Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 14:39 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Kádár-korszakról, és amit elhallatnak róla
Egyetlen-egy és végképpen tragikus körülményben megegyeznek a KOROSZTÁLYOK: ez annak ELHALLGATÁSA, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.

Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "politikai elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve. Ezeket az akkorra munkássá váló gyökértelen, tönkretett családokat már könnyű szívvel áldozta föl a magát még 1990 után is szocialistának és munkáspártnak becézgető pártvezetés és tagság...

A legfőbb gondot az okozza: 30 éve ELHALLGATJÁK azt a tragikus tényt, hogy a "FÜGGETLENÍTETT" KISZ- MSZMP- SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK rendszere okozta a szocialistának sulykolt diktatórikus pártállam csődjét.
Az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti bizottságok apparátusai nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturális- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi... FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt... Ez volt a valódi OK! Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt RENDSZERT KELLETT VÁLTOZTATNI. Ez az a TÖRTÉNELMI TÉNY, amiről - HELYTELENÜL - mint OK-ról szónokolnak mai napság is.
Ez a hatalmas apparátus - rátelepedve minden vállalat, üzem és intézmény élére egészen egyszerűen felélte azok MINDEN BEVÉTELÉT.

A szocialistának nevezett ÁLLAM CSŐDJÉNEK bekövetkezte elkerülhetetlenné vált.

1989-ben drámai hangú felszólalásokkal lettek tele a JEGYZŐKÖNYVEK, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611

A TITKOSÍTOTT jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZ MP

KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpra állni, amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat (az igazság elhallgatásos) hazugságával megszerzők ellen!!!
Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a Luganoi tanulmányban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!

http://magyarmegmaradasert.hu/.../2793-a-luganoi-tanulm%C3%A1...

Ehhez jön még a migráns-invázió, amivel az egész európai civilizációt le akarják BONTANI. Azt kellene megértenünk végre, hogy UGYANAZ a háttérből irányító hatalom, amelyik a BONTÁSI folyamatot előidézi és irányítja, átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az (újjá)ÉPÍTÉSKOR az új mátrixi ,,rendben".
Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg kell akadályozni a további pusztítást!
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2019. november 08. péntek, 14:03
Címkék: Magyar Szocialista Munkáspárt, Központi Bizottsági, Bóna Mária Ilona, kertgazdálkodást megvalósító, alulról fölhozott, saját fajtája,
Kommentek
Utoljára elmondanám, hogy írásaimmal egyetlen célom volt
UTOLJÁRA ELMONDANÁM, hogy ÍRÁSAIMMAL EGYETLEN CÉLOM VOLT: mindazt tudatni az emberekkel, amit a mindenkori HATALOM BIRTOKOSAI elhallgattak és elhallgatnak előlünk.
Mert: amiről nem tudunk az olyan,.mint egy láthatatlan CSAPDA, vagy AKNAMEZŐ, amibe ha belesétálva tudomást szerzünk, akkor már későn van, mert belehalunk!
Pontosan így működik a "TUDATLANSÁG" is.
Amiről nem tudunk, azzal kapcsolatban képtelenek vagyunk megfelelő életstratégiát kigondolni és megvalósítani!!
A "TUDATLAN" ember - mint én is - kudarcot kudarca halmozva kell, hogy leélje az életét!
Ez a fajta tudatlanság társadalmi méretekben egy nép, egy nemzet kihalását okozhatja!
*
HIÁBA VOLT A NAGY FELHAJTÁSSAL MEGÜNNEPELT 60. ÉVFORDULÓ, ha még mindig NEM JÖTT EL AZ IGAZNONDÁS IDEJE 1956-tal kapcsolatban!
*
Csak annyit tudok, hogy ifj. Hegedüs András - A VOLT MINISZTERELNÖK FIA - mai napság is békésen kutathatja 1956 történéseit a Nemzetbiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában,
furaila, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:41
II. 1956 katonai története... saját kiegészítésekkel
II. AZ 1956 KATONAI TÖRTÉNETE C. VIDEÓHOZ AJÁNLOM A KÖVETKEZŐ KIEGÉSZÍTÉSEK ELOLVASÁSÁT. azokról a történelmi tényekről lenne szó, amit a videó készítői ELHALLGATTAK!!!
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM

1.) IDÉZEM SZÓ SZERINT a videó kommentátorának szövegét.
2.) Majd kiegészítem azzal, amit ELHALLGATTAK és elhallgatnak még mai napság is.

II. rész:
1.) IDÉZET a videó kommentátorának szövegéből.
,,Október 31-én Hruscsovék az újabb agresszió mellett döntöttek." Ekkor párhuzamosan a budapesti kivonulással, folyamatosan szivárogtak be a határon a friss szovjet csapatok."(3.25 percnél)

2.) KIEGÉSZÍTÉS: Hipp-hopp és Hruscsovék ismét itt termettek hadosztályostól! Naná, hiszen a magyar vezetők HÍVTÁK ŐKET!
HEGEDÜS ANDRÁS, akkori miniszterelnök 1955-1956
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832786&aid=276520
,,1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének.
furaila, 2018. január 06. szombat, 08:55
1956 katonai története... saját kiegészítésekkel
I. AZ 1956 KATONAI TÖRTÉNETE C. VIDEÓHOZ AJÁNLOM A KÖVETKEZŐ KIEGÉSZÍTÉSEK ELOLVASÁSÁT. azokról a történelmi tényekről lenne szó, amit a videó készítői ELHALLGATTAK!!!
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
*
1.) Idézem szó szerint a videó kommentátorának szövegét.
2.) Majd kiegészítem azzal, amit ELHALLGATOTT.
*
I. rész:
1.) IDÉZET A VIDEÓ kommentátorának szövegéből:
"A hidegháború része" volt a szovjet megszállás.
2.) Kiegészítés:
Ez igaz, mert 1955 novemberében ki kellett vonni a szovjet csapatokat Ausztriából. Ez nagy presztízs-veszteséget jelentett a Szovjetuniónak, ezen belül a Varsói Szerződés hadseregeinek. " 1955-ben a Szovjetunió bejelentette, hogy hajlandó kivonulni, de cserébe meg kell tiltani Ausztriának a Németországgal való gazdasági és politikai egyesülését, és az újra felfegyverzést. Németországot pedig kötelezni kell, hogy lemondjon minden Ausztriát érintő igényéről. Ezzel a nyugati szövetségesek is egyetértettek. 1955. május 15-én
furaila, 2018. január 05. péntek, 15:56
Kortárs szerzőket mutat be a Coldwell Kiadó új monográfia-sorozata
kitér a verseire, valamint műveinek kritikai fogadtatásra is - mondta a monográfiát szerzőként is jegyző Gáspár Ferenc. Pósa Zoltán művei közül kiemelte az 1999-es Mediterrán tintabúra és a 2009-es Az ifjúság maradéka című regényeket is, amelyeket szintén részletesen elemzett a kötetben.

Mivel Pósa Zoltán írásaiban fontos szerepet játszanak a Kádár-korszak évtizedei, ezért a monográfia is sokat foglalkozik az 1960-70-80-as évek világával. "Mára ez az időszak már történelem. Ha valaki erről a korszakról ír, rengeteg olyan utalást tesz, amit a mai olvasónak már el kell magyarázni" - jegyezte meg Gáspár Ferenc, aki érdekes életrajzi adalékokkal is szolgál az olvasóknak Pósa Zoltánról.

Csontos Jánosról, "az ezredváltó magyar Dantéról" Vitéz Ferenc írt monográfiát, aki többek között "manierista" alkotóként beszél az 54 éves író-költőről, újságíróról és filmrendezőről.

"A manierizmus úgy értendő, hogy túlteng nála a forma. Első szépirodalmi kötete, az Apróza az apróra tördelt, versszerű kisnovella,
velemenyezd, 2016. november 26. szombat, 11:11
Kudarcos TÜNETEK és az azokat kiváltó OKOK 3.
képviselők.

*
Tessék már megnézni annak az újságnak a jelmondatát!
- "VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!"
Mindez 1986-ban, 4 évvel az 1982-es IMF törvényrendelet után, amit a Fidesz sem véletlenül hagy még jelenleg is érvényben!
*
Vagyis, annyira HÜLYÉK VOLTAK ÉS ANNYIRA HÜLYÉNEK NÉZTÉK A MAGYAR DOLGOZÓKAT, hogy nem tűnt föl senkinek, hogy IMF-hitelből akarták ezek az ingyenélő, kommunista paraziták a világ proletárjait egyesíteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na, ennyit a kádár-korszakról és akkor még az 1956-os, több évtizedig (1990 után is) tartó véres megtorlásról egy szót sem írtam!!!!!!

*
Orbánékról még csak annyit, hogy az 1980-as évek végére, kapóra jött a FÜGGETLENÍTETT pártrendszer vezetőinek az NDK-sok hazánkba menekülése a saját Stázijuk elől.
És megrendezték először azt a bizonyos határt megnyitó "Pikniket" - egy, a titkos szolgálatok (III/III-as pol oszt. a külföldi titk.szolg.) által elkészített forgatókönyv szerint.
A szerepeket
furaila, 2016. augusztus 05. péntek, 11:53
A helycserés támadás módszerének eredménye...
... a JELEN politikájában

*
Vérlázító és elfogadhatatlan, hogy azok vinnyognak az 1920-as TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM ellen, akiknek az a feladatuk a JELENBEN, hogy Horthy Miklóst és korát állítsák példaként az utókor elé.
*
Azok tartanak előadást és írnak könyveket - arról a történelmi korszakról amelyikben mégiscsak sikerrel beindult egyfajta polgárosodás - AKIK HASZONÉLVEZŐI VOLTAK annak, amit SZOCIALIZMUSnak hazudtak és HASZONÉLVEZŐI a RENDSZERVÁLTOZÁSNAK is!!!
*
Azok példálóznak Horthy-val és korával, akik hallani sem akarnak arról a TÖRTÉNELMI TÉNYRŐL, hogy 1945-öt követően kezdetét vette annak a vékonyka kis POLGÁROSODÓ rétegnek a kiirtása és utódaik ellehetetlenítése - akik élni tudtak azzal a lehetőséggel, amit Horthy és főleg Klebelsberg kutuszpolitikája jelentett.
*
Ők azok, akiket, és utódaikat a TÁRSADALOM PEREMÉRE TASZÍTOTT állapotban ért a rendszerváltozás. Ők voltak a SZOCIALIZMUS VESZTESEI.. és ők - ÉS UTÓDAIK - lettek az un. RENDSZERVÁLTOZÁSNAK is a
furaila, 2016. március 14. hétfő, 09:36
'56-os vetélkedő Mosonmagyaróváron és Szabadkán
középiskolás vetélkedőjét
2015.11.21-én szombaton a szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében 10,00 órai kezdettel.

"Érdekel a II. világháború és az azt követő korszak magyar-jugoszláv vonatkozásai? A kommunista párt hatalomra kerülése, a forradalom, annak megtorlása és vérbefojtása? Akkor ez a verseny neked szól!"

Célunk, hogy a tankönyvi alapismereteken túl, a diákok mélyebb és komplexebb képet kapjanak Nagy Imre tevékenységéről, az 1956-os forradalomról, a Rákosi- és Kádár-korszakról, Tito szerepéről a forradalom napjai alatt és után.
A verseny két részből áll: egy írásos-kifejtős kérdéssorokból összeállított részből és egy logikai feladatokból álló audio-vizuális részből.

Kötelező házi feladat: a verseny előtt odahaza minden csapatnak el kell készítenie egy kollázst ,,A mi '56-unk" címmel, aminek képeket és szöveget is egyaránt tartalmaznia kell és a csapat tagjainak be kell mutatni ezt a vetélkedő napján. Ezért a feladatért extra pontok
azenujsagom, 2015. október 03. szombat, 06:00
Képek, videók
Kádár korszak.jpg
agica2004
2018. július 23. hétfő, 16:09
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
szocialista brigád jelvén
jpiros
2012. március 11. vasárnap, 18:22
szocialisták- nuku.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:59
szocialista menü.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:21
szocialista Varsó
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:05
A szocialista éra üdvözlő
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 13:27
Édes Varázs Szocialista B
tothgergo
2006. november 14. kedd, 14:53
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
a politikai bizottság tag
lacipecsenye
2011. november 05. szombat, 21:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.