Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 19:59 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olvasgatok, nézelődöm . . .
Link
Anya elmegy aludni - FENOMENÁLIS!

...olvassátok el ezeket a sorokat és mosolyogjatok!

Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat : Anya és Apa Tv-t néznek mikor
Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok,megyek, lefekszem.

Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra,
elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi
ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót,
tányért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap
reggelre. Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a

mosógépbe,kivasalt egy pólót. Felvarrta a lelógó gombot. Felvett néhány
ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a
telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a
növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt
száradni. Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az
asztalnál, írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a
túrára előhúzta a szék alá rejtett
munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a
születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek.
Mindkettőt a táskája mellé tette.
Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd éjszakai krémet tett
rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit.
Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel !
Már megyek- feleli.
Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőződött
róla, hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.
Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a
Tv-t, felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a
szennyes-tartóba, majd volt egy rövid beszélgetése a még fönt lévővel,
aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az
ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3
dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.
Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek.
Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihirdette hogy nincs semmi
különös tennivaló. Megyek aludni.
És ment.. minden egyéb gondolat nélkül.

Van itt bármi különleges?
Tudod már a nők miért élnek tovább..?

MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok,
amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Küldd el ezt 5 fenomenális nőnek, imádni fogja!

Ha kedved van hozzá, küldd tovább, ha nincs, csak olvasd el . . .

KOLESZTERIN hipotézis, a nagy átverés, avagy tények a koleszterinről

Mi is az a koleszterin?

A koleszterin (C27H46O) szteránvázas vegyület, amely minden emberi és állati sejtben megtalálható, testünk egyik alkotó eleme, létfontosságú a létezéshez. A szervezetünkben a máj állítja elő, sokkal nagyobb mennyiségben (1-4 g naponta egy felnőtt embernél), mint amennyit a táplálékból fel tudnánk venni. A koleszterin főként a májban képződik ecetsavból az acetil-koenzim-A segítségével.

A koleszterinnek számos fontos funkciója van az emberi testben, a sejtmembránok fontos alapanyaga (agyunk szárazanyag-tartalmának kb. 65%-a koleszterin) és kiinduló anyag az epesavak és számos hormon előállításához, szükséges az immunrendszert erősítő D-vitamin előállításához, részt vesz a zsíranyagcserében, továbbá az idegszövet felépítésében. A májon kívül különösen nagy mennyiségben van jelen a mellékvesékben és az idegrendszerben is.

A vér átlagosan 10-12 g koleszterint tartalmaz, míg a szervezet összes koleszterintartalma 100-150 g. Ezzel szemben a táplálékkal felvett koleszterintartalom csak 20%-a annak, amit a szervezet naponta előállít.

Közismert a koleszterin és a szívbetegség közti kapcsolatról szóló hipotézis, vagyis hogy az étkezés során elfogyasztott koleszterin (zsírok) emelik a vér koleszterinszintjét és hogy a magas vérkoleszterin növeli a szívbetegségek kockázatát.

Azt viszont egyáltalán nem terjesztik, hogy ebből semmi sem igaz! és ez - a kutatások alapján - a szakemberek számára már több mint 20 éve nyilvánvaló.

Ancel Keys, aki sok szempontból a koleszterin-szívbetegség elmélet ,,szülőatyjaként" tartanak számon a következőt nyilatkozta 1997-ben:

,,Semmiféle kapcsolat nem létezik az ételben és a vérben található koleszterin között és ezt mindvégig tudtuk. Az ételben lévő koleszterinnel nincsen semmi gond, hacsak nem nyúl vagy tyúk az ember."

Miről is van szó?

Évtizedeken át végzett nagyszámú vizsgálat alapján bebizonyosodott, hogy az étkezésünk során elfogyasztott koleszterin NEM BEFOLYÁSOLJA a vér koleszterinszintjét. Az átlagon felüli mennyiségű koleszterint fogyasztók esetében ugyanolyan arányban fordult elő szív- és érrendszeri betegség, mint az átlagosnál kevesebbet fogyasztó esetén.

Ha a koleszterin tényleg szívbetegséget okozna, akkor ez életkortól és nemtől független lenne. Egyaránt érvényes lenne a világ minden népe számára és a zsírfogyasztás csökkentésével kimutathatóan csökkenne a szívbetegségek száma. Ez viszont egyáltalán nincs így! Például a 60 év felett férfiak között 10-szer több magas koleszterinszintű van, mint a hasonló korú nők között, a szívbetegségek előfordulásában viszont nincs lényeges eltérés.

Sok országban alacsony zsírfogyasztás mellett is sok a szívbeteg, míg máshol a rengeteg zsír sem okoz problémát a szívnek. Az eszkimók például szinte csak zsíron élnek, vérük koleszterinszintje jóval meghaladja a ,,halálos" értéket, mégis csak elvétve fordul elő közöttük szívbetegség.

Gyakorlatilag egyértelmű, hogy a zsírfogyasztás (magas koleszterinszint) és a szívbetegségek között semmi összefüggés sincs!

Az élelmiszerek koleszterintartalma csak minimális hatással van a vérünkre. Szervezetüknek ugyanis van egy ellenőrző, szabályozó mechanizmusa és a májban leáll a koleszterinszintézis, ha az élelmiszerek koleszterinszintje magas.(FELESLEGESEN NEM DOLGOZIK A SZERVEZETÜNK!) Táplálkozás hatására a koleszterinszint csak ideiglenes emelkedik meg, majd (a vércukorhoz hasonlóan) visszaáll a normális szintre.

Ebből következik az is, hogy nincs ,,jó", vagy ,,rossz" koleszterin, a természet nem hoz létre egy ,,öngyilkos" anyagot a saját szervezetünk megmérgezésére. Nem mellesleg az anyatej átlagosan 2% koleszterint tartalmaz (többet, mint pl. a tehéntej), mert EZ SZÜKSÉGES a csecsemő idegsejtjeinek és agyának megfelelő fejlődéséhez!

Honnan ered a tévhit?

Még 1913-ban orosz kutatók tojássárgáját, illetve tojásból kivont koleszterint adtak (először takarmány, majd injekció formájában) nyulaknak. A kísérleti állatoknál ki tudtak váltani hiperkoleszterinémiát vagy érelmeszesedést. A II. Világháború után a teszteket megismételték és más állatok, tengerimalacok, kecskék esetén ezeket az eredményeket kapták. Később folytatták a kísérleteket, de kutyák, macskák, majmok és az ember esetén már nem voltak ilyen egyértelműek az eredmények.

Ha logikusan végig gondoljuk, mégis egyértelműek az eredmények: a NÖVÉNYEVŐ állatokra nem jó hatású a koleszterin (ezért soha nem is esznek zsírt), mert a szervezetük nincs hozzászokva, ezért nem tudja szabályozni. Az eredményeket nagyon nehéz az emberre átültetni, mert a koleszterin-anyagcsere a különböző kísérleti állatfajoknál egészen más, mint az embernél, és a kísérletek körülményei is sokszor nagyon szélsőségesek voltak. Erősen kétséges ugyanis, hogy a növényevő nyulakra kapott eredmények alkalmazhatók lennének az emberre is.

Másrészt viszont a kísérletekben nem élelmiszereket használtak (a nyúl nem szereti a tojást), hanem átalakított, kivont un. oxykoleszterint. (Oxidált koleszterin jöhet létre bizonyos élelmiszerek ipari feldolgozása során is!) Az emberi szervezet abban is különbözik a kísérleti állatokétól, hogy amikor az állatok állati fehérjében és zsírban gazdag takarmányt kaptak, akkor megnőtt ugyan a koleszterin felvétele, de ezzel együtt megnőtt a kiválasztása is, az ember esetében ez a hatás még fokozottabb volt. Kimutatható káros hatás csak a tömény és extra magas dózisú oxykoleszterin esetében volt, amit a normál táplálkozás során soha nem tudunk bevinni.

Ma a kísérletekben kizárólag oxykoleszterint használnak az elmélet alátámasztására!

Koleszterinszint csökkentés

Nem is foglalkozott senki a koleszterin-kérdéssel egészen addig, amíg a gyógyszergyárak patkányméregből! elő nem állították az első koleszterin csökkentőket, a sztatinokat.

Valójában 1000-ből csak egy embernek lenne (hibás májműködés miatt) szüksége koleszterinszint csökkentésre, de ez a gyógyszeriparnak nem üzlet. A nyolcvanas években a gyógyszergyárak által támogatott egyetemekben és kutatóintézetekben végzett kísérletek alapján a koleszterint ellenségnek kiáltották ki és meghatároztak egy egészségügyi határértéket. Ez kezdetben a 14-es érték volt, de így még mindig csak kevés tablettát lehetett eladni, mivel ilyen magas érték csak ritkán és rövid ideig fordul elő. Ezután a határértékeket évről-évre csökkentették, egyre nagyobb haszonnal.

Ma rengeteg emberrel szedetik ezeket a tablettákat, sokszor minden látható eredmény nélkül. Sokan panaszkodnak nálunk is, hogy hiába szedik a koleszterincsökkentőt semmit nem változik a koleszterinszintjük, még akkor sem, ha semmi féle húst, zsírt, de még olajat sem fogyasztanak, és még az orvos is megkérdőjelezi szavahihetőségüket.

Ha valakinek tényleg magas lenne a koleszterinszintje ennek az okát kellene megkeresni és nem a máj koleszterintermelését leállítani ,,gyógyszerekkel". Mint mondtuk nincs olyan, hogy ,,jó és rossz" koleszterin! A koleszterincsökkentő szerek viszont nem válogatnak, senki sem tudhatja, hogy a ,,védő vagy ártó" koleszterint tüntetik el.

Ön honnan akarja elvonni a koleszterint? Az agyától, idegrendszerétől, vagy az emésztésétől? Esetleg a szívét akarja tönkretenni? Ugyanis a koleszterincsökkentők hosszútávon károsíthatják a szívizmot és kiürítik a szervezetből védőhatású Q10 koenzymet. Amerikában orvosok követelik, hogy a koleszterinszint csökkentők tájékoztatójában tüntessék fel, hogy napi minimum 200 mg Q10-et szedjenek a tabletták mellé. Ezzel viszont a gyógyszergyárak beismernék a készítmény ártalmasságát és ezt nem igazán szeretnék.

A koleszterincsökkentők mellékhatásai

Mellékhatások pedig vannak. Elég, ha megnézi a betegtájékoztatót, ezek azok amit elismernek, de több konkrét tény is napvilágra került.

Ha koleszterincsökkentőt szed, ne csodálkozzon az alábbiakon:

Memóriavesztés - egyébként teljesen egészséges embereknél is feljegyeztek komoly emlékezetzavarokat, amelyek a tabletták elhagyásával megszűntek.

Koncentrációzavar, fejfájás - Amerikában már vizsgálatokat végeznek a különböző balesetekben megsérült, meghalt emberek koleszterincsökkentő szedésével kapcsolatban.

Depresszió, agresszió - koleszterinre szükség van az idegrendszer egészséges működéséhez, hiánya idegkárosodást okozhat.

Érzékelésbeli zavarok - pl. zsibbadás, égő érzés a végtagokban, az arcon.

Fáradtság-izomgyengeség - a Q10 koenzym elengedhetetlen a sejtek energiatermeléséhez, a sztatinok drámaian csökkentik a Q10 szintjét a szervezetben.

Ízületi fájdalmak - az izmok gyengülésével egyre nagyobb az ízületek terhelése, kopása.

Immungyengeség - a koleszterincsökkentők gátolják a C-vitamin hasznosulását.

Emésztési problémák - mivel a sztatinok a májfunkciókra hatnak, így gátolják az emésztő enzimek termelését is.

Szívelégtelenség, szívritmuszavar - a Q10 támogatja a szívizom munkáját, védi a szív sejtjeit. A Q10 szintje az életkor előrehaladtával természetesen is csökken a szervezetben, de ezt a folyamatot a koleszterincsökkentők drámaian felgyorsítják.

Hormonális problémák - a koleszterin a mellékvesék által termelt hormonok alapanyaga

Miért lehet magas mégis a koleszterinszint?

Ha mindent bevetünk és mégsem megy le a koleszterinszintünk, az okot kellene megkeresni. Könnyen lehet, hogy a testünkben valahol egy (akár rejtett) gyulladás, fertőzés van. Mivel emiatt sejtjeink állandóan károsodnak, a sejtek (sejtmembrán) cseréjéhez a májunk koleszterint állít elő. Minél több koleszterincsökkentőt veszünk be, annál többet állít elő a májunk. Hasonló sejtkárosító hatása lehet más problémákra szedett ,,gyógyszereknek" is. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a diéta és a koleszterincsökkentők ellenére sem csökken a koleszterinszint és nem is fog addig, míg vagy a kiváltó okot nem szüntetik meg, vagy a májat tönkre nem teszik.

Finomított olajok és ebből készült termékek (pl. margarin) fogyasztása. A növényi olajok ipari előállítása során az olajat magas hőmérsékletre hevítik és különböző vegyszerekkel kezelik. Az ipari élelmiszer-feldolgozás átalakítja az élelmiszerek természetes szerkezetét, olyan anyagok jönnek létre, ami a természetben nem léteznek. Ezek az anyagok (pl transz-zsírsavak, oxycolesterin) megterhelik a szervezetünket, gátolják a máj normális működését, felboríthatják a természetes szabályozó rendszereket. A finomított olajok erőteljesebb hatással vannak a koleszterinszintünkre, mintha zsírt ennénk szalonnával.

Ezekben az esetekben a ,,gyógyszereknek" semmiféle értékelhető hatásuk sincs, szedésük csak gátolja a normális működést, de az okokat nem szüntetik meg.

Természetes koleszterinszabályozás

Szükség esetén a koleszterinszint könnyedén csökkenthető a feldolgozott élelmiszerekben található zsírok kerülésével, és teljes kiőrlésű gabonák illetve zöldségek fogyasztásával. A következő listában szereplő élelmiszerek magas rost, omega 3 zsírsav, lecitin, E- és C-vitamin, niacin és rutin tartalmuknak köszönhetően segítenek az artériák és a szív kitisztításában.

Omega 3 zsírsavak: halolaj, ligetszépe magolaj, lenmagolaj, stb. - az omega 3 zsírsavak hígítják a vért, javítják az összetételét, áramlási tulajdonságait, így csökkentve az érfali lerakódások esélyét.

Teljes kiőrlésű gabonák, rostok: hajdina, köles, quinoa és zabkorpa - a könnyen emészthető rostok gyorsítják a táplálékkal bevitt zsírok kiürülését.

Zöldségek: retek, torma, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zöld leveles zöldségek - emésztést serkentő, vértisztító anyagokat tartalmaznak

Gyümölcsök: citrusfélék, paradicsom, csipkebogyó, banán és datolyaszilva

Diófélék és olajos magvak: mandula, mogyoró, lenmag, azték zsálya, tökmag, mák, dió, napraforgó.

Forrás: Link
sarkadykati, 2011. július 31. vasárnap, 04:55
Címkék: Aztán Anyu, Ancel Keys, konyhába megcsinálta, szendvicseket másnapra, popcornos tálat, müzlis dobozokat,
Kommentek
Szép estét kívánok mindenkinek!
az emberek örülnek annak, hogy ebben az országban élhetnek.
70 évvel ezelőtt az országot egy szabályos vonal mentén kettéválasztották. Az észak-koreaiaknak azt mondják, hogy a dél-koreaiak szenvednek az amerikai imperialisták miatt, akik terrorizálják azt a borzasztóan szegény országot.
Mutogatnak róluk olyan kézzel festett képeket, amin az emberek lábán még cipő sincsen. Mi pedig boldogok vagyunk, mert látjuk, hogy nekünk van cipőnk, tehát a sorsunk sokkal jobb, mint a dél-koreaiaknak. Ezért aztán mindenki szerencsésnek érzi magát, hogy kedves vezetőink vannak.
Azt is mesélik nekünk, hogy Amerika minden egyes pillanatban veszélyt jelent a mi országunk számára, ezért aztán az ország vezetői megtesznek mindent, hogy megvédjék az országot és a lakosságot. A diktátor védelme nélkül nem is létezhetnénk, nem lehetne Észak-Korea, ezért aztán erre igen büszkék vagyunk.
Az első államelnök Kim Ir Szen a legnagyobb és legnagyszerűbb emberi lény az egész világon, és a világon élő minden emberi
kirscha, 2019. augusztus 20. kedd, 21:44
Humor
A fiú hazatelefonál. Az anyja veszi fel a kagylót.

- Anyu, megnősülök!
- Drága fiam, ez nagyon jó hír! Annyira örülök!
- Csak tudod..... a menyasszonyom néger.
- Semmi baj! Mi apáddal nem vagyunk rasszisták.
- Meg aztán van négy gyereke.
- Csodálatos! Apáddal szeretjük a gyerekeket.
- Az is gond, hogy nincs hol laknunk.
- Mindössze ennyi a probléma? Költözzetek be hozzánk a meghitt, egyszobás lakásunkba.
- És hogy fogunk ott mindannyian elférni?
- Ti a gyerekekkel a szobában, apád meg berendezkedik majd a spájzban.
- És te, anyu?
- Hát fiam......én most leteszem a kagylót és felakasztom magam.

Megérkezik a pizza:
- Mennyi borravalót szokott kapni? - kérdezi az ember a pizzafutártól.
- Nem tudom, ez az első fuvarom. Egyetemista vagyok, csak besegítek a nyáron. De a többiek azt mondták, maga elég fukar egy alak. Örülhetek, ha húsz forintot kapok magától.
A hapsi bedühödik.
- Micsoda? Na, itt van még ötszáz
lovaszmarika, 2019. július 30. kedd, 16:02
Hamza Anikó Julianna
hallgass, a szív szerelmes.

Kikiabálnánk, hallja a világ,
De ez csak álom, nem lehet valóság.
Megőrizzük érzésünk, csendben maradunk,
Ha kikiabálnánk e szót, sebezhetők vagyunk.

Éget és fáj, ne mondd ki,
Belül kínoz, de tápláljuk, ne aludjon ki.
Megszakad a szív, mely nem kiabál,
Éget a szó, de nem mondjuk hát.

Hamarosan kiáltunk egyet,
Hallja a világ, mi belül éget.
Felszabadulunk, nem leszünk sebezhetők,
Megkönnyebbül a szív, és aztán összenő!


Őrangyal

l

Van egy érzés, mit mindig érzek,
Tudom, hogy ott van, s vigyáz rám,
Néha fülembe súgja, itt vagyok
Csak figyelj rám, az őrangyalod vagyok.

De angyal! Miért vigyázol rám?
Életem egy csepp a tengerben!
Nem vagyok fontos, nem számítok!
Miért vagy velem, Őrangyalom?

Erőt adsz, hogy éljek,
Reményt, hogy bízzak,
Árnyékként követsz,
Az életemet véded.

De
menusgabor, 2019. július 27. szombat, 20:30
Nyuszis viccek!
Farkas elkapja a Nyulat.
- Rendben van Farkas, ölj meg, de engedd meg, hogy eljárjam a haláltáncot.
A Farkas (köztudottan nagy folklór-kedvelő) beleegyezik.
A Nyúl elkezd lépegetni.
- Egyet jobbra, kettőt balra, hármat jobbra, négyet balra, ötöt jobbra, FUTÁS!
A Farkas (köztudottan nagy folklór-kedvelő) felsóhajt:
- Micsoda hülye koreográfia...

Nyuszilány félénken elhúzódik a Nyuszifiú közeledési kísérlete elől:
- Előbb bújócskázzunk egy kicsit - kérleli. - Aztán ha megtalálsz, megcsókolhatsz, jó?!
- Jó. De mi lesz, ha nem talállak meg? - szontyolodik el Nyuszifiú.
- Á, az ki van zárva! Ott leszek a répaföld szélén, az első barázda legvégén.

- Mi lesz az új reklámszlogen, ha a Nestlé és az Eskimo egyesül?
- Végy egy Magnumot, és fogd a Nyuszira!

Az agresszív Nyuszika megy az erdőben, egyszer csak elébe toppan az erdei jótündér.
- Nyuszika, teljesítem egy kívánságodat!
- Dögölj meg...!

Kígyó áll az
lilagondolatok, 2019. július 26. péntek, 19:34
Rohanás Budára
Tegnap reggel alig 4 óra alvás után Felmentem Budára a gyógyszeremért. Ma akartam menni, de anyámat nem lehetett egyedül hagyni, mivel öcsém kedden ért rá, én kedden mentem fel. Nagyon fáradtan értem haza, ebéd után ledőltem aludni. Szerencsére aztán anyu jobban lett, így kezd minden a régi kerékvágásba visszatérni.
ovarzolee, 2019. július 24. szerda, 10:53
Szép napot mindenkinek!
mivel tényleg nehezen képzelhető el, hogy utólag vonnak vissza egy gyermekeknek szóló pályázatot, ráadásul olyan indokkal, hogy nem tudnak néhány elismerő oklevelet kinyomtatni, ezért a segítségüket kértük, hogy tisztázhassuk a helyzetet.

Dr. Házlinger Györgyöt, a tankerület vezetőjét elértük telefonon, miután emailben küldtük el neki kérdéseinket. Azt mondta, természetesen akkor most megnézi a levelünket, és reagál. Nyolc napja nem tette meg. Többször hívtuk azóta a számot, amit elsőre felvett, aztán már csak kinyomta a telefont. Sms-einkre nulla reakció érkezett. Végül most kedden sikerült elérnünk a helyettesét, aki azt mondta: nagyon sajnálja, de Házlinger úr szabadságon van, a jövő héten sem lesz még, és ő sajnos nem nyilatkozhat semmit.

Így nem tudtuk meg, hogy a 100 ötös pályázatot az egész tankerületben meghirdették, vagy csak egyes iskolákban, hogy végül mennyien jelentkeztek, hogy tényleg utólag vonták-e vissza a pályázatot, és tényleg a fenti okok miatt. Arra is kíváncsiak
kirscha, 2019. július 17. szerda, 09:34
30. évfordulóra, 5. rész: Büntetésből alulértékelés
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278076&kid=1008613&sort=
Ugyanezt tettem a füzetemben is. Minden házi feladat dátuma mellé odarajzoltam a Kossuth-címert. A kerítésünkre még 1957-ben is olyanokat irkáltam krétával, hogy: "Éljen október 23!", Meg: ,,MÚK!" Ami annyit jelentett, hogy: Márciusban Újra Kezdjük!
Azután gyorsan elzárták a krétát és évekig, - még a tanároknak is(!) a portástól kellett vételezni!
Nem voltak tanárok. Osztályfőnökünkre is azt mondták, hogy ,,szanatóriumban" van... Ezért aztán még a portás is tanított. Vagyis megpróbált felügyelni ránk.
Mi, pedig meg voltunk teljesen vadulva!
Aztán kezdtek megjelenni furcsa ,,tanerők" az iskolában, akik kifejezetten ellenségesen viselkedtek pár gyerekkel az osztályból. Köztük voltam én is.
Az történt, hogy újsütetű földrajz tanárunk kiküldött (kis) Magyarország térképe elé felelni a ,,kettesért"! Akkor, amikor még nem is volt semmilyen jegyem földrajzból! Meg
furaila, 2019. július 10. szerda, 12:29
Bicsák Bence: nincs nagy baj, bicegve tudok sétálni
kanyarban kicsúszott egy társam, és többeket vitt magával. Mivel bolyban haladtunk, az érkezők sem tudták elkerülni az esést. Én próbáltam megkapaszkodni a kordonban, nem átesni másokon, ami sikerült is volna, ha egy összeillesztés nem találja éppen telibe a térdemet" - emlékezett a triatlonos, aki először nem is érezte, hogy milyen nagy a baj.

"Azonnal felálltam, hogy megkeressem a kerékpáromat, és menjek a többiekkel. Először a bringámat láttam meg, majd a térdcsontomat a felszakadt bőr alatt, utána aztán jött a fájdalom is" - mondta Bicsák, akinek elszállítását nehezítette, hogy a mentősök egy ott parkoló kamiontól nem tudták azonnal elvinni.

A triatlonos elárulta: a sérülés miatt csak az edzésprogramja változik - napokig úszni, kerékpározni és futni sem tud -, de nagyon bízik benne, hogy a versenyszezonját nem érinti.

"A következő feladat jövő hét végén vár rám, amikor Edmontonban lesz vb-verseny. A tervek szerint oda vasárnap indultunk volna, de biztosan csúszik a rajtunk, mert a varratot
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 12:31
Képek, videók
De szétnéz aztán.jpg
chillik
2017. november 17. péntek, 05:34
Ezek aztán a csöcsök
gormex
2017. július 22. szombat, 15:05
Most aztán 01.jpg
chillik
2016. szeptember 20. kedd, 07:37
Most aztán 02.jpg
chillik
2016. szeptember 20. kedd, 07:37
Aztan elcsendesedett a sz
matolaterezia
2014. január 04. szombat, 22:31
Ez aztán szerelem!
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:10
Ez aztán a kátyú.gif
pacsakute
2013. március 22. péntek, 17:53
Ez aztán a fekvőtámasz
pacsakute
2012. május 15. kedd, 17:54
én aztán tudok élni.jpg
jpiros
2012. április 10. kedd, 16:14
ez aztán a barátság.jpg
jpiros
2012. március 14. szerda, 12:02
Ez aztán filodendron
kati53
2012. március 04. vasárnap, 16:29
ez aztán a kényelem.jpg
jpiros
2012. március 02. péntek, 07:32
94113453_piano_keys_ha nd_
menusgabor
2015. július 17. péntek, 21:33
Florida-Keys.png
liza1
2014. május 10. szombat, 06:54
1105_alicia-keys-zongo ran
annacska74
2012. augusztus 03. péntek, 16:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.