Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:31 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Farkas Sándor: Mezőhegyes Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzeme lesz
Farkas Sándor, a Ménesbirtok korábbi kormánybiztosa hozzátette: az elmúlt három évben Mezőhegyesen megteremtették ennek alapjait, a magas színvonalú mezőgazdasági termelést és a közép- és felsőfokú szakképzés gyakorlati feltételeit úgy, hogy közben kiemelt figyelmet fordítottak az 1784-ben alapított birtok műemléki épületeinek megóvására és a térség népességmegtartó erejének fokozására.

Farkas Sándor az eredményekről szólva hangsúlyozta, hogy Mezőhegyes az idei aratási időszakban minden szántóföldi növénykultúránál kiemelkedő eredményeket ért el, s közben fejlesztették a Ménesbirtok lóállományát is: ismét tenyésztik a nonius fajta mellett például a gidránt.

A további tervekről szólva elmondta, hogy a birtokon most 2150 hektár öntözhető, de a gazdaság ezt meg kívánja duplázni. Így szeretnék elérni a biztonságos és minőségi termelés színvonalának további emelését, és az öntözéses gazdálkodás országos referenciáját. Hozzátette, Mezőhegyes már így is a minőségi vetőmagtermelés elismert mintagazdasága.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) elnöke és az Országgyűlés alelnöke (Fidesz) arról szólt, hogy Magyarország több mint ötmillió hektár termőföldje olyan erőforrás, amit maximálisan ki kell használni. Ezt a célt szolgálja a mostani rendezvény is, ahol a szakemberek kicserélhetik egymással a 21. századi termeléshez szükséges tudást, megismerhetik a legkorszerűbb technológiákat, gépeket úgy, hogy mindezt a gyakorlatban is megtapasztalhatják a gépbemutatók során. Jakab István szerint az agrárium továbbra is számíthat a kormány támogatására, hogy a versenyképes mezőgazdaság segítségével a magyar vidék még élhetőbbé váljon.

Győrfi Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke szintén a rendezvény szakmai jellegét hangsúlyozta. A 10 ezer négyzetméteres gépbemutató területen, a 2000 négyzetméteres fedett kiállítótérben a gazdálkodók naprakész információkat kaphatnak a legújabb növénytermesztési és növényvédelmi eljárásokról, a szomszédos mintaparcellákon pedig a gyakorlatban is láthatják a földművelő és betakarító gépeket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:03
Címkék: Farkas Sándor, Mezőhegyes Európa, Jakab István, Magyar Gazdakörök, Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége, Győrfi Balázs,
Kommentek
Őszre halasztja programjai többségét a Gyulai Várszínház
Közölte, hogy a Magyar Művészeti Akadémiával közösen Gyulán nyitották volna meg március 26-án a legendás rendező életművét és munkásságát középpontba állító Harag György-emlékévet, az ahhoz kapcsolódó emlékkiállítást, konferenciát és a tíz középiskolás csoport által életre hívott színjátszó fesztivált. A jelenlegi elképzelések szerint ezt október 1. és 4. között tartják meg.

Acsai Roland Farkasok című darabjának április 23-ra tervezett ősbemutatóját július 21-én szeretnék pótolni - mondta.

Elek Tibor közölte, hogy a nyári összművészeti fesztivál programja - benne a Márai Sándor-napokkal, a Shakespeare Fesztivállal, a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivállal, a Vár Jazz Fesztivállal, az Erdélyi Héttel, történelmi drámákkal, vígjátékokkal, musicalekkel - a veszélyhelyzet kihirdetése előtt 95 százalékban készen volt.

Hogy mit sikerül megvalósítani belőle, az nagyban függ a veszélyhelyzet végének időpontjától, a bemutatók koprodukciós partnereinek és a vendégelőadások színházainak
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:02
Vasárnap mutatja be a Don Juan kopaszodik című filmet a Duna Televízió
A történet az 1930-as évek Magyarországán játszódik. Farkas Zoltán (Mészáros Zoltán alakításában, akire az Angyalbőrben című sorozat ifjú Urbán hadnagyaként emlékezhetnek a nézők) nála nyolc évvel fiatalabb felesége, Éva (Gubás Gabriella) mellett korosodó pesti Don Juanként éli életét. Válás előtt állnak, melynek oka a kihűlt szerelem mellett Zoltán alig leplezett nőügyei. A pár egy húsvéti hétvégére Zoltán nővérének meghívására a férfi szülőfalujába utazik. Itt Zoltánnak pár nap alatt felborul az élete.

Dombrovszky Linda, a film rendezője az MTI-nek elmondta, hogy a történet alapkérdései időtlenek, a film fontos párkapcsolati kérdéseket feszeget, valamint bepillantást enged a korabeli Magyarország polgárságának életébe.

Bár a történet a mában is játszódhatna, mégis megmaradtak az 1930-as éveknél: "a filmnek így van egy békebeli bája, miközben a lelkekben magánéleti-párkapcsolati válságok dúlnak" - fogalmazott a rendező.

A történet kiindulópontja, hogy a férfi megcsalja feleségét, de
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:12
A Budapest Bár új lemezén a szerelem áll a középpontban
"Az anyagon szereplő dalok közül néhányat már jó ideje játszunk a koncertjeinken, négy énekesünk új dalt is írt a lemezre, ezek jól illeszkednek a régi számok közé, amelyeket leporoltunk, újrahangszereltünk" - mondta az MTI-nek Farkas Róbert, aki hegedűn és gitáron játszik a Budapest Bárban. Mellette Farkas Mihály (cimbalom, zongora), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő) és Kisvári Ferenc (dob, ütőhangszerek) alkotja a Budapest Bár zenekarát.

A tizennégy dal közül a legrégebbi a Szerelemhez nem kell szépség (Tóth Vera énekli), amelyet Eisemann Mihály 1943-ban írt és eredetileg a Fekete Péter című operett betétdala volt Zágon István szövegével. Az ötvenes évek termése Németh Juci énekével a Szemedben ott maradt egy könnycsepp (zene: Horváth Jenő, szöveg: G. Dénes György; ezt annak idején Zsolnai Hédi vitte sikerre) és a Jaj nekem (Majláth Júlia/Gommermann István), utóbbit Hollós Ilona tette népszerűvé, akárcsak az 1961-ben íródott Valaki kell nekem is című dalt, amelyet most Mező
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 10:41
Tokaji Márton versei
gyötrelem.
Az élet hatalmas tengerén
ölelj magadhoz kedvesem.
Nem megyek el búcsúcsók nélkül,
a szívemet zálogba hagyom.
Szív nélkül nem tudok élni,
sietek hozzád vissza nagyon.Zengő bércek

Nyújtóznak a csillagok a végtelenben,
havas hegycsúcson ölelkezik a Hold és az éj.
A göncölszekéren vágtató időt fúja
a zord őszi szél.
Földnek büszke vállán gigászi nagy hegyek,
felhők tengerében állnak mint őrszemek.
Farkasok üveltenek az éjszakában,
a Hold bűvöli torkuk dallamát.
Álmatlanságuk egyhangúságában,
éneklik az ordasok dalát.
Havasok őrzik egykori határainkat,
az ősapáink évezredes álmait.
Jégbe és fagyba szőtték titkainkat,
és a nemzetünk évezredes vágyait.
Fenyvesekkel rakott magas hegyek,
őrizzétek a zengőfényű bérceket.
Hirdessétek magyarságunkat és azt,
hogy itt egy nagy nemzet
menusgabor, 2020. március 15. vasárnap, 22:30
Átadták a Magtár Kft. szekszárdi telephelyét
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a magyar mezőgazdasági beruházások értéke 2019 első három negyedévében 301 milliárd forint volt.

A mezőgazdasági gépek értékesítése 3 százalékkal 134 milliárdra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A legnagyobb arányt, 52 százalékot az erőgépek forgalma képviselte, ugyanakkor 10 százalékkal 43 milliárd forintra nőtt az alkatrészek forgalma - közölte.

Farkas Sándor ismertetése szerint az 50-100 lóerős, kerekes traktorokból kelt el a legtöbb, de növekedett a 140 lóerő feletti teljesítményű traktorok értékesítése is.

2019 szeptember végéig a gabonakombájnok értékesítése 5 százalékkal maradt el a korábbi év hasonló időszakától, amikor 220 új arató-cséplő gépet hoztak forgalomba - tette hozzá.

Megemlítette azt is, hogy nőtt a vető-ültető gépek forgalma.

A tápanyag-visszapótlásra használt gépek és a betakarító adapterek eladása 5, illetve 3 százalékkal esett vissza, a szállítógépek
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 14:02
Beszédmondók a Trianon keresztnél
meglepő, de van más visszatérő is, nem csak Szakály Sándor történész.
Például Duray Miklós és Vida István, akik 1848-as és Trianon beszédet is mondtak.
Holnap az 1956-os Gyásztéri beszédmondókat fogom lejegyezni és egy végső összehasonlítást tenni a három városi esemény beszédmondói között.

2003. Kiss Dénes, költő, a Trianon Társaság elnöke
2004.
2005. Paukovits László
2006. Vida István, újságíró
2007. Dr. Nagy István alpolgármester
2008.
2009. Farkas István, piarista szerzetes, iskolaigazgató
2010. Dr. Popély Gyula egyetemi tanár
2011. Duray Miklós felvidéki polilikus
2012. Takaró Mihály irodalomtörténész
2013. Dr. Tőkéczki László, történész
2014. Bárdos Gyula, felvidéki magyar politikus, a Csemadok elnöke
2015. Dr. Ujváry Gábor, történész, Veritas
2016. Dr. Szakály Sándor történész professzor, Veritas
2017. Menyhárt József, MKP elnöke
2018. Bárdos Gábor, Somorja polgármestere
2019. Székely Zoltán,
azenujsagom, 2020. március 03. kedd, 06:41
Krónika 9. rész (napirend után)
adatairól szólva kijelentette: a fiatalok számára súlyos probléma a lakáshoz jutás.

Gurmai Zita (MSZP) arra kérdezett rá, mikét akarják megakadályozni az olyan gyermekbaleseteket, amilyen a főváros XVI. kerületében alakult ki az önkormányzati választás előtt átadott csúszdaparkban.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) demográfiai kérdésekről beszélt, szerinte nem kedvezőek a népesedési kilátások.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról emlékezett meg, hogy százötven éve indult meg a Budavári Sikló.

Farkas Félix (roma nemzetiségi szószóló) szerint az ellenzék éket akar verni a többségi társadalom és a hazai cigányság közé.

A "kukaholdingról" beszélt Varga Zoltán (DK), felvetve a kérdést, miért is jött létre a társaság, amely az önkormányzatoknak sem fizette ki a szolgáltatások díját, hatalmas adósságokat halmozva fel ezzel.

Sebián-Petrovszki László (DK) az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága Magyarországról szóló jelentéséről szólva azt emelte ki: kevés pozitív változást látni a dokumentum alapján e
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 16:32
krónika 5. rész (kérdések)
mobiltelefonos alkalmazást is.

Hozzátette: a kormányzat célja az, hogy az országot Közép-Európa idegenforgalmának központjává tegye.

MSZP: mikor állítják le a lakossági lignitértékesítést?

Az évente 13 ezer ember halálát okozó légszennyezés visszaszorítása kapcsán a lakossági lignitértékesítés leállításának mikéntjéről érdeklődött Gurmai Zita (MSZP), példaként hozva fel, hogy a kialakult helyzet miatt két és félszeresére emelkedett Magyarországon az asztmás gyerekek száma.

Válaszában farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a témában az utóbbi években tett jelentős kormányzati intézkedésekről és a levegő állapotának javítása érdekében tett, 300 milliárd forintnál is nagyobb mértékű beruházásokról beszélt.

Elkötelezettek vagyunk a hatékony kibocsátás-csökkentési lépések megvalósítása ránt - jelentette ki, hozzátéve, eközben arra is figyelnek, hogy ne hozzák a magyar családokat nehéz helyzetbe.

DK: mikor lesz érdemi pedagógus béremelés?

A pedagógusbérek
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 15:02
Képek, videók
Medve és a farkas.jpg
pacsakute
2020. február 22. szombat, 22:44
farkasrét sírkert1102_9.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:24
farkasrét sírkert1102_10.
maroka
2019. november 02. szombat, 16:24
farkasrét sírkert1102_7.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:22
farkasrét sírkert1102_5.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:21
farkasrét sírkert1102_2.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:20
farkasrét sírkert1102.jpg
maroka
2019. november 02. szombat, 16:20
farkasrét sírkert1102_3.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:19
farkasrét sírkert1102_6.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:18
farkasrét sírkert1102_4.j
maroka
2019. november 02. szombat, 16:17
farkasrét sírkert1102_11.
maroka
2019. november 02. szombat, 16:15
A lelkem mélyén farkas va
pacsakute
2019. május 15. szerda, 08:48
A mezöhegyesi háború 01.j
chillik
2016. augusztus 23. kedd, 08:11
A mezöhegyesi háború 02.j
chillik
2016. augusztus 23. kedd, 08:11
mezőhegyes.jpg
basikele
2013. július 01. hétfő, 03:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.