormányzat a gazdaság fellendítése érdekében azt fontolgatja, hogy bővíti a vízumlehetőségeket azon gazdag külföldi bevándorlók számára - köztük a kínaiaknak is -, akik beruháznak az Egyesült Államokban. Az ilyen típusú vízum jogszerű tartózkodási engedélyt biztosít az Egyesült Államok egész területén. Eddig évente 10 ezer ilyen, EB-5-ösnek nevezett vízumot adtak ki, ezt a számot
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 07:05
Megkezdődött a parlamenti választás Izraelben, 11 hónapon belül már a harmadik
pollokat a helyi törvények szerint csak este tízkor hozhatják nyilvánosságra a médiában, és egész nap tilos közzétenni friss közvélemény-kutatási eredményeket.

Az eredményeket a hétfőről keddre virradó éjszaka során folyamatosan frissítik majd a központi választási bizottság honlapján, ahogy az urnák tartalmát megszámoló helyi választási bizottságok megküldik azokat a kneszet épületében működő központnak.

A végleges eredményeket várhatóan szerda este jelentik be, miután összeszámolták a külképviseleteken, valamint a terepen és laktanyákban szavazó katonák dupla borítékjait is. Ezért szoros verseny esetén megtörténhet, hogy csak ekkor lehet győztest hirdetni.

Tizenegy hónapon belül már harmadszor járulnak az urnákhoz az izraeliek, mert a képviselőház tagjainak a tavaly április kilencedikén megrendezett első, majd a szeptember tizenhetedikén megtartott második választás után sem sikerült kormányt alakítaniuk. Az országban politikai patthelyzet alakult ki, amelyben a két legnagyobb párt, a
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 07:05
Romániai elnökválasztás - Klaus Iohannis kategorikus győzelmét igazolják a részeredmények
A központi választási hatóság honlapján valós időben elérhető adatsor szerint Iohannis a megszámolt szavazatok 62,8 százalékát kapta, míg szociáldemokrata ellenfelére, Viorica Dancila volt miniszterelnökre a voksok 37,1 százalékát adták.

A külképviseleteken, ahol péntek óta szavazhattak a külföldön élő román állampolgárok, még nem ért véget a szavazás, hiszen mindenütt helyi idő szerint 21 órakor zárnak a szavazókörök. A túlnyomó többségében jobboldali érzelmű román diaszpóra újabb részvételi rekordot döntött az elnökválasztás második fordulójában: romániai idő szerint 23 óráig több mint 940 ezren éltek választójogukkal.

Ilyen körülmények között a végeredmény közelebb kerülhet az exit pollok által jelzett 65 százalékhoz, az viszont nem kétséges, hogy Klaus Iohannis marad Románia elnöke, a Szociáldemokrata Párt (PSD) pedig az utóbbi harminc év elnökválasztásainak leggyengébb eredményével zárta az idei megmérettetést.
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 22:12
Képek, videók
A család biztonságát nagy
furaila
2015. január 30. péntek, 20:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
SZerGEJ JESZENYIN NEM S
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.