Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 05:45 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olaszországban minden sporteseményt felfüggesztenek április
Olaszországban minden sporteseményt felfüggesztenek április 3-ig.
A koronavírus-járvány terjedése miatt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette.
,,Minden sporttevékenységet minden szinten felfüggesztünk április 3-ig" - olvasható a CONI közleményében, amely egyúttal arra kérte az olasz kormányt, hogy ezt foglalja határozatba. A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára.

A CONI emlékeztetett arra, hogy a klubok és a nemzeti válogatottak nemzetközi mérkőzései felett nem rendelkezhet, ezért ezeket nem érinti a mostani határozat. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Juventus jövő kedden az Olympique Lyont fogadja, míg az Európa-ligában csütörtökön a Getafe lesz az Internazionale vendége, egy héttel később pedig a Sevilla érkezik az AS Roma otthonába.
A helyi olimpiai bizottság azt követően hozta nyilvánosságra határozatát, hogy Rómában tanácskozott a sportági szövetségek vezetőivel. A közleményben végezetül azt kérte, hogy a sportágazatot mind profi, mind amatőr szinten vonják be a gazdasági támogatási tervbe, hogy ezzel enyhítsék a koronavírus-járvány terjedésének negatív hatásait.
Olaszországban már eddig is komolyan befolyásolta a sporteseményeket a járvány. Számos mérkőzés elmaradt a labdarúgó-bajnokságban, de amelyeket megrendeztek, azokat is zárt kapuk mögött. A kerékpársportban elhalasztották a tirrén-adriai körversenyt és a világ egyik legjelentősebb egynapos versenyét, a Milánó-Sanremót, az alpesi sízők Cortina d'Ampezzóba tervezett világkupa-döntőjét is törölték. Magyar vonatkozású halasztás, hogy a nőknél a győri csoportmérkőzést, míg a férfiaknál a firenzei negyeddöntőt halasztották el a vízilabda világligában.
Az új típusú koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte már meghaladja a 100 ezret. Európában éppen Olaszországban terjed a leginkább, ahol hétfő délutánig 7142 fertőzöttet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig 366.

M4 sport hírek 2020.03.09
maroka, 2020. március 09. hétfő, 21:49
Címkék: Olasz Olimpiai Bizottság, Bajnokok Ligája, Olympique Lyont, olasz kormányt, egészség védelmét, nemzeti válogatottak,
Kommentek
Ferenc pápa: Nagyhéten családi körben, otthon imádkozzatok!
az ifjúsági világnap keresztjét. Ezt a jelentőségteljes gesztust Krisztus Király vasárnapjára, november 22-re halasztottuk. Míg várunk arra a pillanatra, biztatlak benneteket, fiatalok, hogy ápoljátok és tanúsítsátok a reményt, a nagylelkűséget és a szolidaritást, melyekre mindannyiunknak szüksége van ebben a nehéz időszakban.
Holnap, április 6-án lesz a Sport a békéért és fejlődésért világnap, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete hirdetett meg. Ebben az időszakban számos rendezvényt felfüggesztenek, de a sport legjobb gyümölcsei kerülnek felszínre, olyanok, mint a kitartás, a csapatszellem, a testvériség, a tőlünk telhető legjobb nyújtása... Adjunk hát új lendületet a békét és fejlődést szolgáló sportnak!
Kedves testvérek! Hittel induljunk neki a nagyhétnek, melynek során Jézus szenved, meghal és feltámad. Azokat a személyeket és családokat, akik nem tudnak részt venni a liturgikus szertartásokon, arra biztatom, hogy digitális eszközök segítségét is igénybe véve otthon, elmélyülten
maroka, 2020. április 06. hétfő, 09:07
Koronavírus - Nem fejezik be a magyar kosárlabda-bajnokságokat
Az MKOSZ közleménye emlékeztet rá, hogy március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag.

A szervezet ezt követően megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, miként állnak a bajnokság folytatásához, és a beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be.

Ezt elfogadva az elnökség kedden úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.

A férfi Magyar Kupát ebben az idényben nem rendezik meg, egyúttal valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 15:52
Koronavírus - Átmeneti könnyítést kér az Adótanácsadók Egyesülete a kisvállalkozásoknak
Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményük szerint szükségesnek tartják, hogy a kialakult helyzet miatt halasszák el egy évvel a 2020. július 1-től tervezett online számla beküldés bevezetését, mert a vállalkozásokat a felmerült, illetve felmerülő piaci és foglalkoztatási problémák miatt nem szabad ezzel terhelni.

Kérik, hogy a május 31-i határidejű adóbevallások, egyebek között a személyi jövedelemadó, a kisvállalati adó vagy a helyi iparűzési adó beadási és adófizetési határidejét hosszabbítsák meg a veszélyhelyzet megszüntetését követő naptól számított 30. napig.

Szükségesnek tartják azt is, hogy a számviteli beszámolók, könyvvizsgálati kötelezettségek határidejét hosszabbítsák meg a veszélyhelyzet megszüntetését követő naptól számított 30. napig, valamint, hogy minden állami adatszolgáltatás, statisztika beadásának határidejét hosszabbítsák meg a veszélyhelyzet megszüntetését követő naptól számítottan 45. napig.

Az egyesület álláspontja szerint az általános forgalmi adó (áfa) esetében
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 12:01
Koronavírus - Újabb halasztások itthon és külföldön
volna.

A Magyar Röplabda Szövetség pénteki döntése értelmében április 3-ig minden mérkőzést elhalasztanak a sportágban. A döntés minden felnőtt és korosztályos bajnoki és kupamérkőzésre vonatkozik.

Az Újpesti Torna Egyletnél Őze István klubigazgató úgy döntött, hogy hétfőtől az egyesület valamennyi létesítménye bezár, csoportos edzéseket határozatlan ideig egyetlen szakosztályban és korcsoportban sem tartanak.

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) pénteken közölte, hogy valamennyi bajnokságot felfüggesztenek a hónap végéig, így sem a női, sem a férfi bajnokság, valamint az ifjúsági és gyerekbajnokságok sem folytatódhatnak március 31-ig. Közölték azt is, hogy a román felnőtt női kézilabda-válogatottnak a Lengyelországgal szembeni dán-norvég közös rendezésű év végi Európa-bajnokság selejtező összecsapásait egy későbbi dátumra halasztották a lengyel szakszövetséggel folytatott egyeztetések nyomán, így a két mérkőzésre várhatóan június elején kerül sor.

A Formula E két hónapra szóló szünetet
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 17:03
Patthelyzet a nyugdíjreform miatt Franciaországban, az ünnepek alatt sem várható javulás a közlekedésben
Jóllehet a sztrájkolók száma valamelyest csökkent a tiltakozás kezdete óta, a párizsi közlekedésben nem volt érezhető javulás hétfőn, miután a sofőrök és a mozdonyvezetők vesznek részt legnagyobb arányban a munkabeszüntetésben: mintegy kétharmaduk sztrájkol.

A metróvonalak többsége továbbra is zárva tart, a külvárosi vonatok jelentős fennakadásokkal közlekednek, a buszoknak mintegy a fele indult el. A főváros körüli körgyűrűn csaknem 630 kilométeres dugó alakult ki a reggeli órákban, dupla annyi, mint amennyi reggelenként megszokott. A szuperexpresszek (TGV) harmada, a regionális vonatok negyven százaléka közlekedett.

Miután a patthelyzet miatt egyre inkább úgy tűnik, hogy az év végi ünnepek alatt is folytatódhat a sztrájk a közlekedésben, a tiltakozók és a kormány egymást vádolják az ország lebénításával.

A felmérések azt mutatják, hogy a franciák szerint a kormányt terheli a felelősség a kialakult helyzet miatt, a többségük támogatja a tiltakozást, ugyanakkor 55 százalékuk azt
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 12:09
Kína felfüggeszti az egyes amerikai termékekre kivetett pótvámokat
A bizottság szerdai bejelentése szerint 16 árukategóriát tartalmazó listát adott ki, a termékekre - egyebek mellett gyógyszerekre, ipari kenőanyagokra, növényvédőszerekre, valamint bizonyos, állatoknak szánt tápanyagokra, például tejsavófehérjére - még tavaly vezettek be büntetővámokat, melyeket azonban szeptember 17-től egy évre felfüggesztenek.

Peking korábban kilátásba helyezte, hogy a más partnerektől nehezen beszerezhető amerikai termékek egy részét mentesíti a büntetővámok alól. A tejsavófehérjét, mely egyebek mellett a malactápok fontos összetevője, Kína legnagyobb arányban az Egyesült Államokból importálja. A távol-keleti ország pedig a közelmúltban számos intézkedéssel igyekezett segíteni a hazai sertéstenyésztőket, miután a kínai sertésállományt megtizedelte az afrikai sertéspestis járvány.

A két ország eddig több milliárd dollár értékű árucikkre vetett ki pótvámokat kölcsönösen. Washington 550 milliárd dollár értékű kínai árura vetett ki, vagy helyezett kilátásba büntetővámokat,
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 12:43
Az EU szankciókat fogadhat el a Ciprus melletti "illegális" török próbafúrások miatt
Az uniós tagállamok kormányainak képviselői csütörtökön egyeztettek az ügyről, amely hétfőn a külügyminiszterek tanácsülésén is napirenden lesz.

A tervezet értelmében felfüggesztenék a légi szállítási egyezményről szóló tárgyalásokat, valamint a többi magas szintű találkozót is a felek között. Mérsékelnék emellett jövőre az előcsatlakozási támogatásokat és törökországi tevékenységének felülvizsgálatára szólítanák fel az Európai Beruházási Bankot.

Kiemelték, ezeken felül további büntetőintézkedések is elképzelhetőek, amennyiben Ankara nem változtat a politikáján.

"A Törökországgal való jószomszédi viszony fenntartására irányuló legjobb szándékaink dacára az eszkaláció folytatása és Ciprus szuverenitásának megkérdőjelezése elkerülhetetlenül ahhoz fog vezetni, hogy az EU teljes szolidaritással reagáljon" - figyelmeztetett Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Maja Kocijancic, az EU külügyi szolgálatának szóvivője csütörtökön kijelentette, a legfrissebb fejlemények "elfogadhatatlan
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 15:01
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Olaszországban . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:17
Étterem Olaszországban.jp
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:06
Manarola -Olaszországban.
pacsakute
2013. november 11. hétfő, 17:53
Dolomitok Olaszországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 21:40
olaszországban
andreakalman
2009. október 14. szerda, 13:50
Nyaralás Olaszországban 0
odika7115
2009. március 06. péntek, 14:54
olaszorszagban
sexipipi
2008. szeptember 03. szerda, 16:53
gőzösök Olaszországban
brummologus
2006. október 07. szombat, 13:00
Olaszországban Caorle pan
milan333
2006. szeptember 20. szerda, 10:14
Olaszországban
szandra_14
2006. szeptember 16. szombat, 09:25
III-as Bizottságtól levél
furaila
2015. december 01. kedd, 21:09
III.Bizottságtól
furaila
2013. június 12. szerda, 16:19
Gazdasági bizottság.jpg
agica2004
2011. december 23. péntek, 16:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.