Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:10 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olvasgatok, nézelődöm . . .
Link
Anya elmegy aludni - FENOMENÁLIS!

...olvassátok el ezeket a sorokat és mosolyogjatok!

Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat : Anya és Apa Tv-t néznek mikor
Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok,megyek, lefekszem.

Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra,
elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi
ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót,
tányért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap
reggelre. Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a

mosógépbe,kivasalt egy pólót. Felvarrta a lelógó gombot. Felvett néhány
ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a
telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a
növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt
száradni. Ásítozva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az
asztalnál, írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a
túrára előhúzta a szék alá rejtett
munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a
születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek.
Mindkettőt a táskája mellé tette.
Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóval majd éjszakai krémet tett
rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit.
Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel !
Már megyek- feleli.
Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőződött
róla, hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.
Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjjeli lámpát és a
Tv-t, felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a
szennyes-tartóba, majd volt egy rövid beszélgetése a még fönt lévővel,
aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az
ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3
dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.
Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek.
Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihirdette hogy nincs semmi
különös tennivaló. Megyek aludni.
És ment.. minden egyéb gondolat nélkül.

Van itt bármi különleges?
Tudod már a nők miért élnek tovább..?

MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok,
amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Küldd el ezt 5 fenomenális nőnek, imádni fogja!

Ha kedved van hozzá, küldd tovább, ha nincs, csak olvasd el . . .

KOLESZTERIN hipotézis, a nagy átverés, avagy tények a koleszterinről

Mi is az a koleszterin?

A koleszterin (C27H46O) szteránvázas vegyület, amely minden emberi és állati sejtben megtalálható, testünk egyik alkotó eleme, létfontosságú a létezéshez. A szervezetünkben a máj állítja elő, sokkal nagyobb mennyiségben (1-4 g naponta egy felnőtt embernél), mint amennyit a táplálékból fel tudnánk venni. A koleszterin főként a májban képződik ecetsavból az acetil-koenzim-A segítségével.

A koleszterinnek számos fontos funkciója van az emberi testben, a sejtmembránok fontos alapanyaga (agyunk szárazanyag-tartalmának kb. 65%-a koleszterin) és kiinduló anyag az epesavak és számos hormon előállításához, szükséges az immunrendszert erősítő D-vitamin előállításához, részt vesz a zsíranyagcserében, továbbá az idegszövet felépítésében. A májon kívül különösen nagy mennyiségben van jelen a mellékvesékben és az idegrendszerben is.

A vér átlagosan 10-12 g koleszterint tartalmaz, míg a szervezet összes koleszterintartalma 100-150 g. Ezzel szemben a táplálékkal felvett koleszterintartalom csak 20%-a annak, amit a szervezet naponta előállít.

Közismert a koleszterin és a szívbetegség közti kapcsolatról szóló hipotézis, vagyis hogy az étkezés során elfogyasztott koleszterin (zsírok) emelik a vér koleszterinszintjét és hogy a magas vérkoleszterin növeli a szívbetegségek kockázatát.

Azt viszont egyáltalán nem terjesztik, hogy ebből semmi sem igaz! és ez - a kutatások alapján - a szakemberek számára már több mint 20 éve nyilvánvaló.

Ancel Keys, aki sok szempontból a koleszterin-szívbetegség elmélet ,,szülőatyjaként" tartanak számon a következőt nyilatkozta 1997-ben:

,,Semmiféle kapcsolat nem létezik az ételben és a vérben található koleszterin között és ezt mindvégig tudtuk. Az ételben lévő koleszterinnel nincsen semmi gond, hacsak nem nyúl vagy tyúk az ember."

Miről is van szó?

Évtizedeken át végzett nagyszámú vizsgálat alapján bebizonyosodott, hogy az étkezésünk során elfogyasztott koleszterin NEM BEFOLYÁSOLJA a vér koleszterinszintjét. Az átlagon felüli mennyiségű koleszterint fogyasztók esetében ugyanolyan arányban fordult elő szív- és érrendszeri betegség, mint az átlagosnál kevesebbet fogyasztó esetén.

Ha a koleszterin tényleg szívbetegséget okozna, akkor ez életkortól és nemtől független lenne. Egyaránt érvényes lenne a világ minden népe számára és a zsírfogyasztás csökkentésével kimutathatóan csökkenne a szívbetegségek száma. Ez viszont egyáltalán nincs így! Például a 60 év felett férfiak között 10-szer több magas koleszterinszintű van, mint a hasonló korú nők között, a szívbetegségek előfordulásában viszont nincs lényeges eltérés.

Sok országban alacsony zsírfogyasztás mellett is sok a szívbeteg, míg máshol a rengeteg zsír sem okoz problémát a szívnek. Az eszkimók például szinte csak zsíron élnek, vérük koleszterinszintje jóval meghaladja a ,,halálos" értéket, mégis csak elvétve fordul elő közöttük szívbetegség.

Gyakorlatilag egyértelmű, hogy a zsírfogyasztás (magas koleszterinszint) és a szívbetegségek között semmi összefüggés sincs!

Az élelmiszerek koleszterintartalma csak minimális hatással van a vérünkre. Szervezetüknek ugyanis van egy ellenőrző, szabályozó mechanizmusa és a májban leáll a koleszterinszintézis, ha az élelmiszerek koleszterinszintje magas.(FELESLEGESEN NEM DOLGOZIK A SZERVEZETÜNK!) Táplálkozás hatására a koleszterinszint csak ideiglenes emelkedik meg, majd (a vércukorhoz hasonlóan) visszaáll a normális szintre.

Ebből következik az is, hogy nincs ,,jó", vagy ,,rossz" koleszterin, a természet nem hoz létre egy ,,öngyilkos" anyagot a saját szervezetünk megmérgezésére. Nem mellesleg az anyatej átlagosan 2% koleszterint tartalmaz (többet, mint pl. a tehéntej), mert EZ SZÜKSÉGES a csecsemő idegsejtjeinek és agyának megfelelő fejlődéséhez!

Honnan ered a tévhit?

Még 1913-ban orosz kutatók tojássárgáját, illetve tojásból kivont koleszterint adtak (először takarmány, majd injekció formájában) nyulaknak. A kísérleti állatoknál ki tudtak váltani hiperkoleszterinémiát vagy érelmeszesedést. A II. Világháború után a teszteket megismételték és más állatok, tengerimalacok, kecskék esetén ezeket az eredményeket kapták. Később folytatták a kísérleteket, de kutyák, macskák, majmok és az ember esetén már nem voltak ilyen egyértelműek az eredmények.

Ha logikusan végig gondoljuk, mégis egyértelműek az eredmények: a NÖVÉNYEVŐ állatokra nem jó hatású a koleszterin (ezért soha nem is esznek zsírt), mert a szervezetük nincs hozzászokva, ezért nem tudja szabályozni. Az eredményeket nagyon nehéz az emberre átültetni, mert a koleszterin-anyagcsere a különböző kísérleti állatfajoknál egészen más, mint az embernél, és a kísérletek körülményei is sokszor nagyon szélsőségesek voltak. Erősen kétséges ugyanis, hogy a növényevő nyulakra kapott eredmények alkalmazhatók lennének az emberre is.

Másrészt viszont a kísérletekben nem élelmiszereket használtak (a nyúl nem szereti a tojást), hanem átalakított, kivont un. oxykoleszterint. (Oxidált koleszterin jöhet létre bizonyos élelmiszerek ipari feldolgozása során is!) Az emberi szervezet abban is különbözik a kísérleti állatokétól, hogy amikor az állatok állati fehérjében és zsírban gazdag takarmányt kaptak, akkor megnőtt ugyan a koleszterin felvétele, de ezzel együtt megnőtt a kiválasztása is, az ember esetében ez a hatás még fokozottabb volt. Kimutatható káros hatás csak a tömény és extra magas dózisú oxykoleszterin esetében volt, amit a normál táplálkozás során soha nem tudunk bevinni.

Ma a kísérletekben kizárólag oxykoleszterint használnak az elmélet alátámasztására!

Koleszterinszint csökkentés

Nem is foglalkozott senki a koleszterin-kérdéssel egészen addig, amíg a gyógyszergyárak patkányméregből! elő nem állították az első koleszterin csökkentőket, a sztatinokat.

Valójában 1000-ből csak egy embernek lenne (hibás májműködés miatt) szüksége koleszterinszint csökkentésre, de ez a gyógyszeriparnak nem üzlet. A nyolcvanas években a gyógyszergyárak által támogatott egyetemekben és kutatóintézetekben végzett kísérletek alapján a koleszterint ellenségnek kiáltották ki és meghatároztak egy egészségügyi határértéket. Ez kezdetben a 14-es érték volt, de így még mindig csak kevés tablettát lehetett eladni, mivel ilyen magas érték csak ritkán és rövid ideig fordul elő. Ezután a határértékeket évről-évre csökkentették, egyre nagyobb haszonnal.

Ma rengeteg emberrel szedetik ezeket a tablettákat, sokszor minden látható eredmény nélkül. Sokan panaszkodnak nálunk is, hogy hiába szedik a koleszterincsökkentőt semmit nem változik a koleszterinszintjük, még akkor sem, ha semmi féle húst, zsírt, de még olajat sem fogyasztanak, és még az orvos is megkérdőjelezi szavahihetőségüket.

Ha valakinek tényleg magas lenne a koleszterinszintje ennek az okát kellene megkeresni és nem a máj koleszterintermelését leállítani ,,gyógyszerekkel". Mint mondtuk nincs olyan, hogy ,,jó és rossz" koleszterin! A koleszterincsökkentő szerek viszont nem válogatnak, senki sem tudhatja, hogy a ,,védő vagy ártó" koleszterint tüntetik el.

Ön honnan akarja elvonni a koleszterint? Az agyától, idegrendszerétől, vagy az emésztésétől? Esetleg a szívét akarja tönkretenni? Ugyanis a koleszterincsökkentők hosszútávon károsíthatják a szívizmot és kiürítik a szervezetből védőhatású Q10 koenzymet. Amerikában orvosok követelik, hogy a koleszterinszint csökkentők tájékoztatójában tüntessék fel, hogy napi minimum 200 mg Q10-et szedjenek a tabletták mellé. Ezzel viszont a gyógyszergyárak beismernék a készítmény ártalmasságát és ezt nem igazán szeretnék.

A koleszterincsökkentők mellékhatásai

Mellékhatások pedig vannak. Elég, ha megnézi a betegtájékoztatót, ezek azok amit elismernek, de több konkrét tény is napvilágra került.

Ha koleszterincsökkentőt szed, ne csodálkozzon az alábbiakon:

Memóriavesztés - egyébként teljesen egészséges embereknél is feljegyeztek komoly emlékezetzavarokat, amelyek a tabletták elhagyásával megszűntek.

Koncentrációzavar, fejfájás - Amerikában már vizsgálatokat végeznek a különböző balesetekben megsérült, meghalt emberek koleszterincsökkentő szedésével kapcsolatban.

Depresszió, agresszió - koleszterinre szükség van az idegrendszer egészséges működéséhez, hiánya idegkárosodást okozhat.

Érzékelésbeli zavarok - pl. zsibbadás, égő érzés a végtagokban, az arcon.

Fáradtság-izomgyengeség - a Q10 koenzym elengedhetetlen a sejtek energiatermeléséhez, a sztatinok drámaian csökkentik a Q10 szintjét a szervezetben.

Ízületi fájdalmak - az izmok gyengülésével egyre nagyobb az ízületek terhelése, kopása.

Immungyengeség - a koleszterincsökkentők gátolják a C-vitamin hasznosulását.

Emésztési problémák - mivel a sztatinok a májfunkciókra hatnak, így gátolják az emésztő enzimek termelését is.

Szívelégtelenség, szívritmuszavar - a Q10 támogatja a szívizom munkáját, védi a szív sejtjeit. A Q10 szintje az életkor előrehaladtával természetesen is csökken a szervezetben, de ezt a folyamatot a koleszterincsökkentők drámaian felgyorsítják.

Hormonális problémák - a koleszterin a mellékvesék által termelt hormonok alapanyaga

Miért lehet magas mégis a koleszterinszint?

Ha mindent bevetünk és mégsem megy le a koleszterinszintünk, az okot kellene megkeresni. Könnyen lehet, hogy a testünkben valahol egy (akár rejtett) gyulladás, fertőzés van. Mivel emiatt sejtjeink állandóan károsodnak, a sejtek (sejtmembrán) cseréjéhez a májunk koleszterint állít elő. Minél több koleszterincsökkentőt veszünk be, annál többet állít elő a májunk. Hasonló sejtkárosító hatása lehet más problémákra szedett ,,gyógyszereknek" is. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a diéta és a koleszterincsökkentők ellenére sem csökken a koleszterinszint és nem is fog addig, míg vagy a kiváltó okot nem szüntetik meg, vagy a májat tönkre nem teszik.

Finomított olajok és ebből készült termékek (pl. margarin) fogyasztása. A növényi olajok ipari előállítása során az olajat magas hőmérsékletre hevítik és különböző vegyszerekkel kezelik. Az ipari élelmiszer-feldolgozás átalakítja az élelmiszerek természetes szerkezetét, olyan anyagok jönnek létre, ami a természetben nem léteznek. Ezek az anyagok (pl transz-zsírsavak, oxycolesterin) megterhelik a szervezetünket, gátolják a máj normális működését, felboríthatják a természetes szabályozó rendszereket. A finomított olajok erőteljesebb hatással vannak a koleszterinszintünkre, mintha zsírt ennénk szalonnával.

Ezekben az esetekben a ,,gyógyszereknek" semmiféle értékelhető hatásuk sincs, szedésük csak gátolja a normális működést, de az okokat nem szüntetik meg.

Természetes koleszterinszabályozás

Szükség esetén a koleszterinszint könnyedén csökkenthető a feldolgozott élelmiszerekben található zsírok kerülésével, és teljes kiőrlésű gabonák illetve zöldségek fogyasztásával. A következő listában szereplő élelmiszerek magas rost, omega 3 zsírsav, lecitin, E- és C-vitamin, niacin és rutin tartalmuknak köszönhetően segítenek az artériák és a szív kitisztításában.

Omega 3 zsírsavak: halolaj, ligetszépe magolaj, lenmagolaj, stb. - az omega 3 zsírsavak hígítják a vért, javítják az összetételét, áramlási tulajdonságait, így csökkentve az érfali lerakódások esélyét.

Teljes kiőrlésű gabonák, rostok: hajdina, köles, quinoa és zabkorpa - a könnyen emészthető rostok gyorsítják a táplálékkal bevitt zsírok kiürülését.

Zöldségek: retek, torma, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, zöld leveles zöldségek - emésztést serkentő, vértisztító anyagokat tartalmaznak

Gyümölcsök: citrusfélék, paradicsom, csipkebogyó, banán és datolyaszilva

Diófélék és olajos magvak: mandula, mogyoró, lenmag, azték zsálya, tökmag, mák, dió, napraforgó.

Forrás: Link
sarkadykati, 2011. július 31. vasárnap, 04:55
Címkék: Aztán Anyu, Ancel Keys, konyhába megcsinálta, szendvicseket másnapra, popcornos tálat, müzlis dobozokat,
Kommentek
Mentovics Éva: A legdrágább anyukának
Ezernyi kis apró jellel
tudattam, hogy létezem.
Számlálgattad a napokat,
vajon mikor érkezem?

Később aztán ágyam mellett
álmot hozott szép dalod.
Hogyha néha nyűgös voltam,
karod lágyan ringatott.

Mint napfény a fellegek közt,
szivárvány a rét felett,
úgy hinted szét éltet adó,
melengető fényedet.

Akárhányszor születnék is,
nem kellene más nekem,
azt kívánnám századszor is,
mindig, mindig légy velem.

Kezemben e kis virággal
tiszta szívből kiáltom:
Te vagy nekem a legdrágább
Anyuka a világon.

Forrás: Óperencia l oldal
maroka, 2019. május 07. kedd, 19:50
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek , Te tudom érteni fogod
olyan feladatot, amit Ő ránk bízott.

Végül azt mondta a fiatalasszony: - Tudja, ez a legdrágább örökségem, ez a Biblia, benne az aláhúzott Ige, és néhány cédula.

Amikor kikísértem, utána néztem, és akkor jöttem rá, miért olyan tündöklő, belső békességet sugárzó ez a fiatalasszony. Miért és hogyan tudja a benne megsűrűsödött életet feloldani.

Három pontban szeretném summázni, mit kaptam ebből az életből kilépett Igéből. Először: sokszor azt hisszük, mi segítünk valakin, aztán kiderül, hogy Ő segít mirajtunk. Ehhez a nagy ajándékhoz képest, amit ebből a történetből kaptam, semmiség volt az a kis pszicho-pedagógiai tanács, amit én tudtam adni.

A második gondolat: Most értettem meg, hogyan függ össze Péter levelében az alázat és a gondviselés. Mindig úgy véltem, hogy a két mondat két különálló gyöngyszem, lazán felfűzve egy gondolat-sorra, nincs logikus összefüggés a kettő között. ,,Alázzátok meg magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket
koszegimarika, 2019. május 05. vasárnap, 08:37
Mentovics Éva: A legdrágább anyukának
Mentovics Éva: A legdrágább anyukának

Ezernyi kis apró jellel
tudattam, hogy létezem.
Számlálgattad a napokat,
vajon mikor érkezem?

Később aztán ágyam mellett
álmot hozott szép dalod.
Hogyha néha nyűgös voltam,
karod lágyan ringatott.

Mint napfény a fellegek közt,
szivárvány a rét felett,
úgy hinted szét éltet adó,
melengető fényedet.

Akárhányszor születnék is,
nem kellene más nekem,
azt kívánnám századszor is,
mindig, mindig légy velem.

Kezemben e kis virággal
tiszta szívből kiáltom:
Te vagy nekem a legdrágább
Anyuka a világon.
koszegimarika, 2019. május 03. péntek, 14:19
Nagypapa
szabadságát. Néhány méterrel mögötte a Mamája lépdelt, egy barna hajú, fürge fiatalasszony. Hosszú fürtjeit, magasan kontyba fogta, így védekezett a meleg május ellen. Első ránézésre nem hasonlítottak egymásra, de ahogy Erzsike cinkosul hátrafordult, és a mamát a kezével magához intette, nem maradt kétség: ők bizony összetartoznak.

A kislány otthonosan mozgott az alvó kövek között, jól ismerte a haranglábhoz vezető ösvényt, és a nagypapa sírját is. A nagypapáét, akivel ő sohasem találkozott. Ezért aztán a temetői látogatások nem szomorúságot, hanem kíváncsiságot ébresztettek benne. Kíváncsiságot a számtalan lenyűgöző történet hőse iránt. Mert a nagypapáról volt mit mesélni, és a Mama lelkesen és lelkiismeretesen tett eleget ezen a téren is anyai kötelességének. De az ő meséi közé olykor a szomorúság is bekúszott, most is a sírás marka szorongatta a torkát, ahogy megállt a fekete kőtábla előtt.

Hiányzott neki az édesapja, a hangja, a léte, a mozdulatai. Már több mint négy esztendeje,
klarika47, 2019. május 02. csütörtök, 13:38
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
Imádunk téged, Krisztus, és áldunk téged.
Mert szent kereszted által megváltottad a világot.
Ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz. (Jn 12,24)
A röptében egymást váltó hírek korszakában ki emlékszik még arra a huszonhat fiatal nigériaira, akik a hullámsírban lelték halálukat, s akiket Salernóban temettek el? Hosszú és kemény volt a kálváriára vezető útjuk. Először át kellett kelniük a Szaharán egy túlzsúfolt, szerencsét próbáló buszon. Aztán a rettenetes líbiai gyűjtőtáborokba kényszerítették őket. Végül tengerre keltek, ahol aztán az ,,ígéret földjének" a kapujában érte őket a halál. Ketten közülük méhükben hordozták egy új élet ajándékát: olyan gyermekeket, akik már soha nem látják meg a napvilágot. A keresztről levett Jézuséhoz hasonlóan az ő halálukról is elmondhatjuk: nem volt hiábavaló. Mindezen életeket az Atya irgalmára bízzuk. Ő mindenkinek, de különösen is a szegényeknek, a reményvesztetteknek és a megalázottaknak az
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
ooOoo
Nagyjából 15 perccel ezelőtt csöngetett mihozzánk valaki, hogy ő ételt hozott a harmadik emeletre a szomszédnak. Akkor csöngessen őhozzá, akármilyen halandó nem juthat be a "Várba", pláne énhozzám. Én amúgy is szűz vagyok, és a csillagjegy is az. De még ha be is tudna jutni az a földi halandó a lépcsőházba, feljönne a 6-os ajtóig, nagyjából 10 centiméteres acéllemezből készült ajtó fogadná a kedves látogatót, ami belülről három helyen zár. Aztán ott van anyucim Kígyó/Sárkány (Skorpió/Mérleg), fater Nyilas/Nyilas (Ló/Ló), igen agresszív jószágok, ha én nem lennék elegendő...

Nem véletlenül élek amolyan remete életet, meg vannak az okai, a 13-as házszámon belül, és a második emeleten. Annak is meg vannak az okai miért nem megyek szívesen az emberek tömegeibe, mert nem titok, többségüktől hányingerem van. Ilyenkor háborgatni a "Várat", nem éppen jó ötlet...
eposz, 2019. február 16. szombat, 20:31
x'D
Kérek egy teherhelikoptert is a friss kávém mellé! Hogy el tudjam szállítani ezt a sok Track-et!
Kirúgtak. Na, és aztán? Az állásom nem kell vissza! Hülye vagy?!
Az anyukád dolgozza ki a belét! Addig nyújtózkodj míg a takaród ér!

https://www.youtube.com/watch?v=OtHqqkpfmMU" >target="_blank"
eposz, 2019. január 30. szerda, 02:18
Időkapszula II. - Ötvenötödik nap
felvételi tájékoztatót, s ez tetszett meg. Kínált kollégiumot, szakmát, érettségit. S egy új világ megnyílását. S azt az izgalmat, hogy 14 évesen elkezdek a magam lábára állni.
Nem is sejtettem, hogy életem legjobb választása volt. Mondom ezt annak ellenére, hogy egy évet dolgoztam a szakmámban.
Márciusban elvonatoztunk édesanyámmal Győrbe, ahol volt egy kis felvételi elbeszélgetés. Erős, jó hírű iskola volt a Rejtő Sándor Textilipari Technikum, akkor még válogathattak a jelentkezők közül.
Aztán jött a hír, hogy felvettek, majd augusztus végén egy levél, hogy egy kicsit csúszik a beköltözés, mert a kollégiumban csehszlovák menekültek vannak. 1968 augusztusa volt.
Győr, 1968. Egy 14 éves gyerek egyedül a nagyvárosban.
Az első félév nehéz volt. Sokat sírtam. Havonta egyszer mehettünk csak haza. De nem mutattam otthon, hogy visszamenni hétfőn hajnalban milyen nehéz. Szerintem anyukám tudta.
De összeszorítottam a fogamat, és nem adtam föl.
Félévkor erős hármas voltam, aztán év
sandrapolke, 2019. január 18. péntek, 09:29
Képek, videók
De szétnéz aztán.jpg
chillik
2017. november 17. péntek, 05:34
Ezek aztán a csöcsök
gormex
2017. július 22. szombat, 15:05
Most aztán 01.jpg
chillik
2016. szeptember 20. kedd, 07:37
Most aztán 02.jpg
chillik
2016. szeptember 20. kedd, 07:37
Aztan elcsendesedett a sz
matolaterezia
2014. január 04. szombat, 22:31
Ez aztán szerelem!
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:10
Ez aztán a kátyú.gif
pacsakute
2013. március 22. péntek, 17:53
Ez aztán a fekvőtámasz
pacsakute
2012. május 15. kedd, 17:54
én aztán tudok élni.jpg
jpiros
2012. április 10. kedd, 16:14
ez aztán a barátság.jpg
jpiros
2012. március 14. szerda, 12:02
Ez aztán filodendron
kati53
2012. március 04. vasárnap, 16:29
ez aztán a kényelem.jpg
jpiros
2012. március 02. péntek, 07:32
94113453_piano_keys_ha nd_
menusgabor
2015. július 17. péntek, 21:33
Florida-Keys.png
liza1
2014. május 10. szombat, 06:54
1105_alicia-keys-zongo ran
annacska74
2012. augusztus 03. péntek, 16:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.