Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 20:07 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fajhéj és gyógyító hatásaiA modern tudomány régóta kutatja a fahéj gyógyító tulajdonságainak hátterét, mára rengeteg értékes információt tudtunk meg erről a különleges fűszernövényről. A fahéjban található polifenol vegyületek számos gén szabályozására vannak hatással és számottevő mértékben képesek befolyásolni a glükóz anyagcserét. Korábbi kutatások már megerősítették a fahéj jótékony hatását az alábbi betegségekben: 2-es típusú cukorbetegség, metabolikus szindróma, POS (policisztás ovárium szindróma).

Fahéj kivonattal az abnormális vérzsír ellen
A metabolikus szindrómában szenvedő betegeknél inzulin rezisztencia alakul ki (érzéketlenség az inzulinnal szemben, ami emelkedett vércukorszinthez vezet), ami abnormális vérzsír értékekhez vezethet. A leggyakoribb jelenség a vérzsír értékek kórosan emelkedett szintje. A fahéj állat- és humán kísérletekben is képes volt csökkenteni a kóros vérzsír szintet.

Több korábbi kutatás is alátámasztotta, hogy a fahéj kivonat jótékony hatással bír 2-es típusú cukorbetegség esetén.

Fahéj kivonattal a magas vérnyomás ellen
Azok a fahéjban található értékes vegyületek, melyek a vércukorszint csökkentéséért felelősek, hatékonyan képesek csökkenteni a magas vérnyomást is. Kutatók állatkísérletekben egyértelműen igazolták a fahéj vérnyomáscsökkentő hatását.

Fahéj kivonattal a gyulladások ellen
A fahéj talán legősibb gyógyító célra történő felhasználása a gyulladáscsökkentő mechanizmusa, melynek révén hatékony lehet fogfájás és más gyulladásos betegségek esetén.

A fahéj, mint ősi szuperfűszer
A fahéj felhasználása évezredes múltra tekint vissza, már időszámításunk előtt alkalmazták rossz lehelet, megfázás, emésztési zavarok esetén. Már egy kevés fahéj napi fogyasztásával is javíthatjuk agyunk működését, memóriánkat és csökkenthetjük reakcióidőnket.

Mára a fahéj közönséges fűszerből valódi szupertáplálékká lépett elő, bátran használjuk akár minden nap ételeink ízesítése mellett betegségeink tüneteinek enyhítésére is.
Forrás : Link
pacsakute, 2018. december 18. kedd, 17:12
Címkék: modern tudomány, fahéj gyógyító, különleges fűszernövényről, fahéjban található, glükóz anyagcserét, fahéj jótékony,
Kommentek
Természetes növényi vérnyomáscsökkentő ételek
probléma, amely már nem csak az idősebb korosztályt sújtja, hanem sajnos komoly veszélyt jelent a fiatalokra is.

Pontosabban, a 16 és 34 év közötti fiatalok több mint egyharmada valamilyen hipertóniában szenved. Egy kaliforniai tanulmány szerint ez a kardiovaszkuláris rosszindulatú betegség - ha nem kezelik - korai öregedéshez és agykárosodáshoz vezethet, még akkor is, ha enyhe formában van jelen.

A hagyományos orvoslás leggyakrabban gyógyszeres kezelést alkalmaz. Ezek azonban tudományosan kapcsolódnak a rák és más súlyos egészségügyi problémák kialakulásához.

Másrészt az alternatív megoldás az, hogy elkerüljük a káros mellékhatásokat azáltal, hogy több olyan élelmiszert és gyógynövényt fogyasztunk, amely természetesen csökkenti a vérnyomást.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszú távú magas vérnyomással járó egészségügyi problémákat és fenntartsuk az egészséges vérnyomást, a következő hat természetes gyógyhatású növényi ételt kell fogyasztanunk:

1.
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 22:06
Jogszerűtlennek tartja szegedi szolgáltatási szerződésének felmondását az Affidea Magyarország
időszakban végezhető, finanszírozott kapacitást - is az állam határozza meg.

Kitértek arra, hogy az Affidea Magyarország szegedi radiológiai központja 27 éve biztosítja a szegedi és a régióban élő pácienseink folyamatos, magas színvonalú képalkotó diagnosztikai ellátását. 2018-ban közel negyedmillió páciensen mintegy 330 ezer vizsgálatot végeztek el - írta a cég.

Az SZTE korábbi közleménye szerint a céggel kötött, 25 éves futamidejű szerződés nem tudta követni a finanszírozási, gazdasági, tudományos és társadalmi átalakulásokat, a jogszabályváltozásokat. A közbeszerzési eljárással kötött szerződés nem módosítható a felek pillanatnyi érdekei szerint, változás esetén új eljárás kiírására kötelezi a szolgáltatás igénybevevőjét. Ezt abban az esetben lehet megtenni, ha a felek a szerződést felmondják, ahogy ez az SZTE megtette.

Hozzátették: az SZTE a tevékenységet saját maga hatékonyan, gyógyítási, tudományos, oktatási és nem utolsósorban anyagi érdekeit szem előtt tartva eredményesen tudja
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:57
Modern radiológiai és képalkotó berendezéseket vásárolt kormányzati támogatásból az SZTE
képalkotó diagnosztikai tevékenység kizárólagos, közreműködőként - az egyetem alvállalkozójaként - történő ellátására. A szerződés kötelezte az Affideát, hogy az eszközparkot a korszerű betegellátás érdekében milyen időközönként cserélje, korszerűsítse.

Az Affidea szerződéses kötelezettségei között az is szerepelt, miként kell támogatniuk az SZTE oktatási és kutatási tevékenységét.

Azt írták: a 25 éves futamidejű szerződés nem tudta követni az időközben bekövetkező finanszírozási, gazdasági, tudományos és társadalmi átalakulásokat, a jogszabályváltozásokat és az érintettek ezek következtében módosuló érdekeit. A közbeszerzési eljárással kötött szerződés nem módosítható a felek pillanatnyi érdekei szerint, változás esetén új eljárás kiírására kötelezi a szolgáltatás igénybevevőjét. Ezt abban az esetben lehet megtenni, ha a felek a szerződést felmondják, ahogy ezt az SZTE az Affideával kötött megállapodás esetében megtette.

Mivel az SZTE az ország egyik első számú egészségügyi ellátója, a
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 19:08
Ferenc pápa üzenete az ápolók világnapja alkalmából
A betegekkel való kapcsolatukban mindennap megtapasztalják azt a traumát, amit a szenvedés okoz az ember életében.
Az ápolók igent mondtak egy különleges hivatásra: arra, hogy irgalmas szamaritánusok legyenek, akik gondjukba veszik embertársuk életét és sebeit.
Az élet védelmezői és szolgálói ők, akik a szükséges terápiák végrehajtása közben bátorítást, reményt és bizakodást nyújtanak.

Kedves ápolók! Erkölcsi felelősség vezérli szakértelmeteket, amely nem korlátozódik pusztán a tudományos és technikai ismeretekre, hanem folyamatosan áthatja a betegekkel való emberi és emberséges kapcsolat. Gondját viselitek férfiaknak és nőknek, gyermekeknek és időseknek, embereknek életük minden szakaszában a születéstől a halálig. Készek vagytok arra, hogy mindig meghallgassátok és megértsétek a beteg szükségleteit. Minden helyzet egyedi, emiatt sosem elegendő az előírt eljárást követni, hanem szükség van az állandó és fáradságos megkülönböztetésre és az odafigyelésre minden személyre.
Ti és a
maroka, 2020. május 13. szerda, 17:30
A Homo sapiens készítette az első modern eszközöket Európában
Egy nemzetközi kutatócsoport a Nature című tudományos lapban számolt be eredményeiről, melyek új információkkal szolgálnak a Homo sapiens Európába érkezéséről és a kontinensen eredetileg élő, csökkenő számú neandervölgyi populációval való interakcióról.

A kutatás középpontjában a mai Bulgária területén lévő Bacso Kiro-barlangban talált csontok és más leletek álltak.

"Felfedezéseink kapcsolatot találtak az akkori fejlett eszközök, mint a pengék és a fogakból és csontokból készült nyakékek terjedése és a Homo sapiens több mint 45 ezer évvel ezelőtti térhódítása között" - mondta Shara Bailey, a tanulmány egy társszerzője, a New York-i Egyetem antropológiai intézetének professzora.

A kutatások azt igazolták, hogy a Homo sapiens készíthette az eszközöket és hogy a modern ember és a neandervölgyi ember közötti egymásra hatás miatt hasonlítanak ezek és a neandervölgyiek által készített hasonló tárgyak - idézi Bailey-t a lipcsei Max Planck Társaság közleménye.

A leletek új információkkal
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 20:42
A Szenvedés Enyhítésének Háza
szeretetét kell megélnie. Isten szeretetének a megfeszített Jézus szeretetén keresztül kell a beteg szívében megerősödnie. Ennek a szeretetnek pedig a beteg testi és lelki bajait ápoló emberekből kell áradnia."
A San Giovanni Rotondó-i modern kórház ünnepélyes megnyitójára - a nemes erőfeszítések megkoronázásaként - 1956. május 5-én kerül sor. A szomorú garganói táj képét megváltoztató gigantikus épületegyüttes szülőatyja kimondhatatlanul boldog. Azt mondja, ennek az imádság és a tudomány olyan helyévé kell válnia, ahol az emberek ismét találkozhatnak Krisztusban, miként a nyáj rátalál egyetlen pásztorára. A Szenvedés Enyhítésének Háza helyet ad egy szívsebészeti világkongresszusnak is, melyen a világ legnevesebb specialistái vesznek részt. Őket három nappal később XII. Piusz is fogadja a Vatikánban. A pápa méltatja Pio atya elképzelésének nagyszerűségét, és emlékeztet rá, hogy a tudományos és technikai szempontból élen járó házat azért hívták életre, hogy a betegeket egy emberibb és
maroka, 2020. május 05. kedd, 08:44
Közzétették az MTA idei díjazottjainak névsorát
első napján adták volna át az akadémiai díjakat és elismeréseket, erre azonban a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor, így a díjazottak nevét a köztestület 192. közgyűlésének tervezett időpontjában, május 4-én, az Akadémia honlapján tették közzé.

Az Akadémiai Aranyérmet Keviczky Lászlónak az irányításelmélet és alkalmazásai terén, valamint az ipari folyamatok és rendszerek automatizálásában elért eredményeiért, a hazai rendszer- és irányításelméleti kutatási kultúra kialakításáért, nemzetközi tudományos életbe való integrálásáért, iskolateremtő munkájáért adományozta az Elnökség.

Akadémiai Díjban részesült Bányai Krisztián, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Állatorvos-tudományi Intézet Lendület Kutatócsoportjának vezetője, a kölyök- és fiatal állatok gyakori enterális megbetegedéseit okozó rotavírusok új típusainak felfedezéséért, e vírusok teljes genomjának molekuláris jellemzéséért és az általuk okozott humánmegbetegedések elleni, új típusú vakcinák biztonságosabb és hatékonyabb voltának
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 13:01
A Hold első átfogó geológiai térképét adta közre az amerikai geológiai társaság
Először térképezték fel a Hold teljes felszínét az USGS tudósai együttműködve az amerikai űrkutatási hivatal és a NASA Naprendszer kutatóintézet, a Lunar Planetary Institute szakembereivel.

"A Unified Geologic Map of the Moon nevű térkép a jövőbeni Holdmissziók modelljeként szolgálhat a Hold felszínét illetően és a nemzetközi tudományos közösség, az oktatók és a közvélemény számára is felbecsülhetetlen eszközként szolgálhat.

A térkép, amely elérhető a társaság honlapján, hihetetlen részletességgel (1:5 000 000 arányban) mutatja be a hold földtanát.

"Az embereket mindig elbűvölte a Hold, és az, hogy mikor térhetünk vissza rá. Ezért csodálatos látni, hogy az USGS egy olyan forrást hozott létre, amely segítheti a NASÁ-t a jövőbeni missziók tervezésében" - idézte a társaság közleménye Jim Reilly egykori űrhajóst, az USGS jelenlegi igazgatóját.

A térkép megalkotásához a kutatók felhasználták az Apollo kutatási program idejéből származó hat regionális holdtérképet és a közelmúltbeli
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 18:33
Képek, videók
Gyógyító növények-fűszere
pacsakute
2020. április 15. szerda, 20:32
gyógyító ételek 2..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:56
gyógyító ételek 24..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:16
gyógyító ételek 23..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 22..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 21..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 20..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 19..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 17..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:13
gyógyító ételek 16..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:13
gyógyító ételek 15..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:12
gyógyító ételek 14..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:12
Minden tudomány csak a sí
sanci81
2018. augusztus 16. csütörtök, 21:30
A vallás egy tudomány
sanci81
2018. január 04. csütörtök, 16:44
Gonosz csókok tudománya 0
chillik
2016. június 13. hétfő, 15:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.